Moj izvinj.
Republika Turska
- Bloo
- Globalna šefica
- vjeshalica
#36627 Re: Republika Turska
Dakle da zaokruzimo
Sto se tice Sirije, pomozi.ba skupi pare i uplacuje tamo hranu, jer za robu nije garancija da ce uci u drzavu.
U prevodu oni su pod sankcijama i pomoci nema.
Kao da je to bitni režimu tamo...
Sto se tice Sirije, pomozi.ba skupi pare i uplacuje tamo hranu, jer za robu nije garancija da ce uci u drzavu.
U prevodu oni su pod sankcijama i pomoci nema.
Kao da je to bitni režimu tamo...
- Dozer
#36628 Re: Republika Turska
Jeste li upratili ovo -
A ima i ona rumunska poslanica sto odrza govor u kojem rece svasta... Izmedju ostalog i da su mnoge zemlje povukle svoje ambasadore iz Turske dan i vise prije zemljotresa, a da je rumunska vlada svojim gradjanima dan-dva ranije savjetovala da ne idu u Tursku, sve bez ikakvog jasnog razloga. Ona tvrdi da je zemljotres izazvan namjerno nekakvim geo-oruzjem.
A ima i ona rumunska poslanica sto odrza govor u kojem rece svasta... Izmedju ostalog i da su mnoge zemlje povukle svoje ambasadore iz Turske dan i vise prije zemljotresa, a da je rumunska vlada svojim gradjanima dan-dva ranije savjetovala da ne idu u Tursku, sve bez ikakvog jasnog razloga. Ona tvrdi da je zemljotres izazvan namjerno nekakvim geo-oruzjem.
-
Nierika
#36629 Re: Republika Turska
O tim svjetlima na nebu sam čitala i znala su se pojavljivati prije ili poslije zemljotresa, za izjave iz Rumunije ne znam, ja sam negdje online naletila na snimak neke velike eksplozije. U Ukrajini su se koristila svakakva nelegalna oružja pa me ne bi iznenadilo da se u jednom trenutku i tako nešto desi, mada ne znam ipak da je u Turskoj riječ o tome.
- Dope_Man
#36630 Re: Republika Turska
De ba, zivota ti.Dozer wrote: ↑10/02/2023 15:09 Jeste li upratili ovo -
- DaysleepeR
#36631 Re: Republika Turska
ovo nije Turska već USA, snimak je lansiranje SpaceX-aDozer wrote: ↑10/02/2023 15:09 Jeste li upratili ovo -
-
Nierika
#36632 Re: Republika Turska
Situacija u Turskoj mi je koliko-toliko jasna, za Siriju mi je generalno nejasno kakva je situacija bila prije zemljotresa, je li tamo i dalje ratna zona, jesu li ljudi i dalje u skloništima, koliko ljudi živi u tim područjima, jesu li većinom civili itd.
- geralt
#36633 Re: Republika Turska
Nadji nam link na taj navodni savjet rumunske vlade svojim gradjanima na nekom od njenih zvanicnih kanala. Ima Wayback Machine ako smatras da je izbrisan.Dozer wrote: ↑10/02/2023 15:09 A ima i ona rumunska poslanica sto odrza govor u kojem rece svasta... Izmedju ostalog i da su mnoge zemlje povukle svoje ambasadore iz Turske dan i vise prije zemljotresa, a da je rumunska vlada svojim gradjanima dan-dva ranije savjetovala da ne idu u Tursku, sve bez ikakvog jasnog razloga. Ona tvrdi da je zemljotres izazvan namjerno nekakvim geo-oruzjem.
