znam da je peglanje... ali jednom godisnje im odnjeti cips nije strašno....
Nazovi broj, pitaj u koju poslovnicu treba donjeti ili moze bilo koja, da li moze na mail, ili na fax.
Kad dobijes taj info, nabacis masku, odes dignes CIPS, i posljes tamo ili odnes tamo gdje su rekli. Miran si onda godinu dana minimum.
Evo jedan primjer na temu iz moje druge po redu omiljene banke RF (ona žuta banka sa žirafom).
Ja sutra odmah odem, evo gospođo papiri, reko ja se prepao da mi ne zatvorite račun, jer imam 1,5 KM na računu... ona se smije.. šega... kaže evo ja sam proslijedila skenirane papire na mail nadležnoj službi.. ovo je riješeno.Došao SMS od Raiffeisena, molim vas zbog zakona ovog i onog, moramo ažurirati podatke, donesiti cips i kopiju lične, ako ne doneste možemo vam blokirati račun
pitam, jel to sigurno riješeno, da mi možda date kakvu potvrdu ?
Ma jok. riješeno Đoleee, 100%
Reko OK
6 mjeseci kasnije, ja na bankomat, ima nešto love na kartici, kaže bankomat: vasa kartica je blokirana.
Ja zovem info telefon, kaze operater: vasa karica je blokirana, jer niste dostavili CIPS i licnu.
Reko jesam, jer znam da sam se šalio sa gospođom iz poslovnice.
Sutra me zove moja poslovnice, izvinjavaju se mnogo, oni su poslali mail službi nekoj, ali niko ga haman nije pročito i unjeo u sistem.
Reko nije frka. I odblokirali karticu.
Zato , moj savjet, odradi to, i miran si. OSIM, ako i tebi mail niko ne pročita.