Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Kikibombona wrote:
Sta je cilj politickog djelovanja?
Da li je vaznija stranka ili pojedinac od dobrobiti drzave?

Podsjetit cu na cuvenu izjavu Damira Hadzica: 'meni je stranka na prvom a drzava na drugom mjestu'. Da li drzava, entitet, kanton ili grad treba ispastati radi stranackih relacija koje su pocesto u koliziji sa interesima drzave i gradjana? Da li gradjani trebaju ispastati zato sto je neki stranacki aktivista svojim predanim radom zasluzio funkciju kojoj nije dorastao?

Ja sam za to da odgovorne pozicije dobiju najbolji ljudi, nebitno da li su u stranci godinu ili petnaest godina. Ima li smisla da Damir Marjanovic grije klupu losijem igracu?

Tu dolazimo do sujete i morala. Ja sam takav da se uvijek povucem ako je neko bolji od mene. Nebitno je da li se radi o fudbalu, majstorlucima u stanu, administrativnim pitanjima, poslu koji obavljam i sl. Ako vidis da je neko bolji, moralno je povuci se. Svima ce biti bolje ako nas vodi najbolji iz grupe. Ako neko zna nesto bolje od tebe - makni se i pusti da radi.

Uvijek se sjetim Raula, spanskog fudbalera koji je zaduzio Real Madrid, reprezentaciju Spanije i drzavu u cjelini. Cim se pojavio bolji od njega, Raul je odmah preselio na klupu i poslije potpuno izgubio mjesto u timu. Nakon njegove elimicinacije iz spanske reprezentacije osvojili su EP i SP. Raul nije bio sudionik veliki uspjeha a toliko je dao spanskom timu. To je tako, pojavio se bolji igrac.

Tako je u svemu, najbolji trebaju voditi...

Izbori su pokazali da je angazovanje Damira Marjanovica bio pun pogodak. :thumbup:
Nasa stranka treba sto vise kvalitetnih pojedinaca, vodeci pri tome racuna o ljudskim kvalitetima.
sve si ti to lijepo napisao, ali nikako nisi uradio poređenje između dvojice kvalitetnih kadrova, sa onim što su učinili za našu stranku.

suma sumarum kompletne priče jeste pišanje po stranačkoj infrastrukturi i stranačkim kadrovima koji su izrodili našu stranku. tu prvenstveno mislim na dennisa gratza koji je svojim kvalitetom i dugogodišnjim zalaganjem za stranku i društvo, zaslužio da bude nosilac liste umjesto damira marjanovića. a pogotovo je zaslužio da ima pravo prvenstva, odnosno da se prvo njemu to ponudi, pa tek onda ostalima.

po mom mišljenju, dennis je za tri svjetlosne godine iznad damira. prvenstveno mislim na aktivnosti, konkretnosti i razumjevanju politike i političkom djelovanju. prije nego li je damir ušao u našu stranku, bio je na izvršnim i stranačkim pozicijama, sa kojih se povukao već kod prvih problema. za navedeno postoje konkretni dokazi, a za dennisa su činjenice da je bio najaktivniji parlamentarac u parlamentu fbih (a ono što je mene fasciniralo kod njega je zakon o rasnoj i etničkoj segregaciji), da je bio predsjednik naše stranke prije peđe, odnosno kada je spriječen pad i nestanak iste, a u kampanji i pored činjenice da su ga namagarčili, nije ispadao pakaš i javno ih prozivao. sa druge strane damir je bio ministar, i to ministar kojeg je izglasala sda. nakon prvog problema se povukao. bio je u dfu, meni se čini čak i u predsjedništvu te stranke i nakon prvog sukoba je napustio stranku. zatim najavljivao osnivanje svoje stranke u kojoj će biti bogić bogićević i još par provjerenih socijaldemokrata i od toga nije bilo ništa. i takav kadar je dobio prednost umjesto dennisa gratza, još pri tome, dvoje kadrova koji su ušli na njim u našu stranku su bili visokopozicionirani na listi, a ona djevojka je ušla u skupštinu.

sa druge strane, rad kroz institucije države. imamo dennisa koji je istrajavao u stranačkim odlukama. glasao za zakon o radu i danas je ponovo spreman ulaziti u rasprave i dokazivati zašto je to učinio, a nasuprot njega imamo damira koji kao ministar obrazovanja nije učinio apsolutno ništa i kod prvog problema se povukao i koji započeti posao napušta na samom početku, već kod prve prepreke.

