Jašta.Hakiz wrote: ↑22/01/2026 14:49Mi, znači, u ligi sa Francuskom?konami666 wrote: ↑22/01/2026 12:34Kosovo je ozbiljna zemlja, ne može se ni porediti sa Bosnom. Jednostavno ne igraju u istoj ligi.Pandakonda wrote: ↑22/01/2026 12:26 He Bosno moja Kosovo ti mjeru uzeA ti crce od brige za Iranom i Palestinom. Cekamo Benjaminu da mu kakav dopis posalje
![]()
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
konami666
#36726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Danguba
#36727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema svako zeludac obradjivati ovom manijaku spolni organ.Pandakonda wrote: ↑22/01/2026 12:26 He Bosno moja Kosovo ti mjeru uzeA ti crce od brige za Iranom i Palestinom. Cekamo Benjaminu da mu kakav dopis posalje
- Danguba
#36728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta kaze, uplatite po milijardu u Odbor za mir.
Kako ce ih prevarant izlevatiti, a na kraju, odakle Madjarskoj te pare kada imaju najmanje plate i penzije u EU.
Znaci, nista od toga nego dize sebi ego da prezivi Epstajna.
Kako ce ih prevarant izlevatiti, a na kraju, odakle Madjarskoj te pare kada imaju najmanje plate i penzije u EU.
Znaci, nista od toga nego dize sebi ego da prezivi Epstajna.
-
konami666
#36729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako je Rutte ovo dobro odigrao, koji je to kalibar.
-
zigzag
-
melac
- banjaluka078
#36732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Odbor za šta, Gaza Resort, samo pod nekim drugim imenom?
Ne vidim spomenik ubijenoj djeci, ni memorijalni centar.
Ne vidim spomenik ubijenoj djeci, ni memorijalni centar.
- dale cooper
#36733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam ni ja tebe prepoznao strategu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 15:08Gdje si samopoštovanje, nisam te prepoznao. Bosnjo pun “hrabrosti” a niđe ga nema. Ne viđoh niti jednu sliku BH struĆnjaka u Davosu, možda je visoki predstavnik otišao da predstavlja Bosnu. Nigdje Bosne u Davosu, nema je ni na EU integracijama, nema je ni na zabavnim takmicenjima tipa Eurosong a ni na svjetskom prvenstvu. Kosovo samo ganja da bude svugdje, zato će za koju godinu prestići Bosnu po svim parametrima, već imaju vise autoputeva i bolju infrastrukturu.dale cooper wrote: ↑22/01/2026 12:42Nijedna stalna članica vijeća sigurnosti UN nije pristupila ovom "odboru za mir" (čak ni Rusija) pa koji kurac bi onda mi to trebali da radimo?
Ovo što Kosovo radi je najljigavije uvlačenje u šupak bez ikakvog samopoštovanja u nadi da će ih Trump pomilovati i reći da su dobri dečki
i da se ne trebaju ničega bojati. A znamo koliko puta dnevno Trump mijenja mišljenje.
kad jednom dođu drugi ljudi neće zaboraviti ovo samoinicijativno i oduševljeno pušenje kurca Trumpu od strane Kosova i drugih.
-
konami666
#36734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kažu vidi sto mu je olizo čmar ali šta će papanijada, ne zna kako se igraju ove igre. Naviklo na ho ruk.
-
konami666
#36735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Drži se bosnjo po strani već 34 godine i vidimo danas rezultatedale cooper wrote: ↑22/01/2026 15:55Nisam ni ja tebe prepoznao strategu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 15:08Gdje si samopoštovanje, nisam te prepoznao. Bosnjo pun “hrabrosti” a niđe ga nema. Ne viđoh niti jednu sliku BH struĆnjaka u Davosu, možda je visoki predstavnik otišao da predstavlja Bosnu. Nigdje Bosne u Davosu, nema je ni na EU integracijama, nema je ni na zabavnim takmicenjima tipa Eurosong a ni na svjetskom prvenstvu. Kosovo samo ganja da bude svugdje, zato će za koju godinu prestići Bosnu po svim parametrima, već imaju vise autoputeva i bolju infrastrukturu.dale cooper wrote: ↑22/01/2026 12:42
Nijedna stalna članica vijeća sigurnosti UN nije pristupila ovom "odboru za mir" (čak ni Rusija) pa koji kurac bi onda mi to trebali da radimo?
