Dešavanja u Srbiji
- Maraschino
#36701 Re: Dešavanja u Srbiji
Hodžaj: Podjela Kosova? Ne hvala
- Young Erotica
#36702 Re: Dešavanja u Srbiji
Sreća pa se on puno pita
- CSKA
#36703 Re: Dešavanja u Srbiji
Milionita prica o podjeli Kosova...o tome se moglo raspravljati do 1999.Poslije je Djindjic nesto pokusavao,samo tada su svi u Srbiji bili protiv toga.
Danas je to naucna fantastika.
Popov: Opasna retorika Dodika, prećutna saglasnost Beograda
Direktor Centra za regionalizam i kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov ocenio je da je za predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika priča o ujedinjenju sa Srbijom postala politička mantra koju ponavlja zbog unutrašnjih potreba, ali i dodao da je to opasna retorika koja nailazi na prećutnu saglasnost Beograda.
"Priča o ujedinjenju sa Srbijom je kod njega postala mantra koju ponavlja pre svega zbog unutrašnjih potreba, kako bi homogenizovao Srbe i pokazao se kao njihov tobože najveći zaštitnik time što obećava ujedinjenje u kontekstu predstojećih izbora", kazao je Popov za agenciju Beta.
Prema njegovim rečima, takva Dodikova retorika je veoma opasna, jer uvlači i ruski faktor, a Rusiji odgovara da se involvira što dublje u prilike u regionu.
"Dakle, pored Turske, uključuje se i Rusija u zbivanja u BiH i samim tim počinje nadmetanje velikih sila u našem regonu", rekao je Popov, koji je kritikovao visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Incka jer ne koristi svoja široka ovlašćenja i ne sankcionise političare koji rade na destabilizaciji BiH, već se ponaša kao "obični posmatrač prilika".
Ocenio je da Dodikova retorika odgovara i nacionalističkim partijama Bošnjaka i Hrvata.
http://rs.n1info.com/a392434/Vesti/Popov-o-Dodiku.html
Danas je to naucna fantastika.
Popov: Opasna retorika Dodika, prećutna saglasnost Beograda
Direktor Centra za regionalizam i kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov ocenio je da je za predsednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika priča o ujedinjenju sa Srbijom postala politička mantra koju ponavlja zbog unutrašnjih potreba, ali i dodao da je to opasna retorika koja nailazi na prećutnu saglasnost Beograda.
"Priča o ujedinjenju sa Srbijom je kod njega postala mantra koju ponavlja pre svega zbog unutrašnjih potreba, kako bi homogenizovao Srbe i pokazao se kao njihov tobože najveći zaštitnik time što obećava ujedinjenje u kontekstu predstojećih izbora", kazao je Popov za agenciju Beta.
Prema njegovim rečima, takva Dodikova retorika je veoma opasna, jer uvlači i ruski faktor, a Rusiji odgovara da se involvira što dublje u prilike u regionu.
"Dakle, pored Turske, uključuje se i Rusija u zbivanja u BiH i samim tim počinje nadmetanje velikih sila u našem regonu", rekao je Popov, koji je kritikovao visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Valentina Incka jer ne koristi svoja široka ovlašćenja i ne sankcionise političare koji rade na destabilizaciji BiH, već se ponaša kao "obični posmatrač prilika".
Ocenio je da Dodikova retorika odgovara i nacionalističkim partijama Bošnjaka i Hrvata.
http://rs.n1info.com/a392434/Vesti/Popov-o-Dodiku.html
- Maraschino
#36704 Re: Dešavanja u Srbiji
Znamo da se Vucic, Dacic i Vulin pitaju, ja se malo nasalio.Young Erotica wrote:Sreća pa se on puno pita
- Young Erotica
#36705 Re: Dešavanja u Srbiji
Nisam rekao da se oni nesto pitaju, ali ti dole se tek nista ne pitaju mi nekad i mozemo da kazemo ne a oni mogu samo da spuste glavu da ih gazda potapše po ramenu.
