Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#3676 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Black swan wrote:
dale cooper wrote:
Black swan wrote:ima i ono da poštovanje iskazuješ onome s kime se hoćeš pobiti
sa ženama toga nema... ni sa slabijima...ni sa djecom... ni sa invalidima...

x tuča završi rukovanjem
ali sa ludim ženama nema rukovanja :D

češće sam viđao da se curice tuku nego muško i žensko ;D

što li
Da, ali šta je po tebi ili po Petersonu luda žena? Ona koja se ne slaže sa tvojim stavovima i argumentima?
sad sam se sjetio zašto si mi na ignoru :D
:skoljka: U mene postoji samo mentalni ignore. I generalno i ja tebe ignorišem kad si u katoliban modu. :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#3677 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Black swan wrote:
dale cooper wrote:
Da, ali šta je po tebi ili po Petersonu luda žena? Ona koja se ne slaže sa tvojim stavovima i argumentima?
samo je jedan dale cooper :kiss: da je vise takvih na ovom dunjaluku , ja ga jednsotavno volim :-D
Connaisseur Karlin

#3678 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:Arzo gospodski zatrolla temu i utiša svu halabuku...
arzonja je na mehlem za dusu ,zahvaljujuci pauzi na temi naucih nesto novo od Bloo o prozirima :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3679 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

Image surfa po klixu
dale cooper

#3680 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Mogo' je vala Arzo skuhati još jednu kahvu. :D Pun mi kurac više priče o Petersonu. :mrgreen: Tip jednostavno nije toliko interesantan.
dale cooper

#3681 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Connaisseur Karlin wrote:
Black swan wrote:
dale cooper wrote:
samo je jedan dale cooper :kiss: da je vise takvih na ovom dunjaluku , ja ga jednsotavno volim :-D
:stidljiv: :kakoste:
S4mpion

#3682 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

dale cooper wrote:
S4mpion wrote:
Mišljenje nije zabranjeno, samo ti ukazujem u čemu griješiš. U ovom slučaju, čovjek nije rekao ništa što bi potvrdilo tvoje stavove.
Greška:
Peterson govori o specifičnoj kategoriji žena, a ti si je, u svom zaključku, učinio uopštenom i time se totalno udaljio od onog što je čovjek stvarno rekao.
Kojoj kategoriji žena?
Kategoriji "crazy women", tj. kategoriji koja, kako on kaže, prelazi granice civilizovane diskusije.
dale cooper

#3683 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote:
dale cooper wrote:
Kojoj kategoriji žena?
Kategoriji "crazy women", tj. kategoriji koja, kako on kaže, prelazi granice civilizovane diskusije.
Ništa apsolutno nisi rekao sa ovime. :D Granice civiliziranog razgovora se mogu preći krivicom i jedne ali i obje strane.
MarlboroGold

#3684 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote: https://www.americanthinker.com/article ... tacks.html

I tako u krug...
Naravno, imaju oni pro i against, tako je sa bilo kime ko je polarizirajuća ličnost što Peterson definitivno jeste.

Ja sam u against kampu najviše zbog upravo ovog što je napisano u current affairs članku.

Peterson izgleda kao da govori gomilu stvari koje se svode na ništa konkretno ili sa malo istinskog sadržaja.
Poštujem i slažem se u vezi boldiranog.
S4mpion

#3685 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

dale cooper wrote:
S4mpion wrote:
dale cooper wrote:
Kojoj kategoriji žena?
Ništa apsolutno nisi rekao sa ovime. :D Granice civiliziranog razgovora se mogu preći krivicom i jedne ali i obje strane.
Možda ništa nisi vidio?

On govori o ženama koje ih prelaze, jednostrano.
MarlboroGold

#3686 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

arzonja je na mehlem za dusu ,zahvaljujuci pauzi na temi naucih nesto novo od Bloo o prozirima :-D
Slažem se. Neko kao Arzo dobro dođe s vremena na vrijeme.
Connaisseur Karlin

#3687 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Slažem se. Neko kao Arzo dobro dođe s vremena na vrijeme.
arzonja tajno voli nas forumske feminstkinje , ali to on nece nikad reci naglas :-D
MarlboroGold

#3688 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

arzonja tajno voli nas forumske feminstkinje , ali to on nece nikad reci naglas :-D
Pa volim vas i ja, jer predstavljate izazov, a i volim svoje stavove i uvjerenja testirati :D
dale cooper

#3689 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote: Možda ništa nisi vidio?

