Sirija
-
Revoltage
#3676 Re: Sirija
Pitam se koliko treba tim raketicama da dodju do Sirije od sredine Mediterana? 
- Alfons Kauders
#3677 Re: Sirija
Revoltage wrote:
Ruska mornarica registrirala dva ispaljena projektila na istoku Mediteranskog mora.
Balisticke rakete!
Dakle pokusavas reci da su dva Tridenta sa ukupno 16 nuklearnih bojevih glava pala na Siriju?
I da to mainstream mediji ne objavljuju... Jer je inace lako sakriti ekploziju 16 nuklearki od po par stotina kilotona.
Jebo te zivot cime li se vi drogirate
- Alfons Kauders
#3678 Re: Sirija
Suborbitalno lansiranje, 4-6 minuta ovisno od udaljenosti. Tj vec su pale po tebi.Revoltage wrote:Pitam se koliko treba tim raketicama da dodju do Sirije od sredine Mediterana?
-
Revoltage
#3679 Re: Sirija
Ne pokusavam ja nista reci, ja samo prenosim vijesti. Za koje ces cuti uskoro. Jbg. ovo je iz prve "skoro" ruke.Alfons Kauders wrote:Revoltage wrote:
Ruska mornarica registrirala dva ispaljena projektila na istoku Mediteranskog mora.
Balisticke rakete!![]()
Dakle pokusavas reci da su dva Tridenta sa ukupno 16 nuklearnih bojevih glava pala na Siriju?
I da to mainstream mediji ne objavljuju... Jer je inace lako sakriti ekploziju 16 nuklearki od po par stotina kilotona.
- Alfons Kauders
#3680 Re: Sirija
Pa vec bi cuo, jer da je fakat 16 nuklearki trehnulo na Siriju... To bi se... PrimjetiloRevoltage wrote:Ne pokusavam ja nista reci, ja samo prenosim vijesti. Za koje ces cuti uskoro. Jbg. ovo je iz prve "skoro" ruke.Alfons Kauders wrote:Revoltage wrote:
Balisticke rakete!![]()
Ja razumijem navijanje, razumijem i da se citaju neke u najmanju ruku cudne stranice po netu, ali jarane trebas stati fino pred pogledalo i zapitati se sta se s tobom desava ako vjerujes u ovo, bez namjere da podjebavam, prijateljski savjet.
-
Revoltage
#3681 Re: Sirija
Pa recimo 1000km, jer su tu ameri i smjestili svoje metalce.Alfons Kauders wrote:Suborbitalno lansiranje, 4-6 minuta ovisno od udaljenosti. Tj vec su pale po tebi.Revoltage wrote:Pitam se koliko treba tim raketicama da dodju do Sirije od sredine Mediterana?
-
Revoltage
#3682 Re: Sirija
Covjece ja sam lingvist, otkud ja da znam sta nosi u sebi balisticka raketa?Pa vec bi cuo, jer da je fakat 16 nuklearki trehnulo na Siriju... To bi se... Primjetilo![]()
Ja razumijem navijanje, razumijem i da se citaju neke u najmanju ruku cudne stranice po netu, ali jarane trebas stati fino pred pogledalo i zapitati se sta se s tobom desava ako vjerujes u ovo, bez namjere da podjebavam, prijateljski savjet.
Onako laicki pitano?
- Banksy
#3683 Re: Sirija
Promaklo ti je, cijeli svijet je, Alfonse ...Alfons Kauders wrote:To samo dokazuje da i mali broj vojnika na istu propagandu o Al Kaidi kao i nemali broj ucesnika na ovoj temi.Revoltage wrote:Evo javljaju se i vrli americki vojnici i oficiri. Anonimno naravno:Ko bi im zmajerio?
![]()
Ostao si sam ...
- Alfons Kauders
#3684 Re: Sirija
Teoretski moze nositi satelit, cak i Lajku... Ali ne nosi.Revoltage wrote:Covjece ja sam lingvist, otkud ja da znam sta nosi u sebi balisticka raketa?Pa vec bi cuo, jer da je fakat 16 nuklearki trehnulo na Siriju... To bi se... Primjetilo![]()
Ja razumijem navijanje, razumijem i da se citaju neke u najmanju ruku cudne stranice po netu, ali jarane trebas stati fino pred pogledalo i zapitati se sta se s tobom desava ako vjerujes u ovo, bez namjere da podjebavam, prijateljski savjet.Hvala sto si objasnio. Nije limoguce da balisticka raketa i sadrzi nesto drugo?
Onako laicki pitano?