i u ovom slučaju ne možemo reći da je pojavio bolji, a pogotovo ne možemo reći da se pojavio netko ko je za našu stranku učinio više pozitivnih stvari od dennisa gratza i netko tko je kroz državne institucije učinio više za društvo ili makar pokušao učiniti.
Last edited by malakh on 12/12/2018 09:22, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#36677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

sabina1 wrote:
Zasto Marjanovic nije premijer ili ministar , zasto svi oni ljigavog, "prilagodljivog" i bezkarakternog Fortu guraju u prvi plan ?

a.) ne zele preuzeti odgovornost
b.) ne zele napustiti udobne skupo placene zastupnicke pozicije
c.) nemaju bilo kakav plan , ideju , viziju , strategiju , nacin djelovanja u bilo kom resursu ili resoru i zivo ih boli neka stvar za to.

???
Hvala.
Pozdrav.
zato što marjanović želi u dom naroda fbih, na plaću federalnog zastupnika. mislim da je to svima nama jasno.
tutku

#36678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

sabina1 wrote: Zasto Marjanovic nije premijer ili ministar , zasto svi oni ljigavog, "prilagodljivog" i bezkarakternog Fortu guraju u prvi plan ?

a.) ne zele preuzeti odgovornost
b.) ne zele napustiti udobne skupo placene zastupnicke pozicije
c.) nemaju bilo kakav plan , ideju , viziju , strategiju , nacin djelovanja u bilo kom resursu ili resoru i zivo ih boli neka stvar za to.

???
Hvala.
Pozdrav.
Na osnovu cega temeljis ovakve kvalifikacije za Fortu, dugo pratim rad NS i upoznat sam s njegovim angazmanom, puno je bolja opcija za mandatara Vlade od Marjanovica. Sto se tice komentara da neki u NS, pa i Marjanovic izbjegavaju odgovornost pozicija u izvrsnoj vlasti, mislim da ta tvrdnja ima utemeljenja, kao i ova da je velika steta sto Gratz vise nije dio price u NS.
Banksy

#36679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Jako nisko i podlo od Gratza. Na kraju ispade da je dobro što su ga se riješili.

Nakon što je u predizbornoj kampanji, kroz intervjue i javna nastupanja, otvoreno i u više navrata medijski podržao Komšića, stajući uz bok sitnim šovinistima iz njegove predizborne kampanje, djelujući tako aktivno i agresivno protiv kandidata iz svoje matične stranke, Boriše Falatara, Dennis Gratz je zauvijek izgubio ugled, kredibilitet i pravo da komentira bilo kakve sadržaje vezane za Našu stranku.

A nekako mi se činilo da je ozbiljan i pametan lik. Šteta.
wewa

#36680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

ni meni se nije svidio ovaj Gratzov istup. ako je vec, kako sam tvrdi, prevazisao sukobe i ogorcenost, mogao bi doprinijeti sirenju bolje slike o NS-u, umjesto da iz istupa isijava skepsa.

Gratz se pokazao kao odlican parlamentarac, ali nisam sigurna da bi bio dobra alternativa Forti. previse je animoziteta u javnosti prema njemu, izmedju ostalog zbog promjene imena - ne kazem da je opravdan, ali ne mozemo reci da ne postoji.

ocekivala sam vise od njega.
Banksy

#36681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pokazalo se da je narcisoidan i osvetoljubiv, i da kao čovjek, nije kakvog kvaliteta.

Forto zasad ne izgleda loše. Pomalo mlako i nesigurno u početku, ali primjetno je da su mu nastupi sve bolji i da sve sigurnije i samouvjerenije govori.
Samo se sve previše oteglo. A SDA sigurno ne sjedi skršetnih ruku.
wewa

#36682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

sta se uopste ceka na kantonalnom nivou? raspodjela ministarskih mjesta?
Banksy

#36683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

valjda...
malakh

#36684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Banksy wrote:Jako nisko i podlo od Gratza. Na kraju ispade da je dobro što su ga se riješili.

Nakon što je u predizbornoj kampanji, kroz intervjue i javna nastupanja, otvoreno i u više navrata medijski podržao Komšića, stajući uz bok sitnim šovinistima iz njegove predizborne kampanje, djelujući tako aktivno i agresivno protiv kandidata iz svoje matične stranke, Boriše Falatara, Dennis Gratz je zauvijek izgubio ugled, kredibilitet i pravo da komentira bilo kakve sadržaje vezane za Našu stranku.

