SDP

almir90

#36626 Re: SDP

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote:
o ovom sam maloprije pricao, mislim na drugoj temi... nisam siguran... kako ce SDA sazvakati DF zato jer jednostavno bolje radi propagandu, a narod ko narod - glup i nema blage veze o cemu se prica... dakle

fiskalizacija - obrati se proslom sazivu, prije svega SDA i HDZ (bevanda)... da, to je malo starije od platforme - 2009

nove licne, vozacke, biometrijski pasosi - liberalizacija viznog rezima - 2010, prije izbora

krediti za gradnju autoputa - finansiranje osigurano unatrag 12 godina, listaj temu o autoputu za detalje - vecina sredstava osigurana u proslom mandatu (nesto manje u pretproslom)... dakle od 2002 do danas

cijena kilometra - takodjer imas pregled na temi o autoputu... ne moze se uzimati cijena kilometra tunela kao prosjecna cijena

SDP je zasluzio da izgubi, to niko ne spori, ali mi malo ide na kurac kada im se fakturisu stvari za koje su zasluzni pobjednici izbora - SDA i HDZ
Očigledno da sam pogriješio, povlačim napisano. Ali definitvno je se osjetio jak pad standarda u zadnje 4 godine je sve gore, radim u privredi i ne može me niko ubijediti u suprotno, dosta je promet u poslu pao mnogim privatnicima, manjim obrtnicima, barem nama koji smo na Tuzlanskom kantonu i to u manjim gradovima.
vee-jay

#36627 Re: SDP

Post by vee-jay »

almir90 wrote:
Alfons Kauders wrote:
o ovom sam maloprije pricao, mislim na drugoj temi... nisam siguran... kako ce SDA sazvakati DF zato jer jednostavno bolje radi propagandu, a narod ko narod - glup i nema blage veze o cemu se prica... dakle

fiskalizacija - obrati se proslom sazivu, prije svega SDA i HDZ (bevanda)... da, to je malo starije od platforme - 2009

nove licne, vozacke, biometrijski pasosi - liberalizacija viznog rezima - 2010, prije izbora

krediti za gradnju autoputa - finansiranje osigurano unatrag 12 godina, listaj temu o autoputu za detalje - vecina sredstava osigurana u proslom mandatu (nesto manje u pretproslom)... dakle od 2002 do danas

cijena kilometra - takodjer imas pregled na temi o autoputu... ne moze se uzimati cijena kilometra tunela kao prosjecna cijena

SDP je zasluzio da izgubi, to niko ne spori, ali mi malo ide na kurac kada im se fakturisu stvari za koje su zasluzni pobjednici izbora - SDA i HDZ
Očigledno da sam pogriješio, povlačim napisano. Ali definitvno je se osjetio jak pad standarda u zadnje 4 godine je sve gore, radim u privredi i ne može me niko ubijediti u suprotno, dosta je promet u poslu pao mnogim privatnicima, manjim obrtnicima, barem nama koji smo na Tuzlanskom kantonu i to u manjim gradovima.
ako radis u privredi onda znas da SDP nikakve veze nema sa makroekonomskim trendovima u evorpi i svijetu.
rahmanjin

#36628 Re: SDP

Post by rahmanjin »

vee-jay wrote:
homar wrote:Sačekao sam da se malo stvari stišaju i da mirne glave kažem svoj komentar u vezi izbornog debakla SDP-a.
Jedan od glavnih uzroka potopa SDP-a je:
- Narcisoidnost i arogantnost šefa partije Zlatka Lagundžije. Oko sebe je stvorio klan koji liči na šefa, svi lijepi, pametni, samo narod glup pa nezna to da prepozna.
- Kadrovska politika, korupcoja i kriminal koji su okarakterisali njihovu vladavinu.
-Lutanja u koaliranju i bavljenje sobom umjesto građanima...
Sve stoji samo - zasto je onda pao SDP a ne SDA koja isto sve ovo ispunjava? I kriminal i korupciju i aroganciju i....

Dakle to nisu glavni uzorci, glavni razlog je sto su ljudi SDPa umislila da oni prema svom birackom tijelu mogu da se ponasaju onako kako se SDA ponasa prema svom birackom tijelu.

