Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
A_A_AKCIJA

#36701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

Uzrok sukoba unutar NS je dijelom zbogi deološkog lutanja i nedorečenosti, a dijelom zbog nedostatka liderskih osobina kod vrha stranke.

Pod ideološkim lutanjem mislim na suzdržanost i neodređenost kada su jasne teme u pitanju, ali ih neprijatelji države proglašavaju bošnjačkim nacionalizmom. Slučaj Komšić je najbolji primjer. Pola stranke ga proglašava bošnjačkim nacionalistom, a pola glasa za njega. Ovim pristupom se neće daleko dogurati, jer se lako nađeš na istoj strani sa onima koji bi rasturili državu, što i ne bi bilo problem, da ti većina glasača nisu Bošnjaci. Na kraju, sužavaš svoju glasačku bazu.

Kojović je objektivno jedini u stanju da gleda veliku sliku, iako njegovo gledanje u neka doba prestaje, opet zbog ideološke neodređenosti. Koalicija u KS je njegova zasluga i plod strateškog promišljanja.

Grac je odličan radnik, ali sa odsustvom vizije promjene države. Bjesomučno mijenjanje zakona neće ovu državu učiniti boljom, jer se dobri zakoni ne provode. Za to su potrebni lideri i vizionari. Opet, protivnik je koalicije, što samo oslikava stratešku kratkovidost. Često mi na pamet padne Arafat, koji je vječito mahao desetinama rezolucija u korist Palestinaca, ali ništa nije mogao provesti. Tako je i sa našom političkom scenom.

Ignorisanjem ideoloških problema, prije svega sukoba rušilaca države protiv normalnog svijeta, NS sebi nameće gornji prag do kojeg može rasti. Sto puta sam pisao, ljude i dalje boli ono od čega se umiralo, a ne samo od čega se živi.
Pandakonda

#36702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

malakh wrote:
Kikibombona wrote:
Sta je cilj politickog djelovanja?
Da li je vaznija stranka ili pojedinac od dobrobiti drzave?

Podsjetit cu na cuvenu izjavu Damira Hadzica: 'meni je stranka na prvom a drzava na drugom mjestu'. Da li drzava, entitet, kanton ili grad treba ispastati radi stranackih relacija koje su pocesto u koliziji sa interesima drzave i gradjana? Da li gradjani trebaju ispastati zato sto je neki stranacki aktivista svojim predanim radom zasluzio funkciju kojoj nije dorastao?

Ja sam za to da odgovorne pozicije dobiju najbolji ljudi, nebitno da li su u stranci godinu ili petnaest godina. Ima li smisla da Damir Marjanovic grije klupu losijem igracu?

Tu dolazimo do sujete i morala. Ja sam takav da se uvijek povucem ako je neko bolji od mene. Nebitno je da li se radi o fudbalu, majstorlucima u stanu, administrativnim pitanjima, poslu koji obavljam i sl. Ako vidis da je neko bolji, moralno je povuci se. Svima ce biti bolje ako nas vodi najbolji iz grupe. Ako neko zna nesto bolje od tebe - makni se i pusti da radi.

Uvijek se sjetim Raula, spanskog fudbalera koji je zaduzio Real Madrid, reprezentaciju Spanije i drzavu u cjelini. Cim se pojavio bolji od njega, Raul je odmah preselio na klupu i poslije potpuno izgubio mjesto u timu. Nakon njegove elimicinacije iz spanske reprezentacije osvojili su EP i SP. Raul nije bio sudionik veliki uspjeha a toliko je dao spanskom timu. To je tako, pojavio se bolji igrac.

Tako je u svemu, najbolji trebaju voditi...

Izbori su pokazali da je angazovanje Damira Marjanovica bio pun pogodak. :thumbup:
Nasa stranka treba sto vise kvalitetnih pojedinaca, vodeci pri tome racuna o ljudskim kvalitetima.

suma sumarum kompletne priče jeste pišanje po stranačkoj infrastrukturi i stranačkim kadrovima koji su izrodili našu stranku. tu prvenstveno mislim na dennisa gratza koji je svojim kvalitetom i dugogodišnjim zalaganjem za stranku i društvo, zaslužio da bude nosilac liste umjesto damira marjanovića. a pogotovo je zaslužio da ima pravo prvenstva, odnosno da se prvo njemu to ponudi, pa tek onda ostalima.
Dennisu je ponuđeno mjesto nosioca lista KS (poslje konflikta u stranci) ali je on to odbio zbog, kako je on to nazvao, "mira u kući". A i ako se dobro sjećam, kada je tek nastao raskol, glasine su bile te da je Dennis insistirao da bude kandidat za državni parlament iako je već dogovoreno bilo da to bude Predrag
wewa

#36703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

A_A_AKCIJA wrote:Uzrok sukoba unutar NS je dijelom zbogi deološkog lutanja i nedorečenosti, a dijelom zbog nedostatka liderskih osobina kod vrha stranke.

