Ukrajina
-
benki2
#36701 Re: Ukrajina
Pravoslavna posla obje strane, ne vjerujem da ce ovdje doci do nekog prolongiranog sukoba. Rusi ce ih poklopiti i to je to
-
Milenkov buraz
#36702 Re: Ukrajina
Dajte prijavljujte ovakve postove koji su anticivilizacijski, pravdaju otvorenu agresiju i slave akt agresije na druge zemlje.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
U Ukrajini su instalirali ove jevreje koji hoće da zavade ta dva bratska naroda koja imaju isti jezik, kulturu, vjeru.
Rusija je pokušala da se sve završi dogovorom i bez vojnih akcija- Zapad je provocirao i sad su dobili ovo. Ukrajinci trebaju bez otpora pustiti Rusiju da uđe ako su pametni.
Pa neka ginu englezi i njemci a ne ukrajinci za NATO interese.
-
sumirprimus
#36703 Re: Ukrajina
Rob Lee
@RALee85
Initial conclusions: this is a large-scale military operation that will involve a ground invasion from multiple directions. The goal is far more ambitious than just retaking the Donbas. The worst-case scenarios, including regime change and an occupation, are probable.
@RALee85
Initial conclusions: this is a large-scale military operation that will involve a ground invasion from multiple directions. The goal is far more ambitious than just retaking the Donbas. The worst-case scenarios, including regime change and an occupation, are probable.
- JohnnyS
#36704 Re: Ukrajina
Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Bosnu da se bori protiv Srbije čisto iz antisrpskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Bosni i slično.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
U Ukrajini su instalirali ove jevreje koji hoće da zavade ta dva bratska naroda koja imaju isti jezik, kulturu, vjeru.
Rusija je pokušala da se sve završi dogovorom i bez vojnih akcija- Zapad je provocirao i sad su dobili ovo. Ukrajinci trebaju bez otpora pustiti Rusiju da uđe ako su pametni.
U Bosnu su instalirali ove jevreje koji hoće da zavade ta dva bratska naroda koja imaju isti jezik, kulturu.
Srbija je pokušala da se sve završi dogovorom i bez vojnih akcija- Zapad je provocirao i sad su dobili ovo. Bosanci trebaju bez otpora pustiti Srbiju da uđe ako su pametni.
Pa neka ginu englezi i njemci a ne bosanci za NATO interese.
- muha_sa
#36705 Re: Ukrajina
Prvi put nakon Dejtona da me spuca ptsp
moja majka (nana) preživjela 3 rata, roditelji 2, moja djeca i ja 1 --konto sam da ce mi unucad u miru živjet kad šipak--sve su prilike da nece 
-
sumirprimus
- programerAnel
#36707 Re: Ukrajina
Dijelim isto mišljenje.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
Gdje odoše oni raketni sustavi, ratni avioni, brodovi od Amerike, jutros slušam vijest "Čak i u slučaju Ruske invazije, USA neće ratovati sa Rusima"
- General War
#36708 Re: Ukrajina
Ove interesuje vlast a ne drzava, sutra ce oni u Rusku dumu, samo neka je komisija i upravnih odbora.sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 08:01odma pocet nabavljat protuoklope i pvo rucne bar lansere. nema zajebancije. ko posle ovog ostane da vjeruje drugima, ne misli dobro sebi i svojima.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 07:57 Dakle ona šaka jada fabrika koje imamo od namjenske ima od sada da rade 24/7 i da se lageruje municija i oružije, zajebi ti sve. NATO i Amerika ako najavi neko sranje znamo da su 99,9% tačni.
-
sumirprimus
#36709 Re: Ukrajina
kad sam govorio povuc se u gradove i ukopat se i cekat agresore nema tu druge 
- basar
#36710 Re: Ukrajina
Puč je pravi civilizacijski post. Demokrate ste nema šta, čim neko ima drugačije mišljenje odma prijavljivanje i čuda. Isto kao što su u Ukrajini žive spaljivali ljude koji su drugačije mislili. Ta priča je isfurana. Zapad je divanMilenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 08:17Dajte prijavljujte ovakve postove koji su anticivilizacijski, pravdaju otvorenu agresiju i slave akt agresije na druge zemlje.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
-
lajkujMe
#36711 Re: Ukrajina
Sad treba cekati i vidjeti da li Ukrajina ima plan za ovo.