:lol: :lol:

dobro si rekla. dennis gratz je potajni šovinista, nacionalista i fašista, a ime je promijenio samo da bi sve to lijepo zamaskirao.

i još bolje si primjetila glede njegovog ugleda. šta ima našu stranku komentirati njihov najaktivniji zastupnik i predstavnik u bivšem sazivu zakonodavne vlasti. otkud mu pravo?!
Thorgerson

#36685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Thorgerson »

Banksy wrote:Pokazalo se da je narcisoidan i osvetoljubiv, i da kao čovjek, nije kakvog kvaliteta.

Forto zasad ne izgleda loše. Pomalo mlako i nesigurno u početku, ali primjetno je da su mu nastupi sve bolji i da sve sigurnije i samouvjerenije govori.
Samo se sve previše oteglo. A SDA sigurno ne sjedi skršetnih ruku.
Sto se tice Forte, meni se veoma svidjaju njegova razmisljanja, ideje i planovi. Dakle, citajuci njegov blog od prije, ne slusajuci politicka obecanja. Nego ocito je da covjek ima jednu konstantu u svojim idejama, sto se za vecinu politicara ne moze reci.

Obrazovan, uspjesan menadzer. Da, mozda ne izgleda bahato kao sto je bosnjo navikao, ali to nema apsolutno nikakve veze.
Banksy

#36686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

malakh wrote:
Banksy wrote:Jako nisko i podlo od Gratza. Na kraju ispade da je dobro što su ga se riješili.

:lol: :lol:

dobro si rekla. dennis gratz je potajni šovinista, nacionalista i fašista, a ime je promijenio samo da bi sve to lijepo zamaskirao.

i još bolje si primjetila glede njegovog ugleda. šta ima našu stranku komentirati njihov najaktivniji zastupnik i predstavnik u bivšem sazivu zakonodavne vlasti. otkud mu pravo?!
Nisam to rekla, lažeš. Rekla sam da, umjesto da u predizbornoj kampanji podrži kandidata svoje stranke, on je, krajnje nemoralno, podržao kandidata druge, suparničke stranke, a čiji su najglasniji agitatori bili dokazani šovinisti.

Ugled je već izgubio, a novim intervjuom, u kojem otvoreno udara na svoju bivšu stranku,definitivno se priključuo tim istim šovinistima koji su i dalje najglasniji u postizbornoj harangi na Našu stranku, a staje i uz SDA koja, osim što jednako tako udara na njegove bivše kolege, te bučne šoviniste i plaća.

I postupci i društvo i konsekvence su samo njegov, slobodan izbor.

edit: ubuduće pažljivije čitaj, ne laži, ne podmeći, i smanji smajlije, kreveljenje nije argument.
mrgreen

#36687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Kada me opet budu trebali, bit ću tu.
Totalno nejasna svrha teksta dok se ne vidi zadnja rečenica. Ima li ministarskih pozicija, dok se nisu razgrabile ? :wink:
Banksy

#36688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Teško, SDA je ispala iz svih kombinacija.
zippoo87

#36689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

ni Nasa Stranka nije imuna na klanove unutar stranke i ulizivace,vece ili manje
Graz je isto imao klan,Zuhrica i ove sto je nabrojao u tekstu...koji su izmedju sebe podijelili funkcije i nakacili se na stranacki budzet i uzivali
Zuhric je sam sebi odredio platu od 3500 KM,kao sekretar stranke i ostalim oko sebe je nabacio ogromne plate

na drugoj strani su bili ova ekipa,Pedja,Forto,Sabina,Nasiha i ocito da su oni pobijedili u unutastranackoj borbi
iako sam i uvijek cu gotiviti Gratza,jer znam sta je uradio za NS kada su svi digli ruke od sranke i kada je bilo ostalo bukvalno 10ak entuzijasta koji su bili spremni da rade,ponovo okupio ljude i dao moral da se svi aktivirajui nastave rad i od tada NS samo raste

ali ova ekipa,okupljena oko Pedje,djeluje ozbiljnije i spmreije na ove izazove...puno su i iskusniji i do sada se pokazalo da je Pedja dobar strateg
zao mi je sto je Denis zbog svojih sujeta izasao iz NSa...a mogao je ostati i raditi,jer ga ljudi biraju a ne Pedja

nego back on topic...i mene zanima zasto je usporilo sa formiranjem vlasti...odjednom se svi usutise i u TK i u KS
DaffyDuck

#36690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

Niđe veze. Bas ovo je potrebno nasoj stranci, da im se pojaze da im se prati svaki korak i da nema straha iznijeti sve u javnost.
Sta treba, pustiti kao i ovim svim dosadasnjim da kriju svoj prljav ves? Ne, nek ih drzi na zemlji, koliko toliko.