Pod ideološkim lutanjem mislim na suzdržanost i neodređenost kada su jasne teme u pitanju, ali ih neprijatelji države proglašavaju bošnjačkim nacionalizmom. Slučaj Komšić je najbolji primjer. Pola stranke ga proglašava bošnjačkim nacionalistom, a pola glasa za njega. Ovim pristupom se neće daleko dogurati, jer se lako nađeš na istoj strani sa onima koji bi rasturili državu, što i ne bi bilo problem, da ti većina glasača nisu Bošnjaci. Na kraju, sužavaš svoju glasačku bazu.

Kojović je objektivno jedini u stanju da gleda veliku sliku, iako njegovo gledanje u neka doba prestaje, opet zbog ideološke neodređenosti. Koalicija u KS je njegova zasluga i plod strateškog promišljanja.

Grac je odličan radnik, ali sa odsustvom vizije promjene države. Bjesomučno mijenjanje zakona neće ovu državu učiniti boljom, jer se dobri zakoni ne provode. Za to su potrebni lideri i vizionari. Opet, protivnik je koalicije, što samo oslikava stratešku kratkovidost. Često mi na pamet padne Arafat, koji je vječito mahao desetinama rezolucija u korist Palestinaca, ali ništa nije mogao provesti. Tako je i sa našom političkom scenom.

Ignorisanjem ideoloških problema, prije svega sukoba rušilaca države protiv normalnog svijeta, NS sebi nameće gornji prag do kojeg može rasti. Sto puta sam pisao, ljude i dalje boli ono od čega se umiralo, a ne samo od čega se živi.
Dobar post.
Banksy

#36704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Komšićevi drotovi nastavljaju razvaljivanje bloka.

Dunović: Demokratska fronta ne želi u izvršnu vlast Kantona Sarajevo

https://faktor.ba/vijest/dunovic-demokr ... jevo/14730
Hakiz

#36705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

...
Last edited by Hakiz on 12/12/2018 19:01, edited 2 times in total.
zippoo87

#36706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

auu DF opet po starom
razvaljuje sve cega se dotakne
Prpa.ba

#36707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Banksy wrote:Komšićevi drotovi nastavljaju razvaljivanje bloka.

125.000 SDA glasova za Komsica je dug koji se mora vratiti, tja nece valjda Nas Dobri Hrvat na biro. :-D
Maystor

#36708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

ohoho, splasnula euforija pristalica bućkuriš-koalicije :D

Koga god su zvali da preuzme neku funkciju, a da je iole ozbiljniji lik, glat je odbio :-)

Kad čujete imena budućih ministara u kurtonalnoj vladi, neke stvari će vam bit jasnije.

Bit ću tu da vas zajebavam, naravno :gunjastajl:
Maystor

#36709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

malakh wrote:
Banksy wrote:
malakh wrote:
Post ti je prijavljen,
srdačan pozdrav.
evo ti dodatno pitanje. zašto se stidiš reći za koga si glasala?
bolje da si je priupitao "čemu tolika nervoza"?

:lol:
Prpa.ba

#36710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

Svaka varijanta bez Efendica, Bizona i naftalinsko-vazelinskih drotina iz DF je neozbiljna. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Pandakonda wrote:
Dennisu je ponuđeno mjesto nosioca lista KS (poslje konflikta u stranci) ali je on to odbio zbog, kako je on to nazvao, "mira u kući". A i ako se dobro sjećam, kada je tek nastao raskol, glasine su bile te da je Dennis insistirao da bude kandidat za državni parlament iako je već dogovoreno bilo da to bude Predrag
Nikada Predrag Kojović ne bi dozvolio da Gratz zvanično nosi Kanton i da bude kantonalni premijer , nikada.
Gratz se povukao da ne bi potpuno "stradali" ljudi koji su listom bili uz njega , svi sarajevski odbori (jedini ozbiljni odbori Naše stranke plus Goražde) izuzev pojedinaca u OO Centar.

Ko je i kada mogao "dogovoriti" da Kojović nosi državnu listu ?
Samo Glavni odbor Naše stranke i niko više.

