Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Adi-g wrote: ↑15/06/2025 15:27
Idu ćevapi na 20KM. Digla se cijena goriva za 3kf
Što su je digli i za ta 3pf? Iskapili stare tankove u roku od 3 minute? Nezasita pohlepna bagrurina.
Digli su da zarade jer nisu socijalne ustanove isto ko sto rade cevabdzije, šiše i svi ostali. Realno cijena goriva nije nesto aman veca-manja nego prije covida. Da su naftasi pratili trend poskupljenja cijena bi trebala biti preko 4km. Kukamo radi poskupljenja od 5kf sto je na pun rezervoar 2.5km vise.
Čuj socijalne ustanove... duše drage, inače su vlasnici benzinskih prije ovog prekjučerašnjeg poskupljenja na minimalcu bili, jedva preživljavali.
Nevjerovatno za šta im iznalaziš izgovore. Da su naftaši pratili i trend pojeftinjenja koja su kroz proteklih godinu dana konstantna bila onako kako prate trend poskupljenja, spuštali bi cijene isti dan, kao što su ih i digli bukvalno isto jutro kada je Izrael napao Iran.
Da se razumijemo, svi u lancu jedva čekaju da dižu cijene pa ih kasnije ne spuštaju, ali većinom sve krene od pumpaške nezasite bagrurine.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑14/06/2025 06:35
Što naše pumpadžije prate svjetska dešavanja, svaka im čast...Čim je Izrael ispalio prvu raketu na Iran, cijene odmah podigli
Kojoj inspekciji prijaviti ovo? Znaci za manje od 24 sata ljudi zu hladno iskoristili sitiaciju na Bliskom Istoku da pljackaju narod.
Adi-g wrote: ↑15/06/2025 15:27
Idu ćevapi na 20KM. Digla se cijena goriva za 3kf
Što su je digli i za ta 3pf? Iskapili stare tankove u roku od 3 minute? Nezasita pohlepna bagrurina.
Digli su da zarade jer nisu socijalne ustanove isto ko sto rade cevabdzije, šiše i svi ostali. Realno cijena goriva nije nesto aman veca-manja nego prije covida. Da su naftasi pratili trend poskupljenja cijena bi trebala biti preko 4km. Kukamo radi poskupljenja od 5kf sto je na pun rezervoar 2.5km vise.
Ma ajde dyse nase naftaske ugrozene,....
Samo kazem kako jeste. Ne treba biti licemjeran nego realan. Na zalost nemam nikakve veze sa pumpasima al se kuka za 5kf na gorivu a ne 150% na mesu, mlijeku, siru i ostaloj hrani.
Samo kazem kako jeste. Ne treba biti licemjeran nego realan. Na zalost nemam nikakve veze sa pumpasima al se kuka za 5kf na gorivu a ne 150% na mesu, mlijeku, siru i ostaloj hrani.
Ko kaže da se ne kuka?
Ali evo ti ih amnestiraš za poskupljenje isto jutro kad su se desili napadi, a ne spominješ za čekanje novih tankova kad treba pojeftiniti.
Mojne suplje
Pa nije suplja
Na rezervoar goriva od 100-130KM max razlika 7-8KM...
Adi-g wrote: ↑15/06/2025 18:58
Mojne suplje
Pa nije suplja
Na rezervoar goriva od 100-130KM max razlika 7-8KM...
Pa sve ostalo i kreće kad pumpadžijske baje krenu sa skokovima. Ja napisah gore da svi zloupotrebljavaju situaciju za dodatni profit, ali obično krene sa pumpadžijama.
Inače mk ultra i adi-g dežurni branioci pumpadžija na ovoj temi, a nijedan da nam objasni kako isto jutro kad Izrael napade Iran poskupi gorivo u BiH, a isto tako ne pojeftini istog dana kada pojeftini na tržištu. Nešto tu ne štima
canvra888 wrote: ↑15/06/2025 21:23
Pa sve ostalo i kreće kad pumpadžijske baje krenu sa skokovima. Ja napisah gore da svi zloupotrebljavaju situaciju za dodatni profit, ali obično krene sa pumpadžijama.
Inače mk ultra i adi-g dežurni branioci pumpadžija na ovoj temi, a nijedan da nam objasni kako isto jutro kad Izrael napade Iran poskupi gorivo u BiH, a isto tako ne pojeftini istog dana kada pojeftini na tržištu. Nešto tu ne štima
Neka ih onda kažnjavaju inspekcije jer je svakako važeće ograničenje marže. Svi mislite da nafta izvire u Banovićima. Pogledajte da su cijene otišle gore na pumpama u okruženju i evropi.
Vi mislite da kad neko otvori pumpu da će biti merhamet. Napraviti pumpu košta i neće je niko pravit da ne bi vratio investiciju i zaradio.
Ne branim pumpadzije al realno kad je cijena goriva za marku skuplja bila cijene hrane su bile 50% niže. I sad kad ode na 2.3-2.4km svi će dići cijene.
konektovan wrote: ↑15/06/2025 17:04
Je li se to nedeljom ide u shoping u Doboj City?
Naravno da ne ide...isao poslom prema Tesnju. Nisam jos nijednom nedjeljom nigdje otisao u Trzni centar ni usput a kamoli da idem maksuz.
Sve sto mi treba kupim prije ili poslije nedjelje.
I po tebi da pumpadžije sad spuste cijene goriva momentalno bi i cijene ostalog otišle dole?
Koja naiva
Bojkotujte pumpadžije, vozite se javnim prijevozom na el.pogon
Kupite mala električna vozila
Možete i pedalat
Da vidimo za sniženja poslije 2 mj bojkota
Ah da kao i bojkoti nedavni trajali su par sati
Neka ih onda kažnjavaju inspekcije jer je svakako važeće ograničenje marže. Svi mislite da nafta izvire u Banovićima. Pogledajte da su cijene otišle gore na pumpama u okruženju i evropi.
Evo baš gledam na hrvatskoj aplikaciji za praćenje goriva, na većini pumpi oko Zagreba, cijene iste od petka. Ne znam za ostale države, ali eto, dovoljno mi je da u Hrvatskoj nisu stare tankove iskapili u roku od 2 minute.
Vi mislite da kad neko otvori pumpu da će biti merhamet. Napraviti pumpu košta i neće je niko pravit da ne bi vratio investiciju i zaradio.
Ne branim pumpadzije al realno kad je cijena goriva za marku skuplja bila cijene hrane su bile 50% niže. I sad kad ode na 2.3-2.4km svi će dići cijene.
"Ne branim pumpadžije", ali na svaki mogući način ću opravdati njihova instanta poskupljenja zbog dešavanja u svijetu i njihova sedmična/mjesečna kilavljenja kada treba sniziti zbog svjetskih dešavanja.
I smiješno mi je ovo ponavljanje, hudi vlasnici pumpi inače na bankrotu bili prije ovog poskupljenja
I po tebi da pumpadžije sad spuste cijene goriva momentalno bi i cijene ostalog otišle dole?
Koja naiva
Bojkotujte pumpadžije, vozite se javnim prijevozom na el.pogon
Hajd pročitaj moju drugu rečenicu opet u postu na koji odgovaraš. Rekoh da SVI zloupotrebljavaju situaciju, ali da obično krene sa pumpadžijama.