Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
esadklacar

#3676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

BaDa wrote:
esadklacar wrote:
Evo sutra cu ovo mrsko mi sada ako sta zajebem pa mi se ne da cackati sad i praviti :D Za sta sluzi ovo bridges ? I ja imam na ovaj router spojen jos jedan racunar ( to znaci dva racunara) i dreambox .. :D
Telemachov ruter spojis na net normalno dok sa ovim tvojim eksperimentises njihov ne diraš :D
od Telemachovog ti treba samo MAC adresa da bi napravio "most" bridge izmedju njih i to je to
a jel to fazon da ovaj drugi ruter prima net bezicno i salje dalje po citavoj kuci :D dvije wireless konekcije onda ili se ja varam?
Upravo tako drugi ruter prima bezicno net i proslijedjuje ga. Trebala bi biti jedna konekcija mada nisam siguran

SLIKOVITO
Image
esadklacar

#3677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

Bubalo1 wrote:A stani znaci moram i ovaj njihov prikopcati ? :D Ja mislio ovo samo da uradim na ovom sto mi je trenutno :D Znaci da skopcam njihov ovdje a ovaj drugi u drugu sobu, da ih povezem i da uradim na onom drugom ovo gore ? :D
Dva rutera su u upotrebi... Jedan glavni i ovaj drugi sporedni na ovom sporednom podesavas ovo sto ti napisah i trebalo bi raditi :D
Eh sad ja sam tebi napisao kako podesiti kad ti je onaj tvoj sporedni a telemachov glavni ako hoces mogu i za obrnutu situaciju napraviti mali tutorijal
BaDa

#3678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

esadklacar wrote:
Bubalo1 wrote:A stani znaci moram i ovaj njihov prikopcati ? :D Ja mislio ovo samo da uradim na ovom sto mi je trenutno :D Znaci da skopcam njihov ovdje a ovaj drugi u drugu sobu, da ih povezem i da uradim na onom drugom ovo gore ? :D
Dva rutera su u upotrebi... Jedan glavni i ovaj drugi sporedni na ovom sporednom podesavas ovo sto ti napisah i trebalo bi raditi :D
Eh sad ja sam tebi napisao kako podesiti kad ti je onaj tvoj sporedni a telemachov glavni ako hoces mogu i za obrnutu situaciju napraviti mali tutorijal
ja sam bzvz pitao nisam znao da to moze :D meni dosti jedan ruter :D a sto se tice tutoriala napravi nek se nadje :thumbup:
mumi80

#3679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Pozdrav svima!
Neki dan sam potpisao anex ugovora za HD paket. S obzirom da sam tek nakon što su mi pustili HD kanale saznao da glavni kanali (po meni) iz paketa nemaju titl, zanima me da li je iko zbog toga raskinuo anex ugovora i da li se to može. Znam da je minimalni period 180 dana ali s obzirom da kanali zbog kojih sam i uzeo HD paket nemaju titl, a to ne piše na njihovoj stranici, mislim da imamo pravo raskinuti anex ugovora. Ili možda griješim? Hvala!
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

mumi80 wrote:Pozdrav svima!
Neki dan sam potpisao anex ugovora za HD paket. S obzirom da sam tek nakon što su mi pustili HD kanale saznao da glavni kanali (po meni) iz paketa nemaju titl, zanima me da li je iko zbog toga raskinuo anex ugovora i da li se to može. Znam da je minimalni period 180 dana ali s obzirom da kanali zbog kojih sam i uzeo HD paket nemaju titl, a to ne piše na njihovoj stranici, mislim da imamo pravo raskinuti anex ugovora. Ili možda griješim? Hvala!
mozda je glupo pitanje...jesi li probao ukljuciti titlove u meniju ? Ne dodju na svim kanalima ukljuceni titlovi,moras ih upalit manuelno.
Magarece_godine

#3681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Decerto wrote:
mozda je glupo pitanje...jesi li probao ukljuciti titlove u meniju ? Ne dodju na svim kanalima ukljuceni titlovi,moras ih upalit manuelno.
Nema na vecini HD kanala titlova
fireman2013

#3682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

Maharadza wrote:
covjekizsjene wrote:Mozel mi tko dati odgovori koja firma drzi Telemach ? Kome idu pare od nase pretplate ? Pozdrav.
http://telemach.ba/Telemach/300/O+Telemachu.shtml
To je njihov trik. Vlasnik je iz SRBIJE tacnije vlasnik telemacha, sportklubova, total tv-a je SBB SRBIJA
truhlo

#3683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by truhlo »

@Telemach

1.2. t.j. prosli petak sam prijavio duo paket tv+net i receno mi je u roku 48 sati da ce mi pustiti brzu konekciju ali od toga nema nista.Da li mi mozete odgovoriti zasto jos uvijek cekam ?
Kralj Tvrtko I.

#3684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

fireman2013 wrote:
Maharadza wrote:
covjekizsjene wrote:Mozel mi tko dati odgovori koja firma drzi Telemach ? Kome idu pare od nase pretplate ? Pozdrav.
http://telemach.ba/Telemach/300/O+Telemachu.shtml
To je njihov trik. Vlasnik je iz SRBIJE tacnije vlasnik telemacha, sportklubova, total tv-a je SBB SRBIJA
i sta cemo sada?
fireman2013

#3685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

Kralj Tvrtko I. wrote:
fireman2013 wrote:
i sta cemo sada?
Bolje bi ti bilo da promjenis nick jer Tvrtko nije bio Srbin vec Bosnjak.
Kralj Tvrtko I.

