Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#3676 Re: Automobilizam - All about
mislim eso, posto je to davno bilo, da je sidro imao radionicu negdje oko visokog ili da je kod cuksa lakirao pa da je to dovodilo u zabunu....
a viper se kod zile lakirao to se sjecam
-
tempuser
#3677 Re: Automobilizam - All about
Ne znam otkud mi Visoko? Mozda zato sto je to bilo mozda nepunih 2 god poslije rata (mozda i manje) i sto je Ilijas bio opuhan pa je tad jos uvijek bio u Visokom? Ne znam nagadjam, ali u svakom slucaju izgleda da sve sto sklepa zavrsi kod istog lika jer je i Viper zavrsio kod Struje, doduse njega je uspio tuhnuti dalje.esso_sa wrote:
Tako nekako... Uz ispravku da je Sidro iz Ilijasa, ne iz Visokog. Sidro je popravljao i Ismetovog Vipera kad ga je skrsio... Njegovo djelo su Punto farovi na ViperuJedan od boljih limar/lakirera na podrucju Sarajeva
- ElRe
#3678 Re: Automobilizam - All about
Mislis rucne-nozne ili poluge za otpustanje rucne?ado-šampion wrote:oko rucne nesto sto je u dodiru s rukama sve od jeftine tvrde plastike.
-
lavic
#3679 Re: Automobilizam - All about
Cuj Ismar umro, ja ga vidim bar jednom sedmicno.mali_milojica wrote:Ismar je vozio Lotus Omegu po Sarajevu. Nazalost umro je,a sta je bilo sa autom ne znam. Imao sam priliku da se vozim u njoj. Bolestan auto.
Ismar je omegu prodao, i pored svega na njoj je jedino motor valjao ostalo je kanta a dijelovi se mogli kupit u DE ili UK.
-
ado-šampion
#3680 Re: Automobilizam - All about
Mislim na onaj dio oko mjenjaca i naslona za ruku na centralnom tunelu. U jednom takvom autu covjek ne ocekuje da moze slomiti nokat na plastici.ElRe wrote:Mislis rucne-nozne ili poluge za otpustanje rucne?ado-šampion wrote:oko rucne nesto sto je u dodiru s rukama sve od jeftine tvrde plastike.I u jednom i u drugom slucaju bih se slozio sa tobom. E sad, da li su poboljsali kvalitet na novoj C klasi, ne znam.
Mene ne interesuje toliko plastika na tabli na koju nikad prsti nece doci, ali me interesuju obloge vrata, rucica mjenjaca i oko nje, obruc volana, prekidaci i slicno, jer to dolazi u dodir s rukama. Mekanu plastiku na tabli ima i Clio 2 ako je nekome do toga. Ali, istini za volju, u premium autu srednje klase se ocekuje da nigdje nece biti grube plastike. Recimo na seriji 3 E90 je jako tesko naci grubu plastiku bilo gdje, tu se jasno pokazuje distinkcija u odnosu na kompaktnu klasu, tj. seriju 1. U C klasi to nije ni blizu tako.
-
direstraits0078
#3681 Re: Automobilizam - All about
Sidro je iz Ilijaša, prilično pošten lik. Za lakirera.esso_sa wrote:Tako nekako... Uz ispravku da je Sidro iz Ilijasa, ne iz Visokog. Sidro je popravljao i Ismetovog Vipera kad ga je skrsio... Njegovo djelo su Punto farovi na Viperutempuser wrote:
Zutog E36 M3 Edo Omerovic nije kupio na sajmu nego polovnog tamo negdje 97. godine i auto je bio mislim 93. god, ali je kupio novog zutog E46 325i. Inace Omerovic je buklvalno izmasakrirao tog M3 kad ga je prevrnuo negdje kod TAT-a i tako na krovu odletio na sine. Za auto su naruceno svi novi dijelovi i ako se dobro sjecam pravio ga je izvjesni Sidro iz Visokog ili tu negdje. Auto je popravljen, Omerovic ga je vozio izvjesno vrijeme i kasnije kupio ga prodao Sahbazu mesaru. Sta se poslije toga desavalo sa tim autom ne znam, ali sad rasturen trune ispred Strujine radnje u Velesicima.Jedan od boljih limar/lakirera na podrucju Sarajeva
I onda na vlastiti trošak Sidro ponovo ofarba bez greške. I to nalije boje da prilikom slijedećeg sudara treba samo poliranje.