A ako nakon iducih izbora Pedja i Sabina ne ustupe svoja mjesta nekim novim imenima, kao sto su to trazili od svih gore koje je Denis naveo, pokazat ce se da je bio u pravu. Vrijeme je pred nama.
malakh

#36691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Banksy wrote:
Nisam to rekla, lažeš. Rekla sam da, umjesto da u predizbornoj kampanji podrži kandidata svoje stranke, on je, krajnje nemoralno, podržao kandidata druge, suparničke stranke, a čiji su najglasniji agitatori bili dokazani šovinisti.

Ugled je već izgubio, a novim intervjuom, u kojem otvoreno udara na svoju bivšu stranku,definitivno se priključuo tim istim šovinistima koji su i dalje najglasniji u postizbornoj harangi na Našu stranku, a staje i uz SDA koja, osim što jednako tako udara na njegove bivše kolege, te bučne šoviniste i plaća.

I postupci i društvo i konsekvence su samo njegov, slobodan izbor.

edit: ubuduće pažljivije čitaj, ne laži, ne podmeći, i smanji smajlije, kreveljenje nije argument.
ja tebi kažem da je dennis gratz imao sve reference da javno iskaže svoj stav spram rukovodstva naše stranke i njihovog kandidata. ugled može izgubiti samo kod ljudi kao što si ti, sitnih sićara, sa primarnim ciljevima da podmeću, zavađaju, ismijavaju se, naslađuju se i izmišljaju, u čijim postovima dominira neiskrenost i pogrešno tumačenje, ili tumačenje u svoju korist svega što netko napište, pa i ako je sve anonimno. profesionalna deformacija, šta li je. takvi ljudi nisu njegovi glasači, niti će bilo kada glasati za njega. niti su glasači naše stranke, ma koliko ti ovdje lažno ih branila.

druga stvar, dennis je još uvijek član stranke i nije niti napustio, niti je izbačen i uz dobru volju sa obje strane svi ovi nesporazumi se mogu prevazići, a u korist i društva i partije. jer je on najaktivniji zastupnik u prethodnom sazivu parlamenta fbih, pazi, najaktivniji, od njih 98!

ali tebe treba uzimati za ozbiljno, jer ako ti za nekoga kažeš da je šovinista, onda je šovinista, a ja te pozivam da mi razastreš dokaze njegovog šovinizma, ili šovinizma tih njegovih pajdaša.

edit: 225.500 glasova!!

Image

a danas u hrvatskom saboru o njemu raspravljaju sve divni i krasni, dokazani antišovinisti.
Last edited by malakh on 12/12/2018 13:06, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Sve njihove interne podjele i međusobna prepucavanja se mogu tumačiti dvojako uz obostrano licemjerje i interes. Tražiti "pravdu" bi bilo iluzorno pogotovo u situaciji aposlutnog izbornog legitimiteta "kolegija predsjedništva NS".

Dvije komponente su izuzetno bitne
1. bolji život građana Kantona Sarajevo , FBiH i BiH
2. širenje i rast Naše stranke kao principijelne društveno-političke organizacije koja ima viziju i plan promjena uz apsolutni moral u javnim nabavakama i upravljanju društvenim vrijednostima

Dennis Gratz je sa saradnicima imao plan i strategiju kako da oboje ostvari. Za to je bio planiran krvav i mukotrpan rad.
Zbog krvavog i mukotrpnog rada njemu su vezane ruke i zbog toga Našom strankom danas ne upravlja niko u odgovornom kontekstu već samo upravljaju sredstvom za zadovoljenje isključivo ličnih ambicija i ciljeva.

Naša stranka je imala kandidata za predsjedništvo i Dennis Gratz kao formalni član Naše stranke nije trebao podržati bilo kog drugog predsjedničkog kandidata a pogotovo nije trebao podržati Željka Komšića.

Svi novoizabrani zastupnici Naše stranke u Federalnom parlamentu zajedno neće imati ni pola incijativa i zakona kao što je imao sam Gratz.
Prvo , ne znaju ni sami šta da rade tamo jer ta lista nije kreirana po ljudskim resursima konkretnog djelovanja nego je nabacana zbrda-zdola izuzev nosilaca direktnih mandata (Pozder i Ćudić) , drugo nemaju ni izbliza pozadinsku podršku kao što ju je Gratz imao i treće tamo su samo Pozder i Klarić radnice , ostali jednostavno samo "vole život".

