Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#36726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da ti glasovi ,da nije bilo Kifle,bi otišli GS ,NZBLOK...Imali bi bolju poziciju i ljevice
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

malakh wrote:....da je konaković mahom dobio glasove ljudi koji preziru sda i koji su suštinski protiv sda.
Mali problemčić u svemu je što Konaković ni formalno ni suštinski nije niti će ikada biti protiv SDA....

O "Utemeljitelju" više ni Avaz ne piše...

Našoj stranci izgleda dovoljno...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

sabina1 wrote:
malakh wrote:....da je konaković mahom dobio glasove ljudi koji preziru sda i koji su suštinski protiv sda.
Mali problemčić u svemu je što Konaković ni formalno ni suštinski nije niti će ikada biti protiv SDA....

na prvoj sjednici se pokazao da jeste formalno protiv sda. u raspravi sa efendićem, također.

a što se sbba tiče, od samog početka tvrdim da su oni tu višak i da njima nikako nije mjesto u toj vlasti i toj koaliciji.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

malakh wrote:
sabina1 wrote:

na prvoj sjednici se pokazao da jeste formalno protiv sda. u raspravi sa efendićem, također.

a što se sbba tiče, od samog početka tvrdim da su oni tu višak i da njima nikako nije mjesto u toj vlasti i toj koaliciji.
Može on raspravljati s Efendićem čitav ovaj mandat , on ne zeli da unisti ili pobijedi tu organizaciju zato sto je vidi kao rak-ranu drustva , on zeli da opstane politicki i da im dokaze da su se zajebali sto su ga se tako lako odrekli..

Za cetiri godine ce se on smijati i prstom pokazivati sve sto zeli...DF I SDP su svakako odavno izgubili politicki smisao dok ce Nasa stranaka biti pregazena i od "opozicije" i od koalicionih partnera...ali ne zelim vise ponavljati jedno te jedno , samoj sebi sam dodijala...svih onih koji koaliraju sa neofasistima mi nikada ne moze niti ce mi biti zao...

A kako ce se tek gradjani smijati...bas onako od srca za 4 godine.
putokaz1

#36730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Sabina je upravu
olimp84

#36731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

ne znam obrisati komentar
tutku

#36732 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sestork ... /181213016

Ako je ovo ovako, NS je lose prosao, hajde sto je NiP dobio bolje resore i pozicije, vec i SDP koji nema nikakve argumente za takvu raspodjelu. Kakva igranka.
wewa

#36733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

NS je definitivno uzela/dobila najzahtjevnije resore, zelim im a i nama svaku srecu
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

wewa wrote:NS je definitivno uzela/dobila najzahtjevnije resore, zelim im a i nama svaku srecu
da, pored zdravstva, slažem se da su komunalna privreda i prostorno uređenje najzahtjevniji resori. samo me interesira, da li će izvjesne resore koristiti u potpunosti i u svim sferama dobijenih resora postavljati svoje ljude ili će dopustiti da druge stranke uzimaju pojedine firme iz tih resora?! pitanje svih pitanja.

edit: forti želim puno sreće, strpljenja i pozitivne energije. mislim da će mu neizmjerno trebati.
Maystor

#36735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

sabina1 wrote:
Zasto Marjanovic nije premijer ili ministar , zasto svi oni ljigavog, "prilagodljivog" i bezkarakternog Fortu guraju u prvi plan ?
Zato što nije glup. Kome god su nudili, i SDP i NS da preuzme funkciju, odbio je svako ko ima imalo pameti. Savršeno je jasno da ova neprincipijelna koalicija neće uraditi ništa za dobrobit građana.
kmirsad

#36736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

A možda im je rečeno...Hoš bit ministar... al nema mito, tenderi, talovi, zaposli ljubavnicu, kobrinu šnajdericu na buđet... ovo, ono...Ko ima imalo pameti , naravno da neče prihvatiti da radi za bijednih 3000 km...
insomnia78

#36737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Naravno. Partizanski moral sa primjesama serijatskog prava
bunk

#36738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

..i bushido kodeksa :mrgreen:
kmirsad

#36739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Naravno. Partizanski moral sa primjesama serijatskog prava
:lol: Naravno... ko tebe hljebom... ti njega kamenom... :-D
Nero Histrion

#36740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

kmirsad wrote:
insomnia78 wrote:Naravno. Partizanski moral sa primjesama serijatskog prava
:lol: Naravno... ko tebe hljebom... ti njega kamenom... :-D
Jaoo @Kmirsooo, ova ti je prava. :thumbup:
dječak sa šibicama

#36741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dječak sa šibicama »

Mesihovic :lol:

Okreni obrni, sve isto ko i sa SDA, sve isti kompromitovani kadrovi. Lopuze, ukratko.