Tako da sta on priča vredi isto koliko i moje, biće onako kako amerikanac kaze.
Tako da sta on priča vredi isto koliko i moje, biće onako kako amerikanac kaze.
- jazzer
#36706 Re: Dešavanja u Srbiji
Alo siptari, 'ocete nezavisnost? E pa nece da moze, od danas vise nista nece biti isto kao pre
.
."Za Gvineje Bisao je Srbija jedinstvena i nedjeljiva"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsjednika Nacionalne narodne Skupštine Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu, koji je istovremeno i predsjednik Izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije, koji je šefu srpske države prenio da je za njegovu zemlju Srbija jedinstena i nedjeljiva.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#36708 Re: Dešavanja u Srbiji
jazzer wrote:Alo siptari, 'ocete nezavisnost? E pa nece da moze, od danas vise nista nece biti isto kao pre.
."Za Gvineje Bisao je Srbija jedinstvena i nedjeljiva"![]()
![]()
![]()
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsjednika Nacionalne narodne Skupštine Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu, koji je istovremeno i predsjednik Izvršnog komiteta Afričke parlamentarne unije, koji je šefu srpske države prenio da je za njegovu zemlju Srbija jedinstena i nedjeljiva.
Ovo je nešto najbolje što sam pročitao u zadnje vrijeme,naravno u moru balkanskih bisera!
Evo i sličice susreta sa moćnim i vrlo uticajnim u međunarodnim političkim krugovima,predsjednikom Nacionalne narodne Skupštine
Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu-om...

I ženu je doveo predsjednik Nacionalne narodne Skupštine Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu.
-
Fudo387
#36709 Re: Dešavanja u Srbiji
A ono mu zena?prljavi Hare wrote:jazzer wrote:Alo siptari, 'ocete nezavisnost? E pa nece da moze, od danas vise nista nece biti isto kao pre.
."Za Gvineje Bisao je Srbija jedinstvena i nedjeljiva"![]()
![]()
![]()
Ovo je nešto najbolje što sam pročitao u zadnje vrijeme,naravno u moru balkanskih bisera!![]()
Evo i sličice susreta sa moćnim i vrlo uticajnim u međunarodnim političkim krugovima,predsjednikom Nacionalne narodne Skupštine
Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu-om...![]()
I ženu je doveo predsjednik Nacionalne narodne Skupštine Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu.
Ja mislio Dusanka Majkic, kontam bila na moru.
-
kakavdanakneiskustvu
#36710 Re: Dešavanja u Srbiji
General War wrote:
11:13
- Maraschino
#36711 Re: Dešavanja u Srbiji
Fudo387 wrote:
A ono mu zena?
Kara Dusanka pomrcila.
- Young Erotica
#36712 Re: Dešavanja u Srbiji
U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde 
- prljavi Hare
#36713 Re: Dešavanja u Srbiji
Koliko sam skonto,ti si mlađi lik.Ostavi se tih mitova i gluposti na vrijeme,kakva crna Gvijeja Bisao i slične budalaštine.Ako sada počneš padatiYoung Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
na te glupe fore,ostatak života ćeš bez problema i pitanja gutati priče likova koa što su Vulin,Dačić,dragi Aco i co.
- jazzer
#36714 Re: Dešavanja u Srbiji
Tako gdje se uistinu odlucuje, glas Gvineje Bisao vrijedi otprilike koliko i glas BiH..Young Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
-
biscanka2
#36715 Re: Dešavanja u Srbiji
Fudo387 wrote:prljavi Hare wrote:A ono mu zena?."Za Gvineje Bisao je Srbija jedinstvena i nedjeljiva"![]()
![]()
![]()
Republike Gvineje Bisao Siprijana Kasamu-om...![]()
A neka te Fudo ... .
