Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Mamma Mia!
#36702 Re: Zeničani
U ulici gdje je Muzej bio je kafić gdje je bilo zabranjeno pušenje, mogao se popiti i izvrstan turski čaj. Šteta što zatvoriše.
-
belfy
#36703 Re: Zeničani
kaze eurosmijeh da si zakon!clio_dci120 wrote:A ja bi bas nargilu uveo pod obaveznu u svaki kafic. Onima koji ne nude nargilu ne bi dao ni da rade... Nargila je pod must have. I natjerao bi sviju da dudlaju, zakoskim putem bi to rijesio. I u osnovnim skolama bi obavezno uveo nargilu, prije i poslije nastave 2x.
Nadam se da ce nekada i neko sprovesti neku kampanju kako bi ukazao na pozitivne efekte dudlanja nargile.
-
clio_dci120
#36704 Re: Zeničani
A jbg, pa valjda skontas zajebanciju...malo trolam.
Veliki sam pobornik zabrane pusenja (cigara
).
Veliki sam pobornik zabrane pusenja (cigara
-
clio_dci120
#36705 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/grad-zenica- ... g-ugovora/
Prijatno iznenadujuce, Dzonlic je postavio neka zanimljiva pitanja.
Nisam u toku, zna li itko sta se desava?
- Freamon Lester
#36706 Re: Zeničani
Lijepo placeni oglas od albe...clio_dci120 wrote:https://www.zenicablog.com/grad-zenica- ... g-ugovora/
-
Throttle
#36707 Re: Zeničani
Pa bas Alba losije radi zadnjih godinu-dvije. Na vecini lokacija smanjili broj kontejnera, samim time dolazi i do prepunjavanja, rjedje peru ceste, rjedje kose travu. Iz kog razloga ne znam
-
Nivelacija
#36708 Re: Zeničani
Istina. Stanje u zadnje dvije godine je 10x losije nego ranije. Sjecas se usisivaca kamiona koji su kruzili Zenicom, vise ni toga nema..Throttle wrote:Pa bas Alba losije radi zadnjih godinu-dvije. Na vecini lokacija smanjili broj kontejnera, samim time dolazi i do prepunjavanja, rjedje peru ceste, rjedje kose travu. Iz kog razloga ne znam
Kada je zadnja ulicna kanta za smece postavljena u Zenici? Je li ijedna u zadnje 2 godine? Strasno...
-
Throttle
#36709 Re: Zeničani
Na vecini lokacija gdje je bilo 5 kontejnera, sad je 3. Trava u Babinoj rijeci nije nikad bila veca nego ove godine. Usisivac povremeno vidim al ne toliko cesto. Brinu se o cvijecu na mostovima doduse, tog prije nije bilo al opet nije razlog da se sve ostalo zapostavi. Radnika koji guraju one kante pjeske jos uvijek ima na sve strane al mehanizacije dosta manje. A upravu si i za kante, rijetko vidim da uopste imaju kante na banderama, najvise ih je bilo kad su bile one narandzaste plasticne velike.
Doduse, uvedeno je dosta podzemnih kontejnera, nije sve tako crno
Doduse, uvedeno je dosta podzemnih kontejnera, nije sve tako crno
- kamberovica polje
#36710 Re: Zeničani
Ma i ti usisavači su bezveze, cisterne sa šmrkovima su prava stvar i one moraju stalno raditi. Dok je njih bilo ulice su bile čiste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36711 Re: Zeničani
Cuj Dzonlica sto tumaci zakon 
-
clio_dci120
#36712 Re: Zeničani
Pa bas nigdje ne tumaci zakon niti se dodirnuo ni jedne zakonske odredbe, niti odluke, niti pravilnika kakvog, a da je postavio dobra pitanja, priznaj da jeste. Neocekivano od njega da se bavi malo istrazivackim novinarstvom. Samo je jos trebao napraviti intervju sa nekim predstavnikom neke advokatske kancelarije, pa malo to uobliciti..._BataZiv_0809 wrote:Cuj Dzonlica sto tumaci zakon
- kamen spoticanja
#36713 Re: Zeničani
ma neda BatO na fuduclio_dci120 wrote:Pa bas nigdje ne tumaci zakon niti se dodirnuo ni jedne zakonske odredbe, niti odluke, niti pravilnika kakvog, a da je postavio dobra pitanja, priznaj da jeste. Neocekivano od njega da se bavi malo istrazivackim novinarstvom. Samo je jos trebao napraviti intervju sa nekim predstavnikom neke advokatske kancelarije, pa malo to uobliciti..._BataZiv_0809 wrote:Cuj Dzonlica sto tumaci zakon
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36715 Re: Zeničani
Naglašavamo da, prema važećem Zakonu o slobodi pristupa informacijama BiH i FBiH, rok za odgovaranje od strane institucija države do 15 dana, te da su u suprotnom predviđene i kaznene odredbe i novčane kazne.

-
clio_dci120
#36716 Re: Zeničani
Aha, mislio sam da govoris u vezi Albe.
I ja sam pisao post iznad misleci na problematiku odvoza smeca.
I ja sam pisao post iznad misleci na problematiku odvoza smeca.
-
clio_dci120
#36717 Re: Zeničani
Zastupnik A SDA Ramo Isak je rekao kako je cilj donošenja ovog dokumenta da se građanima olakša priključivanje na struju, vodu i druge komunalije, te da je svako drugo obrazloženje politizacija.
