SDP

Alfons Kauders

#36701 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote: jah... elem... najbolje opremljena skola, najbolje finansirana (preko crkve, otuda i vjerski predznak), i na najboljoj lokaciji... u po grada, blizu svima... i svako ko tamo upise dijete je, po tebi, neka iskompleksirana budala... :D

e pa jebo roditelje koji su tako odgojili djecu da ce ih cetiri godine skole preobratiti u nesto sto nisu... :D strah me i pomisliti koliko su to slabi ljudi, kolike su to picke i paranoici :D
KSC za sebe kaze da je gradjanska, nevjerska, sekularna skola. Medjtim, ta skola ima vjersko ime, krstove u hodnicima, vjerske priredbe, vjerske sluzbenike za uciteljice, i svetu misu na dan skole....

Sta mislis da se u neku drugu nevjersku, gradjansku, sekularnu skolu sa vecinski bosnjackom djecom postave islamska obiljezja?

Ako KSC zeli da zadrzi vjerska obiljezja, onda ne moze biti gradjanska skola i na budzetu, nego treba biti privatna skola.

Vidis ovaj krst u glavnom hodniku? Gdje je tu sekularizam i multikultura? Sta u toj skoli ima za muslimansku djecu?

Image
pa zasto mora biti nesto za muslimansku djecu?

jel u medresama ima nesto za pravoslavnu djecu?

ali eto, opet ima tamo svakakvih imena... :D

http://www.tk.kim.ba/Ministarstva/MONKS ... -Tuzla.pdf
AlfaKentaur

#36702 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Better Man wrote:
Pričaš gluposti i nemaš pojma šta govoriš. Prije bi se reklo da si Ti iskompleksiran, nego oni koji upisuju djecu u KŠC bilo osnovnu, bilo srednju.
Zasto mislis da je dobro da se djeca od malih nogu dijele u zasebne nacionalne skole? I zasto mislis da je dobro da se u gradjanskim, nevjerski, sekularnim skolama postavljaju vjerska obiljezja? Hocemo li u skolama gdje su muslimanska djeca postaviti Islamska obiljezja kao sto katolicka u svojoj skoli imaju svoja obiljezja?
Alfons Kauders

#36703 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Saksonsko wrote:
madner wrote:SDA suvereno vlada zeljeznicama od kraja rata. Bukvalno nije bilo drugog direktora. Da se obratis njima sa tim problemom, posto je u njihovoj nadleznosti? :D
Daj pa nisam ja orangutan da ti mene tako pokusavas lagati.

Zeljeznice FBIH danas ne mogu udahnuti jednom, a da ne pitaju parlament FBIH.

Izgradnja novih pruga i njihovo elektrifikacija nije u nadleznosti ZFBIH, nego vlade i parlamenta FBIH, kao i u svim drugim kreditima.

Kad se FBIH zaduzivala za 200 miliona eura kako bi renovirala potpuno 90 km pruge juzno od Mostara, to nije odlucivala uprava ZFBIH, nego vlada i parlament FBIH. Cak je i vijece ministara BiH moralo to potvrditi, da bi se u opce dobio kredit.

Zasto ne za Tuzlu?

Kljuc FBIH razvoja je spojiti Tuzlu, Sarajevo i Mostar, spojiti Tuzlu direktnom autocestovnom vezom sa Sarajevom i dalje sa Mostarom. Znam da je skupo, medjutim ni priblizno koliko ce biti skupo spajati Sarajevo i Mostar.

Kljuc je razvoja FBIH zeljeznickog je spojiti i elektrificirati spoj Tuzle sa ostatkom FBIH zeljeznicke mreze, govorim o dvokolosijecnoj elektrificiranoj direktnoj vezi izmedju Tuzle i Sarajeva, a kasnije i Tuzle i Srbije ka Beogradu.

Tek tad ce imati smisla uzeti nesto slicno kao Koncar voz, samo od renomiranog proizvodjaca sa zapada i za duplo manju lovu nego je placeno Koncaru, i spajati gradove zeljeznicki u BiH.