Svaka cast na zapazanju
- Young Erotica
#36716 Re: Dešavanja u Srbiji
Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.prljavi Hare wrote:Koliko sam skonto,ti si mlađi lik.Ostavi se tih mitova i gluposti na vrijeme,kakva crna Gvijeja Bisao i slične budalaštine.Ako sada počneš padatiYoung Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
na te glupe fore,ostatak života ćeš bez problema i pitanja gutati priče likova koa što su Vulin,Dačić,dragi Aco i co.
Ne znam ko je pustio tu reč mitomanija i mitovi, ali je previše koristite. Ne znam koji narod bi se slozio da mu neko uzme 30 posto teritorije, sta treba da kazemo bole nas kara vazi. Stvarno ne razumem.
-
155_mm
#36717 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1398122Radojica Božović je bio komandant, 'Beretke' su ubijale"
Zaštićeni svedok rekao je na suđenju Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću da su Crvene beretke, u maju 1992, proterivale, ubijale i mučile Muslimane u Doboju.
IZVOR: BETA UTORAK, 29.05.2018. | 13:21
Svedok RFJ-165, koji je kao maloletni Srbin iz Doboja tada bio pripadnik Crvenih beretki, rekao je da je naređenje za proterivanje Muslimana dao komandant te jedinice Radojica Božović.
Na snimku smotre veterana Crvenih beretki iz 1997. godine - koji su tužioci ranije uvrstili u dokaze - Božović je kao pukovnik Jedinice za specijalne operacije SDB Srbije bio predstavljen predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću, koji mu je rekao: "Zdravo, Božoviću, čitao sam tvoje izveštaje".
Stanišić, tadašnji načelnik Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije, i Simatović, operativac te službe, optuženi su za progon, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata i Muslimana u Hrvatskoj i BiH, 1991-95.
Po optužnici, Crvene beretke i druge jedinice koje su počinile te zločine bile su u sastavu ili pod kontrolom SDB Srbije. Tako je, po optužnici, bio ostvarivan udruženi zločinački poduhvat progona nesrba koji je predvodio Milošević, a čiji su protagonisti bili Stanišić, Simatović i drugi.
Svedok RFJ-165 danas je opisao da je, u aprilu 1992, bio obučavan u logoru Crvenih beretki na Ozrenu, kojim je zapovedao Božović.
Od dobojskih policajaca, svedok je, kako je kazao, saznao da su Božović i instruktori u logoru pripadnici SDB Srbije. Pre napada na Doboj, 7. maja 1992, Božović i drugi instruktori naredili su Crvenim beretkama da moraju proterati muslimansko stanovništvo, izjavio je RFJ-165.
"Rekli su nam da treba ukloniti sve Muslimane s tog područja. Iseljavanjem."
Svedok je rekao da u Doboju "nije bilo većeg organizovanog otpora" Muslimana, koji su bili "jako zbunjeni". Muslimani su bili "isterani iz kuća zbog navodne pretnje", a u njihove kuće su kasnije bile useljene srpske izbeglice.
Muslimanski muškarci, a naročito uticajni i bogati, zatim su bili pritvarani su, mučeni i ubijani, a žene i deca su prisilno premešteni, posvedočio je RFJ-165.
"To su bili doktori, uticajni ljudi, koji nisu čak bili ni privrženi muslimanskoj veri...Jednog doktora, koji spasava živote, da neko tuče samo zato što se zove Amir."
Svedok je kazao da je video kako Muslimane "modre i plave" izvode iz policijske stanice u Doboju i vode ih "u pritvor na Usoru".
"Bili su pod torturom očito, po vidljivim povredama."
Neki od odvedenih muslimanskih muškaraca bili su, potom, ubijeni na Usori i na Ozrenu. Instruktori Crvenih beretki, koje je svedok znao po nadimcima Riki i Vuk, ubili, po njegovom iskazu, neke ugledne dobojske Muslimane na Ozrenu.
U svedočenju preko video-veze sa udaljene lokacije, RFJ-165 je rekao i da je bio očevidac pokopavanje tela ubijenih na planini Ozren.
"Na Ozrenu sam video kako se tela stavljaju u grobnice, ne mogu reći tačan broj. Znam da je veliki broj Muslimana od uticaja i finansijske moći tada nestao. Pretpostavljam da su to bili oni."