I upravo zato je dobro sto je SDP izgubila izbore i to ovako jasno - jer ipak - ne da stranke nisu sve iste - nego ljudi u BiH nisu svi isti. Ima dakle nade :-D
ovo si odlicno rekao
nikad_vise

#36629 Re: SDP

Post by nikad_vise »

Liberalism wrote:Najjadniji su mi ovi ljudi koji su četri godine pljuvali po SDP-u, a sada kao pokusavaju da pronadju rjesenje za taj isti SDP kad je dozivo poraz.

Nikad mi nece biti jasno zasto danas niste sretni? Nema potrebe da nastavljate pljuvati jer od danas SDP nema nikakve veze sa vasom srecom u zivotu. Mozda da sada pokusate sami da stvorite svoju srecu, a ne da srecu trazite u nesreci drugih.
Nisi u pravu pasa.Ja nit sam SDP nit sam socijaldemokrata i stanje u toj stranci me moze manje vise zanimati.Ali imas ljudi koji su socijaldemokratske opredjeljenosti i koji bi opet sutra dali glas toj stranci ako se ona vrati onim stvarima koje treba da zastupa i za koje treba da se zalaze.Upravo ti ljudi su i kaznili SDP na ovim izborima.Samo budale mogu glasati za nekoga zato sto je on iz neke stranke,ljudi hoce ideje i da se te ideje provode na djelu a ne spike mi smo titina stranka,tespihanje i slicno.Vec odavno ova stranka ne provodi ciljeve socijaldemokratije nego pljacka i krade svoje gradjane i trebali su sad ljudi njima dati glas zato sto se pored njihovog imena nalazi naziv socijaldemokratske stranke..ma daj molim te
gradina

#36630 Re: SDP

Post by gradina »

homare svaka ti riječ zlata vrijedi.. vjeru mi.. ja to trubim 22 godine ali me ne hebe niko... svi odose zlatko ostaje i svi krivi samo on nije... da, poslije ovakvih rezutata logicno je ostavke svi, od vrha do MZ...
Last edited by gradina on 15/10/2014 18:56, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#36631 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

almir90 wrote:
Alfons Kauders wrote:

standard u tuzlanskom kantonu pada jer se vratilo 5-6 hiljada ljudi iz iraka i afgana... recimo da su mjesecno uzimali po 5 milja - to je onda 300-360 miliona godisnje... sta mislis od cega su pokupovani onoliki stanovi i izgradjene kuce u tuzli, lukavcu, zivinicama u zadnjih desetak godina? ti ljudi su u kantoni donijeli barem tri milijarde maraka u zadnjih deset godina, a danas ih tamo ne radi ni desetina u odnosu na npr. 2010... :roll:

sto se tice makroekonomskih trendova... BiH je ove godine jedina imala rast u regiji... bez poplava bi imali 2.8%... dogodine 4%... to su projekcije IMF-a, dio tog rasta dolazi i od mrskih autoputeva - bez njih bi bili u recesiji kao hrvatska zadnjih sest godina... broj zaposlenih haman isti ko kad su preuzeli vlast, zaduzenost nesto manja, rast veci, penzije vece itd...

sve u svemu na ekonomskom planu jednostavno nema nekih zamjerki - jer su samo radili ono sto je od njih trazio IMF i ono sto su odlucile prosle vlade, tipa autoceste, ulaganja u energetski sektor itd... isto bi radili svi

SDP nije pao zbog nekih katastrofa losih rezultata jer su naslijedili krs stanje i nisu napravili veci belaj - cak su uradili nekih dobrih stvari... vrijeme je da se prizna da je SDP pao zato jer je ljudima jednostavno draza dzamija na stupskoj petlji od lota2 koji bi tu petlju povezao sa autocestom... :D nemam nikakav problem s tim, svako ima svoje prioritete i afinitete, ali ne vidim zasto se treba lagati? SDP ima sasvim dovoljno aferima i bez izmisljanja... a jako je zabavno gledati vjernike iz prvog safa kako pjene i lazu kad im se pomenu komunjare :D pa onda drze drugim moralne lekcije :D

ovo se ne odnosi na tebe, nije problem u tebi, vec u desetinama hiljada glasaca koji vjeruju da je SDP zaduzio zemlju kod IMF-a, uveo PDV, fiskalizaciju itd... a nije... to je uradila nova-stara vlast :D
gradina