Živi bili pa vidjeli.

Sva ova Denisova potpuno nepotebna medijska "osveta" oslikava zapravo samo djelić nepravde koja se tamo njemu desila (bez obzira na pomenuto obostrano licemjerje i insteres) i koju je on na svojoj koži žestoko osjetio. Nažalost.

Puno te pozdravljam :thumbup:
Last edited by sabina1 on 12/12/2018 13:39, edited 3 times in total.
Hakiz

#36693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

malakh wrote:...a danas u hrvatskom saboru o njemu raspravljaju sve divni i krasni, dokazani antišovinisti.
Zastupnik u Hrvatskom saboru Nenad Stazić upitao je hrvatske političare koji danas raspravljaju o deklaraciji u kojoj od BiH zahtijevaju izmjenu Ustava, kako bi postupili kada bi Milorad Dodik ili Skupština Republike Srbije usvojili deklaraciju u kojoj zahtijevaju od Hrvatske da promijeni Ustav.

Stazić je otvoreno pitao ministricu za vanjske i evropske poslove Republike Hrvatske Mariju Pejčinović-Burić šta bi uradila ukoliko bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Skupština Republike Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Slovenije Borut Pahor ili Skupština Slovenije usvojili deklaraciju u kojoj traže od Hrvatske da promijeni Ustav.

On je ministricu pitao kako bi postupila u takvim situacijama i da li se to doživjelo kao napad na suverenitet Republike Hrvatske ili nešto sasvim normalno.
vrapcic

#36694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

drug_profi wrote:
Hakiz wrote:
Elektronski "šalteri" su super, ali ne koriste svi kompjutere, zato što ne znaju ili zato što nemaju povjerenje u taj metod.

Pa, eto, da zamolim da se pokušaju riješiti takve stvari.
Također.
Jeste li pokušali pribaviti ZK izvadak? Radni dan minimalno.
Haotično.
U red sat prije početka radnog vremena pa ako nisi kupio taksenu markicu, džaba si stajao.
Taksu moraš platiti a markicu kupuješ 500 metara dalje i treba ti navođenje da pronađeš budžak gdje se prodaju.
Kupuješ ofrljativno, uglavnom više nego što ti treba da ne bi zafalilo jer nemaš nigdje tarife.
Pa onda opet u red i možda do kraja dana dobiješ papir.

A na internetu možeš regularno pregledati svoje ZK listove i sve što je potrebno jeste da imaš opciju "print".
Sutra odeš u neku kancelariju ili šalter, platiš taksu i podigneš što si naručio.
A može i još bolje, da ti se dostave poštom, a da ti taksu i poštarinu platiš online.
Srsi me neki prodjose na samu pomisao da bi to moglo tako biti.. Ovako, u pravu si, pola dana minimum minimuma da jedan ZK covjek izvadi.\Ili ne daj Boze rodni list/drzavljanstov tako izvaditi.
vrapcic

#36695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vrapcic »

Hakiz wrote:To je pošteno.

Ja bih volio da se ova granitura počne da radi na jednoj sistemskoj promjeni ponašanja, mentaliteta, da se pokuša natjerati ljude da 30 godina nakon pada komunizma izgube jednu od najružnijih ostavština komunizma. A to okoštalo ponašanje je da se insititucije ponašaju tako da građani služe njima da bi zaposlenici u u institucijama imali posao, a ne da su institucije tu da građanima pruže usluge i pomoć zbog kojih su formalno osnovane.

Jer ako i ova garnitura bude institucijama dozvolila da se nastave isto ponašati, prije ili poslije će se i oni vratiti tom obrascu, to jeste počeće se ponašati kao prethodnici. Ne odmah, ali vremenom hoće.

Praktično bi to značilo osim najkraćeg vremena i puta za korisnika da neki dokument od trenutka zahtijeva bude dostavljen, ili odgovor zašto ne može biti dostavljen, preko toga da se smanji potreban broj odlazaka na šaltere, dakle da se na jednom šalteru preda zahtijev, a da interno institucije između sebe pribave dokumentaciju koja je za obradu tog zahtijeva potrebna, da ne mora korisnik svaki papirić sam obezbijediti. Naravno, to ne bi važilo za one dokumente koji podliježu zaštiti privatnosti i slične. Pa do toga da institucije trebaju imati radno vrijeme organizovano tako da ljudi ne moraju svaki put uzimati izlaz sa posla ako im treba neki dokument. Recimo da na šalterima i drugim mjestima na kojima građani predaju zahtjeve ili podižu dokumente i sličnim rad bude u dvije smjene, na primjer od 9 do 14 i od 17 do 20 sati.