Pokopavanju leševa, po svedoku, prisustvovao je "nakratko" i Radojica Božović. "Bio je upoznat s činjenicom da se to događalo".
RFJ-165 posvedočio je da je od pripadnika druge grupe Crvenih beretki, pod komandom Slobodana Karagića zvanog Karaga, čuo da su zločini nad Muslimanima, uključujući ubistva i silovanje, počinjeni i u "Perčinovom disku" u Doboju.
"Ljudi su tada u Domu vojske, gde smo se uveče skupljali, javno pričali i hvalili se ko je šta uradio."
Karagića je, po svedokovim rečima, za zapovednika logora Crvenih beretki u dobojskom naselju Vila prethodno postavio Božović, koji je "od prvog dana imao apsolutnu kontrolu".
Kako je izjavio RFJ-165, Crvene beretke su na isti način prognale i muslimansko stanovništvo u okolini Doboja, prilikom probijanja posavskog koridora, ključnog za povezanost Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj i Republike Srpske u BiH sa samom Srbijom.
Svedok je izjavio da je jedna grupa Crvenih beretki "imala zadatak da ubija civile, a u selu Jahovac su ubili četiri invalida".
"U Jahovcu je jedna žena-invalid bila sama, nisu imali šta da uzmu, pa su ušli u kuću, izašli i preko ramena bacili bombu unutra".
Na pitanje tužioca Edvarda Rusoa kako je znao da su u grupi za ubijanje Crvene beretke, svedok je odgovorio da su "imali iste oznake i beretke kao i mi...znali smo se između sebe".
U nastavku suđenja, RFJ-165 će sutra odgovarati na pitanja odbrane prvooptuženog Stanišića, koji proces prati sa privremene slobode u Srbiji.
Zločini za koje su Stanišić (67) i Simatović (68) optuženi, po tužiocima, počinjeni su u okviru udruženog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bilo trajno i nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva sa velikih delova teritorija Hrvatske i BiH radi uspostavljanja srpske dominacije.
Na čelu tog zločinačkog udruženja bio je, po optužnici, tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević.
navodno je taj radojica danas ugledni sportski menadzer u srbiji i crnoj gori.
-
155_mm
#36718 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.klix.ba/vijesti/bih/draganu ... /180529089NEPRIMJEREN SADRŽAJ? 157
Draganu Bursaću blokiran Facebook profil zbog statusa o konc-logoru za Bošnjake u Srbiji
Klix.ba
29.5.2018. u 16:37
Dragan Bursać, bh. novinar i kolumnista, objavio je na svom Facebook profilu status o konc-logoru za Bošnjake "Šljivovica" kod Užica, sa popratnom fotografijom, nakon čega mu je privremeno blokiran profil.
U statusu postavljenom na toj društvenoj mreži Bursać je napisao: "Braćo Srbi, ovo vam je konc-logor za Bošnjake 'Šljivovica', kod Užica. Pa mi recite kako Srbija nije izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a u centru Srbije logor..."
Uz status objavljena je i fotografija iz pomenutog logora, na kojoj se vide goli muškarci koje čuvaju naoružani ljudi u policijskim uniformama Srbije sredinom devedesetih godina
![]()
-
zivco
#36719 Re: Dešavanja u Srbiji
Young Erotica wrote:Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.prljavi Hare wrote:Koliko sam skonto,ti si mlađi lik.Ostavi se tih mitova i gluposti na vrijeme,kakva crna Gvijeja Bisao i slične budalaštine.Ako sada počneš padatiYoung Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
Ne znam ko je pustio tu reč mitomanija i mitovi, ali je previše koristite. Ne znam koji narod bi se slozio da mu neko uzme 30 posto teritorije, sta treba da kazemo bole nas kara vazi. Stvarno ne razumem.
Da ti pomognem onda. Bosnjaci i Hrvati trebaju reci boli nas kita za 49% teritorije na kojima nam je osporeno pravo na zivot ? Kao i Albancima kasnije.