Ovo što Kosovo radi je najljigavije uvlačenje u šupak bez ikakvog samopoštovanja u nadi da će ih Trump pomilovati i reći da su dobri dečki
i da se ne trebaju ničega bojati. A znamo koliko puta dnevno Trump mijenja mišljenje.Niko ne govori o hrabrosti već o činjenici da sa Trumpom i ulaženju u bilo kakve dilove sa njim treba dobro razmisliti i ako je moguće držati se po strani koliko je to moguće. Da ne govorimo da ni on ni njegova klika neće vječno biti na vlasti i da
kad jednom dođu drugi ljudi neće zaboraviti ovo samoinicijativno i oduševljeno pušenje kurca Trumpu od strane Kosova i drugih.
- jeza u ledja
#36736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- dale cooper
#36737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ova američka administracija upravo pred našim očima ruši što su ove prethodne od kraja drugog svjetskog rata gradile. Tako da izvini ako imam sumnje u njihovu sposobnost gledanja 50 godina u budućnost, posebno kada vidimo da ih vodi čovjek koji mijenja mišljenje na dnevnoj bazi, odnosno zavisno od toga koliko će on sam hajrovati ako nešto uradi ili ne uradi.konami666 wrote: ↑22/01/2026 16:29Drži se bosnjo po strani već 34 godine i vidimo danas rezultatedale cooper wrote: ↑22/01/2026 15:55Nisam ni ja tebe prepoznao strategu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 15:08
Gdje si samopoštovanje, nisam te prepoznao. Bosnjo pun “hrabrosti” a niđe ga nema. Ne viđoh niti jednu sliku BH struĆnjaka u Davosu, možda je visoki predstavnik otišao da predstavlja Bosnu. Nigdje Bosne u Davosu, nema je ni na EU integracijama, nema je ni na zabavnim takmicenjima tipa Eurosong a ni na svjetskom prvenstvu. Kosovo samo ganja da bude svugdje, zato će za koju godinu prestići Bosnu po svim parametrima, već imaju vise autoputeva i bolju infrastrukturu.Niko ne govori o hrabrosti već o činjenici da sa Trumpom i ulaženju u bilo kakve dilove sa njim treba dobro razmisliti i ako je moguće držati se po strani koliko je to moguće. Da ne govorimo da ni on ni njegova klika neće vječno biti na vlasti i da
kad jednom dođu drugi ljudi neće zaboraviti ovo samoinicijativno i oduševljeno pušenje kurca Trumpu od strane Kosova i drugih.pogledati samo kako se Kosovo lakta. I sutra kad Trump ode ostaju trumpovci. Američka strategija nije 4 godine u budućnost nego 50 godina. Samo sto to Trump radi na malo direktniji način. Ali kako objasniti to nekom ko vodi politiku miješane zajednice na državnom nivou.
-
Crvene_brigade
#36738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
On je ozbiljno bolestan?
- Point.
#36739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znači ti bi radije sa Lukašenkom, Rusijom, Orbanom i ekipicom u nekakvu komisiju kojoj bi predsjedavao Trump doživotno?Pandakonda wrote: ↑22/01/2026 12:26 He Bosno moja Kosovo ti mjeru uzeA ti crce od brige za Iranom i Palestinom. Cekamo Benjaminu da mu kakav dopis posalje
![]()
Neka hvala, ja bih radije sa Njemačkom, Švedskom, Francuskom
- Point.
#36740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako stvarno misliš da je mudra politika ulizivanje ovom narandžastom čmaru, koji sam nema nikakvu strategiju nego vodi politiku kako ustane na koju nogu i na ho ruk, i da je ovo neka višedecenijska američka strategija onda si ti zalutao na ovu temu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 16:29Drži se bosnjo po strani već 34 godine i vidimo danas rezultatedale cooper wrote: ↑22/01/2026 15:55Nisam ni ja tebe prepoznao strategu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 15:08
Gdje si samopoštovanje, nisam te prepoznao. Bosnjo pun “hrabrosti” a niđe ga nema. Ne viđoh niti jednu sliku BH struĆnjaka u Davosu, možda je visoki predstavnik otišao da predstavlja Bosnu. Nigdje Bosne u Davosu, nema je ni na EU integracijama, nema je ni na zabavnim takmicenjima tipa Eurosong a ni na svjetskom prvenstvu. Kosovo samo ganja da bude svugdje, zato će za koju godinu prestići Bosnu po svim parametrima, već imaju vise autoputeva i bolju infrastrukturu.Niko ne govori o hrabrosti već o činjenici da sa Trumpom i ulaženju u bilo kakve dilove sa njim treba dobro razmisliti i ako je moguće držati se po strani koliko je to moguće. Da ne govorimo da ni on ni njegova klika neće vječno biti na vlasti i da
kad jednom dođu drugi ljudi neće zaboraviti ovo samoinicijativno i oduševljeno pušenje kurca Trumpu od strane Kosova i drugih.pogledati samo kako se Kosovo lakta. I sutra kad Trump ode ostaju trumpovci. Američka strategija nije 4 godine u budućnost nego 50 godina. Samo sto to Trump radi na malo direktniji način. Ali kako objasniti to nekom ko vodi politiku miješane zajednice na državnom nivou.
