Sirija
- fosna2014
#36626 Re: Sirija
Kako samo izbjegavaju odgovor. Krasno. 
- Kikibombona
#36627 Re: Sirija
Potpuno je jasno da je Izralel na strani Nusre i ekipe, da zele njihovu pobjedu.Asadova diktatura je zlo za Arape, Nusra i ta ekipa su jos 100 puta vece zlo. Izraelci ne forsiraju ekipu koja im je civilizacijski i po svjetonazoru bliza, vec forsiraju opciju koja ce neprijatelja vratiti 200 godina unazad. Natanjahu ce kafu radije popiti sa Asadom, ali ako bira neprijatelja izabrat ce Nusru i Dzulanija. Pobjeda Nusre i ekipe znaci nazadovanje, tehnolosko i svako drugo zaostajanje, sektaska mrznja i unutararapski raskol, konstantni sukobi i nesigurnost.... Posto se radi o radikalnim i fanaticnim opcijama, uvijek ih mogu isprovocirati i reakciju iskoristiti da prosire teritorij.
Izrael bi tek volio da sinajska bagra izazove haos u Egiptu. Poslije bi mogliako isprovocirati reakciju i konacno zauzeti Sinaj pod izgovorom da je to jedini nacin da zastite zidovski narod. Zbog toga je Sisi jedina nada za Arape. Puno od njega ocekujem....
Izrael bi tek volio da sinajska bagra izazove haos u Egiptu. Poslije bi mogliako isprovocirati reakciju i konacno zauzeti Sinaj pod izgovorom da je to jedini nacin da zastite zidovski narod. Zbog toga je Sisi jedina nada za Arape. Puno od njega ocekujem....
-
sarajevoxxxx
#36628 Re: Sirija
Suniti to upravo rade. Zadnje dvije ili tri decenije a u Egiptu zadnjih pola vijeka, slomiše se da dokažu kako su umjereni, kako je to to. I evo imaju za nagradu nasilje u svim zemljama, ratovi, bombe, danas u Peševaru desetine poginulih ispred džamije.Kikibombona wrote:Potpuno je jasno da je Izralel na strani Nusre i ekipe, da zele njihovu pobjedu.Asadova diktatura je zlo za Arape, Nusra i ta ekipa su jos 100 puta vece zlo. Izraelci ne forsiraju ekipu koja im je civilizacijski i po svjetonazoru bliza, vec forsiraju opciju koja ce neprijatelja vratiti 200 godina unazad. Natanjahu ce kafu radije popiti sa Asadom, ali ako bira neprijatelja izabrat ce Nusru i Dzulanija. Pobjeda Nusre i ekipe znaci nazadovanje, tehnolosko i svako drugo zaostajanje, sektaska mrznja i unutararapski raskol, konstantni sukobi i nesigurnost.... Posto se radi o radikalnim i fanaticnim opcijama, uvijek ih mogu isprovocirati i reakciju iskoristiti da prosire teritorij.
Sve što su više suniti bolji, za nagradu imaju nove hiljade masakriranih žena i djece. Taj mrski terorizam, nema druge nego pojačati Koaliciju na 150 zemalja, kupiti još par hiljada dronova i ožeži.
Možda da postave i neke maskote po Londonu i Parizu da hodaju ulicama i da govore da su muslimani fini da nisu svi isil ili neke slične aktivnosti
-
zrakomlat
#36629 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Potpuno je jasno da je Izralel na strani Nusre i ekipe, da zele njihovu pobjedu.Asadova diktatura je zlo za Arape, Nusra i ta ekipa su jos 100 puta vece zlo. Izraelci ne forsiraju ekipu koja im je civilizacijski i po svjetonazoru bliza, vec forsiraju opciju koja ce neprijatelja vratiti 200 godina unazad. Natanjahu ce kafu radije popiti sa Asadom, ali ako bira neprijatelja izabrat ce Nusru i Dzulanija. Pobjeda Nusre i ekipe znaci nazadovanje, tehnolosko i svako drugo zaostajanje, sektaska mrznja i unutararapski raskol, konstantni sukobi i nesigurnost.... Posto se radi o radikalnim i fanaticnim opcijama, uvijek ih mogu isprovocirati i reakciju iskoristiti da prosire teritorij.
