Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zigson

#36651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

noviclan wrote: 20/12/2021 19:03
nepass1 wrote: 20/12/2021 09:01 Jucer nerealne scene, ulazim u importane garazu autoskola ispred mene. Pa ne moze ona da dohvati salter za karticu, pa kad je uspjela, odvezala se. Uze karticu dok se zaveza spusti joj se rampa. Kolonu napravila na ulazu. Dok smo sisli do parkinga ja vec bio za lexiliuma.
Reko ovo se samo meni moze desiti
Hahha zato uvijek krstasti srafciger u vratima
Sta ce mu jedino sebe da ubode :lol:
tindbe

#36652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tindbe »

svaka vožnja na M-17 mi je teška
pa kako brate mili 50 na magistrali da ideš, a kod onog radara kod Zenice (ograničenje 60) usporiš na 45
auto <5 godina starosti, ispravno, uspravno, jel ti nije čudno malo kako te pretiče svako živ iz kolone od cca. pola kilometra

ja mislio neki kamion sa 16 prikolica yebe narod, a ono gospodin u autu :?
kakaljin

#36653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

tindbe wrote: 21/12/2021 00:29 svaka vožnja na M-17 mi je teška
pa kako brate mili 50 na magistrali da ideš, a kod onog radara kod Zenice (ograničenje 60) usporiš na 45
auto <5 godina starosti, ispravno, uspravno, jel ti nije čudno malo kako te pretiče svako živ iz kolone od cca. pola kilometra

ja mislio neki kamion sa 16 prikolica yebe narod, a ono gospodin u autu :?
To je kupi auto ali nema za goriva pa stedi na taj nacin da ugrozava druge ucesnike u saobracaju
mali_balon

#36654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Otkud tolika netrpeljivost vauve vozaca prema azijatima.
Kao svjesni da voze kante i da se utjese upinjat ce se ko gladan srat da preteknu azijata, kao utjese tip ipak ne vozim kantu.....do sljedeceg azijata
seoBIH

#36655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

mali_balon wrote: 21/12/2021 08:50 Otkud tolika netrpeljivost vauve vozaca prema azijatima.
Debili iskompleksirani, male kite. Drugog objasnjenja nema.
mali_balon

#36656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

seoBIH wrote: 21/12/2021 09:16
mali_balon wrote: 21/12/2021 08:50 Otkud tolika netrpeljivost vauve vozaca prema azijatima.
Debili iskompleksirani, male kite. Drugog objasnjenja nema.
Pa da, kompleksi manje vrijednosti su jebena stvar.....
zdruzdjo

#36657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ulica koja ide sa dobrinje. Ante babica. Dolazis na semafor kod onog frizerskog salona, prije glavnog koji ide: lijevo prema ilidzi, pravo prema bitumenci, desno prema centru.
Na tom semaforu kod frizerskog postoje dvije trake a na ovom glavnom dvije plus "odvojna" za skretanje prema gradu. Naravno uvijek najvise auta skrece prema gradu. E sad, ja najcesce idem pravo prema bitumenci i ponekad desno prema gradu. Uvijek sam u desnoj traci na semaforu kod frizerskog da mogu glatko izvesti svoju radnju bez stresanja.
Ali....
Najsladji su mi oni koji se namjeste u lijevu traku i cekaju da se "ispale" pa da se trpaju ispred sviju ostalih za bitumenku ili desno prema gradu. A onda skakanje po kocinici na semaforu jer ne mozes ga stici.
Vidis na semaforu kod frizerskog nervozu, ljepljenje za karambolku ako je neko ispred, pomjeranje mic po mic, neko gasanje, pa kad krenu svi onda ljepljenje autu ispred ne bi li ovaj malo ubrzao pa napravio "gap" da se ovaj uvuce.
E onda kad ih neko zajebe pa polako ide prema npr ilidzi a auto do toga do bitumenke i iza njega isto, eee tada pocinje panika. Aaaaa to mi je milina gledati. Najcesce kad idem pravo krenem polako jer znam da ne mogu uhvatiti semafor prema bitumenci i ne srkletim. A onda pored mene vidim unezvjerenu facu koja pokusava da mi se utrpa pa ugrozi naglim skakanjem po kocinici i/ili uleti u makazice. Aaaaa jok-jok majcin sine. Ako sam ja se mogao planirati voznju i cekati u redu, izvoli i ti. :evil: :evil: :evil: ako imas auto sa puno ks pa se mozes ispaliti sigurno, svaka cast.
Kad je spica pa se skrece iz Aleja Bosne Srebrene, pa ok. Guzva je trpamo se svi jer nema mjesta i slab je protok.