Ovo je opsti napad s Sjevera, Istoka i Juga.
Mislim da je glavni pravac iz Bjelorusije i ide se prema Kijevu.
Ukrajina ima sigurno sanse da zaustavi amfibijske napade na Odesu i Maripolj jer te snage su malobrojne i nemaju tesku tehniku kao normalne jedinice.
Ako su brzo i odlucno reagovali mogu ih satjerati nazad u more.
Napad na Kijev je opasan, ne bi me cudilo da tu brzo prodru preko Cernobila.
Sasvim iskreno, jes da sam lud izvinite ako je previse, ali ja bi navukao Ruske snage u Cernobil i kad ih bude dovoljno bombardovati svime mogucim Nuklearni sarkofag i ozraciti citavo podrucje.
Mislim da bi se tu Rusi dobro zapitali koliko su Ukrajinci odlucni.
Ali eto vidjecemo sta ce se desavati, iskreno nemam puno vjere da ce ih Ukrajinci uspjeti zaustaviti.
Pogotovo ako im je PVO vec onesposobljem
Ukrajina ima sigurno sanse da zaustavi amfibijske napade na Odesu i Maripolj jer te snage su malobrojne i nemaju tesku tehniku kao normalne jedinice.
Sasvim iskreno, jes da sam lud izvinite ako je previse, ali ja bi navukao Ruske snage u Cernobil i kad ih bude dovoljno bombardovati svime mogucim Nuklearni sarkofag i ozraciti citavo podrucje.
Ali eto vidjecemo sta ce se desavati, iskreno nemam puno vjere da ce ih Ukrajinci uspjeti zaustaviti.
-
sumirprimus
#36712 Re: Ukrajina
koji ba sustavi, ljudi dobili juce stingere.o cemu viprogramerAnel wrote: ↑24/02/2022 08:19Dijelim isto mišljenje.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
Gdje odoše oni raketni sustavi, ratni avioni, brodovi od Amerike, jutros slušam vijest "Čak i u slučaju Ruske invazije, USA neće ratovati sa Rusima"
mislim kontam da nekog nesto ne interesuje al prije no sto ispalite nesto de bar provjerite
- Sanjarko
#36713 Re: Ukrajina
Islamisti su izgovor. Ko ce znat, ko sve, koje islamisticke grupe finansira. Jedne Arapske monarhije, jedne Zapad, jedne Izrael, neke Turska i Iran, neke cak i Rusija mozda. Zapamtite sve teroriste neko finansira, ne samo islamisticke.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 08:11 Dok je svijet bio zaokupljen islamistima u Evropi se legla prava zmija Rusija i Bjelorusija. Kako je krenulo sa čežnjom će se sjećati vremena kada je glavni problem bio islamski terorizam po Siriji, Iraku, imigranti i korona.
-
sumirprimus
#36714 Re: Ukrajina
harkiv je prvi na tapetu. vec su pred harkivomlajkujMe wrote: ↑24/02/2022 08:20 Sad treba cekati i vidjeti da li Ukrajina ima plan za ovo.
-
Milenkov buraz
#36715 Re: Ukrajina
Bacali lavovima u Pionirskoj dolini, Risto jesi li to uskrs'o?basar wrote: ↑24/02/2022 08:20Puč je pravi civilizacijski post. Demokrate ste nema šta, čim neko ima drugačije mišljenje odma prijavljivanje i čuda. Isto kao što su u Ukrajini žive spaljivali ljude koji su drugačije mislili. Ta priča je isfurana. Zapad je divanMilenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 08:17
Dajte prijavljujte ovakve postove koji su anticivilizacijski, pravdaju otvorenu agresiju i slave akt agresije na druge zemlje.![]()
- salik79
#36716 Re: Ukrajina
Jesam li ja to izmislio, ili "mule"?! Nisu nikakve budale nego ukrajinski vojnici. Vidis li izvor informacije?!!!Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2022 08:13Pravadaš sa glupavom slikom nekih budala i kukastih krstova, kao svi Ukrajinci su takvi? Ne jedi žele bombone bolan velikom kašikom, cure ti niz bradu, ogavno izgledaš sa tom pričom.