- Klavikula
#36630 Re: Sirija
nedavno sam postavio tekst iz Monitora u kojem pobunjenicki komandanti kazu da im Izrael pruza logisticku i artiljerijsku podrsku, lijeci ranjenike i pruza obavjestajne podatke, te pazi sad ovo, planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu.
gorenavedno je cinjenica, a kako ce to kome leci srcu druga je stvar.
-
sarajevoxxxx
#36631 Re: Sirija
Zapad nikad nije želio odlazak Asada, da je želio prepustio bi isilu Kobane, aerodrom u Deir Zoru, polja Šair pa i Haleb. Umjesto toga bombarduje isil, pa sam se kiki raduje naoružavanju Pešmergi i on zna da Kobane nikad ne bi bio odbranjen da nije bilo Koalicije.zrakomlat wrote:Kikibombona wrote:Potpuno je jasno da je Izralel na strani Nusre i ekipe, da zele njihovu pobjedu.Asadova diktatura je zlo za Arape, Nusra i ta ekipa su jos 100 puta vece zlo. Izraelci ne forsiraju ekipu koja im je civilizacijski i po svjetonazoru bliza, vec forsiraju opciju koja ce neprijatelja vratiti 200 godina unazad. Natanjahu ce kafu radije popiti sa Asadom, ali ako bira neprijatelja izabrat ce Nusru i Dzulanija. Pobjeda Nusre i ekipe znaci nazadovanje, tehnolosko i svako drugo zaostajanje, sektaska mrznja i unutararapski raskol, konstantni sukobi i nesigurnost.... Posto se radi o radikalnim i fanaticnim opcijama, uvijek ih mogu isprovocirati i reakciju iskoristiti da prosire teritorij.
Izrael bi tek volio da sinajska bagra izazove haos u Egiptu. Poslije bi mogliako isprovocirati reakciju i konacno zauzeti Sinaj pod izgovorom da je to jedini nacin da zastite zidovski narod. Zbog toga je Sisi jedina nada za Arape. Puno od njega ocekujem....bra'o Kiki.
-
zrakomlat
#36632 Re: Sirija
Osim što je taj Kobane u Siriji, kakve veze ima s Asadom. Tamo braća nisu napadala Asada nego Kurde. Bezveze ih napadali, htjeli ih istrijebiti iz obijesti, jer je taj Kobane talašika od mjesta, bitan domicilnom stanovništvu i nikome više.sarajevoxxxx wrote:Zapad nikad nije želio odlazak Asada, da je želio prepustio bi isilu Kobane, aerodrom u Deir Zoru, polja Šair pa i Haleb. Umjesto toga bombarduje isil, pa sam se kiki raduje naoružavanju Pešmergi i on zna da Kobane nikad ne bi bio odbranjen da nije bilo Koalicije.zrakomlat wrote:Kikibombona wrote:Potpuno je jasno da je Izralel na strani Nusre i ekipe, da zele njihovu pobjedu.Asadova diktatura je zlo za Arape, Nusra i ta ekipa su jos 100 puta vece zlo. Izraelci ne forsiraju ekipu koja im je civilizacijski i po svjetonazoru bliza, vec forsiraju opciju koja ce neprijatelja vratiti 200 godina unazad. Natanjahu ce kafu radije popiti sa Asadom, ali ako bira neprijatelja izabrat ce Nusru i Dzulanija. Pobjeda Nusre i ekipe znaci nazadovanje, tehnolosko i svako drugo zaostajanje, sektaska mrznja i unutararapski raskol, konstantni sukobi i nesigurnost.... Posto se radi o radikalnim i fanaticnim opcijama, uvijek ih mogu isprovocirati i reakciju iskoristiti da prosire teritorij.