Ko sad izvodi zaključke po svom nahođenju? :D Zar ne dozvoljavaš mogućnost da možda Peterson ili neki drugi muškarac u
nekom momentu prvi pređu tu granicu nekog normalnog razgovora pa se stvore tenzije koje vode prema konfliktu?
Connaisseur Karlin

#3690 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Pa volim vas i ja, jer predstavljate izazov, a i volim svoje stavove i uvjerenja testirati :D
:thumbup: :kiss:
S4mpion

#3691 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

dale cooper wrote:

Ko sad izvodi zaključke po svom nahođenju? :D Zar ne dozvoljavaš mogućnost da možda Peterson ili neki drugi muškarac u
nekom momentu prvi pređu tu granicu nekog normalnog razgovora pa se stvore tenzije koje vode prema konfliktu?
Moji zaključci su crno na bijelo.

Ne pričam o mogućnostima, već o konkretnom slučaju čiji opis uopšte ne odgovara opisu mogućeg slučaja kojeg si ti naveo. Svašta nešto je moguće i svašta nešto se može razmatrati, ali to nije tema, tema je konkretan slučaj koji je poprilično precizno opisan.
dale cooper

#3692 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

S4mpion wrote:
dale cooper wrote:

Moji zaključci su crno na bijelo.

Ne pričam o mogućnostima, već o konkretnom slučaju čiji opis uopšte ne odgovara opisu mogućeg slučaja kojeg si ti naveo. Svašta nešto je moguće i svašta nešto se može razmatrati, ali to nije tema, tema je konkretan slučaj koji je poprilično precizno opisan.
Nije. On se referira na "crazy women" što je množina, i ne opisuje nikakav konkretan slučaj ili susret koji je imao nego govori
generalno. Ne možeš ni ti vala ubaciti nešto čega nema samo zato što želiš da tako izgleda. Ako ćemo tako možemo govoriti
i o ludim muškarcima. Samo što se po Petersonu u tom slučaju ne radi o ludim muškarcima nego o agresivnim koji na taj način
rješavaju uzhuktalu situaciju. Što nije ništa racionalnije od žene koja recimo vrišti na sav glas na sugovornika.
triconja

#3693 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Sto vise citam o ljevici (pogotovo far left) i raspravama bilo cega postajem sve vise (far right) desnicar. :lol: :lol: :lol:
Connaisseur Karlin

#3694 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:Sto vise citam o ljevici (pogotovo far left) i raspravama bilo cega postajem sve vise (far right) desnicar. :lol: :lol: :lol:
ja sam davno skuzila da si konzerva, ali mi je drago da postajes svjistan toga :)

sad mozes praviti drsutvo S4mpionu :D
triconja

#3695 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:Sto vise citam o ljevici (pogotovo far left) i raspravama bilo cega postajem sve vise (far right) desnicar. :lol: :lol: :lol:
ja sam davno skuzila da si konzerva, ali mi je drago da postajes svjistan toga :)
Ja sam vazda bio svjestan svojih stavova, cak sam jedno vrijeme bio i ljevicar ali sam vidio da to vodi u propast pa eto, krecem se sve vise i vise desno. Mozda ce nekad bit i promjene, ko ce ga znat :D
Bloo
Globalna šefica

#3696 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Ja sam vazda bio svjestan svojih stavova, cak sam jedno vrijeme bio i ljevicar ali sam vidio da to vodi u propast pa eto, krecem se sve vise i vise desno. Mozda ce nekad bit i promjene, ko ce ga znat :D
Pa kad kreneš lijevo i napraviš puni krug, vidimo se opet :lol:
dale cooper

#3698 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
Jarane, ja mislim da ti nisi nikada skrenuo na semaforu lijevo, kamoli da si imao stavove bliske ljevici. :mrgreen:
triconja

#3699 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Ja sam vazda bio svjestan svojih stavova, cak sam jedno vrijeme bio i ljevicar ali sam vidio da to vodi u propast pa eto, krecem se sve vise i vise desno. Mozda ce nekad bit i promjene, ko ce ga znat :D
Pa kad kreneš lijevo i napraviš puni krug, vidimo se opet :lol:
Pa hajde bogati, svi ovi stavovi se mijenjaju ko carape, eee :lol: :thumbup:
triconja

#3700 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote: Ja sam vazda bio svjestan svojih stavova, cak sam jedno vrijeme bio i ljevicar ali sam vidio da to vodi u propast pa eto, krecem se sve vise i vise desno. Mozda ce nekad bit i promjene, ko ce ga znat :D
Jarane, ja mislim da ti nisi nikada skrenuo na semaforu lijevo, kamoli da si imao stavove bliske ljevici. :mrgreen:
Pa iznenadio bi se, eee, imao sam dugo takve stavove. :lol:
Post Reply