- jednonogi_Jack
#36634 Re: Republika Turska
Pa o tome i priča. SpaceX je to geo-oružje. Šta sve ljudima-gušterima neće pasti na pamet da koriste za napade.DaysleepeR wrote: ↑10/02/2023 15:47ovo nije Turska već USA, snimak je lansiranje SpaceX-aDozer wrote: ↑10/02/2023 15:09 Jeste li upratili ovo -
- Vitezanin
#36635 Re: Republika Turska
"Munje" ili svjetlo na nebu je dobro poznat fenomen koji se događa prilikom velikih potresa (i nakon), molim vas manite se teorija zavjera.
https://www.nationalgeographic.co.uk/en ... -explained
Pogledajte svjetla na nebu prilikom potresa 8.1 koji je pogodio Meksiko, između ostalog i Mexico City (oko 2:30 min)
Ovu istu stvar mi je objašnjavao i prijatelj iz Čilea (Čile je jako seizmički aktivan) koji je govorio o istoj stvari za vrijeme potresa od 8.8 koji je doživio i mislio da je gotovo sve iako su tamo valjda svi naviknuti na potrese. Ipak, skoro nijedan objekt se nije srušio i skoro sve žrtve su stradale od cunamija jer je gradnja svih objekata strogo kontrolirana od strane države.
https://www.nationalgeographic.co.uk/en ... -explained
Pogledajte svjetla na nebu prilikom potresa 8.1 koji je pogodio Meksiko, između ostalog i Mexico City (oko 2:30 min)
Ovu istu stvar mi je objašnjavao i prijatelj iz Čilea (Čile je jako seizmički aktivan) koji je govorio o istoj stvari za vrijeme potresa od 8.8 koji je doživio i mislio da je gotovo sve iako su tamo valjda svi naviknuti na potrese. Ipak, skoro nijedan objekt se nije srušio i skoro sve žrtve su stradale od cunamija jer je gradnja svih objekata strogo kontrolirana od strane države.
-
giannibelif
#36636 Re: Republika Turska
Ja nisam ništa pročitao ni čuo, a pratim rumunske medije. Ima tamo u Parlamentu svakakvih pojava, najveći pacijenti dolaze iz PNL-a, ne bi me začudilo.
- Leopard_SA
#36637 Re: Republika Turska
Zemljotres namjerno izazvan 
Sta sve covjek nece procitati na internetu, to je strasno. Strasniji su samo ljudi koji vjeruju u to
Sta sve covjek nece procitati na internetu, to je strasno. Strasniji su samo ljudi koji vjeruju u to
- Isner
#36638 Re: Republika Turska
E ako su Rumuni rekli, onda OK, sve do sada sam sumnjao..
- jednonogi_Jack
#36639 Re: Republika Turska
Osumnjičeni graditelj urušene višespratnice u Hatayu uhapšen pri pokušaju bjekstva u Crnu Goru
Mehmet Yasar Coskun, odgovorna osoba kompanije izvođača radova na izgradnji "Rezidencije Renesans", koja je uništena u zemljotresu u Hatayu, priveden je na aerodromu u Istanbulu, odakle je pokušao pobjeći u Crnu Goru, javlja Anadolija.
Tužilaštvo u Gaziosmanpasi naredilo je policijsku akciju u okviru pokrenutih istraga, nakon saznanja da je Mehmet Yasar Coskun došao na aerodrom u Istanbulu s određenom količinom novca kako bi otputovao u inostranstvo.
Zgrada od 13 spratova, "Rezidencije Renesans" u Hatayu, potpuno je srušena u zemljotresima koji su pogodili Tursku, a nadležna tužilaštva pokrenula su opsežne istrage u vezi s katastrofom koja je pogodila regiju.
- ma_zdra'o
#36640 Re: Republika Turska
Upravo su izvukli zenu nakon 12 sati izvlacenja, 115 sati nakon potresa 
-
meridiyan
#36641 Re: Republika Turska
jednonogi_Jack wrote: ↑10/02/2023 19:14 Osumnjičeni graditelj urušene višespratnice u Hatayu uhapšen pri pokušaju bjekstva u Crnu Goru
Mehmet Yasar Coskun, odgovorna osoba kompanije izvođača radova na izgradnji "Rezidencije Renesans", koja je uništena u zemljotresu u Hatayu, priveden je na aerodromu u Istanbulu, odakle je pokušao pobjeći u Crnu Goru, javlja Anadolija.
Tužilaštvo u Gaziosmanpasi naredilo je policijsku akciju u okviru pokrenutih istraga, nakon saznanja da je Mehmet Yasar Coskun došao na aerodrom u Istanbulu s određenom količinom novca kako bi otputovao u inostranstvo.