To su razvojni projekti, a ne praviti slani bazen. Da niste usrali Modrac jezero prljavom tehnologijom, ne bi bilo potrebe za slanim bazenom.
:lol: :lol: :lol:

modrac je vjestacko jezero napravljeno NAMJENSKI za tu prljavu industriju...

koji nobelovci na temi jebote kurac :lol:
Alfons Kauders

#36704 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Better Man wrote:
Pričaš gluposti i nemaš pojma šta govoriš. Prije bi se reklo da si Ti iskompleksiran, nego oni koji upisuju djecu u KŠC bilo osnovnu, bilo srednju.
Zasto mislis da je dobro da se djeca od malih nogu dijele u zasebne nacionalne skole? I zasto mislis da je dobro da se u gradjanskim, nevjerski, sekularnim skolama postavljaju vjerska obiljezja? Hocemo li u skolama gdje su muslimanska djeca postaviti Islamska obiljezja kao sto katolicka u svojoj skoli imaju svoja obiljezja?
pa kako je nevjerska & sekularna skola sa sljedecim predznakom - KATOLICKI skolski centar

jbt sta si ti covjece imao iz bosanskog? znas li citati? KATOLICKI skolski centar
AlfaKentaur

#36705 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote:

Brkas stvari. Medresa je vjerska skola. A KSC za sebe kaze da je gradjanska, nevjerska, sekularna skola otvorena za svu djecu. Ako je tako, odakle im pravo da favorizuju jednu religiju i da imaju katolicka obiljezja?? Je li to znaci da se u ostale osnovne i srednje skole gdje su muslimanska djeca u vecini smiju postaviti islamska obiljezja?
Alfons Kauders

#36706 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote:

Brkas stvari. Medresa je vjerska skola. A KSC za sebe kaze da je gradjanska, nevjerska, sekularna skola otvorena za svu djecu. Ako je tako, odakle im pravo da favorizuju jednu religiju i da imaju katolicka obiljezja?? Je li to znaci da se u ostale osnovne i srednje skole gdje su muslimanska djeca u vecini smiju postaviti islamska obiljezja?
ti stvarno imas nekih kognitivnih problema

KATOLICKI SKOLSKI CENTAR koji gura CRKVA

isto kao npr MEDRESA koju gura ISLAMSKA ZAJEDNICA

nije mi jasno kako da se spustim na taj nivo da ti objasnim
AlfaKentaur

#36707 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote:
AlfaKentaur wrote:
Better Man wrote:
pa kako je nevjerska & sekularna skola sa sljedecim predznakom - KATOLICKI skolski centar

jbt sta si ti covjece imao iz bosanskog? znas li citati? KATOLICKI skolski centar
Dakle, odluci se Alfons. Ti mi reci. Je li KSC vjerska ili nevjerska skola?
Ako je vjerska skola, otkkud onda da neki bosnjaci svoju djecu salju u vjersku katolicku skolu?
A ako nije vjerska, odakle im pravo da imaju vjerska katolicka obiljezja?

I na kraju krajeva, oni sami za sebe kazu da nisu vjerska nego su gradjanska skola. Pa ako je tako, sta ce im vjerska obiljezja katolicke vjere.

Je li vidis da su neke stvari pobrkane... Ispade da su katolicka djeca u povlastenom polozaju jer je njima dozvoljeno da u svojoj skoli imaju svoja vjerska obiljezja, dok je muslimanskoj djecu u njihovim skolama zabranjeno postavljanje njihovih vjerskih simbola.
Alfons Kauders

#36708 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote:
AlfaKentaur wrote:

Dakle, odluci se Alfons. Ti mi reci. Je li KSC vjerska ili nevjerska skola?
Ako je vjerska skola, otkkud onda da neki bosnjaci svoju djecu salju u vjersku katolicku skolu?
A ako nije vjerska, odakle im pravo da imaju vjerska katolicka obiljezja?

I na kraju krajeva, oni sami za sebe kazu da nisu vjerska nego su gradjanska skola. Pa ako je tako, sta ce im vjerska obiljezja katolicke vjere.

Je li vidis da su neke stvari pobrkane... Ispade da su katolicka djeca u povlastenom polozaju jer je njima dozvoljeno da u svojoj skoli imaju svoja vjerska obiljezja, dok je muslimanskoj djecu u njihovim skolama zabranjeno postavljanje njihovih vjerskih simbola.
dakle u medresi nema vjerskih simbola?
AlfaKentaur

#36709 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote:

Medresa je vjerska skola i pocinje od djetetove 14-te godine.

KSC za sebe kaze da nije vjerska skola nego je gradjanska sekularna.

Zari ne vidis RAZLIKU?

