Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#3676 Re: Liverpool FC
Ma evo ja ću ih vodit' kada je dotle zapelo, jest da mi je jedino trenersko iskustvo Master Liga na PES-u, ali kada vidim kakve "stručnjake" mole da ih vode, evo ja ću ih preuzet' za 500-600 maraka plate

-
Mustang1
#3677 Re: Liverpool FC
Cuj 500-600 .. Kad ih ostali zakidaju sto ne bi i ti ?
5-6 miliona godisnje 
-
Haj_Halve
#3678 Re: Liverpool FC
Ma FM 2012 je zakon. Kad njega savladas, mozes sve ostalo.
Kako ja od Hartlepoola napravim prvaka Evrope za 6 godina.Ni Mourinho to ne more.
Kako ja od Hartlepoola napravim prvaka Evrope za 6 godina.Ni Mourinho to ne more.
-
Coalman
#3679 Re: Liverpool FC
To je to, Rodgers je novi trener. Iskreno nisam se nadao njemu, jer je bilo gotovo pa sigurno da će Martinez preuzeti Liverpul. Na većini kladionica je blokirano klađenje na novog trenera Liverpula, dok je na onim gdje nije kvota na Rodgersa minimalna u rasponu od 1,05 do 1,10.
Dobar članak o Rodgersu - http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... evers.html
Dobar članak o Rodgersu - http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... evers.html
- Obskurni
#3680 Re: Liverpool FC
Mislim da ste odlicno prošli i da bi jedino bilo bolje da vas je Pardew uzeo.
- vaučer
#3681 Re: Liverpool FC
Ok, službeno smo klub s limitiranim ambicijama. 
-
Coalman
#3682 Re: Liverpool FC
Izgleda da će potpisati ugovor na 3 godine. 
- Gandalf
#3683 Re: Liverpool FC
nek' su više okončali to maltretiranje - novom treneru želim puno sreće i znanja u korištenju skresanog budžeta i svakako mudrosti u kresanju beskorisnih igrača u rosteru, a nije da ih nema
- horion_bosona
#3684 Re: Liverpool FC
ako ništa drugo, on mi se čini bolje rješenje od Martineza... vidjećemo u kojoj mjeri će uspjeti implementirati model igre iz Swansea-a, mada to i jeste na tragu Liverpoolovog pass and move...
-
Mustang1
#3685 Re: Liverpool FC
Jeko ovaj ?
Sacekat cu barem 3 odlaska/dolaska u klub pa cu komentarisati narednu sezonu 
- PrtiBeeGee
#3686 Re: Liverpool FC
Sta mozes ocekivati od prosjecnog trenera sa prosjecnim radnim stazom
... Zelim mu sve najbolje da izvuce maximum iz igraca ako je to moguce i da zauzme to famozno mjesto za ulazak u LP sljedece sezone... Jeste da sam bio vise za AVB ali eto sta je tu je... YNWA
-
bosanska senzacija
#3687 Re: Liverpool FC
Za Rodgersa se sigurno može reći da nije tipični engleski trener što je mogao zaključiti svako ko je gledao Swansea prošle sezone.
Igra kratkih pasova, ili ti ga tika-taka, bez nabijanja i tipičnog engleskog srljanja u napad je bila odlika Swansea prošle godine. U nekim utakmicama su više ličili na neku tehnički dotjeranu špansku ekipu pa su ih često sa podsmijehom upoređivali i sa Barcom.
Mislim da ako dobije potrebno vrijeme od uprave Liverpoola ovaj Rodgers može napraviti sasvim respektabilnu ekipu. Sa ovim rosterom se boriti za titulu neće sigurno, ali uz par solidnih pojačanja mislim da je u stanju boriti se za ulazak u Ligu Šampiona. Da sam na njegovom mjestu od uprave bih izričito zahtjevao da mu iz Swansea dovedu Dyera i Sigurdsona koji ne koštaju mnogo ali sigurno mogu dati sasvim novu dimeziju Liverpulu.
Igra kratkih pasova, ili ti ga tika-taka, bez nabijanja i tipičnog engleskog srljanja u napad je bila odlika Swansea prošle godine. U nekim utakmicama su više ličili na neku tehnički dotjeranu špansku ekipu pa su ih često sa podsmijehom upoređivali i sa Barcom.
