Taj ima diplomatske tablice i redovno se tu i tako parkira...Tomahawk11 wrote:Redovna je situacija da neko ima parkiran na ulazu zgrade (krenes gradom, koliko hoces takvih).condy wrote:Neku noć gledam seljaka sa autom, penje se na ivičnjak da parkira auto, međutim ivičnjak visok pa mu zapinje po podu, ali on upro ko vo da ga tu smjesti. Naravno, ulaz od zgrade mu je odatle udaljen metar i po. Nepismeni hajvan hoće da se parkira tik uz ulaz zgrade od 19 spratova
Zadnja situacija koje se sjecam, neki dan kod Druge gimnazije, lik je natjerao terenca na prilaz zgradi (kod one cvjecare, autobuska stanica)...i sve se to vidi s glavne, ali nesto sumnjam da ce policija bilo sta uraditi po tom pitanju.
Uostalom, kome treba prilaz zgradi, bas se fino moze parkirati
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
esso_sa
#3676 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3677 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moguce, nisam vidio....da li ga to amnestira?esso_sa wrote:Taj ima diplomatske tablice i redovno se tu i tako parkira...Tomahawk11 wrote:Redovna je situacija da neko ima parkiran na ulazu zgrade (krenes gradom, koliko hoces takvih).condy wrote:Neku noć gledam seljaka sa autom, penje se na ivičnjak da parkira auto, međutim ivičnjak visok pa mu zapinje po podu, ali on upro ko vo da ga tu smjesti. Naravno, ulaz od zgrade mu je odatle udaljen metar i po. Nepismeni hajvan hoće da se parkira tik uz ulaz zgrade od 19 spratova
Zadnja situacija koje se sjecam, neki dan kod Druge gimnazije, lik je natjerao terenca na prilaz zgradi (kod one cvjecare, autobuska stanica)...i sve se to vidi s glavne, ali nesto sumnjam da ce policija bilo sta uraditi po tom pitanju.
Uostalom, kome treba prilaz zgradi, bas se fino moze parkirati
-
zdruzdjo
#3678 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
scena.
raskrsnica kod veterine iz pravca grada. ja u srednjoj, ispred mene kia, pored kie desno twingo. traka za skretanje prema paromlinskoj puna.
sa ledja nafuravaju golf4 sa povaljenim vozacem pod 45 stepeni i bmw 3-ica nove generacije. kao trkaju se. zeleno pali se, golf ljepi se twingu koji krece paralelno sa kiom,a uz kao da pozuri i trza kiu da se skloni kao da on ide, a bmw za njim se ljepi na tablice.
u po frke zakoci kia ja zamalo da ga poljubim i ova dvojica prodjose tackajuci se traka u traku..
nastavimo
prije vjetrenjace zastoj. drot drzi radar u ruci i izasao na sred ceste i vadi golfa iz sredine a bmw-a propusta.
prilazim otvorim prozor zaustavim i doviknem drotovima, reko sto i bmw-a ne izvukoste. kaze drot "mozemo samo jedno vozilo" ovako.
wtf??!?!?!?!?! reko nista nije bolji ni on bio. on slijeze ramenima.
to sto sjeku 12 traka u 100 metara ispred 10 auta ulijecu nije opasno ali je opasno voznja preko dozvoljene.
Huuuuuuhhhhh
Prije par mjeseci sam gledao na discovery, ono live action sa drotovima. zaustavlja frajera kaze vozite dozvoljenom brzinom ali preagresivno !!!!! mjenjate trake, previse cesto prestrojavate se iz trake u traku i time stvarate nervozu kod drugih vozaca i stvarate potencijalnu opasnost.
napisa mu kaznu.
raskrsnica kod veterine iz pravca grada. ja u srednjoj, ispred mene kia, pored kie desno twingo. traka za skretanje prema paromlinskoj puna.
sa ledja nafuravaju golf4 sa povaljenim vozacem pod 45 stepeni i bmw 3-ica nove generacije. kao trkaju se. zeleno pali se, golf ljepi se twingu koji krece paralelno sa kiom,a uz kao da pozuri i trza kiu da se skloni kao da on ide, a bmw za njim se ljepi na tablice.
u po frke zakoci kia ja zamalo da ga poljubim i ova dvojica prodjose tackajuci se traka u traku..
nastavimo
prije vjetrenjace zastoj. drot drzi radar u ruci i izasao na sred ceste i vadi golfa iz sredine a bmw-a propusta.
prilazim otvorim prozor zaustavim i doviknem drotovima, reko sto i bmw-a ne izvukoste. kaze drot "mozemo samo jedno vozilo" ovako.
wtf??!?!?!?!?! reko nista nije bolji ni on bio. on slijeze ramenima.
to sto sjeku 12 traka u 100 metara ispred 10 auta ulijecu nije opasno ali je opasno voznja preko dozvoljene.