KSC ne finansira crkva, nego je ta skola na budzetu kao i svaka druga skola.
Last edited by AlfaKentaur on 16/10/2014 11:10, edited 1 time in total.
AlfaKentaur

#36710 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote: dakle u medresi nema vjerskih simbola?
Ti izgleda imas nekih kognitivnih problema

Medresa je vjerska skola, a KSC za sebe kaze da nije vjerska skola nego je gradjanska sekularna skola. Zar ti ne vidis nikakvu razliku izmedju toga dvoga?
VjecitiStudent

#36711 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Saksonsko wrote: Seljak jedan, Modrac je umjetno hidroakumulaciono jezero, napravljeno zbog hidrocentrale, a zagadjeno je vecinom zbog dotoka ogromnih kolicina ugljene prasine iz rudnika.
...
:-)
AlfaKentaur

#36712 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote:
dakle u medresi nema vjerskih simbola?
ja nisam mislio na Medresu, nego na ostale skole u kojima su muslimanska djeca u vecini. zasto je muslimanskoj djeci zabranjeno da imaju vjerska obiljezja u svojim sekularnim, nevjerski, gradjanskim skolama, a katolickoj djeci je dozvoljeno da imaju svoja vjerska obiljezja u KSC-u koji za sebe kaze da je nevjerska, gradjanska, sekularna skola?

Ako je KSC vjerska skola, onda ok. Ali ako niej vjerska skola, odakle im pravo na vjerska obiljezja samo jedne religije?
Dr. Kuca

#36713 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Jeli istina da je lazni kirba u bolnici jer se pokusao ubiti?

U 3 gimnaziji nema vjerskih obiljezja a tamo su vecina muslimani, kao ni u jednoj skoli u kantonu Sa.
Alfons Kauders

#36714 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zari ne vidis RAZLIKU?

a medresa nije na budzetu?

ups, jeste - i to stavka iznad KSCa... a iznad je GMS, moja stara skola
joint union

#36715 Re: SDP

Post by joint union »

Saksonsko wrote: Seljak jedan, Modrac je umjetno hidroakumulaciono jezero, napravljeno zbog hidrocentrale, a zagadjeno je vecinom zbog dotoka ogromnih kolicina ugljene prasine iz rudnika.

Prema tome, upis ti je bas ono, levatski, kao i oni prije. Ono teski si arogantni levat koji misli da je pametan i to pokusava pokriti svojom arogancijom, a sto dublje se s tobom ulazi u raspravu, tvoja glupost sve vise i vise izlazi na vidjelo.

Nego i dalje mi nisi odgovorio, gdje sam ja to "lagao kao vjernik", tacnije sta sam to slagao? Vec mi se par postova izvlacis i neces da napises, a proglasio si me lazovom bez jednog dokaza za takvo nesto?
Ne bih se slozio da je jezero Modrac napravljeno zbog HE, cak obratno.
Alfons Kauders

#36716 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Saksonsko wrote:
Alfons Kauders wrote:
Saksonsko wrote: Daj pa nisam ja orangutan da ti mene tako pokusavas lagati.

Zeljeznice FBIH danas ne mogu udahnuti jednom, a da ne pitaju parlament FBIH.

Izgradnja novih pruga i njihovo elektrifikacija nije u nadleznosti ZFBIH, nego vlade i parlamenta FBIH, kao i u svim drugim kreditima.

Kad se FBIH zaduzivala za 200 miliona eura kako bi renovirala potpuno 90 km pruge juzno od Mostara, to nije odlucivala uprava ZFBIH, nego vlada i parlament FBIH. Cak je i vijece ministara BiH moralo to potvrditi, da bi se u opce dobio kredit.

Zasto ne za Tuzlu?

Kljuc FBIH razvoja je spojiti Tuzlu, Sarajevo i Mostar, spojiti Tuzlu direktnom autocestovnom vezom sa Sarajevom i dalje sa Mostarom. Znam da je skupo, medjutim ni priblizno koliko ce biti skupo spajati Sarajevo i Mostar.

Kljuc je razvoja FBIH zeljeznickog je spojiti i elektrificirati spoj Tuzle sa ostatkom FBIH zeljeznicke mreze, govorim o dvokolosijecnoj elektrificiranoj direktnoj vezi izmedju Tuzle i Sarajeva, a kasnije i Tuzle i Srbije ka Beogradu.

Tek tad ce imati smisla uzeti nesto slicno kao Koncar voz, samo od renomiranog proizvodjaca sa zapada i za duplo manju lovu nego je placeno Koncaru, i spajati gradove zeljeznicki u BiH.