Mislim da ako dobije potrebno vrijeme od uprave Liverpoola ovaj Rodgers može napraviti sasvim respektabilnu ekipu. Sa ovim rosterom se boriti za titulu neće sigurno, ali uz par solidnih pojačanja mislim da je u stanju boriti se za ulazak u Ligu Šampiona. Da sam na njegovom mjestu od uprave bih izričito zahtjevao da mu iz Swansea dovedu Dyera i Sigurdsona koji ne koštaju mnogo ali sigurno mogu dati sasvim novu dimeziju Liverpulu.
- BHF_Manijak
#3688 Re: Liverpool FC
Nije Sigurdson njihov, jos uvijek je igrac Hoffenheima.bosanska senzacija wrote:Za Rodgersa se sigurno može reći da nije tipični engleski trener što je mogao zaključiti svako ko je gledao Swansea prošle sezone.
Plus sto ce ovdje imati veci budzet na raspolaganju i moci ce dovesti koliko toliko igrace koje zeli.
- Gandalf
#3689 Re: Liverpool FC
Očekujem određeni napredak u igri, ali i malo drugačiju ekipu - Rodgers je mlad trener, za očekivati je da modernizuje igru Liverpoola - ne očekujem čuda, ali ovakva sezona se ne smije ponoviti - budžet kluba je sigurno bolji nego u Swanseu, kao i okosnica ekipe, mora se malo promijeniti filozofija krhanja koju su do sada praktikovali neki prvotimci, malo se raditi na duplim pasovima, brzim, kratkim dodavanjima, neće igračima naškoditi ni tenu a ni frizuri ako se malo i tehnički dotjeraju 
-
bosanska senzacija
#3690 Re: Liverpool FC
Hoffenhaim je doveo fenomenalnog Derdyoka zato ne vjerujem da će puno zapinjati zbog Sigurdsona. Ono što bih ja svakako stavio pod "must have" što se Rodgerosna i Liverpula tiče to bi bio dolazak Dyera iz Swansea. Mogu ga dovesti za pristojnu cifru i bio bi odlična zamjena za rahljavog Downinga.BHF_Manijak wrote:Nije Sigurdson njihov, jos uvijek je igrac Hoffenheima.bosanska senzacija wrote:Za Rodgersa se sigurno može reći da nije tipični engleski trener što je mogao zaključiti svako ko je gledao Swansea prošle sezone.
Mislim da ako dobije potrebno vrijeme od uprave Liverpoola ovaj Rodgers može napraviti sasvim respektabilnu ekipu. Sa ovim rosterom se boriti za titulu neće sigurno, ali uz par solidnih pojačanja mislim da je u stanju boriti se za ulazak u Ligu Šampiona. Da sam na njegovom mjestu od uprave bih izričito zahtjevao da mu iz Swansea dovedu Dyera i Sigurdsona koji ne koštaju mnogo ali sigurno mogu dati sasvim novu dimeziju Liverpulu.Sto se trenera tice, sa Swanseaom je igrao pravo lijep fudbal, to je postigao iako nije pretjerano dugo bio u Swanseau pa da covjek moze reci "godinama je gradio taj stil igre", sto obecava da bi i u Liverpoolu mogoao bar nesto slicno napraviti ako bi mu se dao period na dvije-tri godine neometanog rada!
Plus sto ce ovdje imati veci budzet na raspolaganju i moci ce dovesti koliko toliko igrace koje zeli.
Ne znam tačno gdje sam to pročitao i koliko je tačan taj podatak ali Rodgerson je u Swanseu imao igrače koji su statistički po učinku pasovova bili prvi u Evropi. Opet ponovljam da ne stojim sa punom sigurnošću iza ovog podatka ali ako je istinit to svakako govori u prilog o tome da se radi o odličnom treneru koji je od novajlije u ligi napravio sjajnu ekipu. Ono što je sigurno je da od Dagliša sigurno neće biti gori.
- Gandalf
#3691 Re: Liverpool FC
Scott Sinclair - ovog lika neka traže kao prvo pojačanje - momak je odigrao mali milion utakmica, zabio i dosta golova a tek su mu 23 godine - dolazak u Liverpool bi mu samo takav podstrek da postane superstar - Rodgers kao ex coach to sigurno zna.