Ameri su prije 10-15 godina imali pravo glupu ideju da stave kineticke bojeve glave na neke Tridente, i Rusi su im fino nacrtali da to bas i ne bi bilo najpametnije, jer bi ih sateliti za rano upozoravanje otkrili pri lansiranju, ili radari po ulasku u atmosferu - i ne bi se znalo da li su nuklearne ili konvencionalne dok ne pogode cilj, sto je prilicno ozbiljan problem jer se na nuklearni napad balistickim raketama odgovara odmah, dok su iste u zraku.
-
Revoltage
#3685 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:Teoretski moze nositi satelit, cak i Lajku... Ali ne nosi.Revoltage wrote:Covjece ja sam lingvist, otkud ja da znam sta nosi u sebi balisticka raketa?Pa vec bi cuo, jer da je fakat 16 nuklearki trehnulo na Siriju... To bi se... Primjetilo![]()
Ja razumijem navijanje, razumijem i da se citaju neke u najmanju ruku cudne stranice po netu, ali jarane trebas stati fino pred pogledalo i zapitati se sta se s tobom desava ako vjerujes u ovo, bez namjere da podjebavam, prijateljski savjet.Hvala sto si objasnio. Nije limoguce da balisticka raketa i sadrzi nesto drugo?
Onako laicki pitano?
Ameri su prije 10-15 godina imali pravo glupu ideju da stave kineticke bojeve glave na neke Tridente, i Rusi su im fino nacrtali da to bas i ne bi bilo najpametnije, jer bi ih sateliti za rano upozoravanje otkrili pri lansiranju, ili radari po ulasku u atmosferu - i ne bi se znalo da li su nuklearne ili konvencionalne dok ne pogode cilj, sto je prilicno ozbiljan problem jer se na nuklearni napad balistickim raketama odgovara odmah, dok su iste u zraku.
Russia's Defense Minister Sergei Shoigu has reported to President Vladimir Putin on Tuesday that the country's missile detection system registered two launches of ballistic missiles in the Mediterranean Sea region.
- Alfons Kauders
#3686 Re: Sirija
Nope - mnogi ovdje vjeruju u kopnenu invaziju, avijaciju... A po ko zna koji put o tome nije bilo rijeci.Banksy wrote: Promaklo ti je, cijeli svijet je, Alfonse ...
Ostao si sam ...
Sad pitanje je sta bi se desilo ako se pobunjenici dokopaju skladista hemijskog oruzja, e onda bi mogli gledati zesci cirkus.
-
Revoltage
#3687 Re: Sirija
Ja brzi od njih:
http://rt.com/news/ballistic-launch-eas ... anean-343/
Russia’s early warning radars have detected the launch of two ballistic rockets in the eastern Mediterranean, Russia’s Defense Ministry stated. The launch reportedly took place at 06:16 GMT Tuesday.
The trajectory of the missiles is reported to have been from the central part of the Mediterranean Sea towards the eastern landmass.
The Syrian embassy in Moscow currently has no information on the incident.
Armavir, an early warning system against missile attack, is situated in southern Russia. It is run by the Russian Aerospace Defense Forces. They provide radar coverage of the Middle East. There are two radars there, with one of them facing southwest and the other southeast.
- Alfons Kauders
#3688 Re: Sirija
Jarane fino sam ti objasnio, ili je sad i vrijeme relativno?Revoltage wrote:Russia's Defense Minister Sergei Shoigu has reported to President Vladimir Putin on Tuesday that the country's missile detection system registered two launches of ballistic missiles in the Mediterranean Sea region.
Sub-orbitalno lansiranje nekoliko minuta, iz po Mediterana do Sirije bi stigle za max 6 minuta. Krajnji domet dostizu za 30tak minuta, npr. da gadjaju Kamcatku ili S.Koreju iz Mediterana.
Dakle gdje su pale?
Druga je stvar sto Ameri ne rasporedjuju svoje SSBN-ove u Mediteran. Nikad nisu i nikad nece, osim ako nije neki PR tour ili vjezba u pitanju.
- Alfons Kauders
#3689 Re: Sirija
Ok, proslo je skoro 5 sati od lansiranje, znaci da su bile iznad mete u Siriji prije 4 sata i 55 minuta...Revoltage wrote:Ja brzi od njih:![]()
Russia’s early warning radars have detected the launch of two ballistic rockets in the eastern Mediterranean, Russia’s Defense Ministry stated. The launch reportedly took place at 06:16 GMT Tuesday.
The trajectory of the missiles is reported to have been from the central part of the Mediterranean Sea towards the eastern landmass.
The Syrian embassy in Moscow currently has no information on the incident.