To su razvojni projekti, a ne praviti slani bazen. Da niste usrali Modrac jezero prljavom tehnologijom, ne bi bilo potrebe za slanim bazenom.
:lol: :lol: :lol:

modrac je vjestacko jezero napravljeno NAMJENSKI za tu prljavu industriju...

koji nobelovci na temi jebote kurac :lol:
Seljak jedan, Modrac je umjetno hidroakumulaciono jezero, napravljeno zbog hidrocentrale, a zagadjeno je vecinom zbog dotoka ogromnih kolicina ugljene prasine iz rudnika.

Image

Prema tome, upis ti je bas ono, levatski, kao i oni prije. Ono teski si arogantni levat koji misli da je pametan i to pokusava pokriti svojom arogancijom, a sto dublje se s tobom ulazi u raspravu, tvoja glupost sve vise i vise izlazi na vidjelo.

Nego i dalje mi nisi odgovorio, gdje sam ja to "lagao kao vjernik", tacnije sta sam to slagao? Vec mi se par postova izvlacis i neces da napises, a proglasio si me lazovom bez jednog dokaza za takvo nesto?
koji pacijent

kakva jebena hidrocentrala?! akumulaciono jezero?!

iza rata je ugradjeno malo protocno potrojenje, par megavata... modrac nije akumulacija za elektranu niti je napravljen da to bude... modrac je napravljen za jebenu TERMOELEKTRANU genije

samo je pitanje jel ovo klon naseg dragog harisovca ili turkofila iz holandije? :D
AlfaKentaur

#36717 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote:
AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zari ne vidis RAZLIKU?

Namjerno izbjegavas dati odgovor na moje vrlo jednostavno pitanje...

Zasto je u skolama sa vecinski muslimanskom djecom zabranjeno postavljanje islamskih vjerskih obiljezja, dok je katolickoj djecu u KSC-u to dozvoljeno?

Napominjem te po 100-ti puta da je (po njihovim rijecima) KSC nevjerska, gradjanska, sekularna skola kao i sve druge osnovne i srednje.

Zasto takva diskriminacija i dvostruki standardi?
Alfons Kauders

#36718 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote:
AlfaKentaur wrote:

Zari ne vidis RAZLIKU?

Namjerno izbjegavas dati odgovor na moje vrlo jednostavno pitanje...

Zasto je u skolama sa vecinski muslimanskom djecom zabranjeno postavljanje islamskih vjerskih obiljezja, dok je katolickoj djecu u KSC-u to dozvoljeno?

Napominjem te po 100-ti puta da je (po njihovim rijecima) KSC nevjerska, gradjanska, sekularna skola kao i sve druge osnovne i srednje.

Zasto takva diskriminacija i dvostruki standardi?
kakva diskriminacija

KATOLICKI skolski centar istakne vjerska obiljezja

MEDRESA istakene vjerska obiljezja

gdje je tu dvostruki standard?

zasto fino ne kazes da mrzis nemuslimane i rijesen problem? nema potrebe da gubimo vrijeme na raspravu
Alfons Kauders

#36719 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Saksonsko wrote:
joint union wrote:

Ne bih se slozio da je jezero Modrac napravljeno zbog HE, cak obratno.
Jezero Modrac je akumulacijsko jezero koje se najvećim dijelom nalazi u općini Lukavac mada dodiruje i rubna područja općina Tuzle i Živinica. Jezero Modrac je dugo 12 kilometara, a široko u prosjeku 700 metara sa najvećom dubinom od 14 metara. Jezero je nastalo vještačkim putem tako što je napravljena brana na rijeci Spreči.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Modrac

Naravno krkani u blizini krknuli povrsinski rudnik i dobili otrovno jezero i ne samo to, kako nam slika iznad prikazuje, pravili zicare za rudnik iznad jezera?

Mislim koji majmun moras biti pa tako nesto uraditi? Bolila ih neka stvar, tu i onako Bosnjaci vecinom zive, pa se moglo zagadjivati, na kraju krajeva, nece trovati srpsku i hrvatsku populaciju.
nobelovac

nisu rudnici i elektrane napravljeni oko jezera...

...vec jezero izmedju njih, za potrebe industrije

pa ima li iko pismen u toj SDA? jeste li vi ljudi odrasli ovdje? jeste li isli u skolu? znate li ista o geografiji i istoriji ove zemlje?

ocito ne
madner

#36720 Re: SDP

Post by madner »

Pismenost nije preduslov za glasanje!