Huuuuuuhhhhh
Prije par mjeseci sam gledao na discovery, ono live action sa drotovima. zaustavlja frajera kaze vozite dozvoljenom brzinom ali preagresivno !!!!! mjenjate trake, previse cesto prestrojavate se iz trake u traku i time stvarate nervozu kod drugih vozaca i stvarate potencijalnu opasnost.
napisa mu kaznu.
-
Yapi Yapo
#3679 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Večeras Audi neki i Golf 6/7 bijeli, nešto kao gasaju, trkaju se.. wanna be mangupčići neki.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3680 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma svaku vecer je semafor rejs...veceras prolazi policijska petica,svi voze 40 lafo fini...
-
Yapi Yapo
#3681 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Još kad vidim papke da zaobilaze radar na stupu, odu preko autobuske.. uff.
-
Kataklinger
#3682 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na mjestima gdje fiksni radar slika u oba pravca, ako se autom pređe preko senzora u suprotnoj traci, radar ne slika. Primijetio sam x puta da to neki divljaci iskorištavaju, prođe hladno 100km/h pred radarom, samo svrne u suprotnu ako nema ništa iz suprotnog smjera.
-
Fauja Singh
#3683 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jucer je poceo i Moto GP po Sarajevu, a posebno su "napinjali" motore od vjecne vatre do BBI, valjda ne bil koga zadivili.
Za to vrijeme oni mladi policajci uredno setaju gradom, 'ta ce.
- Optimist
#3684 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam bio svjedok slicnog dogadjaja, gdje je mene auto preteklo na Brnjacima prema Kiseljaku gdje je radar i isti ga je uslikao dok je on bio u suprotnoj traci. E sad da li ce mu doci kazna, otom potom.Kataklinger wrote:Na mjestima gdje fiksni radar slika u oba pravca, ako se autom pređe preko senzora u suprotnoj traci, radar ne slika. Primijetio sam x puta da to neki divljaci iskorištavaju, prođe hladno 100km/h pred radarom, samo svrne u suprotnu ako nema ništa iz suprotnog smjera.
- Optimist
#3685 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jedne prilike je tako jedan mentol turirao motor na sred Titove koji je bio toliko glasan da je probudio bebu od jednog para u kolicima koja je odmah pocela da place. Ja sam prosao dalje a oni su je ostali smirivati. Naravno policije nigdje!Fauja Singh wrote:Jucer je poceo i Moto GP po Sarajevu, a posebno su "napinjali" motore od vjecne vatre do BBI, valjda ne bil koga zadivili.
-
tempuser
#3686 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoc je neki lik zadavao onog nekog ogromnog pick-upa, mislim da je Ford F150, po gradu. Crveni, pun nekih led svjetala. svedske table, ima zvuk da se zemlja trese kad ga nagazi!
- Bakir1
#3687 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vala da i ja imam raptora i ja bih ga zadavao samo radi zvuka 
- Optimist
#3688 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo grdosije 
Tacno se zemlja pod njim trese.

Tacno se zemlja pod njim trese.

-
The BEN10
#3689 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prije par godina vozim se sa porodicom, djeca spavaju. Kad vidim dvojicu motorista iza mene - jedan se zalijepio 2-3 sekunde, i onda naglo dodade gas što je izazvalo malu eksploziju. Kako je bilo ljeto prozori su bili otvoreni - djeca skočiše i počeše da vrište.Optimist wrote:Jedne prilike je tako jedan mentol turirao motor na sred Titove koji je bio toliko glasan da je probudio bebu od jednog para u kolicima koja je odmah pocela da place. Ja sam prosao dalje a oni su je ostali smirivati. Naravno policije nigdje!
-
esso_sa
#3690 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno da ne ! Ali znas vjerovatno i sam kako nasa policija tretira njihovo kurcenje - nikako !Tomahawk11 wrote: Moguce, nisam vidio....da li ga to amnestira?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3691 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam da li ovdje ili na onoj temi sta nas nervira....da ne trazim, moze i ovdje....