Armavir, an early warning system against missile attack, is situated in southern Russia. It is run by the Russian Aerospace Defense Forces. They provide radar coverage of the Middle East. There are two radars there, with one of them facing southwest and the other southeast.
Jel fakat mislis da bi medijima trebalo toliko vremena da "primjete" ekploziju 16 nuklearnih bojevih glava? Pola Turske, Iraka i Jordana bi gledalo bljesak svojim ocima.
Ne znam koji kurac uopste gubim vrijeme na ovo, jebiga ako si u stanju povjerovati u to - onda se fakat brinem za tebe
-
Revoltage
#3690 Re: Sirija
Mozda su i ovi radari malo pobudalili ili nesto drugo. Mediji su sad poceli prenositi. Kao sto rekoh: Samo prenosim vijesti.Alfons Kauders wrote:Jarane fino sam ti objasnio, ili je sad i vrijeme relativno?Revoltage wrote:Russia's Defense Minister Sergei Shoigu has reported to President Vladimir Putin on Tuesday that the country's missile detection system registered two launches of ballistic missiles in the Mediterranean Sea region.
Sub-orbitalno lansiranje nekoliko minuta, iz po Mediterana do Sirije bi stigle za max 6 minuta. Krajnji domet dostizu za 30tak minuta, npr. da gadjaju Kamcatku ili S.Koreju iz Mediterana.
Dakle gdje su pale?
Druga je stvar sto Ameri ne rasporedjuju svoje SSBN-ove u Mediteran. Nikad nisu i nikad nece, osim ako nije neki PR tour ili vjezba u pitanju.
Last edited by Revoltage on 03/09/2013 11:33, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#3691 Re: Sirija
Sorry, ali to nisu vijesti.Revoltage wrote:
Mozda su i ovi radari malo pobudalili ili nesto drugo. Mediji su sad poceli prenositi. Kao sto rece: Samo prenosim vijesti.
-
Revoltage
#3692 Re: Sirija
Znaci vijest je kad tek padne na zemlju. Dobro javim ti.Alfons Kauders wrote:Sorry, ali to nisu vijesti.Revoltage wrote:
Mozda su i ovi radari malo pobudalili ili nesto drugo. Mediji su sad poceli prenositi. Kao sto rece: Samo prenosim vijesti.
-
Revoltage
#3693 Re: Sirija

Evo ti vijest Alfonse:
Rakete pale u vodu. Rekao sam ti kad padnu dacu ti javiti. Pale su.
- Alfons Kauders
#3694 Re: Sirija
Revoltage wrote:
Evo ti vijest Alfonse:
Rakete pale u vodu. Rekao sam ti kad padnu dacu ti javiti. Pale su.
Znaci... Lansirali Ameri 16 bojevih glava... U vodu
-
Revoltage
#3695 Re: Sirija
Moguce.Alfons Kauders wrote:Revoltage wrote:
Evo ti vijest Alfonse:
Rakete pale u vodu. Rekao sam ti kad padnu dacu ti javiti. Pale su.![]()
Znaci... Lansirali Ameri 16 bojevih glava... U vodu?
- Alfons Kauders
#3696 Re: Sirija
Oil and gold moved sharply higher as the headlines about the launch flashed across traders' screens, underscoring the capacity of news from the febrile Middle East to impact across markets.
Front-month Brent and WTI crude oil contracts jumped more than $1 before retreating. Spot gold rose 0.5% as investor funds moved back into traditional safe-haven assets such as bullion.
The bonds and currency market also reacted, with Europe's safest government bonds jumping in response to the reports. Ten-year German Bund yields dropped by 0.03 percentage point to 1.89%. U.K. government bonds followed a similar pattern.
Currency traders jumped into the perceived safety of the Japanese yen and Swiss franc on the headlines, while other risk-sensitive currencies such as the Australian dollar and British pound pared gains.
But prices readjusted downward as it became clear that the situation wasn't as serious as it first appeared.
Mnogi jos uvijek nisu skontali da Engleska i Amerika nisu zemlje proleterske, niti je to Rusija - fino nazoves havera u ministarstvu, ljudi izdaju saopstenje i zaradis koji milioncic na berzi.
Front-month Brent and WTI crude oil contracts jumped more than $1 before retreating. Spot gold rose 0.5% as investor funds moved back into traditional safe-haven assets such as bullion.
The bonds and currency market also reacted, with Europe's safest government bonds jumping in response to the reports. Ten-year German Bund yields dropped by 0.03 percentage point to 1.89%. U.K. government bonds followed a similar pattern.