#36632 Re: SDP

Post by gradina »

homar wrote:Sačekao sam da se malo stvari stišaju i da mirne glave kažem svoj komentar u vezi izbornog debakla SDP-a.
Jedan od glavnih uzroka potopa SDP-a je:
- Narcisoidnost i arogantnost šefa partije Zlatka Lagundžije. Oko sebe je stvorio klan koji liči na šefa, svi lijepi, pametni, samo narod glup pa nezna to da prepozna.
- Kadrovska politika, korupcoja i kriminal koji su okarakterisali njihovu vladavinu. Dio partijske vrtuške se obogatio i uvećao svoje bankovne račune i do nekoliko miliona (na osnovu onoga što su prijavili). Da ne navodim primjere, ali evo samo nekih: Helez zukan, siledžija, lažov..., ministar koji se bori protiv boračke populacije. Nanio je štetu F BiH koja će tek doći na naplatu po pravosnažnosti presuda koje su dobijene protiv heleza. Samo za timove za reviziju utrošio je 2,4 mil.maraka za godinu dana za dnevnice i ostale prinadležnosti. Za ovaj novac se moglo zaposliti na stotine radnika. Prvi veliki uspjeh Nermina Nikšića je zaposlenje brata i to na mjestu direktora državne firme, apcigovanje dva stana u Unionprometu, smještaj organa Vlade F Bih u prostorije Uniprometa i za to svakog mjeseca izdvaja iz budžeta 60.000 KM. Zaposlenje bataljona rodbine i SDP-ovaca u Elektroprivredi BiH....
Mogao bih da nabrajam do sutra, ali evo nastavite, da podsjetimo Zlatka, da narod nije ovca i da ne pada na prazne priče i fhalispjeve.
-Lutanja u koaliranju i bavljenje sobom umjesto građanima...
Najgore od svega je da on tj.Zlatko i dalje ne vidi svoju odgovornost i ljudi oko njega. Ono što članstvo od njega očekuje je OSTAVKA, VANREDNI KONGRES I PROMJENA CJELOKUPNOG RUKOVODEĆEG KADRA OD OPĆINA DO DRŽAVE.
sve tačno.. ja ovo trubim 22 godine, jesam socijlademokrata ali radi zlatka i ulizica nisam sdp... jednom se moralo ovo desiti... nisu imali sluha, ufurali se... i to je to.. najgore sto sada niko nije izasao i javno priznao, vec onaj konj od kandidata ide dublje, izaziva narod: kao kakva vlast takav i narod ili obrnuto
vrbas1979

#36633 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

FTV poziva Hadžiomerovića da odstupi sa uredničke pozicije

Poslovodni odbor RTV Federacije BiH uputio je otvoreno Bakiru Hadžiomeroviću, kandidatu Socijaldemokratske partije BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, kojim ga poziva da odstupi sa uredničke pozicije na FTV-u.

- Ovo pismo je bilo spremno i kanili smo Vam ga poslati netom nakon objave Vaše kandidature za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, ali smo od takve nakane tada prije mjesec dana odustali kako se ne bi pogrešno protumačilo da FederalnaTV hoće direktno utjecati na Vaš, sada je već jasno, solidan rezultat u predizbornoj utrci - navodi se u pismu.

Pismo "ima za cilj krajnje konstruktivne namjere i upućuje nas sve zajedno iznalaženju što hitnijeg konačnog rješenja na zadovoljstvo obiju strana, te molimo da tako i bude shvaćeno s Vaše strane".

- Naime, namjera nam je da u zakonskom i moralnom smislu zaštitimo i Vas i profesiju kojom ste se donedavno bavili, te da odnos RTV Federacije BiH s Vama reguliramo sukladno zakonskim i etičkim normama. S obzirom da je poznato kako ste se kandidovali za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, te se učlanili u političku partiju, dužni smo radi zaštite digniteta RTV Federacije BiH, ali i Vas, te posebno i zaštite profesije kojoj ste donedavno pripadali, obratiti Vam se ovim pismom kako bismo pravovremeno razriješili probleme koji bi mogli veoma brzo postati složeniji - navedeno je.

Prema privremenoj mjeri Opštinskog suda koja se u praksi protegla na dugoročnu sudsku mjeru u Hadžiomerovićevu korist, i zbog iste, on već skoro dvije godine, pa tako i trenutno, posjeduje ugovor o radu za najvišu uredničku poziciju u RTVFBiH - "Urednik TV programa i multimedije", stoji u pismu.