Otkud BiH milijardu dolara da uplati ovom lažovu za Gazu?
-
moimoi
#36741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Daj ba konami… kurko bi oni interes prema albaniji/kosovu pokazali da nisu geografski tu gdje jesu.. a jos im kom bunkeri dodju kao slag na tortu. Dobili (u danasnjem vaktu)milijardijsku vojnu infrastrukturu dzaba.
-
SaPnA
#36742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neki bi ga oblajzali pedofilu i to ass to mouth samo da ih pomazi po tjemenu kao kera na putu i takvi sole pamet o geopolitici i patriotizmu, kao da nas nisu vec jednom naguzili sa embargom i dejtonom pa im treba slijepo vjerovati.
- Skijaš
#36743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kosovo nije drustvo na koje se BiH treba ugledati. Kosovo je uostalom i nezavisno zbog BiH, sjedilo se po strani i tek nakon sto je Sarajevo uz nadljudske napore uspjelo pred medjunarodnom zajednicom predstaviti velikosrpsku opciju kao remetilacki faktor, ekipa s Kosova krece u iskoristavanje momenta. Lesinarski, kao sto je to slucaj i sa trenutnom, prilicno tuznom epizodom istorije Kosova. Sutra da se vrati Hitlera u zivot i on postane jak, ne bi me iznenadili javno istaknuti kukasti krizevi po Pristini. Jeste egzistencija, ali jeb'o tak'u egzistenciju.
-
Hakiz
#36744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo sa Grenlandom:
Ima li i jedan "partner" u istoriji kojeg SAD na kraju, za 5, 10, 50... godina, ali na kraju, nije izlevatio? Osim Izraela, a istorija još nije završena, ima vremena.
Ima li i jedan "partner" u istoriji kojeg SAD na kraju, za 5, 10, 50... godina, ali na kraju, nije izlevatio? Osim Izraela, a istorija još nije završena, ima vremena.
-
melac
-
konami666
#36746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma samo kažem, kosovari znaju gdje su i šta su i kakve su im susjedne zemlje. Sto neki političar izjavi neki dan: ili si za stolom ili si na meniju. Vidiš da nema tu nikakvih međunarodnih zakona, nije ih nikad ni bilo. Uvijek je sve bilo bazirano na interesima jakih zemalja. Tako da se treba pridružiti ozbiljnim igračima ili te nema. Vidjet ćemo za 10 godina to jest 2036 gdje će biti Kosovo a gdje BiH po pitanju vanjske politike i ekonomije. Volio bi da ima ovdje ko na redditu RemindMe bot.
-
palermo
#36747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa Kosovo,.men se.cini, nije ni za stolom niti na.menijukonami666 wrote: ↑22/01/2026 20:29Ma samo kažem, kosovari znaju gdje su i šta su i kakve su im susjedne zemlje. Sto neki političar izjavi neki dan: ili si za stolom ili si na meniju. Vidiš da nema tu nikakvih međunarodnih zakona, nije ih nikad ni bilo. Uvijek je sve bilo bazirano na interesima jakih zemalja. Tako da se treba pridružiti ozbiljnim igračima ili te nema. Vidjet ćemo za 10 godina to jest 2036 gdje će biti Kosovo a gdje BiH po pitanju vanjske politike i ekonomije. Volio bi da ima ovdje ko na redditu RemindMe bot.
Ono je pod.stolom, a zna se.sta rade oni pod stolom.