A, sada, pokusaj odgovoriti na moje konkretno pitanje, koje postavih maloprije!
Pa, zasto onda Ameri&co ne zatuku svoje cedo Dodika sve u onu glavurdu, ne rasformiraju RS i naprave funkcionalnu drzavu, ovdje gdje Rusi vojno jos uvijek apsolutno nista ne mogu?! Izrazavat ce zabrinutost, a Dodik, kojeg su upravo oni postavili i odrzavaju na vlasti, otvoreno koci cijelu drzavu, istovremeno baleci za Putinom i Rusijom. Nagrade genocid poludrzavom i to u vaktu u kojem Rusija nije imala nikakav vojno-politicki znacaj, dovedu Dodika na vlast, "zabrinuto" gledaju ekonomsko-socijalno rasturanje drzave od strane istog, ne cineci bas nista osim pisanja ispraznih saopcenja. Sta cekaju, da Rusi dodju i ovamo?!
-
Guadalajara
- fosna2014
#36718 Re: Ukrajina
Putin krenuo u totalni napad. Užas.
- basar
#36719 Re: Ukrajina
To je moja poenta. Puč je bio zarad ulaska u EU. Da li su ušli u EU. Da li je ta šarena laža vrijedna rata, uništavanja države i sukoba? (Količina obožavanja NATO-a je zaprepašćujuća)programerAnel wrote: ↑24/02/2022 08:19Dijelim isto mišljenje.basar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
- Prpa.ba
#36720 Re: Ukrajina
Nakon oslobodjenja teritorije danas poznate kao Rusija, iduci su, nadamo se, Sirija i Iran. Vrijeme je da se tamosnje stanovnistvo konacno pridruzi modernoj civilizaciji. 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#36721 Re: Ukrajina
Jebali te jevreji ceto, brani svoje teritoriste negdje drugobasar wrote: ↑24/02/2022 08:14 Isključivi krivac za ovaj rat je NATO. On je upregao Ukrajinu da se bori protiv Rusije čisto iz antiruskih ciljeva a ne nikakve ljubavi prema Ukrajini i slično.
- programerAnel
#36722 Re: Ukrajina
sumirprimus wrote: ↑24/02/2022 08:20koji ba sustavi, ljudi dobili juce stingere.o cemu viprogramerAnel wrote: ↑24/02/2022 08:19
Dijelim isto mišljenje.
Gdje odoše oni raketni sustavi, ratni avioni, brodovi od Amerike, jutros slušam vijest "Čak i u slučaju Ruske invazije, USA neće ratovati sa Rusima"![]()
mislim kontam da nekog nesto ne interesuje al prije no sto ispalite nesto de bar provjerite![]()
Code: Select all
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vijesti/hrvatska-i-svijet/amerika-salje-helikoptere-i-tesko-raketno-naoruzanje-u-ukrajinu-da-se-suprotstavi-putinovim-snagama-moskva-porucuje-vratite-se-doma-1145741
https://www.index.hr/vijesti/clanak/amerika-salje-borbene-avione-i-helikoptere-na-baltik-biden-ovo-je-pocetak-invazije/2341420.aspx
https://www.vecernji.hr/vijesti/pocinje-rat-amerika-salje-ukrajini-ruske-helikoptere-1541798-
Škobo Habu
#36723 Re: Ukrajina
Ukrajinci su potpuno nepripremljeni, po svemu sudeći, za rusku invaziju i pored toliki obavještajnih podataka koje im je NATO dostavio.
Iz Litvanije ih jučer upozoravaju da kreće ruska invazija, a oni jutros u šoku!?
Iz Litvanije ih jučer upozoravaju da kreće ruska invazija, a oni jutros u šoku!?
Last edited by Škobo Habu on 24/02/2022 08:24, edited 1 time in total.
-
Samprotivsviju
#36724 Re: Ukrajina
Pa eto citam da je ministar odbrane Ukrajine kaze da je situecija pod kontrolo, zestoke borbe se vodelajkujMe wrote: ↑24/02/2022 08:20 Sad treba cekati i vidjeti da li Ukrajina ima plan za ovo.
- Sanjarko