Demokratska fronta Željko Komšić

Vidal89

#36701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

Vaya wrote:
Vidal89 wrote:Sta je DF danas dobio???

Dodik.kaze da ce SDA jedno od svojih ministarstava dati SBBu

Ocekujem da DF do kraja mjeseca objavi kako se povlaci iz koalicije jer ih je SDA izdala :lol:
Ja mislim da ce DF dobiti MVP ili ce ono kao biti zajednicki prijedlog SDA i DF, ali da ce sustinski biti covjek DF-a... Mada ono kad je to DF-ov covjek, ne moze biti daleko od SDA... :D

Ja vec imam i ime u glavi...

Ako bude taj, to nece biti nimalo lose... A s druge strane mozda jednostavno bude Lagumdzija...sto isto ne bi bilo iznenadjenje...
Prije ce biti zajednicki prijedlog a u sustini SDAov covjek :lol:
Vaya

#36702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vaya »

Vidal89 wrote:
Vaya wrote:
Vidal89 wrote:Sta je DF danas dobio???

Dodik.kaze da ce SDA jedno od svojih ministarstava dati SBBu

Ocekujem da DF do kraja mjeseca objavi kako se povlaci iz koalicije jer ih je SDA izdala :lol:
Ja mislim da ce DF dobiti MVP ili ce ono kao biti zajednicki prijedlog SDA i DF, ali da ce sustinski biti covjek DF-a... Mada ono kad je to DF-ov covjek, ne moze biti daleko od SDA... :D

Ja vec imam i ime u glavi...

Ako bude taj, to nece biti nimalo lose... A s druge strane mozda jednostavno bude Lagumdzija...sto isto ne bi bilo iznenadjenje...
Prije ce biti zajednicki prijedlog a u sustini SDAov covjek :lol:
Ja tipujem na ovog covjeka...jedino ako u tome svemu ne iskoci Lagumdzija... a s obzirom koliko je Zlatko se javljao u medijima i zagovarao koaliciju BH Blok i SDA... ne bi me zacudilo da mu to Bakir i Zeljko i na kraju i ne daju...
Banksy

#36703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

jašta će , mora se biti jako naivan pa očekivati da bakir, kojem se svakako sve klima u stranci, bilo kome van te već svakako bijesne stranke, da bilo kome bilo šta, pored njih živih i naoštrenih, i ovako ga jedva trpe...
JThomas

#36704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

bakirov gambit, rizično ali zato neefikasno otvaranje...
Banksy

#36705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malo, ali glupo :lol:
Bosanski_kralj

#36706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Jel ovo SDA u ime DF-a vodi pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima? :oops:
baxus

#36707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

Banksy wrote:jašta će , mora se biti jako naivan pa očekivati da bakir, kojem se svakako sve klima u stranci, bilo kome van te već svakako bijesne stranke, da bilo kome bilo šta, pored njih živih i naoštrenih, i ovako ga jedva trpe...
Odlična poruka za sve potencijalne partnere SDA.
Hajte s nama, dobit ćete racku sto se tice ministarstava.

Doduše možda oni njima u kešu plaćaju.
Ima samo od Eyofa, Harija i od Hubijara sto im je namako par miliona u prvom kvartalu da su uzeli.
bunk

#36708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ljudi potpisali koalicioni sporazum,porucili da su naucili iz prijasnjih desavanja,sve ide ka (napokon) zavrsetku formiranja vlasti te sto je najvaznije do sad od zavrsetka agresije na Bosnu i Hercegovinu naovamo aktivaciji MAP-a.
Nema nazad.
drug_profi

#36709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ma ja, sve super. Sad kad se namršte i onako strogo pogledaju Mićka ovaj će uraditi šta mu kažu.
Koliko sutra ima da pošalju plan i da pitaju šta treba još.
I čim to završimo, nema potrebe ništa više.
Znači ne treba poslovnu klimu mjenjati, poreze smanjivati, zdravstvo rješavati, školstvo reformisati i učiniti zalogom za budućnost. To je sve OK.
Hajmo se baviti NATO-m. Hajmo ljude zamajavati nečim da se ne dosjete da nemaju posla, da ih vlast dere ko zeceve, da bolesnima samo ostaje vjera u Boga, ako nemaju pare da plaćaju inostrane klinike...
Ovako SDA zamajava ljude i krade im godine.
bunk