- horion_bosona
#3692 Re: Liverpool FC
kad vec spominjete igrace Swansea kao moguca pojacanja, Joe Allen bi trebao biti prvi pik... odlican igrac...
-
Coalman
#3693 Re: Liverpool FC
Upravo naiđoh na podatak da će Rodgers za pojačanja imati 25 miliona £.
Što se njega tiče on je jedan dobar stručnjak iako se nije nigdje posebno istakao (izuzmemo li ovu solidnu sezonu sa Swanseajom), tako da me to malo brine jer nije provjereni stručnjak kao recimo Kapelo ili Benitez, možda se i izgubi skroz u Liverpulu, ko zna. Ali ja sam optimista što se njega tiče i nadam se da će uspjeti sastaviti dobar tim. Vjerujem da će glavni cilj biti Liga Prvaka do koje će pored ovakve konkurencije (Chelsea, ManU, Arsenal, City, Tottenham, Newcastle, pa tu je još i Everton) biti jako teško doći.
Možete pročitati i onaj članak što sam postavio jer ima mnogo dobrih stvari o njemu.
Što se njega tiče on je jedan dobar stručnjak iako se nije nigdje posebno istakao (izuzmemo li ovu solidnu sezonu sa Swanseajom), tako da me to malo brine jer nije provjereni stručnjak kao recimo Kapelo ili Benitez, možda se i izgubi skroz u Liverpulu, ko zna. Ali ja sam optimista što se njega tiče i nadam se da će uspjeti sastaviti dobar tim. Vjerujem da će glavni cilj biti Liga Prvaka do koje će pored ovakve konkurencije (Chelsea, ManU, Arsenal, City, Tottenham, Newcastle, pa tu je još i Everton) biti jako teško doći.
Možete pročitati i onaj članak što sam postavio jer ima mnogo dobrih stvari o njemu.
-
Mustang1
#3694 Re: Liverpool FC
Prvo nek prodaju sve igrace koji se trebaju prodati i onda nek dovode neke nove .. a moglo bi se i 3-4 igraca prodati a dovesti samo jedan sto se kvalitete tice ..
-
todd_smith
#3695 Re: Liverpool FC
znaci 90% ekipeBubalo1 wrote:Prvo nek prodaju sve igrace koji se trebaju prodati i onda nek dovode neke nove .. a moglo bi se i 3-4 igraca prodati a dovesti samo jedan sto se kvalitete tice ..
-
Mustang1
#3696 Re: Liverpool FC
- ultima_palabra
#3697 Re: Liverpool FC
Može biti potez decenije a može i katastrofa... dosta zavisi kako ćega prihvatiti igrači.
- Gandalf
#3698 Re: Liverpool FC
25 miliona funti je fina lova - prodajom nekih igrača iz prvog tima a i rješavanjem nekih igrača koji su na posudbama, mogu izglaviti dodatnih 10 miliona funti - za tu lovu se mogu dovesti tri dobra pojačanja, koja bi igru i rezultate Liverpoola sigurno popravila - samo da spomenem da na tržištu ima i slobodnih igrača kao što je Barnetta http://en.wikipedia.org/wiki/Tranquillo_Barnetta, koji ne bi koštali ni dinara, barem što se odštete tiče - Milan je doveo na isti način, dakle kao slobodne igrače, Montoliva i Traorea, dva iskusna veznjaka, bez da su praznili svoju kasu - dakle, ne mora se svaki igrač ni platiti milionima funti, samo treba malo zaviriti i po vanotočkim ligama.
- Muhamed Đakmić
#3699 Re: Liverpool FC
Ja ne znam sto su svi pozivali Capella ili Beniteza. Imam osjecaj da je njih moderni fudbal pregazio. Narocito Capella. Prije ili kasnije Liverpool je morao povuci ovaj potez. Ja recimo smatram da je Rodgers odlican trener i ako mu daju vremena, vratit ce Liverpool u vrh engleskog fudbala. Ima slucajeva gdje se na ovaj nacin promasi sa trenerom, ali siguran sam da zbog uspjeha koji je Porto dozivio sa AVB-om, Juventus sa Conteom i naravno Barcelona sa Guardiolom, vrijedi pokusati na ovaj nacin.