- Svojim direktnim angažmanom u politici, gdje Vas je odabralo da se utrkujete kao kandidat za mjesto člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, definitivno ste i nepovratno raskinuli s novinarskom profesijom, a što ste i sami u nekoliko navrata javno saopštili - navedeno je.

Stoga Poslovodni odbor poziva Hadžiomerovića da se u pisanoj formi obrati svom poslodavcu RTV Federacije BiH i zatraži sporazumni raskid radnog odnosa, "jer sa stajlišta međunarodnih kodeksa demokratskog svijeta neprihvatljiv je izravan politički angažman osobe koja je na tako visokoj poziciji u Javnom servisu".

- Vjerujemo kako je i Vama mučno da ste istodobno politički direktno angažirani na jednoj strani, a da na drugoj strani već par godina svakomjesečno prihodujete sredstva prikupljena od građana koji plaćaju RTV taksu, i to ih prihodujete po osnovu ličnog dohotka, naknade za prijevoz na posao i natrag, te toplog obroka i još svih doprinosa na lični dohodak koji se redovno uplaćuju zbog pomenute privremene sudske mjere. I sve to prihodujete za poziciju Urednika u Javnom servisu za koju je prvi uvjet politička nepristranost. Mišljenja smo, i opet ponavljamo, kako je moralan čin da zaposlenik koji se već kandidovao na političku poziciju kao što je član Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, te se učlanio u političku partiju, samoinicijativno zatraži da odstupi s novinarsko-uredničke pozicije u Javnom servisu RTV Federacije BiH. Ujedno naš zakon o JS RTV FBiH (Službene novine FBIH br.48/08) u članu 38. u stavu (7) (Programski prinicipi) kaže da se »proizvodnja i uređivanje programa« vrši »..nezavisno od stajališta državnih organa, političkih partija i drugih interesnih grupa«, kao i u članu 39. stav (c) pomenutog Zakona (Ostvarivanje programskih principa) da će RTVFBiH »poštivati i podsticati pluralizam političkih, religijskih i drugih ideja«. Samom činjenicom da ste se kao zaposlenik RTV Federacije BiH javno odredili spram svog političkog stajališta i pripadnosti jednoj političkoj opciji, isključuje Vašu nepristrasnost. Ipak, ostavljamo Vam na volju da upravo Vi odlučite o definisanju sutrašnjeg vlastitog dostojanstva i ugleda. Ujedno, Vaše eventualno daljnje inzistiranje da ostanete na poziciji urednika TV programa i multimedije na kojoj već više od dvije godine svakomjesečno i redovito crpite obilate materijalne i sve ostale prinadležnosti, uprkos što ste se kandidirali i u političku partiju već učlanili, može značiti da ovu poziciju u RTV Federacije BiH očajnički držite u pričuvi i to posebice nakon objave rezultata Općih izbora 2014. Radi vjerodostojnosti u Vašem daljnjem političkom radu, zaštite ugleda medijske kuće RTV Federacije BiH, a duboko svjesni činjenice da valjda ne planirate i dalje svakomjesečno prihodovati javna sredstva za radno mjesto koje ne može pripadati političarima, vjerujemo da ćete, kao novi i perspektivni političar, podnijeti zahtjev za sporazumni raskid radnoga odnosa. Tim zahtjevom Vi ćete, na vlastitom primjeru, pokazati da ne prihvatate neprirodni radni odnos na kojem jedan deklarirani političar dobija značajna finansijska sredstva od građana/pretplatnika putem RTV takse za radno mjesto koje mu, kao političaru, ne pripada. Dok ste svojevremeno bili dio novinarske zajednice, upravo ste Vi političarima spočitavali neprirodno i amoralno uzimanje novca od strane građana, a isto spočitavate i danas u svakom Vašem javnom istupu. Apelujemo na Vašu savjest da u konačnici odlučite šta je najbolje za vas i za Kuću u kojoj ste ostvarili sve ono čime se danas u javnosti svakodnevno samopromičete. Ujedno, najiskrenije Vam želimo uspjeh u daljnjem radu i političkom angažmanu koji ste tek odnedavno javno i objavili - navodi se u pismu Poslovodnog odbora RTV Federacije BiH koje potpisuje Džemal Šabić, generalni direktor RTV Federacije BiH.
almir90