Pozdrav.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Maystor wrote:ohoho, splasnula euforija pristalica bućkuriš-koalicije :D

Koga god su zvali da preuzme neku funkciju, a da je iole ozbiljniji lik, glat je odbio :-)

Kad čujete imena budućih ministara u kurtonalnoj vladi, neke stvari će vam bit jasnije.

ne širi dezinformacije i ne lupaj molim te.

svaka stranka već ima spremne ministre za sve i jednu ministarsku poziciju. i već se zna koje ministarske pozicije će pripasti našoj stranci i koji ljudi odnosno žene će biti ministri i ministarke.

najveci problem u ovom bh bloku je sukob dfa i sdpa. sdp trazi da mu pripadnu tri ministarstva i to ministarstvo komunalne privrede, zdravstva i socijalne politike i raseljenih lica. df trazi samo zdravstvo ili dva druga ministarstva. iz sdpa misle da df sa tri ruke ne moze dobiti 2 ministarstva, a u dfu misle da sdp sa 4 ruke ne moze dobiti tri ministarstva. takodjer sdp pristaje na dva ministarstva, ali da dobiju pravo prioriteta pri izboru javnih ustanova. da skratim, sdp i df se bore za kontrolu u zzo.

u kompletnoj priči naša stranka je neutralna, ali više naginje ka dfu jer je df ispala poštenija u tim pregovorima.

ovo je informacija od strane osobe koja direktno učestvuje u pregovorima ispred naše stranke.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#36713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Pandakonda wrote: Dennisu je ponuđeno mjesto nosioca lista KS (poslje konflikta u stranci) ali je on to odbio zbog, kako je on to nazvao, "mira u kući". A i ako se dobro sjećam, kada je tek nastao raskol, glasine su bile te da je Dennis insistirao da bude kandidat za državni parlament iako je već dogovoreno bilo da to bude Predrag
i ako je ovo tačno, opet je dennis ispao fer i korektan. ako je imao zavidne, odnosno odlične rezultate kao federalni zastupnik, onda je neki logički slijed da ide stepenicu iznad, a to je državni parlament.

kada bih ja lično birao izmedju peđe i dennisa za nosioca liste za državni parlament, ja bih izabrao peđu, ali bi dennisu ponudio da bude nosilac kompenzacione liste.
Maystor

#36714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Maystor »

malakh wrote:
Maystor wrote:ohoho, splasnula euforija pristalica bućkuriš-koalicije :D

ne širi dezinformacije i ne lupaj molim te.

svaka stranka već ima spremne ministre za sve i jednu ministarsku poziciju. i već se zna koje ministarske pozicije će pripasti našoj stranci i koji ljudi odnosno žene će biti ministri i ministarke.

najveci problem u ovom bh bloku je sukob dfa i sdpa. sdp trazi da mu pripadnu tri ministarstva i to ministarstvo komunalne privrede, zdravstva i socijalne politike i raseljenih lica. df trazi samo zdravstvo ili dva druga ministarstva. iz sdpa misle da df sa tri ruke ne moze dobiti 2 ministarstva, a u dfu misle da sdp sa 4 ruke ne moze dobiti tri ministarstva. takodjer sdp pristaje na dva ministarstva, ali da dobiju pravo prioriteta pri izboru javnih ustanova. da skratim, sdp i df se bore za kontrolu u zzo.

u kompletnoj priči naša stranka je neutralna, ali više naginje ka dfu jer je df ispala poštenija u tim pregovorima.

ovo je informacija od strane osobe koja direktno učestvuje u pregovorima ispred naše stranke.
:lol:

Daleko si dobacio, čestitam :thumbup:

Hajd, zakuni se, da si stvarno pričao s osobom iz kantonalnog odbora stranke koja ima 2% podrške u državi...
malakh

#36715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Maystor wrote: :lol:

Daleko si dobacio, čestitam :thumbup:

Hajd, zakuni se, da si stvarno pričao s osobom iz kantonalnog odbora stranke koja ima 2% podrške u državi...
naveo sam sa kime sam pričao.

a budite malo konkretniji na koga mislite. komuniciran ja sa puno ljudi. mislim što da radim, takav sam po prirodi.

edit: stvarno ne znam ko je od mojih sagovornika na kojoj stranačkoj funkciji.
Last edited by malakh on 12/12/2018 19:38, edited 1 time in total.
Banksy

#36716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:
Banksy wrote:Komšićevi drotovi nastavljaju razvaljivanje bloka.

125.000 SDA glasova za Komsica je dug koji se mora vratiti...
Naravno, svi to vide i znaju, ali baš su ih zakočili... Momentum je skoro izgubljen.
Pandakonda

#36717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

sabina1 wrote:
Pandakonda wrote:
Nikada Predrag Kojović ne bi dozvolio da Gratz zvanično nosi Kanton i da bude kantonalni premijer , nikada.
Gratz se povukao da ne bi potpuno "stradali" ljudi koji su listom bili uz njega , svi sarajevski odbori (jedini ozbiljni odbori Naše stranke plus Goražde) izuzev pojedinaca u OO Centar.