I onda se ja cudim sto se "gradjanstvo" klanja Seki.
kmirsad

#36742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

bunk wrote:..i bushido kodeksa :mrgreen:
:lol:
DaffyDuck

#36743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

sabina1 wrote:
malakh wrote:
sabina1 wrote: Mali problemčić u svemu je što Konaković ni formalno ni suštinski nije niti će ikada biti protiv SDA....

Može on raspravljati s Efendićem čitav ovaj mandat , on ne zeli da unisti ili pobijedi tu organizaciju zato sto je vidi kao rak-ranu drustva , on zeli da opstane politicki i da im dokaze da su se zajebali sto su ga se tako lako odrekli..

Za cetiri godine ce se on smijati i prstom pokazivati sve sto zeli...DF I SDP su svakako odavno izgubili politicki smisao dok ce Nasa stranaka biti pregazena i od "opozicije" i od koalicionih partnera...ali ne zelim vise ponavljati jedno te jedno , samoj sebi sam dodijala...svih onih koji koaliraju sa neofasistima mi nikada ne moze niti ce mi biti zao...

A kako ce se tek gradjani smijati...bas onako od srca za 4 godine.
Sabina je u pravu ali donekle....
Mislim da je NS trebala ovu igranku sa koalicijom i kiflom jer je ovo jedinstvena sansa da formiraju vlast, ali da budu pametni da ga iskoriste za borbu protiv zeleinih, jer ko bolje zna prljav ves od insajdera. Poslije da oni njega bace kao prljave carape a ne on njih. Ali, mora se igrati prljavo. Ako misle posteno sa ovim prevarantima, nek odma stavljaju kljuc u bravu.
Bancho

#36744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Ne bih ja vjerovao svemu sto klix pise. Jedino je 100% sigurno da ce Forto biti premijer, a sve ostalo je jos u fazi pregovora.
kmirsad

#36745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Novinari ko novinari... čitanost im je najvažnija...
Imam uvjerenje da će sve izači na naše zadovoljstvo, mislim na građanski oprejedeljenje forumaše,,,To što eventualno DF i NL neče ministarstva ne mora obavezno značiti da nešto ruše... mozda zanači da očvrščuju i stabiliziraju ostale... Cilj je jako visoko postavljen, ulog je ogroman, kamata na oročeni ulog ogromna... pojedinačni intres i uhljebizam ovog puta mogli bi biti vrlo nisko na ljestvici...
DaffyDuck

#36746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Mozda nemaju adekvatne i povjerljive ljude koje bi postavili na pozicije pa su zakljucili da je bollje prepustit ovima.
Pojedinacni interes se, u ovakvim situacijama kada je puno ucesnika, prirodno minimizira da bi se postigao kompromis. To je dobra strana.

Samo da se konacno dogovore i krenu. Ovi stari koriste priliku dok jos mogu i ko zna sta su sve ispotpisivali ovih dana :roll:
kmirsad

#36747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

DaffyDuck wrote:Mozda nemaju adekvatne i povjerljive ljude koje bi postavili na pozicije pa su zakljucili da je bollje prepustit ovima.
Pojedinacni interes se, u ovakvim situacijama kada je puno ucesnika, prirodno minimizira da bi se postigao kompromis. To je dobra strana.

Samo da se konacno dogovore i krenu. Ovi stari koriste priliku dok jos mogu i ko zna sta su sve ispotpisivali ovih dana :roll:
Da... baš to sam imao na umu...Niko bolje ne zna svoj tim od selektora... neka de bolje časno predati par forfe 0 - 3... nego da te tvoji najrođeniji naguze ponižavajuće i prodaju takmu 0 - 15...
drug_profi

#36748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Uvijek se moze trgovati za mjesta direktora i mjesta u upravnim odborima. Laka para, mala eksponiranost. Ministar ima platu oko 3 milje. Nije to nesto cemu bi oni tezili.
kmirsad

#36749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Ma u KS to igra čvrsto i nepogrešivo, u sridu... mene brine moj kanton... ovdje nešto ko... A bumo videli, zemlja je okerugla... neke čudne stvari se dešavaju...
Hakiz

#36750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:Ma u KS to ige čvrsto i nepgrešivo... mene brine moj kanton... ovdje nešto ko... A bumo videli, zemlja je okerugla... neke čudne stvari se dešavaju...
Hoće se čovjeku zamantati od okretanja. Okrugle Zemlje, mislim...
Locked