Lik vozi Volvo autoputem. U lijevoj je traci. Sta cu, vratim se u desnu da prodjem, jer ocito misli da je sam na autoputu. Ali, gospodin (bar se tako oblaci, odijelo), kako se ja priblizavam, tako i on sve vise u desnoj traci
odnosno, vise na sredini, ni tamo ni ovamo.
Lik vozi Volvo autoputem. U lijevoj je traci. Sta cu, vratim se u desnu da prodjem, jer ocito misli da je sam na autoputu. Ali, gospodin (bar se tako oblaci, odijelo), kako se ja priblizavam, tako i on sve vise u desnoj traci
- muha_sa
#3692 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
nisam ja majke mi mile--vozim volvo, al se oblacim ko klošarTomahawk11 wrote:Ne znam da li ovdje ili na onoj temi sta nas nervira....da ne trazim, moze i ovdje....
Lik vozi Volvo autoputem. U lijevoj je traci. Sta cu, vratim se u desnu da prodjem, jer ocito misli da je sam na autoputu. Ali, gospodin (bar se tako oblaci, odijelo), kako se ja priblizavam, tako i on sve vise u desnoj traciodnosno, vise na sredini, ni tamo ni ovamo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3693 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Koji model, koji modelmuha_sa wrote:nisam ja majke mi mile--vozim volvo, al se oblacim ko klošarTomahawk11 wrote:Ne znam da li ovdje ili na onoj temi sta nas nervira....da ne trazim, moze i ovdje....
Lik vozi Volvo autoputem. U lijevoj je traci. Sta cu, vratim se u desnu da prodjem, jer ocito misli da je sam na autoputu. Ali, gospodin (bar se tako oblaci, odijelo), kako se ja priblizavam, tako i on sve vise u desnoj traciodnosno, vise na sredini, ni tamo ni ovamo.
Ma ovo je neki 40-godisnjak, otprilike.
- muha_sa
#3694 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
V-40
juce sam ga pario prema Blažuju i nazad--moradoh jednog idiota desnom stranom zaobic
juce sam ga pario prema Blažuju i nazad--moradoh jednog idiota desnom stranom zaobic
-
BadBoy
#3695 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mislim da je to zbog toga što senzori nisu na istom mjestu u oba pravca a ne zbog toga što ne slika u pogrešnom smjeru - nema logike kako bi to mogli skontati, ili si prešao preko senzora ili nisi.Kataklinger wrote:Na mjestima gdje fiksni radar slika u oba pravca, ako se autom pređe preko senzora u suprotnoj traci, radar ne slika. Primijetio sam x puta da to neki divljaci iskorištavaju, prođe hladno 100km/h pred radarom, samo svrne u suprotnu ako nema ništa iz suprotnog smjera.
Mislim da ti rejseri naprave slalom između senzora i tako zaobiđu radar.
- Bakir1
#3696 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
krajisnici su provalili taj fazon, valjda sto imaju najvise kamera, senzori rade po principu 1-2, 2-1 ne pije vode
-
punosvega
#3697 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
znaci u tom slucaju moraju preci skroz u drugu traku, ali je malo teze vratiti se ako su fizicki odvojene zelenom povrsinom ili nekom drugom fizickom preprekom.Bakir1 wrote:krajisnici su provalili taj fazon, valjda sto imaju najvise kamera, senzori rade po principu 1-2, 2-1 ne pije vode
btw, za ovo treba oduzimati i vozacku i auto.
- Bakir1
#3698 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sto bi ti rekli krajisnici p-da
-
zdruzdjo
#3699 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Predprosle godine u decembru sam tako osinuo da idem suprotnom trakom u kurta shorka. Zurio sam na aerodrom i sekunde su odlucivale. Okinuo me radar. Blicnulo je da me pravo prepalo jer sam mislio da sam "safe". A garilo se doooobro preko " stoje" (ne mislim pevaljke)
Uglavnom, nikad mi nije nista doslo. Ne znam zasto.
Uglavnom, nikad mi nije nista doslo. Ne znam zasto.
- supercali
#3700 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa ja ovdje o tome kad sam pisao nisu mi vjerovaliBakir1 wrote:krajisnici su provalili taj fazon, valjda sto imaju najvise kamera, senzori rade po principu 1-2, 2-1 ne pije vode
tome ima brat bratu 7-8 godina