RUSIJA
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3676 Re: RUSIJA
Što da potrošiš 100 miliona gradeći sam, kad možeš za 50 kupiti gotove, a frka ti je. I bez naoružanja ih kupuju, samo kadu. To su mali nosači ograničenog radijusa koje imaju samo Francuzi. Ogromni atomski nosači su samo Amerikenjcima isplativi, i Britaniji se više ne isplate.
I Kinezi su kupovali nosače i brodove i sad su i oni po tebi boranija?
I Kinezi su kupovali nosače i brodove i sad su i oni po tebi boranija?
- Challenger__
#3677 Re: RUSIJA
Krelac, što se zamajavaš sa prolfidovima? Produkti socijalnog inženjeringa su prazni, niti mogu da komuniciraju.
- Domaci izdajnik
#3678 Re: RUSIJA
Joj Orvel
u sridu drugar 
- Challenger__
#3679 Re: RUSIJA
Njihov domet su fraze, parole i sličice iz centrale koja misli za njih. Ko nije na programiranoj, software-talasnoj dužini prolova, izaziva buru emocija. Zaboravi, ne gubi vrijeme.
- Domaci izdajnik
#3680 Re: RUSIJA
Kako ono bi? Sloboda je ropstvo, rat je mir, a neznanje je moć 
-
5 0 5
#3682 Re: RUSIJA
pa sta ce s njima? sta ce im oklopi? njih niko nece napasti. a oni mogu sponzorirati s tim oklopima separatiste u komsiluku. i to je to. eto, sad je rusija spala na 50 miliona, pa stede. nije buraz. nego ih ne mogu napraviti. da mogu, napravili bi ih. a sad valja u svjetski rat krenuti sa skalamerijom iz 1952.Lajavikrelac wrote:A kao nisu sila? Samo oklopa imaju 18000 u pripravnosti. Toliko pola NATO armija nema ni vojnika na stanju....
- Challenger__
#3683 Re: RUSIJA
Da,da,da.Lajavikrelac wrote:Kako ono bi? Sloboda je ropstvo, rat je mir, a neznanje je moć
p.s.
Sad će prolovi sa emotivnim diskursom, sladunjavim kičom, ne brini. Samo ignore i Auf Wiedersehen.
- Domaci izdajnik
#3684 Re: RUSIJA
5 0 5 wrote:pa sta ce s njima? sta ce im oklopi? njih niko nece napasti. a oni mogu sponzorirati s tim oklopima separatiste u komsiluku. i to je to. eto, sad je rusija spala na 50 miliona, pa stede. nije buraz. nego ih ne mogu napraviti. da mogu, napravili bi ih. a sad valja u svjetski rat krenuti sa skalamerijom iz 1952. mogu rusiti ukrajinske gradove, kao sto su i srbi rusili vukovar. dalje od toga, tesko.
Nemojte mi Moskvu! Dobar je to hotel...celava_dlaka wrote:bice moskva NATO mahala