Ne seri. Srbija je izgubila svako moralno pravo na drzavnu upravu kvadratnim metrom Kosova jer je medjunaordna zajednica bila ZGADJENA nacinom na koji se ponijela prema Hrvatima,Bosnjacima,te u konacnici Albancima. Gubitak te teritorije je direktna posljedica toga. Dobro ste jos i prosli koliko ste nagradjeni u Bosni.
Last edited by zivco on 01/06/2018 22:24, edited 1 time in total.
- prljavi Hare
#36720 Re: Dešavanja u Srbiji
U pravu si!To je mene nešto bilo prenijelo...Young Erotica wrote: Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.
- GeeTnT
#36721 Re: Dešavanja u Srbiji
Djes Laki...nisam te prepoznˋo.prljavi Hare wrote:U pravu si!To je mene nešto bilo prenijelo...Young Erotica wrote: Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.
- Young Erotica
#36722 Re: Dešavanja u Srbiji
Mnogi su kroz istoriju gubili moralna,bozija i sva ostala prava na neki deo svoje teritorije pa nesto ne vidim da im se oduzimalo a pogotovu ne u 21 veku. Uostalom zlocini su osudjeni na dozivotne robije bar ove glavesine i rukovodioci,ne znam sta je trebalo jos atomsku da bace na nas ?zivco wrote:
Da ti pomognem onda. Bosnjaci i Hrvati trebaju reci boli nas kita za 49% teritorije na kojima nam je osporeno pravo na zivot ? Kao i Albancima kasnije.
Ne seri. Srbija je izgubila svako moralno pravo na drzavnu upravu kvadratnim metrom Kosova jer je medjunaordna zajednica bila ZGADJENA nacinom na koji se ponijela prema Hrvatima,Bosnjacima,te u konacnici Albancima. Gubitak te teritorije je direktna posljedica toga. Dobro ste jos i prosli koliko ste nagradjeni u Bosni.
- Maraschino
#36723 Re: Dešavanja u Srbiji
Vi se morate sami sa sobom dogovoriti. Ne zelite cElo Kosovo nazad u Srbiju, ne zelite da im priznate samostalnost. Jasno je samo da zelite podjelu koju ne mozete dobiti ni pod razno.Young Erotica wrote:Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.prljavi Hare wrote:Koliko sam skonto,ti si mlađi lik.Ostavi se tih mitova i gluposti na vrijeme,kakva crna Gvijeja Bisao i slične budalaštine.Ako sada počneš padatiYoung Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
Vi u Srbiji imate strasnu propagandu pa vas samo filuju Kosarama a niko ne smije uci u genezu problema na KiMu.
Kosovo je zavrsena prica nego Vucic proba da ga proda po visokoj cijeni sto mu ne uspjeva.
- Young Erotica
#36724 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa eto nek nam ponude nesto konkretno i fer rešenje inače se mozemo ovako terati još 200 godina a to nije u interesu ni nama ni Albancima.
- horkesh
#36725 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa kako bi ti nazvao kada neko procenat od 12 posto poveća, onako rahat, ničim izazvan, na 30 postoYoung Erotica wrote:Kakvih gluposti,ono sta oni pokusavaju je da spuste broj zemalja koje su priznale Kosovo ispod sto iako nam to licno nista ne znaci zato sto ne odlučujemo mi.prljavi Hare wrote:Koliko sam skonto,ti si mlađi lik.Ostavi se tih mitova i gluposti na vrijeme,kakva crna Gvijeja Bisao i slične budalaštine.Ako sada počneš padatiYoung Erotica wrote:U UN-u se isto vazi glas Amerike i Gvineje Bisao,na kraju to je i vazno koliko za a koliko protiv, a tu smo negde
Ako Srbija s Kosovom ima 88.499 km2, a samo Kosovo ima 10.887 km2, slijedi da bi Kosovo činilo 12,3 posto teritorija Srbije s Kosovom.
Čemu ta mitomanija