#36634 Re: SDP

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote:
standard u tuzlanskom kantonu pada jer se vratilo 5-6 hiljada ljudi iz iraka i afgana... recimo da su mjesecno uzimali po 5 milja - to je onda 300-360 miliona godisnje... sta mislis od cega su pokupovani onoliki stanovi i izgradjene kuce u tuzli, lukavcu, zivinicama u zadnjih desetak godina? ti ljudi su u kantoni donijeli barem tri milijarde maraka u zadnjih deset godina, a danas ih tamo ne radi ni desetina u odnosu na npr. 2010... :roll:

sto se tice makroekonomskih trendova... BiH je ove godine jedina imala rast u regiji... bez poplava bi imali 2.8%... dogodine 4%... to su projekcije IMF-a, dio tog rasta dolazi i od mrskih autoputeva - bez njih bi bili u recesiji kao hrvatska zadnjih sest godina... broj zaposlenih haman isti ko kad su preuzeli vlast, zaduzenost nesto manja, rast veci, penzije vece itd...

sve u svemu na ekonomskom planu jednostavno nema nekih zamjerki - jer su samo radili ono sto je od njih trazio IMF i ono sto su odlucile prosle vlade, tipa autoceste, ulaganja u energetski sektor itd... isto bi radili svi

SDP nije pao zbog nekih katastrofa losih rezultata jer su naslijedili krs stanje i nisu napravili veci belaj - cak su uradili nekih dobrih stvari... vrijeme je da se prizna da je SDP pao zato jer je ljudima jednostavno draza dzamija na stupskoj petlji od lota2 koji bi tu petlju povezao sa autocestom... :D nemam nikakav problem s tim, svako ima svoje prioritete i afinitete, ali ne vidim zasto se treba lagati? SDP ima sasvim dovoljno aferima i bez izmisljanja... a jako je zabavno gledati vjernike iz prvog safa kako pjene i lazu kad im se pomenu komunjare :D pa onda drze drugim moralne lekcije :D

ovo se ne odnosi na tebe, nije problem u tebi, vec u desetinama hiljada glasaca koji vjeruju da je SDP zaduzio zemlju kod IMF-a, uveo PDV, fiskalizaciju itd... a nije... to je uradila nova-stara vlast :D

Da što se Afganistana tiče, svi su se vratili, ostalo ih je još malo, i oni idu nazad do kraja godine.

Ovo dalje se ne odnosi na tebe.

Ja ne znam kako nije kriva vlast za slabljenje standarda (mislim na sve, ne samo SDP)? Kada se spominje povećanje akciza, cigare, alkohol i nekako, ali svi znaju kada se digne akciza i poskupi gorivo, da ne govorimo kako je dopuštena manipulacija sa gorivom i od strane privatnika, zna svako čim poskupi gorivo, ide sve gore. U zadnje 4 godine cijene namirnica su otišle prema gore barem 40%, neke više, neke manje. Privatnicima su povećani rashodi, a smanjeni prihodi, podigle se cijene, jer svi zavise od velikih igrača koji u svakom trenu dižu cijene, jer znaju da se od njih mora uzimati roba. Ima dosta koji su prokleti i ne žele dati bolje plate radnicima, i ako mogu, ali je daleko veći broj onih kojima su povećani troškovi poslovanja i nisu u mogućnosti povećati plate radnicima. Takvih je dosta, i automatski taj radnik za istu platu može kupiti manje, jer je onaj u super/hiper kurac-palac marketu odmah digao cijene. Imaju stvari koje su ti neophodne za život, a to je hrana, koja je drastično poskupila u zadnje 4-5 godine. Vlast je pomagala samo onima koji već imaju milionske obrte, što nije uredu, šta je sa ovim sitnim koji najviše i pune budžet. Ko je omogućio smanjenje poreza i ukidanje carine na strane proizvode, pa sada naši nemaju kapacitet da proizvedu i prodaju svoj proizvod po niskoj cijeni, da rade na količinu, jer su obaveze prevelike, i krajnji proizvod je skup. Zašto je vlast dozvolila da pojednici prijave jedan kamion robe, a uđe ih za njim 5 na crno? I, čaba meni neko ovdje može pričati da vlast nije kriva, kad jest. Podsticaje dobijaju ljudi koji imaju već milione, i za te pare kupuju sebi nova auta, i otpuštaju radnike umjesto da zapošljavaju, i nikome ne odgovaraju za to, već za kaznu dobijaju nove podsticaje, a onaj koji bi šta radio i proizvodio je stavljen na dno spiska.
nikad_vise