-
asker
#3685 Re: RUSIJA
Sve se moze razumjet, da se Ruje nevole, Putin itd...................ali umanjivati Rusku vojnu silu je hajmo reci smijesno.
Rusima ne treba USS Nimitz jer ne planiraju ploviti 8000 km i bombardovat tamo neku sirotinju sa kalasnjikovima. Za sve ostalo su tata mate, i sreca po cijeli svijet da to znaju i Ameri. Ostalu boraniju i ne brojim.
Zanimljivo, u mom zivotnom vijeku sam slusao kako je svaka generacija ruskih borbenih aviona inferiorna u odnosu na americke. Dok sad svako malo izlazi dokumentarac (za zakasnjenjem od 30-40 godina) kako su razni MiG-ovi, Suhoji, JAK-ovi citali bukvicu amerikancima. Nenadjebivi su u PVO sistemima, balisticke i interkontinentalne rakete da ne pominjemo.
Mislim da mnogi ovdje ne vole Ruse al nam puna kapa jenkija i njihovog kurcenja.
Rusima ne treba USS Nimitz jer ne planiraju ploviti 8000 km i bombardovat tamo neku sirotinju sa kalasnjikovima. Za sve ostalo su tata mate, i sreca po cijeli svijet da to znaju i Ameri. Ostalu boraniju i ne brojim.
Zanimljivo, u mom zivotnom vijeku sam slusao kako je svaka generacija ruskih borbenih aviona inferiorna u odnosu na americke. Dok sad svako malo izlazi dokumentarac (za zakasnjenjem od 30-40 godina) kako su razni MiG-ovi, Suhoji, JAK-ovi citali bukvicu amerikancima. Nenadjebivi su u PVO sistemima, balisticke i interkontinentalne rakete da ne pominjemo.
Mislim da mnogi ovdje ne vole Ruse al nam puna kapa jenkija i njihovog kurcenja.
-
thepatriot
#3686 Re: RUSIJA
Ne dirajte medvjeda dok spava, ako se Rusima cefne mogli bi dovde dogulit za par dana...
Taman do granice nove eu clanice...
Taman do granice nove eu clanice...
- Domaci izdajnik
#3687 Re: RUSIJA
Upravo tako. Al de ti to objasni delegatima ovuda...svašta nešto Rusi nisu, ali da nisu sila e to je smiješnoasker wrote:Sve se moze razumjet, da se Ruje nevole, Putin itd...................ali umanjivati Rusku vojnu silu je hajmo reci smijesno.
-
5 0 5
#3688 Re: RUSIJA
najvise su gladni. pa onda sve ostalo.
- Domaci izdajnik
#3689 Re: RUSIJA
Nisu. Vjeruj mi nisu 
- JohnnyS
#3690 Re: RUSIJA
Džaba vam je putinčadi, Rusija ostavila na cjedilu jadni sirijski i jemenski narod, a nije baš ni domarširala do Kijeva kako su dežurni onanatori predviđali. Od globalne sile ostala je zabrana izvođenja Wagnera...
-
5 0 5
#3691 Re: RUSIJA
jesu. vjerujm mi da jesu. mozda nisu u moskvi. ja sam obisao dosta gradova po rusiji prije jedno desetak godina. imam puno prijatelja tamo i od tamo. ne treba meni challanger da mi kaze kako stvari stoje. problem sa (urbanim) rusima je da su tek nedavno osjetili kakav bi zivot mogao biti kada je stomak pun svaki dan. i oni rusi koji su osjetili kako izgleda zivot u kojem mozes slobodno reci sto mislis. ali ti rusi ne zive vise u rusiji. niti im pada na pamet da se tamo vrate. oni idealiziraju ruski zivot, i mastaju o boljim vremenima. ali to rade svi na svijetu. kada se spominje putin samo prevrcu ocima. a javno se boje bilo sta reci jer se boje da bi od njih mogla ostati samo lijeva cipela. i to govori nesto.Lajavikrelac wrote:Nisu. Vjeruj mi nisu
-
asker
#3692 Re: RUSIJA
JohnnyS wrote:Džaba vam je putinčadi, Rusija ostavila na cjedilu jadni sirijski i jemenski narod, a nije baš ni domarširala do Kijeva kako su dežurni onanatori predviđali. Od globalne sile ostala je zabrana izvođenja Wagnera...
Ti bi onda trebao da si Obamce, Obamcad, jel? Nemoj tako.
Zar Rusi ne zaustavise najavljeni i dugo zeljeni napad na Siriju kad se desi ona podvala sa hemijskim oruzijem?
- JohnnyS
#3693 Re: RUSIJA
asker wrote:JohnnyS wrote:Džaba vam je putinčadi, Rusija ostavila na cjedilu jadni sirijski i jemenski narod, a nije baš ni domarširala do Kijeva kako su dežurni onanatori predviđali. Od globalne sile ostala je zabrana izvođenja Wagnera...
Ti bi onda trebao da si Obamce, Obamcad, jel? Nemoj tako.
Zar Rusi ne zaustavise najavljeni i dugo zeljeni napad na Siriju kad se desi ona podvala sa hemijskim oruzijem?
Napad na Siriju je zaustavljen zbog javnog mijenja u jedinoj svjetskoj velesili. Ruska snaga u Siriji o kojoj godinama slušamo od višestruko baniranog šahiste se očituje time da kozojebi na devama ruše režim kojeg Rusi podupiru...
-
asker
#3694 Re: RUSIJA
Nije govno vec se neko posro
.....................bili su jenkiji nabrijani al nesto se predomislise. Javno mijenje, bas
.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
#3696 Re: RUSIJA

druže vlado našhe rodno cveće
cela srbija za tobom se kreće

bombardujte mamicu vam mrsku
ja u hagu imam kablovsku
- JohnnyS
#3697 Re: RUSIJA
Čudi me da u naletu idolopoklonstva ne nose one slike Putina u toplesu...
-
5 0 5
#3698 Re: RUSIJA
dobar mu je fun club. sve probrani.

- Renta
#3699 Re: RUSIJA
Putin prijeti nuklearnom silom: 'Ako pokušate spriječiti otcjepljenje Rusa na Baltiku, bit će gore nego u Ukrajini!'
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/putin- ... 78928.html
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/putin- ... 78928.html
- pici