Druga stvar je skredanja iz Put Zivota u Halida Kajtaza. Ono trpanje iz srednje trake lijevo mimo sviju ostalih da se utrpa i nastavi prema velesicima. Uvijek tu krecem.ispravno. ali kad imam takve, obavezno osinem po gasu i onda zakocim na pjesackom da propustim pjesake. Do tada mi se zaljepi za guzicu jos par auta koji to rade isto tako ispravno. A srkletdzija ostane desno od nas opet cekajuci da prodju svi pa da prodje. Meni ako se ne ceka, produzim pravo u kranjcevicevu pa lijevo u tesanjsku i izadjem pored twist tower-a. Ali jok, mora ono drzman biti.

Ne kontam policajce koji se bezveze vozikaju po gradu i sa kafe na kafu. Imas nekoliko kota u gradu gdje se stalno rade prekrsaji i na kojima mozes za par sati rada nakupiti kvotu za cjeli mjesec i onda se guzeljati ostatak mjeseca. Ili ako si u tome: cvaju po cvaju i da uzmes pola mjesecne plate na drzmanima.
Laplace

#36658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote: 21/12/2021 12:12 Ulica koja ide sa dobrinje. Ante babica. Dolazis na semafor kod onog frizerskog salona, prije glavnog koji ide: lijevo prema ilidzi, pravo prema bitumenci, desno prema centru.
Na tom semaforu kod frizerskog postoje dvije trake a na ovom glavnom dvije plus "odvojna" za skretanje prema gradu. Naravno uvijek najvise auta skrece prema gradu. E sad, ja najcesce idem pravo prema bitumenci i ponekad desno prema gradu. Uvijek sam u desnoj traci na semaforu kod frizerskog da mogu glatko izvesti svoju radnju bez stresanja.
Ali....
Najsladji su mi oni koji se namjeste u lijevu traku i cekaju da se "ispale" pa da se trpaju ispred sviju ostalih za bitumenku ili desno prema gradu. A onda skakanje po kocinici na semaforu jer ne mozes ga stici.
Vidis na semaforu kod frizerskog nervozu, ljepljenje za karambolku ako je neko ispred, pomjeranje mic po mic, neko gasanje, pa kad krenu svi onda ljepljenje autu ispred ne bi li ovaj malo ubrzao pa napravio "gap" da se ovaj uvuce.
E onda kad ih neko zajebe pa polako ide prema npr ilidzi a auto do toga do bitumenke i iza njega isto, eee tada pocinje panika. Aaaaa to mi je milina gledati. Najcesce kad idem pravo krenem polako jer znam da ne mogu uhvatiti semafor prema bitumenci i ne srkletim. A onda pored mene vidim unezvjerenu facu koja pokusava da mi se utrpa pa ugrozi naglim skakanjem po kocinici i/ili uleti u makazice. Aaaaa jok-jok majcin sine. Ako sam ja se mogao planirati voznju i cekati u redu, izvoli i ti. :evil: :evil: :evil: ako imas auto sa puno ks pa se mozes ispaliti sigurno, svaka cast.
Kad je spica pa se skrece iz Aleja Bosne Srebrene, pa ok. Guzva je trpamo se svi jer nema mjesta i slab je protok.