#36635 Re: SDP

Post by nikad_vise »

Primjetno je da se neki cak i dice sto nikad ne mijenjaju politicke opcije..lafo pokazuju lojalnost i principijalnost..pa ja mislim da je to ubjedljivo najgluplja grupa ljudi.Jedna stranka moze biti aktivna i prihvatljiva dok ima ideju,dok nesto radi i njeni rezultati se vide..Kada ta stranka zagazi u korupciju,nepotizam i slicno,pa samo neprijatelj ove drzave moze biti lafo lojalan i principijalan i dati joj glas.

Sve u svemu,bio sam veliki kriticar gospodina Skandalozno,i cijele ove garniture SDP-a.Sve go uhljep.
Ali isto tako nemam nista protiv ni da se ova socijaldemokratska opcija reformise i da ponudi ljudima u ovoj drzavi jednu novu ideju i jedno novo clanstvo i povjerenje.Mrziti SDP samo zato sto sam ih mrzio kad su losi je glupost,kad budu dobri od naroda ce dobiti povjerenje al do tada...Nebi valjalo da socijaldemokratska opcija dodje na margine naseg drustva,ali nebi trebala ni da ovaka prljava bude dio neceg bitnog u drzavi.

Ako se ostvari ovo sa SDU i DF to bi mozda izvuklo SDP iz mrtvih.Osim toga ja ne vidim koji covjek od sadasnje SDP garniture moze da trasira ovu stranku i ideju prema naprijed.
madner

#36636 Re: SDP

Post by madner »

Ultima je odlicno objasnio zasto je SDP pao na nos.

Razbijanje koalicija u trku, odustajanje od zacrtane strategije naspram HDZ-a i sto je najgore nesposobnost da se ti planovi pretoce u djelo.
Da ne spominjem pakovanje krivicnih djela da bi se ostvarila neka politika, sto jednostavno cak ni SDA dosad nije radila.
sebija

#36637 Re: SDP

Post by sebija »

vrbas1979 wrote:FTV poziva Hadžiomerovića da odstupi sa uredničke pozicije
Može kad Avdo Avdić izađe Budimiru i Bakiru - genetskom nasljedniku iz pakaša.
Lokman

#36638 Re: SDP

Post by Lokman »

nikad_vise wrote:Primjetno je da se neki cak i dice sto nikad ne mijenjaju politicke opcije..lafo pokazuju lojalnost i principijalnost..pa ja mislim da je to ubjedljivo najgluplja grupa ljudi.Jedna stranka moze biti aktivna i prihvatljiva dok ima ideju,dok nesto radi i njeni rezultati se vide..Kada ta stranka zagazi u korupciju,nepotizam i slicno,pa samo neprijatelj ove drzave moze biti lafo lojalan i principijalan i dati joj glas.

Sve u svemu,bio sam veliki kriticar gospodina Skandalozno,i cijele ove garniture SDP-a.Sve go uhljep.
Ali isto tako nemam nista protiv ni da se ova socijaldemokratska opcija reformise i da ponudi ljudima u ovoj drzavi jednu novu ideju i jedno novo clanstvo i povjerenje.Mrziti SDP samo zato sto sam ih mrzio kad su losi je glupost,kad budu dobri od naroda ce dobiti povjerenje al do tada...Nebi valjalo da socijaldemokratska opcija dodje na margine naseg drustva,ali nebi trebala ni da ovaka prljava bude dio neceg bitnog u drzavi.

Ako se ostvari ovo sa SDU i DF to bi mozda izvuklo SDP iz mrtvih.Osim toga ja ne vidim koji covjek od sadasnje SDP garniture moze da trasira ovu stranku i ideju prema naprijed.
Sutra je u Beogradu velika vojna parada srpske vojske i demonstracija srpsko-ruskog savezništva. Na paradi će biti i Milorad Dodik koji će se sastati sa Putinom. paralelno Federacija se nalazi u potpunom kolapsu a perspektiva je još opasnija jer je kontrolno dugme vlasti dobio ljigavi i korumpirani Bakir Izetbegović koji samo sedam dana nakon što mu je Radončić rahmetli majku nazvao kriminalkom, istoga poziva u vlast. U takvom kontekstu sudbina pomahnitalog Lagumdžije je najmanje bitna. Socijaldemokratija je jedna od mnogih utopija. Kod nas je izvikana i modelirana kao neka vrsta spasonosne solucije u odnosu na feudalni koncept SDA, međutim ideja socijalne pravde u propaloj ekonomiji jeste utopija.
smjesko071