Izrael bi tek volio da sinajska bagra izazove haos u Egiptu. Poslije bi mogliako isprovocirati reakciju i konacno zauzeti Sinaj pod izgovorom da je to jedini nacin da zastite zidovski narod. Zbog toga je Sisi jedina nada za Arape. Puno od njega ocekujem....bra'o Kiki.
-
sarajevoxxxx
#36633 Re: Sirija
To su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu. Znaš kome je ta činjenica bitna, arapskom mentalitetu kojem se cijeli svijet vrti oko Izraela. To je onaj mentalitet koji slavi pobjedu nad Izraelom kada usmrti 40 izraelskih vojnika a ne vidi 2000 palestinskih poginulih žena i djece.Klavikula wrote:nedavno sam postavio tekst iz Monitora u kojem pobunjenicki komandanti kazu da im Izrael pruza logisticku i artiljerijsku podrsku, lijeci ranjenike i pruza obavjestajne podatke, te pazi sad ovo, planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu.
Poremečaj vrijednosti, gdje je mržnja prema Izraelu pomutila im razum, i samo iz problema i nasilja srljaju u još veće nasilje.
Znaju se svetinje u islamu, život na prvom mjestu pa sve ostalo. Poslanik s.a.v.s. je rekao da je čast jednog muslimana svetija od Kabe, a Kaba je svetija od Jerusalema ili Kudsa. Gdje su Palestinci od ovog hadisa. Potpuno manje bitne stvari su uzdigli na stepen svetosti za to im i jeste danas stanje ovako.
- harač
#36634 Re: Sirija
trivijalna je činjenica da su vehabije cionističko kukavičije jaje
- AleksoMKD
#36635 Re: Sirija
Da su prepustili ISIS-u Kobane internet i televizija bi bila preplavljena novim dostignucima ISIS-ovaca kao masovna ubistva, prodaja zena u roblje, razapinjanje i slicne stvari kojima se oni ponose.sarajevoxxxx wrote: Zapad nikad nije želio odlazak Asada, da je želio prepustio bi isilu Kobane, aerodrom u Deir Zoru, polja Šair pa i Haleb. Umjesto toga bombarduje isil, pa sam se kiki raduje naoružavanju Pešmergi i on zna da Kobane nikad ne bi bio odbranjen da nije bilo Koalicije.
Tek tada bi bilo tesko prodati pricu da su borci protiv Asada "good guys".
Da se razume, ne podrzavam nikoga jer je izbor Sirijaca momentalno dali da te muce elektrosokovima i streljaju u zoru, ili da te bicuju i odrube glavu u zoru.
Ali ISIS-ovci su najveci ljudski sljam na planeti momentalno i svako ko ih podrzava je po mome skromnom misljenju sjeban u mozak.
- Kikibombona
#36636 Re: Sirija
Dok sam citao ovaj komentar kroz glavu mi prodje dokumentarac o Mosadu. Agenti Mosada nauceo sve o islamu, arapski govore perfektno i predstavljaju se kao Arapi. A u stvari su agenti koji prikupljaju podatke. Hehesarajevoxxxx wrote:To su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu. Znaš kome je ta činjenica bitna, arapskom mentalitetu kojem se cijeli svijet vrti oko Izraela. To je onaj mentalitet koji slavi pobjedu nad Izraelom kada usmrti 40 izraelskih vojnika a ne vidi 2000 palestinskih poginulih žena i djece.
Poremečaj vrijednosti, gdje je mržnja prema Izraelu pomutila im razum, i samo iz problema i nasilja srljaju u još veće nasilje.