- SaraFina
#36748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kosovo je debelo profitiralo, nakon svega sto se dogodilo kod nas, ali to je politika. Prepoznali su moment i ubrali korist. Takodjer nisu dozvolili ni stvaranje „Mini sumske“ na sjeveru. Jer su vidjeli sto to znaci kod nas. Na tome im cestitam. I na ovoj strategiji „mic po mic“ Znaci ne da nisu dozvolili stvaranje mini rs nego svakodnevno rade na tome da preostaloj srpskoj manjini uniste bilo kakvu mogucnost da nekada u buducnosti destabiliziraju im drzavu. To je ovo ukidanje institucija koje su Srbi paralelno pokrenuli.Skijaš wrote: ↑22/01/2026 19:50Kosovo nije drustvo na koje se BiH treba ugledati. Kosovo je uostalom i nezavisno zbog BiH, sjedilo se po strani i tek nakon sto je Sarajevo uz nadljudske napore uspjelo pred medjunarodnom zajednicom predstaviti velikosrpsku opciju kao remetilacki faktor, ekipa s Kosova krece u iskoristavanje momenta. Lesinarski, kao sto je to slucaj i sa trenutnom, prilicno tuznom epizodom istorije Kosova. Sutra da se vrati Hitlera u zivot i on postane jak, ne bi me iznenadili javno istaknuti kukasti krizevi po Pristini. Jeste egzistencija, ali jeb'o tak'u egzistenciju.
Zato ja ne bi baš Kosovo tek tako odpisala i deklasirala kao sto ti radis. Definitivno je greska pretjerano se Donaldu uvlaciti. Jer je lik degen. No ne treba budalu ni izazivati. NASA podrska nikom nista ne znaci. Niti moze recimo zaustaviti ono sto se desava u Gazi.
Treba „prezivjeti“ zutog go.. i zadrzati pat poziciju do nekih boljih vremena i Donaldovog naslednika. Ja ne bi tu puno talasala a ni osudjivala uvlacenje necije. Ko je kao i mi u nezavidnom polozaju. Neke stvari bi bilo kul prepisati od njih. Kao sto je recimo STAV pod pritiskom.
-
Dugarry
#36749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam da li je ovo strategija Amerike ili ne, ali ne moze se reci da je ovo samo Trumpovo maslo. Cinjenica je da on ovo nebi mogao raditi da nema podrsku u Americi. Itekako ima podrsku i ovdje se ne radi o ho ruk politici.Point. wrote: ↑22/01/2026 19:03Ako stvarno misliš da je mudra politika ulizivanje ovom narandžastom čmaru, koji sam nema nikakvu strategiju nego vodi politiku kako ustane na koju nogu i na ho ruk, i da je ovo neka višedecenijska američka strategija onda si ti zalutao na ovu temu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 16:29Drži se bosnjo po strani već 34 godine i vidimo danas rezultatedale cooper wrote: ↑22/01/2026 15:55
Nisam ni ja tebe prepoznao strategu.Niko ne govori o hrabrosti već o činjenici da sa Trumpom i ulaženju u bilo kakve dilove sa njim treba dobro razmisliti i ako je moguće držati se po strani koliko je to moguće. Da ne govorimo da ni on ni njegova klika neće vječno biti na vlasti i da
- jeza u ledja
#36750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovisi o cemu govoris. Dosta stvari sto se trenutno radi je bukvalno samo zato sto je Trumpu palo na pamet, ma kako glupo bilo.Dugarry wrote: ↑22/01/2026 21:10Ne znam da li je ovo strategija Amerike ili ne, ali ne moze se reci da je ovo samo Trumpovo maslo. Cinjenica je da on ovo nebi mogao raditi da nema podrsku u Americi. Itekako ima podrsku i ovdje se ne radi o ho ruk politici.Point. wrote: ↑22/01/2026 19:03Ako stvarno misliš da je mudra politika ulizivanje ovom narandžastom čmaru, koji sam nema nikakvu strategiju nego vodi politiku kako ustane na koju nogu i na ho ruk, i da je ovo neka višedecenijska američka strategija onda si ti zalutao na ovu temu.konami666 wrote: ↑22/01/2026 16:29
Drži se bosnjo po strani već 34 godine i vidimo danas rezultatepogledati samo kako se Kosovo lakta. I sutra kad Trump ode ostaju trumpovci. Američka strategija nije 4 godine u budućnost nego 50 godina. Samo sto to Trump radi na malo direktniji način. Ali kako objasniti to nekom ko vodi politiku miješane zajednice na državnom nivou.