-
esso_sa
#3682 Re: Automobilizam - All about
I to fuserenje kad se desi, desi se zato sto mu je neko od radnika sfuserio... Kad on radi, bude sve ko staklo. Meni je nekoliko puta radio auta ali uvijek je bio dogovor da on licno radi. Traje malo duze, ali bude bez zamjerki...direstraits0078 wrote:
Sidro je iz Ilijaša, prilično pošten lik. Za lakirera.Kao i svi ostali, zna sfušeriti. Pa se onda vadi kad mu se doveze na reklamaciju, isto kao i ostali: što nisi zvao, nisam znao da je auto tvog prijatelja, gužva mi bila, onaj učenik radio pripremu...
I onda na vlastiti trošak Sidro ponovo ofarba bez greške. I to nalije boje da prilikom slijedećeg sudara treba samo poliranje.
Jedno vrijeme je radio u Citroen servisu/lakirnici gdje je, u sklopu dogovora, prebacio i svoju komoru za lakiranje. Tu je pukla tikva, ostao je bez komore (zarobljena u servisu) i onda je radio tako sto je auta priprema u radionici kod kuce, pa onda posudjivao komoru na ulazu Ilijas (ima ona neka diskoteka tu) gdje je farbao... Ne znam kako je sad, nisam dugo isao kod njega
To moze biti. Ja sam Sidru upoznao tek nekad 2000-e... Upoznao ga preko Maria Ivosa (mehanicar kojeg i ti sigurno znas) koji je sa njim stara raja i kojem je radio cuvenog "garu", kojeg nazalost vise nema... Mozda je nesto radio i Zilo, ili su radili zajedno, ali 100% znam da je i Sidro radio na Viperu i da je njegova ideja bila Punto farovi. Isao sam tako cesto kod njega sa Mariom i sjecam se da su ga Ismet i ekipa prilicno maltretirali oko popravke Vipera...Bakir1 wrote:mislim eso, posto je to davno bilo, da je sidro imao radionicu negdje oko visokog ili da je kod cuksa lakirao pa da je to dovodilo u zabunu....
Last edited by esso_sa on 04/09/2015 09:46, edited 1 time in total.
- Bakir1
#3683 Re: Automobilizam - All about
cak ja mislim da je beca zivota potrosio da izvari branik na viperu, za taj auto se sve pravilo skoro pa nista je kupljeno 
-
esso_sa
#3684 Re: Automobilizam - All about
Zato kazem, taj auto je popravljan i sastavljan uz logistiku i broj majstora iz BiH kakav nema ni VAG koncernBakir1 wrote:cak ja mislim da je beca zivota potrosio da izvari branik na viperu, za taj auto se sve pravilo skoro pa nista je kupljeno
Ko god je imao vjestinu koja se mogla koristiti na popravci Vipera, sarafao je
-
tempuser
#3685 Re: Automobilizam - All about
Mario Ivos ili poznatiji kao Hifos je sa Otoke, osnove zanata vjezbao nepsoredno prije rata na svom pezejcu zvanom "krmaca", i zvanicnu mehanicarsku "karijeru" je zapoceo upravo radeci za Edu Omerovica, prvo u ratu u Edinoj bazi na Otoci, a kasnije u Edinom servisu/praonici Diablo i ti upravo kad je Sidro pravio Edinog M3, a sve je to neka 96. max pocetak 97. godina.esso_sa wrote:
To moze biti. Ja sam Sidru upoznao tek nekad 2000-e... Upoznao ga preko Maria Ivosa (mehanicar kojeg i ti sigurno znas) koji je sa njim stara raja i kojem je radio cuvenog "garu", kojeg nazalost vise nema... Mozda je nesto radio i Zilo, ili su radili zajedno, ali 100% znam da je i Sidro radio na Viperu i da je njegova ideja bila Punto farovi. Isao sam tako cesto kod njega sa Mariom i sjecam se da su ga Ismet i ekipa prilicno maltretirali oko popravke Vipera...