Currency traders jumped into the perceived safety of the Japanese yen and Swiss franc on the headlines, while other risk-sensitive currencies such as the Australian dollar and British pound pared gains.
But prices readjusted downward as it became clear that the situation wasn't as serious as it first appeared.
Mnogi jos uvijek nisu skontali da Engleska i Amerika nisu zemlje proleterske, niti je to Rusija - fino nazoves havera u ministarstvu, ljudi izdaju saopstenje i zaradis koji milioncic na berzi.
-
sumirprimus
#3697 Re: Sirija
druze jel pricas o strela 1 il o strela 2 sistemu?Drug Član wrote:Da li si se ikad upitao zašto je SFOR pokupio sve rakete S-1M iz BiH. Mnogo veći broj američkih aviona je pogođen nad Srbijom nego što ti misliš. Druga je stvar što majušna i stara S-1 ne može odmah srušiti tako moćan avion kao što je F-16 ili F-18, a treća je opet što takav avion ako i uspije igje sletjeti više nije za bilo kakvu upotrebu. Kako god bilo istina je prva žrtva svih ratova, tako da naravno sve treba uzeti sa rezervom.Alfons Kauders wrote:U rangu s ovim:Drug Član wrote:http://www.vestinet.rs/u-fokusu/vojska- ... e-tomahavk![]()
http://www.angelfire.com/ne/komentar/1b.html
i jel pricas o vrs il o arbih?
-
Revoltage
#3698 Re: Sirija
Cijeli ovaj rat u Siriji je dio toga. A jadni Sirijci ...Alfons Kauders wrote:Oil and gold moved sharply higher as the headlines about the launch flashed across traders' screens, underscoring the capacity of news from the febrile Middle East to impact across markets.
-
barpy
#3699 Re: Sirija
ima li neki video klip koji to potrvdjuje, sličice nas ne zanimaju..to ti je za djecu u vrtiću...svako može nacrtati i obojiti mapu kako želi,evo recimo ja sad postavim neku mapu gdje je sva Sirija pod kontrolom revolucionara, ali kakva korist od toga kad to nije tako ?! dakle imaš li šta konkretno za ponuditi...kad vam čovjek postavlja linkove na kojima se vidi osvajanje baze,zarobljenih tenkova, tenkova koji gore, žive borbe, vi se smijete, a kao protuargument postavljate neke likovne radove djece iz obdaništa..Revoltage wrote:Ariha grad je pao, nisam mislio na Jabeel Arbein. To je citavo podrucje oko Arihe, mala visoravan gdje se tvoji frendovi zabijaju u rupe.sarajevoxxxx wrote:- Autor teksta je mislio na borce FSA, ljude koji se bore za slobodu, a protiv bolesnog diktatora Bešara.Revoltage wrote: Vi drzite?Ko ste to vi?
Cega ste se VI nakljokali da mi je znati. Prije 22 sata? Covjece danas u podne je preuzeta Ariha od strane vojske.
- Što se tiče Arihe, na ovim režimskim facebook stranicama posvećenim Arihi zadnju vijest koju su objavili jeste ova od 26 augusta:
''Krv naših šehida je preskupa, te je zbog toga smijenjen komadant brigade koji je bio odgovoran za ovu (Ariha) pokrajinu...'' evo i linka https://www.facebook.com/ARIHA.NEWS.ANN
- Nakon toga je Ariha je zgažena, FSA je protutnjala kroz taj grad, svi režimski vojni punktovi su uništeni, a ostatak se razbježao, uglavnom u pravcu Idliba.
- A evo i vijesti od prije jedan sat: Borci jedinice FSA Sukuru Šam odbili su napad režimskih snaga na Džebel Erbein (jedno od glavnih uporišta FSA u Arihi), a režim je pretrpio velike gubitke u ljudstvu ''Tensikije Ariha''
https://www.facebook.com/pages/تنسيقية- ... 3764065845
- Dakle, ništa od pada, Ariha se drži i ako Bog da neće ni pasti.
P.S. Tu su ti kolege izgubile 350 ljudi u dva dana, a ovi Basarovci 110. Budi malo objektivan, ja nemam problem stim da kazem ko je sta "popusio" jer mi se iskreno j..e za njima.
Evo karta ispod da ljudi vide o cemu je rijec:
Zuto - Podrucje oko Arihe
Crveni krug - Ariha
Plavi kruh - Podrucje gdje se nalaze pobunjenici u oblasti Latakia
Crvene strelice - Smijer udara vojske na pobunjenicka podrucja u Jabel al Akrad
-
Revoltage
#3700 Re: Sirija
Pa evo neka ti on potvrdi ako njemu vjerujes.