Dokle vise ta diskriminacija na skolskoj osnovi! :D
AlfaKentaur

#36721 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Alfons Kauders wrote: KATOLICKI skolski centar istakne vjerska obiljezja

zasto fino ne kazes da mrzis nemuslimane i rijesen problem? nema potrebe da gubimo vrijeme na raspravu
hahahahahaha kako bijedno pokusavas da se izvuces.

Ne morzim ja nikoga, samo mi nije jasno zasto se koriste dupli standardi.

Medresa je vjerska skola, a KSC za sebe kaze da nije vjerska skola nego je gradjanska sekularna. Zar ti ne vidis tu neku razliku??

Zasto je u ostalim osnovnim i srednjim skolama gdje su muslimanska djeca u vecini zabranjeno postavljanje islamskih vjerskih obiljezja, a katolickoj djeci u sekularnom, nevjerskom, gradjanskom KSC-u je dozvoljeno postavljanje njihovih vjerskih obiljezja??

Dakle, ja ovdje uopste ne govorim o medresi niti o kojekakvim katolickim vjerskim skolama. ja govorim o gradjanski, nevjerskim, sekularnim skolama!! U tu kategoriju spada i KSC. E onda se postavlja pitanje zasto su njima dozvoljeni vjerski simboli a drugim osnosvnim skolama nisu??

Alfons, znas li neku osnovnu skolu da ima Islamsko ime i islamska vjerska obiljezja??
vryzas

#36722 Re: SDP

Post by vryzas »

pink floydd wrote:Lidija kao jedan od uzroka lošeg (katastrofalnog) rezultata na izborima navodi "projekat" nezavisnih političkih analitičara i javnog servisa između ostalih :D voditeljica je zamalo poče udarati
Gledam, slusam i ne vjerujem sta cujem. :shock:

Nevjerovatno ludilo je zavladalo medju laznim socijaldemokratama, neka kolektivna hipnoza...kakva gomila prevaranata, lopova i poltrona. Jbt. tek sad skontah da sam do izbora 2012 god. konstantno glasao za uhljupe . :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid:

FUJ :!: (velikismajlikojipovracacrveno)
Alfons Kauders

#36723 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

AlfaKentaur wrote:
Alfons Kauders wrote: KATOLICKI skolski centar istakne vjerska obiljezja

hahahahahaha kako bijedno pokusavas da se izvuces.

Ne morzim ja nikoga, samo mi nije jasno zasto se koriste dupli standardi.

Medresa je vjerska skola, a KSC za sebe kaze da nije vjerska skola nego je gradjanska sekularna. Zar ti ne vidis tu neku razliku??

Zasto je u ostalim osnovnim i srednjim skolama gdje su muslimanska djeca u vecini zabranjeno postavljanje islamskih vjerskih obiljezja, a katolickoj djeci u sekularnom, nevjerskom, gradjanskom KSC-u je dozvoljeno postavljanje njihovih vjerskih obiljezja??

Dakle, ja ovdje uopste ne govorim o medresi niti o kojekakvim katolickim vjerskim skolama. ja govorim o gradjanski, nevjerskim, sekularnim skolama!! U tu kategoriju spada i KSC. E onda se postavlja pitanje zasto su njima dozvoljeni vjerski simboli a drugim osnosvnim skolama nisu??

Alfons, znas li neku osnovnu skolu da ima Islamsko ime i islamska vjerska obiljezja??
ponovo, bosanski jezik, lijepi nas bosanski jezik...

KATOLICKI SKOLSKI CENTAR

a ne

GRADJANSKI SEKULARNI SKOLSKI CENTAR

hoces da ponovim jos koju stotinu puta dok ne skontas razliku?
Alfons Kauders

#36724 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Pismenost nije preduslov za glasanje!

Dokle vise ta diskriminacija na skolskoj osnovi! :D
vidim :D

fakat nema smisla, ne uvazavati misljenje nepismenog barem u istoj mjeri kao i fakultetski obrazovanog... :D mora se stati u kraj toj nejednakosti... :D
Adriatic

#36725 Re: SDP

Post by Adriatic »

Zlaja, kako te bolan nije stid?
Isturate Lidiju a vi se sakrili ko p.....
Izađite iz rupa, slobodno, nećemo vam ništa, junačine :D
Post Reply