Znaju se svetinje u islamu, život na prvom mjestu pa sve ostalo. Poslanik s.a.v.s. je rekao da je čast jednog muslimana svetija od Kabe, a Kaba je svetija od Jerusalema ili Kudsa. Gdje su Palestinci od ovog hadisa. Potpuno manje bitne stvari su uzdigli na stepen svetosti za to im i jeste danas stanje ovako.
Nego, salu na stranu, ima razuma i istine u ovome sto pises. Besmisleno je ulaziti u sukob sa Izraelom kada su visestruko jaci. Hamas ima pogresan i za Palestince poguban odnos prema Izraelu. Isto tako tvrdim da je odnos PKK prema Turskoj bio pogresan. Ako si slabiji, silu ne koristi, sluzi se mozgom da ostvaris ciljeve.
- Klavikula
#36637 Re: Sirija
a sto ne prokomentarisa logisticku i artiljerijsku podrsku i planiranje i rukovodjenje operacijama pobunjenikasarajevoxxxx wrote:To su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu. Znaš kome je ta činjenica bitna, arapskom mentalitetu kojem se cijeli svijet vrti oko Izraela. To je onaj mentalitet koji slavi pobjedu nad Izraelom kada usmrti 40 izraelskih vojnika a ne vidi 2000 palestinskih poginulih žena i djece.Klavikula wrote:nedavno sam postavio tekst iz Monitora u kojem pobunjenicki komandanti kazu da im Izrael pruza logisticku i artiljerijsku podrsku, lijeci ranjenike i pruza obavjestajne podatke, te pazi sad ovo, planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu.
helem, mozda tebi nema nista lose u tome, sve je to ok. kazem zavisi kako ko dozivljava. misljenja sam, vjerujem da ces se i ti sloziti, da u arapskom svijetu i nije bas pozitivna stvar kad usko sarajdjujes sa Izraelom, a pogotovo ne kad ti oni vode vojne operacije. naravno, ovdje mislim na obican narod.
- Opetja033
#36638 Re: Sirija
Jedino ovo moze pacificirati BI i donijeti prosperitet i stabilnost kompletnom regionu i svim njegovim stanovnicima:

-
hAZNADAR
#36639 Re: Sirija
xxxxxxx
Jos cemo mi cuti i prijateljske komentare. Izrael moze biti miran od ISIS-a, kao sto je kod nas RS mirna od vehabijskih "incidenata".
Pametnom dovoljno da vidi ko drzi kajase ISIS-u, nusri, i svima ostalim miljenicima. A tvoja pamet je samo instrukcija sa hutbi, gdje se mogu kladiti da na vrhu hijerarhije ne stoji musliman ili prijatelj muslimana.
Kada vas covjek pritisne, tek tada se sjetite Izraela, cetnika, dronova,...
To su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu
Jos cemo mi cuti i prijateljske komentare. Izrael moze biti miran od ISIS-a, kao sto je kod nas RS mirna od vehabijskih "incidenata".
Pametnom dovoljno da vidi ko drzi kajase ISIS-u, nusri, i svima ostalim miljenicima. A tvoja pamet je samo instrukcija sa hutbi, gdje se mogu kladiti da na vrhu hijerarhije ne stoji musliman ili prijatelj muslimana.
- fosna2014
#36640 Re: Sirija
Meni je fascinantno da kod vidljivih cinjenica, dakle, da pobunjenici LICNO traze vecu podrsu Izraela, znaci vojni tzv. vrh FSA komande i Nusre trazi pomoc Izraela da bombarduju polozaje Hezbollaha i SAA. JAVNO u jednoj od najvecih Izraelskih novinahAZNADAR wrote:xxxxxxxTo su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu![]()
![]()
![]()
Mislim da je stvarno zalosno. I kada pocnes pitati za njegovo misljenje o tome, pocne o barel bombama, Assadu, 4 milijarde dolara Hezbollahu itd. Kao ja ne znam da padaju barel bombe na polozaje pobunjenika ili sta? J**** im m**** i jednim i drugim i trecim dole u Siriji. Mene to ne tangira, ali kad mi dodje ovaj knock-out with rest of the world savoxxx. Pa to je za zaliti. Ko moze one budaletine podrzati bile one fsa, nusra isil, if i kako se vec sve zovu.