Zgrada od 13 spratova, "Rezidencije Renesans" u Hatayu, potpuno je srušena u zemljotresima koji su pogodili Tursku, a nadležna tužilaštva pokrenula su opsežne istrage u vezi s katastrofom koja je pogodila regiju.

- kamberovica polje
#36642 Re: Republika Turska
Ovdje se ne zna šta je gore, spratnost, širina zgrade u odnosu na dužinu ili ovaj jadni pokušaj zidova u prizemlju.meridiyan wrote: ↑10/02/2023 21:22jednonogi_Jack wrote: ↑10/02/2023 19:14 Osumnjičeni graditelj urušene višespratnice u Hatayu uhapšen pri pokušaju bjekstva u Crnu Goru
![]()
-
made_in_sarajevo
#36643 Re: Republika Turska
Jaka svjetlost na nebu kao video iz mexica sa prethodne stranice... Hm da nije elektricna energija usljed kratkog spoja prilikom zemljotresa,a posto je noc i to stvara ogromnu svjetlost onda ispadne da su napali mali zeleni ustvari ili mozda cak rumuni napadaju
- jednonogi_Jack
#36644 Re: Republika Turska
Ta tvoja teorija gora od onih zavjerskih.made_in_sarajevo wrote: ↑10/02/2023 22:54 Jaka svjetlost na nebu kao video iz mexica sa prethodne stranice... Hm da nije elektricna energija usljed kratkog spoja prilikom zemljotresa,a posto je noc i to stvara ogromnu svjetlost onda ispadne da su napali mali zeleni ustvari ili mozda cak rumuni napadaju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#36645 Re: Republika Turska
Benzinska pored zgrade
Sarajevo
Sarajevo
-
made_in_sarajevo
#36646 Re: Republika Turska
jednonogi_Jack wrote: ↑10/02/2023 23:02Ta tvoja teorija gora od onih zavjerskih.made_in_sarajevo wrote: ↑10/02/2023 22:54 Jaka svjetlost na nebu kao video iz mexica sa prethodne stranice... Hm da nije elektricna energija usljed kratkog spoja prilikom zemljotresa,a posto je noc i to stvara ogromnu svjetlost onda ispadne da su napali mali zeleni ustvari ili mozda cak rumuni napadaju![]()
Iz zemlje izlaze munje koje sjevaju po nebu. Tako zemlja vraca nebu za sve kise i gromove
- jednonogi_Jack
#36647 Re: Republika Turska
made_in_sarajevo wrote: ↑10/02/2023 23:53
Iz zemlje izlaze munje koje sjevaju po nebu. Tako zemlja vraca nebu za sve kise i gromove![]()
-
meridiyan
#36648 Re: Republika Turska
Trudnica zarobljena pod ruševinama spašena je nakon 115 sati u okrugu Nurdağı u turskoj južnoj provinciji Gaziantep
- Dozer
#36649 Re: Republika Turska
Samo postavih sta se vrti po netu ba, sta pjenite odmah
Trazio sam Rumunku i ja po netu, ali ne uspjeh naci. Snimak s prevodom dobio na viber.
A sta kaze..."svjetla na nebu su normalna pojava kad su zemljotresi....".
OK. Zasto? Na koji nacin i zasto zemljotres, prije nego pocne, uzrokuje pojave svjetlosti na nebu? Koja je veza, fizicki, hemijski ili drugi uzrocno-posljedicni odnos?
Trazio sam Rumunku i ja po netu, ali ne uspjeh naci. Snimak s prevodom dobio na viber.
A sta kaze..."svjetla na nebu su normalna pojava kad su zemljotresi....".
OK. Zasto? Na koji nacin i zasto zemljotres, prije nego pocne, uzrokuje pojave svjetlosti na nebu? Koja je veza, fizicki, hemijski ili drugi uzrocno-posljedicni odnos?
-
El_comadante
#36650 Re: Republika Turska
Kaže neko namjerno izazvao zemljotres... Valjda bi gađao glavni grad, Ankara, najveći grad, Istanbul, ili ekonomsku regiju, Anadolija. Zašto bi gađao neko tamo neku regiju?