Druga stvar je skredanja iz Put Zivota u Halida Kajtaza. Ono trpanje iz srednje trake lijevo mimo sviju ostalih da se utrpa i nastavi prema velesicima. Uvijek tu krecem.ispravno. ali kad imam takve, obavezno osinem po gasu i onda zakocim na pjesackom da propustim pjesake. Do tada mi se zaljepi za guzicu jos par auta koji to rade isto tako ispravno. A srkletdzija ostane desno od nas opet cekajuci da prodju svi pa da prodje. Meni ako se ne ceka, produzim pravo u kranjcevicevu pa lijevo u tesanjsku i izadjem pored twist tower-a. Ali jok, mora ono drzman biti.

Ne kontam policajce koji se bezveze vozikaju po gradu i sa kafe na kafu. Imas nekoliko kota u gradu gdje se stalno rade prekrsaji i na kojima mozes za par sati rada nakupiti kvotu za cjeli mjesec i onda se guzeljati ostatak mjeseca. Ili ako si u tome: cvaju po cvaju i da uzmes pola mjesecne plate na drzmanima.
I ja sam par puta išao tom rutom da bih izbjegao nekoliko ciklusa semafora za skretanje lijevo. Nije mi palo na pamet da se uvaljujem iz srednje.

Dovoljno bi bilo da stave dash cam na civilno vozilo i snimaju.
Naslovnica

#36659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

A oni što, kada je gužva u Kurta Šorka, skrenu lafo na EP pumpu, prođu 100m kolone i onda se uključuju na izlazu.
Neki dan u Halilovićima, uhvatila se kolona tamo do ex carine, on najpametniji sa poluraspadnutim mercedesom, ulazi u onu samouslužnu i samo produži do izlaza.
I naravno, neko ga pusti.
Uspio je obići desetak automobila.
Znam da se raja snalazi i to, ali jbmu miša, baš moraš biti šupak da se ovako ponašaš.
black_adrian
Vozim: vjetar

#36660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

Ja bih duplu kaznu napisao onom ko ga pusti, prije nego njemu koji se uvaljuje. Ja bih u tom slučaju pustio samo ako ima sva 4, tj. ako je hitan slučaj pa mora čovjek preskakati sve. Eh u tom slučaju bih i ja vozio i preko trave ako treba.
Naslovnica

#36661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

black_adrian wrote: 21/12/2021 13:19 Ja bih duplu kaznu napisao onom ko ga pusti, prije nego njemu koji se uvaljuje. Ja bih u tom slučaju pustio samo ako ima sva 4, tj. ako je hitan slučaj pa mora čovjek preskakati sve. Eh u tom slučaju bih i ja vozio i preko trave ako treba.
Ma fazon je što onaj prvi ne vidi da je ovaj šupački samo prošao pumpu i pušta ga, najnormalnija vozačka solidarnost.
black_adrian
Vozim: vjetar

#36662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by black_adrian »

U tom slučaju jest tako..
Optimist

#36663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Kad se radila tramvajska Nedzarici, redovna pojava je bila da se iskljuci skroz desno na stupskoj petlji, prodje kroz autobusku stanicu, nastavi pravo iskljucnom trakom prema Hifa pumpi, prodje kroz pumpu i onda se ukljucuje za pravo.
Neki nastave dalje pravo, mada je vecina skretala desno kod Avaza.
zdruzdjo

#36664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

krompir i riza wrote: 26/03/2012 10:55 kad na semaforu sviraju čim i naslute da će se upaliti žuto ..ko bi još zeleno čekao pa da krene :roll:
u tom slucaju laaaaaaagano krenem cim se svirne iza mene.
foxlife

#36665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

sjecanje krivine u gradu
najvise sam to primjetio kod higijenskog i na malti
pa jbt zar niko ne zna ostati u svojoj traci dok vozi 60
nego sijece i a ovaj mora paziti da li da ide na drugo auto ili na trotoar ako je kojim slucajem u krajnjoj traci
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#36666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Kad papak ostavi prostora za dva auta na semaforu ispred sebe. Ili u koloni kad ne priđe autu ispred koje stoji nego 50m se odalji i onda mic po mic laganeze prilazi
boogy