#36639 Re: SDP

Post by smjesko071 »

Lokman wrote:
nikad_vise wrote:Primjetno je da se neki cak i dice sto nikad ne mijenjaju politicke opcije..lafo pokazuju lojalnost i principijalnost..pa ja mislim da je to ubjedljivo najgluplja grupa ljudi.Jedna stranka moze biti aktivna i prihvatljiva dok ima ideju,dok nesto radi i njeni rezultati se vide..Kada ta stranka zagazi u korupciju,nepotizam i slicno,pa samo neprijatelj ove drzave moze biti lafo lojalan i principijalan i dati joj glas.

Sutra je u Beogradu velika vojna parada srpske vojske i demonstracija srpsko-ruskog savezništva. Na paradi će biti i Milorad Dodik koji će se sastati sa Putinom. paralelno Federacija se nalazi u potpunom kolapsu a perspektiva je još opasnija jer je kontrolno dugme vlasti dobio ljigavi i korumpirani Bakir Izetbegović koji samo sedam dana nakon što mu je Radončić rahmetli majku nazvao kriminalkom, istoga poziva u vlast. U takvom kontekstu sudbina pomahnitalog Lagumdžije je najmanje bitna. Socijaldemokratija je jedna od mnogih utopija. Kod nas je izvikana i modelirana kao neka vrsta spasonosne solucije u odnosu na feudalni koncept SDA, međutim ideja socijalne pravde u propaloj ekonomiji jeste utopija.
Bravo Lokman!!
VjecitiStudent

#36640 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Lidija Korać na FTV-u :navijacica:
backy

#36641 Re: SDP

Post by backy »

VjecitiStudent wrote:Lidija Korać na FTV-u :navijacica:
Malo sam bacio oko Lidija kaze da nema promjena u stranci do kongresa SDP-a :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36642 Re: SDP

Post by JoseMujica »

to samo znači da se šemaju da uđu u vlast..i jebe se njima šta neko van halke uhljebljenih misli kad su oni ti koji vuku sve konce unutar stranke

Sljepilo!

al mogu dok ima naivčina koji misle da su ovo nasljednici partizana :roll:
bob_rock

#36643 Re: SDP

Post by bob_rock »

Zna li se ko je ušao u KS od sdp-ovaca.

Koliko sam upratio imaju 4 mandata.
Sarkazam

#36644 Re: SDP

Post by Sarkazam »

Kmecanje na medije :D
pink floydd

#36645 Re: SDP

Post by pink floydd »

Lidija kao jedan od uzroka lošeg (katastrofalnog) rezultata na izborima navodi "projekat" nezavisnih političkih analitičara i javnog servisa između ostalih :D voditeljica je zamalo poče udarati
crvenebrigade

#36646 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

bob_rock wrote:Zna li se ko je ušao u KS od sdp-ovaca.

Koliko sam upratio imaju 4 mandata.
Becirevic, Srna-Bajramovic, Mekic i Sucur.
megaman4

#36647 Re: SDP

Post by megaman4 »

Ovi ne misle još sastavljati novu vlast, a nešto glume i napadaju SDP? :lol: :lol: :-)

Kako danas reče Duljko Hasić uskoro slijedi definitivni BANKROT države i to je neizbježno, a ovo već počeli da trguju sa koalicijama. Nije im februar bio dovoljna opomena, a novi februar je na pragu :-)

SDA ako sada zakaže, ode u povijest kao SKBiH, i bit će da je SDP bolje prošao nego oni.
crvenebrigade

#36648 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

pink floydd wrote:Lidija kao jedan od uzroka lošeg (katastrofalnog) rezultata na izborima navodi "projekat" nezavisnih političkih analitičara i javnog servisa između ostalih :D voditeljica je zamalo poče udarati
Nek' nam je Bog na pomoci sa novim vlastima. :bih:
pink floydd

#36649 Re: SDP

Post by pink floydd »

a sa prošlim nam pomoć nije bila potrebna
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36650 Re: SDP

Post by JoseMujica »

jes vala kad su i Tito i Allah bili uz nas...jel tako nano?!
Post Reply