Pozdrav.
Ja ovdje ne govorim o šta bi bilo kad bi bilo situaciji (da li bi Peđa uvažio odluku Glavnog Odbora) nego samo prenosim ono što je sam Gratz rekao, a to da mu je ponuđeno (upravo od strane Glavnog Odbora) da bude nosioc liste i ja ne znam po kojem mehanizmu Predrag bez posljedica može odbacit odluku GO ?
sabina1

#36718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Pandakonda wrote:
sabina1 wrote:
Pandakonda wrote:

Pozdrav.
Ja ovdje ne govorim o šta bi bilo kad bi bilo situaciji (da li bi Peđa uvažio odluku Glavnog Odbora) nego samo prenosim ono što je sam Gratz rekao, a to da mu je ponuđeno (upravo od strane Glavnog Odbora) da bude nosioc liste i ja ne znam po kojem mehanizmu Predrag bez posljedica može odbacit odluku GO ?
Niko ne pominje "Šta bi bilo kad bi bilo" ni Acu Poštara (JRT - TV Beograd , 1986) , niko osim Glavnog odbora ne može potvrditi ili odbiti listu - to je sve.

Dennis je svoje obavio , s njim ili bez njega Naša stranka je u žestokim problemima zbog ljudi koji je vode i zbog potpisivanja i provođenja ove užasne koalicije.

Pozdrav.
statixx

#36719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Problem je i trenutni nacrt budzeta koji je krojen prema zeljama SDA. Osim toga ovaj vakum se koristi na nacin da se nastoji zaposliti sto veci broj uhljeba. Ovaj prijedlog budzeta treba korjenite izmjene da bi se uskladio sa programskim dokumentom. Kazu najveci budzet do sada a kapitalne investicije nikad manje. :D

Plus problemi sa raspodjelom zbog obecanja o povecanju koeficijenata zdravstvu, policiji i prosvjeti, sto povecava rashode za 20 mil. km.
sabina1

#36720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

statixx wrote:Problem je i trenutni nacrt budzeta koji je krojen prema zeljama SDA. Osim toga ovaj vakum se koristi na nacin da se nastoji zaposliti sto veci broj uhljeba. Ovaj prijedlog budzeta treba korjenite izmjene da bi se uskladio sa programskim dokumentom. Kazu najveci budzet do sada a kapitalne investicije nikad manje. :D

Plus problemi sa raspodjelom zbog obecanja o povecanju koeficijenata zdravstvu, policiji i prosvjeti, sto povecava rashode za 20 mil. km.
Ne shvatam kakav je to problem za Našu stranku ?

Nacrt budžeta je pripremila i predložila sarajevska SDA.
Dino Konaković je do jučer vodio sarajevsku SDA.
Dino Konaković je koalicioni partner Naše stranke , UO,NO,resori i preduzeća su rastaljeni.

Šta je sad problem s budžetom ?

Nikakvih suštinskih promjena nema , to i jeste suština.

Pozdrav.

PS. Nije majka Muju klela zato što se kockao nego zato što se "vadio".
SSemir

#36721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

]....
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:23, edited 1 time in total.
drug_profi

#36722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa mislim da je to od pocetka bilo jasno.
sabina1

#36723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Iako šatro liberalna koaliraš sa neofašistima.
Laku noć Naša stranko...
Last edited by sabina1 on 12/12/2018 22:15, edited 1 time in total.
putokaz1

#36724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Bravo za termin
UŽASNA koalicija
Tri stranke ljevice(možda ima jedan i GS ovac u FBIH parlamentu ili ne) plus SDA(Kifla,Kuko,Fudo,Ibrahim...itd)
Užas
malakh

#36725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

sabina1 wrote:Iako šatro liberalna koaliraš sa neofašistima.
Laku noć Naša stranko...
kolegice, čemu toliko razočarenje u našu stranku. koliko se sjećam, mada je davno bilo, i vi i ja smo se složili da je vrijeme da naša stranka preuzme odgovornost, ukoliko osvoji dovoljan broj mandata. to se dogodilo i jedina opcija da preuzme odgovornost jeste ova koju tenutačno imamo.

druga opcija jeste koalicija sa sda i bossom uz još jednu stranku.

svašta smo mi predeverali u ovih 25 godina, pa ćemo predevarati i našu stranku. naravno, ako budu loše radili. ako budu dobro obavljali svoj posao u resorima koje su dobili, onda je valjda logično da ih na sljedećim izborima nagradimo i da nas bude što više u toj podršci.

i konačno je vrijeme da se otrgu iz kandži etikete da su lokalna strankica koja je predodređena na opoziciju, a i mora se priznati da su i ovaj put ostali prinipijelni i nisu nigdje koalirali sa sda i hdzom i tako djeluju gdje kod imaju mogćnost da djeluju. znam da ćeš spomenuti konakovića i njegov rad u sda, ali nemoj zaboraviti činjenicu da je konaković mahom dobio glasove ljudi koji preziru sda i koji su suštinski protiv sda.
Locked