Isak je podnio inicijativu da se omogući prodaja parcela u ZDK-u, za gradnju vikend-naselja u koja bi dolazili turisti, mahom iz arapskih zemalja.
- Desio bi se procvat ZDK-a. Samo da se izgradi tih 10.000 kuća, koliko je najavljeno da bismo gradili, koliko je to novca. A gradile bi ih naše firme. Koristio bi se naš materijal. S druge strane, ako je poznato da svaka porodica potroši za vrijeme jednomjesečnog boravka od 20 do 100 hiljada dolara, da bi u tri ili četiri turnusa godišnje dolazili turisti, a zna se da će trošiti u prodavnicama, jesti u restoranima u našoj zemlji, obilaziti turističke destinacije u BiH, jasno je kolika bi to bila korist, poručio je Isak.
Skupština je prihvatila i Informaciju o nevladinom sektoru u ZDK-u za 2018. godinu, kao i Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom i Informaciju o stanju zapošljavanja u Kantonu za prošlu godinu.
MIRZA DAJIĆ
(copy/paste Oslobodjenje.ba)
Sada bez zeze, fakat nije losa ideja, treba iskoristiti turisticki potencijal ZDK! Jos jedan od nacina kako smanjiti ovisnost o Mittalu! Svaka cast Rami na incijativi, ovo su prave stvari!

Isak je podnio inicijativu da se omogući prodaja parcela u ZDK-u, za gradnju vikend-naselja u koja bi dolazili turisti, mahom iz arapskih zemalja.
- Desio bi se procvat ZDK-a. Samo da se izgradi tih 10.000 kuća, koliko je najavljeno da bismo gradili, koliko je to novca. A gradile bi ih naše firme. Koristio bi se naš materijal. S druge strane, ako je poznato da svaka porodica potroši za vrijeme jednomjesečnog boravka od 20 do 100 hiljada dolara, da bi u tri ili četiri turnusa godišnje dolazili turisti, a zna se da će trošiti u prodavnicama, jesti u restoranima u našoj zemlji, obilaziti turističke destinacije u BiH, jasno je kolika bi to bila korist, poručio je Isak.
Skupština je prihvatila i Informaciju o nevladinom sektoru u ZDK-u za 2018. godinu, kao i Informaciju o dostignutom stanju u oblastima socijalne, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom i Informaciju o stanju zapošljavanja u Kantonu za prošlu godinu.
MIRZA DAJIĆ
Sada bez zeze, fakat nije losa ideja, treba iskoristiti turisticki potencijal ZDK! Jos jedan od nacina kako smanjiti ovisnost o Mittalu! Svaka cast Rami na incijativi, ovo su prave stvari!
- kamberovica polje
#36718 Re: Zeničani
Nek im omogući nasađivanje kuća direktno iznad izvora vode. Po mogućnosti da kanalizaciju spoje direkt na izvor, za to odma braći arapima dat dozvole.
-
channel10
#36719 Re: Zeničani
Jeste, bas prava stvar...clio_dci120 wrote:Zastupnik A SDA Ramo Isak je rekao kako je cilj donošenja ovog dokumenta da se građanima olakša priključivanje na struju, vodu i druge komunalije, te da je svako drugo obrazloženje politizacija.
MIRZA DAJIĆ
Sada bez zeze, fakat nije losa ideja, treba iskoristiti turisticki potencijal ZDK! Jos jedan od nacina kako smanjiti ovisnost o Mittalu! Svaka cast Rami na incijativi, ovo su prave stvari!![]()
![]()
Pogledaj komentar onog iz SDP-a, nakon sjednice i sve ce ti se samo kazati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36720 Re: Zeničani
I ti si zgrahno.
-
channel10
#36721 Re: Zeničani
Ko, ja ? Zasto?_BataZiv_0809 wrote:I ti si zgrahno.
-
clio_dci120
#36722 Re: Zeničani
Ne kontam kakav komentar postara iz SDP-a?
Nije ovdje rijec o legalizaciji imovine, koju je izmedju ostalog pokrenula Skupstina, a ne Arnelovo ministarstvo!!! Uopste u postu nisam spomenuo niti se dotakanuo legalizacije...
Nije ovdje rijec o legalizaciji imovine, koju je izmedju ostalog pokrenula Skupstina, a ne Arnelovo ministarstvo!!! Uopste u postu nisam spomenuo niti se dotakanuo legalizacije...
-
channel10
#36723 Re: Zeničani
A vidim ja da mi je od nekuda poznat...Nije valjda da postar vodi zenicki SDP?clio_dci120 wrote:Ne kontam kakav komentar postara iz SDP-a?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36724 Re: Zeničani
Reno dizelchannel10 wrote:Ko, ja ? Zasto?_BataZiv_0809 wrote:I ti si zgrahno.
-
clio_dci120
#36725 Re: Zeničani
Jest, on im je lider.channel10 wrote:A vidim ja da mi je od nekuda poznat...Nije valjda da postar vodi zenicki SDP?clio_dci120 wrote:Ne kontam kakav komentar postara iz SDP-a?
Treba Flasa rakije da mi dizne propuse..._BataZiv_0809 wrote:Reno dizelchannel10 wrote:Ko, ja ? Zasto?_BataZiv_0809 wrote:I ti si zgrahno.