-
direstraits0078
#3686 Re: Automobilizam - All about
esso_sa wrote:Zato kazem, taj auto je popravljan i sastavljan uz logistiku i broj majstora iz BiH kakav nema ni VAG koncernBakir1 wrote:cak ja mislim da je beca zivota potrosio da izvari branik na viperu, za taj auto se sve pravilo skoro pa nista je kupljeno![]()
Ko god je imao vjestinu koja se mogla koristiti na popravci Vipera, sarafao jeMasinu je vadio i popravljao Zdena (radio nekad u Larosheom servisu na Vracama, pa kasnije sa Mariom)
- Bakir1
#3687 Re: Automobilizam - All about
majke ti nemoj me ti braniti 
merhamet hranio hvo branio
merhamet hranio hvo branio
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#3688 Re: Automobilizam - All about
Stani,sad si me zbunio. Ja sam cuo da je covjek bio bolestan i da je preselio. E svasta. Bas mi je drago da je ziv,ja sam covjeka i prezalio,a nisam ga odavno vidiolavic wrote:Cuj Ismar umro, ja ga vidim bar jednom sedmicno.mali_milojica wrote:Ismar je vozio Lotus Omegu po Sarajevu. Nazalost umro je,a sta je bilo sa autom ne znam. Imao sam priliku da se vozim u njoj. Bolestan auto.![]()
Ismar je omegu prodao, i pored svega na njoj je jedino motor valjao ostalo je kanta a dijelovi se mogli kupit u DE ili UK.
- SONY_91
#3689 Re: Automobilizam - All about
Ta sa slike je 28.000 €citroen xm wrote:Bila je jedna u Sarajevu. Čitao sam da je u svoje vrijeme na crtu stajala Poršeu i Ferariju, čak ih i pobjeđivala.SONY_91 wrote:Ili, možda je ovaj 'Opel' ipak bolja varijanta. Limuzina čijim performansama su zavidjeli i u BMW-u i u Mercedesudirestraits0078 wrote:Ih, da mi je 'vaki Opel...![]()
Vjerovatno ovakva sada vrijedi čitavo bogastvo.
- johntra
- insomnia78
#3691 Re: Automobilizam - All about
650€, malo magije i za rezultat jede malu djecu
Voici nos résultats :
Origine : 108,8 cv et 169,2 nm
Dijon Auto Racing : 216,7 cv et 309,7 nm

Voici nos résultats :
Origine : 108,8 cv et 169,2 nm
Dijon Auto Racing : 216,7 cv et 309,7 nm

- Ned071
#3692 Re: Automobilizam - All about
pitanje za ljude koji znaju i eventualno imaju iskustva
mazda 3, sve generacije
ciji su motori u njima i koji je najpouzdaniji, od dizela i od benzinaca? hvala...
mazda 3, sve generacije
ciji su motori u njima i koji je najpouzdaniji, od dizela i od benzinaca? hvala...
-
citroen xm
#3693 Re: Automobilizam - All about
U aktuelnoj zadnjoj generaciji je ja mislim sve Mazdino od dizela preko "skaj aktiv" benzinaca. U prošlim su dizeli PSA, a benzinci valjda Mazdini.
-
tempuser
#3694 Re: Automobilizam - All about
Ne znam na kojoj temi se pisalo o posebnom izdanju AM&S 40 godina Golfa, ali prije nekoliko dana sam vidio par primjeraka na trafici na aerodromu.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- supercali
-
citroen xm
#3699 Re: Automobilizam - All about
E jbg sada.Nabucco wrote:
-
ado-šampion
#3700 Re: Automobilizam - All about
Ima ih sad svuda po gradu. Izgleda prodaja nije isla ocekivano pasu prebacili dio tirazau Bosnu.tempuser wrote:Ne znam na kojoj temi se pisalo o posebnom izdanju AM&S 40 godina Golfa, ali prije nekoliko dana sam vidio par primjeraka na trafici na aerodromu.