Moje radno vrijeme je takvo da imam često slobodne dane u toku radne sedmice, pa ja lako obavljam te stvari. Ali vidim kako se ljudi koji rade "normalno" radno vrijeme pate sa tim, naročito ako moraju riješiti nešto šta zahtijeva kombinaciju čestih odlazaka u instituciju i dugotrajnih čekanja u redovima. Ne može se sve obaviti za vrijeme godišnjeg odmora, neke stvari zahtijevaju sedmice, pa i mjesece čestih odlazaka na razne šaltere i u kancelarije.

Elektronski "šalteri" su super, ali ne koriste svi kompjutere, zato što ne znaju ili zato što nemaju povjerenje u taj metod.

Pa, eto, da zamolim da se pokušaju riješiti takve stvari.
Naravno da ne koriste i zato i trebaju salteri ostati. Ali zamisli samo koliko manje guzvi bi bilo na tim istim salterima da se moze online uzeti neka dokumentacija.. ili primiti postom a online uplatiti.. sigurno bi 6 od 10 ljudi to koristilo.
Banksy

#36696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

malakh wrote:
Post ti je prijavljen,
srdačan pozdrav.
Banksy

#36697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Hakiz wrote:
Zastupnik u Hrvatskom saboru Nenad Stazić upitao je hrvatske političare koji danas raspravljaju o deklaraciji u kojoj od BiH zahtijevaju izmjenu Ustava, kako bi postupili kada bi Milorad Dodik ili Skupština Republike Srbije usvojili deklaraciju u kojoj zahtijevaju od Hrvatske da promijeni Ustav.

Stazić je otvoreno pitao ministricu za vanjske i evropske poslove Republike Hrvatske Mariju Pejčinović-Burić šta bi uradila ukoliko bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Skupština Republike Srbije, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Slovenije Borut Pahor ili Skupština Slovenije usvojili deklaraciju u kojoj traže od Hrvatske da promijeni Ustav.

On je ministricu pitao kako bi postupila u takvim situacijama i da li se to doživjelo kao napad na suverenitet Republike Hrvatske ili nešto sasvim normalno.
Počesto zajedljiv, ali uvijek duhovit :D Stazić im redovno gura prst u oko. :thumbup:
drug_profi

#36698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

vrapcic wrote:
Srsi me neki prodjose na samu pomisao da bi to moglo tako biti.. Ovako, u pravu si, pola dana minimum minimuma da jedan ZK covjek izvadi.\Ili ne daj Boze rodni list/drzavljanstov tako izvaditi.
Naravno da bi moglo da bude tako i to nije nikakva nauka. Jednostavan softver i malo organizacije.
I ne samo ovo. Prijava i placanje poreza, zdravstvene knjizice, itd. Uz malu promjenu zakona, i elektronske potpise.

ja npr. poksuao proljetos da podignem novu zdravstvenu, za sebe dvije kcerke i suprugu. Meni i jednoj kcerki pogresno prezime napisano, drugoj kcerki i suprugi sve ispravno. Smijesno je sto su djeca preko mene osigurana pa me cudi otkud onda jednoj ispravno napisano prezime.
Hajd, nije u ovoj zemlji vise nista cudno, kazu dodjite u junu po ispravku.
Dosao, nisu ni poslali. Kazu dodjite na jesen.
Bio u oktobru.
Nisu ni poslali.
Samo sam se nasmijao.
Jer da sam ista drugo rekao nekog bih stosom zavalio....
malakh

#36699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:
Post ti je prijavljen,
srdačan pozdrav.
evo ti dodatno pitanje. zašto se stidiš reći za koga si glasala?
malakh

#36700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Hakiz wrote:
malakh wrote:...a danas u hrvatskom saboru o njemu raspravljaju sve divni i krasni, dokazani antišovinisti.

“Ja ne vidim zapravo šta se nudi, bojim se da niko ne nudi rješenje. Hrvatski narod treba biti suveren, preglasan, prevare, obeščašćen. Jedini spas za Hrvate je treći entitet.”, kazao je Zekanović.
Locked