#36667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by boogy »

Kada ulaze u raskrsnicu, a nije im se oslobodila željena traka poslije raskrsnice.
Tako ostanu i blokiraju saobraćaj ...
Trebali bi da iscrtaju sve raskrsnice u gradu sa žutim kvadratima i postave kamere.
U kvadratu se ne smiješ zaustaviti, ako ostaneš, slika te i dobiješ kaznu.
Saobraćaj bi bio mnogo brži.

foxlife

#36668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by foxlife »

Leon16v wrote: 21/12/2021 16:51 Kad papak ostavi prostora za dva auta na semaforu ispred sebe. Ili u koloni kad ne priđe autu ispred koje stoji nego 50m se odalji i onda mic po mic laganeze prilazi
ovo posebno nervira ako je tu jos izlivna traka i zbog papka ne mozes skrenuti u tu traku i osloboditi bar jedno mjesto iza a ti na vrijeme prodjes kroz raskrsnicu ispred
New wave

#36669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by New wave »

Sve sto ima veze sa gradom Sarajevom i gradskom voznjom. Guzve, seljakluk i manjak parking mjesta. Sreca pa sam na Ilidzi, u grad idem samo kad moram...
Da nam je tacan i "normalan" gradski/javni prevoz nikad u auto ne bih sjeo da nesto zavrsavam/radim po gradu.
S4mpion

#36670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by S4mpion »

boogy wrote: 21/12/2021 17:06 Kada ulaze u raskrsnicu, a nije im se oslobodila željena traka poslije raskrsnice.
Trebali bi da iscrtaju sve raskrsnice u gradu sa žutim kvadratima i postave kamere.

Pa neće se nikad oslobodit'. :mrgreen:

Možeš ti poštovat' to do sutra, al' ćeš noćit' na semaforu ako ne uletiš u raskrsnicu, ne blokiraš je ti, blokiraće je drugi umjesto tebe. :mrgreen:
boogy

#36671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by boogy »

S4mpion wrote: 21/12/2021 17:41 Pa neće se nikad oslobodit'. :mrgreen:
Možeš ti poštovat' to do sutra, al' ćeš noćit' na semaforu ako ne uletiš u raskrsnicu, ne blokiraš je ti, blokiraće je drugi umjesto tebe. :mrgreen:
Zato su nam i gužve ovakve u gradu.
Sve se može regulisati pa i ovaj problem.
Ne treba izmišljati toplu vodu. Neko je to već riješio, samo uvesti ovo i pucati kazne.
Ajs_Nigrutin

#36672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ajs_Nigrutin »

New wave wrote: 21/12/2021 17:14 Sve sto ima veze sa gradom Sarajevom i gradskom voznjom. Guzve, seljakluk i manjak parking mjesta. Sreca pa sam na Ilidzi, u grad idem samo kad moram...
Da nam je tacan i "normalan" gradski/javni prevoz nikad u auto ne bih sjeo da nesto zavrsavam/radim po gradu.
100% :thumbup:
kabal1337

#36673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

boogy wrote: 21/12/2021 17:06 Kada ulaze u raskrsnicu, a nije im se oslobodila željena traka poslije raskrsnice.

Krivi su vozaci sto se odluce na tu radnju kada krene da blinka zeleno ili se cak upali zuto.
Logovan

#36674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Jedino rješenje. Kvadrati, kazne i vozdra.
Ovako ne ide, ti možeš stati i sačekati da se traka oslobodi, ali drugi neće. Blokiraju se druge trake, pa čak i tvoja, ljudi te zaobiđu i stanu ispred tebe. :-)
hopi

#36675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

upravo to
ako ti nećeš da uđeš i zablokiraš raskrsnicu, ovi iza tebe hoće, onda će i tebe zablokirati, i ne preostaje ti ništa drugo nego da uđeš u rasrsnicu
Post Reply