Grean wrote:
Ovo je interesantan dio. Kako ti navede ucinak im je isti, ali ja mislim da nije razlog da su ocekivanja od Dzeke bila vece nego ona od Mandzukica.
Dzeko ima jedan drugi problem, on je nepokretljiviji i moramo priznati ne izgleda bas graciozno na terenu u svim situacijama, pogotovo kad se radi o kratkim pasovima, kontroli lopte kad nije okrenut ledjima protivnickom golu ili igracu. To se lako pamti dok se teze primjecuje metar stvari u kojima je Dzeko puno jaci igrac i korisniji za ekipu, kao njegov prijem lopte kad je ledima okrenut i onda prebacivanje na krila ili u dubinu sto moze zahvaliti njegovom izvrsnom pregledu igre (da ima bolju motoriku i tehniku na malom prostoru mogao je biti klasicna desetka), brzom razmisljanju i odlicnoj dugoj lopti koju ima (podjednako kvalitetetnoj bilo lijevom ili desnom nogom).
Ja ga ne bih nikad mijenjao za Mandzukica kad pricamo o nasoj reprezentaciji. Za mene je i dan danas za klasu jaci igrac nego Mario.
Ma Mandžukić nije ništa pokretniji od Džeke niti ima bolju pas igru ni prijem lopte, čovjek u Bayernu sa onakvom sredinom terena i onakvim krilima nije prebacio 15 golova po sezoni a ljudi ga pitali loptama ko budalu. Ne bi niko mijenjao Džeku za Mandžukića kakvi to međutim Mandžukić izgleda i jest borbeniji od Džeke, čovjek svoja ograničenja pokušava nadomjestiti tako što grize, Džeko svoja ograničenja nadomješta šetanjem po terenu, jbg.svakog navijača to bode u oči. Mandžukić zna biti i prgav i pogan zna i zagutiti na terenu i sa trenerom dok Džeko glumi uvrijeđenu mladu.
Po učinku što je meni zanimljivo su ove sezone tu negdje Mandžukić je čak dao gol manje u ligi međutim on je za Juve dragocjen, gladijator, na Indexu čitam neki dan članak nešto u fazonu "zašto Juventus ne može bez Mandžukića" zatim "Mandžukić vladar Juventusa".
Očigledno je da iako ima isti ili čak malo lošiji učinak od Džeke da ne vlada nikakvo razočarenje povodom njegovog učinka ni u Juventusu ni kod navijača ni u Italiji a pogotovo ne u Hrvatskoj. Džeko je kloc kod nas, navijači Rome su nadrkani, medije ga već sele u drugi klub.
Po meni sve je do pristupa i ispunjavanja očekivanja kako igrača tako mu i kluba.