#3686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Hocu li imati brzi internet ako promjenim nick?

dijete idi kupaj ribe
Domy31

#3687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

joj vatre sto su odron od provajdera :lol: :lol:
BaDa

#3688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

evo fireman dosao da zakuha opet na temi! :D :D
mumi80

#3689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Magarece_godine wrote:
Decerto wrote:
Nema na vecini HD kanala titlova
Ali u ponudi ne stoji da nema titlova. Ja danas zovem da odjavim HD paket a ako neće ja im ga svakako neću platiti a o tome ću im dostaviti i napismeno. Pa ja i jesam uzeo HD paket radi tih kanala :x
Mustang1

#3690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Neces moci promjeniti ako si tek prikljucio .. Mora 6 mjeseci proci ..
Magarece_godine

#3691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

mumi80 wrote:
Magarece_godine wrote: Nema na vecini HD kanala titlova
Ali u ponudi ne stoji da nema titlova. Ja danas zovem da odjavim HD paket a ako neće ja im ga svakako neću platiti a o tome ću im dostaviti i napismeno. Pa ja i jesam uzeo HD paket radi tih kanala :x
Druze imamo isti problem ... Ne pise na sajtu da nema titlova, ali ne pise ni da ima ... Djaba ces ih ganjati ... Ja uc istrpit sest mjeseci i odjavit ... Pa Nathional Geographic HD nema titlove ni Discovery ..... :roll:
Reglan

#3692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Jos mi nisu promijenili brzinu. :roll:
Mustang1

#3693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Magarece_godine wrote:
mumi80 wrote:
Magarece_godine wrote: Nema na vecini HD kanala titlova
Druze imamo isti problem ... Ne pise na sajtu da nema titlova, ali ne pise ni da ima ... Djaba ces ih ganjati ... Ja uc istrpit sest mjeseci i odjavit ... Pa Nathional Geographic HD nema titlove ni Discovery ..... :roll:
Dok ti bude pred kraj ugovora vjerovatno ce ubaciti titlove .. Cini mi se da je prije mjesec samo na jednom kanalu bio prijevod .. Sad imaju na dva :D Dodat ce oni to za tih 6 mjeseci ne brini :D A vjerovatno i jos koji HD kanal
doff

#3694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

arshavin wrote:Jos mi nisu promijenili brzinu. :roll:
Zovi ih, vidi dokle je došlo sa realizacijom. Neće ti kuknjava po forumu ništa pomoći, vjeruj.
Reglan

#3695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

doff wrote:
Zovi ih, vidi dokle je došlo sa realizacijom. Neće ti kuknjava po forumu ništa pomoći, vjeruj.
Ne mogu da ih dobijem sa kucnog a nemam toliko boba na mobitelu. :D
semir1988

#3696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

arshavin wrote:
doff wrote:
Ne mogu da ih dobijem sa kucnog a nemam toliko boba na mobitelu. :D
ja fakat ne kontam kako ih neko ne moze da dobije :D
iskreno....jedan komsija isto kaze..crko mu resiver..i zvao ih danima..a nije mogao da ih dobije
a nije znao da treba da pritisne jedan ili dva :D
lol...
ja fakat kad god sam ih zvao..vazda ih dobijem :D
dječak sa šibicama

#3697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

semir1988 wrote: ja fakat ne kontam kako ih neko ne moze da dobije :D
iskreno....jedan komsija isto kaze..crko mu resiver..i zvao ih danima..a nije mogao da ih dobije
a nije znao da treba da pritisne jedan ili dva :D
Apsolutna istina, ja sam od jednog honorarca koji je radio za Telemach i prije toga Elob, cuo par primjera, nakon cega shvatis da je ogromna vecina problema koje korisnici imaju, njihovih ruku (ne)djelo :D

Recimo, sami nesto spajaju, prespajaju, kablove, razdjelnice, i onda naravno nema signala. Nas narod ima tu falinku, ono "ja sam najpametniji". I onda ko sivonja, tvrdoglav, tjera svoje, pa kad nesto zajebe onda buuu kmeeee imam problem.

Cuj nije znao jedan ili dva :lol:
zlo zlo

#3698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zlo zlo »

fireman2013 wrote: Bolje bi ti bilo da promjenis nick jer Tvrtko nije bio Srbin vec Bosnjak.
Vid ovog.. koliko ja znam..a mislim da znam dobro..ovaj tvrle je bas bosancina, ona zadrta :lol: :lol:
Reglan

#3699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Kucni mi je homline firme m-tel i jednsotavno ne mogu da dobijem u zadnje vrijeme.Znaci nikako njihov kontakt centar,pa jbt nisam glup...

EDIT:Evo zovnem ih s mobitela sad,kazu nije se jos usluga aktivirala.Jbt 3 dana prosla a njima radnik nije donio papir sa mojim potpisom. :lol:

Kaze treba 5-7 dana,a onaj nick Telemach mi rekao treba 24/48 sati. :lol: :lol:

:run:
esadklacar

#3700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by esadklacar »

arshavin wrote:Kucni mi je homline firme m-tel i jednsotavno ne mogu da dobijem u zadnje vrijeme.Znaci nikako njihov kontakt centar,pa jbt nisam glup...

EDIT:Evo zovnem ih s mobitela sad,kazu nije se jos usluga aktivirala.Jbt 3 dana prosla a njima radnik nije donio papir sa mojim potpisom. :lol:

Kaze treba 5-7 dana,a onaj nick Telemach mi rekao treba 24/48 sati. :lol: :lol:

:run:
033/756-555 ovaj broj ti mora raditi ako nece 1430
Locked