#36710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote:Ma ja, sve super. Sad kad se namršte i onako strogo pogledaju Mićka ovaj će uraditi šta mu kažu.
Koliko sutra ima da pošalju plan i da pitaju šta treba još.
I čim to završimo, nema potrebe ništa više.
Znači ne treba poslovnu klimu mjenjati, poreze smanjivati, zdravstvo rješavati, školstvo reformisati i učiniti zalogom za budućnost. To je sve OK.
Hajmo se baviti NATO-m. Hajmo ljude zamajavati nečim da se ne dosjete da nemaju posla, da ih vlast dere ko zeceve, da bolesnima samo ostaje vjera u Boga, ako nemaju pare da plaćaju inostrane klinike...
Ovako SDA zamajava ljude i krade im godine.
Ma samo NATO.
Kad se dosad nakaradni rezim sa budzetskom azdahom nije urusio nece ni do ulaska u NATO.
A onda cemo azdahu rezat jer ce EU natjerat na to(i MMF).
drug_profi

#36711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da se neko može prisiliti na nešto. Naročito što nemaš apsolutni nikakav mehanizam za prisilu.
Ni NATO-u nije stalo da mi udjemo u NATO. Više su nas pozvali onako da Rusima kontriraju.
bunk

#36712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da se neko može prisiliti na nešto. Naročito što nemaš apsolutni nikakav mehanizam za prisilu.
Ni NATO-u nije stalo da mi udjemo u NATO. Više su nas pozvali onako da Rusima kontriraju.
Prijatelju milosevica se upakovalo i sa masnom smjestilo u avion.Makedonija pa mi.
drug_profi

#36713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote:
drug_profi wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ti misliš da se neko može prisiliti na nešto. Naročito što nemaš apsolutni nikakav mehanizam za prisilu.
Prijatelju milosevica se upakovalo i sa masnom smjestilo u avion.Makedonija pa mi.
Ma ja ne mogu da vjerujem da ti još uvijek polažeš nade u neke "šeste flote".
DrugaGimnazija

#36714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

Bosanski_kralj wrote:Jel ovo SDA u ime DF-a vodi pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima? :oops:
Da. I evo dogovorili su se da SDA dobije 2 ministarstva, a SBB jedno. Apsolutna dominacija DF-a.
JThomas

#36715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pa široka koalicija samo u interesu naroda :mrgreen:
amko761

#36716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by amko761 »

drug_profi wrote:
bunk wrote:
Ti si meni šega. Druže, forumi po internetima :

Image
Vidal89

#36717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

DrugaGimnazija wrote:
Bosanski_kralj wrote:Jel ovo SDA u ime DF-a vodi pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima? :oops:
Da. I evo dogovorili su se da SDA dobije 2 ministarstva, a SBB jedno. Apsolutna dominacija DF-a.
Ponizenje DFa samo takvo i tako. Znali su u sta se upustaju sad nek gledaju
drug_profi

#36718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ih kako je vazan kanton Sarajevo. Dace se i drzavno ministarstvo samo da se KS osvoji.
drug_profi

#36719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

amko761 wrote:
drug_profi wrote:
bunk wrote: Prijatelju milosevica se upakovalo i sa masnom smjestilo u avion.Makedonija pa mi.
Ti si meni šega. Druže, forumi po internetima :

Image
Pa ja sam vas zamišljao malo starijim, ali mora da ste napredni učenici.
Banksy

#36720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

DrugaGimnazija wrote:
:lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

drug_profi wrote:Ih kako je vazan kanton Sarajevo. Dace se i drzavno ministarstvo samo da se KS osvoji.
da, a sdp jos uvijek polaze nade da ih sbb i fahro nece izdati i da ce im ostaviti kanton sarajevo i sve silne fotelje koje imaju.
Banksy

#36722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

drug_profi wrote:Ih kako je vazan kanton Sarajevo. Dace se i drzavno ministarstvo samo da se KS osvoji.
Da. Pokušaće, ali neće imati sve očekivane ruke.
JThomas

#36723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

nemoj misliti na kanton, na sastanku si za državu nemoj misliti na kanton. nemoj pominjati kanton :lol:
Better Man

#36724 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

DF sami sebi zabili i posljednji ekser u svoj lijes.
Banksy

#36725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Better Man wrote:DF sami sebi zabili i posljednji ekser u svoj lijes.
I opet džaba :lol:
Post Reply