ovo je dokaz da je ova "informacija" lažfosna2014 wrote:Dio poginulih pobunjenika u borbama u Daraa: Oni sa licnim kartama i koji su bili za prepoznati tj. nisu odvuceni od Nusre:
ko to u bitku nosi ličnu kartu
isto ko oni pasoši ... hahahah
ovo je dokaz da je ova "informacija" lažfosna2014 wrote:Dio poginulih pobunjenika u borbama u Daraa: Oni sa licnim kartama i koji su bili za prepoznati tj. nisu odvuceni od Nusre:
A kad slikaju iranski pasos ili kakvog iz hezbollaha onda je istina?japin_mutapi wrote:ovo je dokaz da je ova "informacija" lažfosna2014 wrote:Dio poginulih pobunjenika u borbama u Daraa: Oni sa licnim kartama i koji su bili za prepoznati tj. nisu odvuceni od Nusre:
pa normalnoem11r wrote:A kad slikaju iranski pasos ili kakvog iz hezbollaha onda je istina?japin_mutapi wrote:ovo je dokaz da je ova "informacija" lažfosna2014 wrote:Dio poginulih pobunjenika u borbama u Daraa: Oni sa licnim kartama i koji su bili za prepoznati tj. nisu odvuceni od Nusre:

https://www.youtube.com/watch?v=xd-GhwO ... e=youtu.besarajevoxxxx wrote:Dio tornja el-Muallimin kojeg su snage sirijskog režima jutros digle u zrak u kvartu Džobar u Damasku:
kurkoem11r wrote:Pustio ih tvoj vrhovni sultan sah mat idol, ko i isisovce.'
Snimak od prije 5-6 mjeseci.. označava početak ofanzive na Jobar.. tada nisu bili u posjedu kompletnih operativnih podataka potrebnih za kvalitetno ofanzivno djelovanje.. izgleda impresivna količina vatrenog baraža prije napada pješadije, ali previdjeli su mrežu tunela tada, sada su stvari malo drukčije..fosna2014 wrote:http://www.liveleak.com/view?i=2e4_1388462527
Kako misliš ovo za skrštene ruke? Jače pomaganje tzv rebela ili lično učešće?husein_kapetan wrote: ...
Mislim da i ovo sasvim indikativno prisustvo visokih iranskih vojnih dužnosnika jasno govori o količini uloga u ovoj "igri".. I verujte mi, u slučaju značajnijeg uspijeha SAA i partnera na ovom dijelu ratišta.. izrael neće sjediti skrštenih ruku..
Ništa što bi se moglo demantirati ili kako su navikli "informirati" - niti negiramo niti potvrđujemo- ovdje mislim da direktno učešće ovih u širem obimu-zrakomlat wrote:Kako misliš ovo za skrštene ruke? Jače pomaganje tzv rebela ili lično učešće?husein_kapetan wrote: ...
Mislim da i ovo sasvim indikativno prisustvo visokih iranskih vojnih dužnosnika jasno govori o količini uloga u ovoj "igri".. I verujte mi, u slučaju značajnijeg uspijeha SAA i partnera na ovom dijelu ratišta.. izrael neće sjediti skrštenih ruku..
husein_kapetan wrote:Ništa što bi se moglo demantirati ili kako su navikli "informirati" - niti negiramo niti potvrđujemo- ovdje mislim da direktno učešće ovih u širem obimu-zrakomlat wrote:Kako misliš ovo za skrštene ruke? Jače pomaganje tzv rebela ili lično učešće?husein_kapetan wrote: ...
Tokom vremena naučio sam da respektujem pisanja nekih...npr stratfora itd..
Ovo nije prvi put...nije da hajem, ali je nekako... dosadno.. u najmanju ruku..helem..Akibh wrote: lol: , dzevad galijasevic original
Ne znam, nisam primjetio da je wiki mapa naklonjena Asadu. Primjetio sam da uvijek sacekaju prije nego ofarbaju neki grad. Za kurdskim napredovanjem kasne prilicno. No dobro....cbrt wrote:Kontrolišu ga rebeli...još par gradića koja zasigurno kontrolišu rebeli i za koja tvrde kako ih kontrolišu su ofarbali u crvenu (čak nije ni contested)...jednostavno Asadova propagandna mašinerija radi svoje (a posle lažu kako menjaju boje samo ako dobiju potvrde obe strane)
Velika Avganistanska ofanziva na Alepo je izgleda počela i upali su u nekoliko sela severno od grada...videćemo kako će se sve završiti ali za sada je situacija kritična
Mark @markito0171 10m10 minutes ago
#Syria Shiite regime-militias closed siege ring of #Aleppo today- all Sunni arabic-forces (#FSA/#IF) & kurdish #YPG-forces now trapped
Mislim da je jedan od ljudi koji rade na toj mapi forumaš DuckZz. Možda bi njega trebalo pitati za objašnjenje.Kikibombona wrote:Ne znam, nisam primjetio da je wiki mapa naklonjena Asadu. Primjetio sam da uvijek sacekaju prije nego ofarbaju neki grad. Za kurdskim napredovanjem kasne prilicno. No dobro....cbrt wrote:Kontrolišu ga rebeli...još par gradića koja zasigurno kontrolišu rebeli i za koja tvrde kako ih kontrolišu su ofarbali u crvenu (čak nije ni contested)...jednostavno Asadova propagandna mašinerija radi svoje (a posle lažu kako menjaju boje samo ako dobiju potvrde obe strane)
Velika Avganistanska ofanziva na Alepo je izgleda počela i upali su u nekoliko sela severno od grada...videćemo kako će se sve završiti ali za sada je situacija kritična
Ne znam kakva je to prica sa Afganima i Jemencima. Nije li i to propaganda? Nema sumnje da ih ima, ali mislim da se debelo preuvelicava....
Inace, sta je cilj operacije, zatvarati obruc prema Kafr Hamri ili se probiti do Nubla i Zare?