Takvi ce Siriju, ukoliko dodju na vlast, odvesti 200 godina unazad a to Izraelu i okolici odgovara. Protivnik manje.
- fosna2014
#36641 Re: Sirija
Da se prisjetimo:

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#36642 Re: Sirija
jel ti to vjeruješ izraelskim(cionističkim) novinamafosna2014 wrote:
Meni je fascinantno da kod vidljivih cinjenica, dakle, da pobunjenici LICNO traze vecu podrsu Izraela, znaci vojni tzv. vrh FSA komande i Nusre trazi pomoc Izraela da bombarduju polozaje Hezbollaha i SAA. JAVNO u jednoj od najvecih Izraelskih novina![]()
-
sarajevoxxxx
#36643 Re: Sirija
Ponovo pišeš besmislice. Ko rukovodi odbranom Darije i Džobera? Koje zauzeo Wadi Deif? Više je sto puta fascinantna odbrana Darije i Džobera nego napredovanje u Deri što je sve samo ne lagano odrađen zadatak. Samo na zatvoru i silosima Garez u Deri mislilm 660 boraca opozicije je poginulo. Svaku osvojenu kotu su platili desetinama poginulih boraca. Milion puta su više motivisani za borbu od režima. U Damasku milion vojnika a Hezbollah i Iranska garda brani Kalemun i Deru.Klavikula wrote:a sto ne prokomentarisa logisticku i artiljerijsku podrsku i planiranje i rukovodjenje operacijama pobunjenikasarajevoxxxx wrote:To su laži i besmislice, ali i da je istina šta ima loše liječiti se u Izraelu. Znaš kome je ta činjenica bitna, arapskom mentalitetu kojem se cijeli svijet vrti oko Izraela. To je onaj mentalitet koji slavi pobjedu nad Izraelom kada usmrti 40 izraelskih vojnika a ne vidi 2000 palestinskih poginulih žena i djece.Klavikula wrote:nedavno sam postavio tekst iz Monitora u kojem pobunjenicki komandanti kazu da im Izrael pruza logisticku i artiljerijsku podrsku, lijeci ranjenike i pruza obavjestajne podatke, te pazi sad ovo, planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu.
Znaju se svetinje u islamu, život na prvom mjestu pa sve ostalo. Poslanik s.a.v.s. je rekao da je čast jednog muslimana svetija od Kabe, a Kaba je svetija od Jerusalema ili Kudsa. Gdje su Palestinci od ovog hadisa. Potpuno manje bitne stvari su uzdigli na stepen svetosti za to im i jeste danas stanje ovako.savoxe ovo pobunjenicki komandanti tvrde, tvrde pripadnici UN-a na Golanu. doduse, nije jos potvrdio Orient news, al i bez toga mislim da se moze uzeti kao cinjenica
![]()
helem, mozda tebi nema nista lose u tome, sve je to ok. kazem zavisi kako ko dozivljava. misljenja sam, vjerujem da ces se i ti sloziti, da u arapskom svijetu i nije bas pozitivna stvar kad usko sarajdjujes sa Izraelom, a pogotovo ne kad ti oni vode vojne operacije. naravno, ovdje mislim na obican narod.
Svaki dan režim izvede 100-150 zračnih udara i tako 4 godine. Plus imaju Koaliciju koja brani aerodrom u Deir Zoru ožeže ponekad po Nusri u Idlibu i po položajima isa u Reki koji su mu bitni da bi slomio tvog Brku i pride sve svjetske agencije koje Asada pokrivaju tako što od sto masakara koje počini barel-bombama objave jedan ili ni jedan, i pomažu mu u njegovoj propagandi koja se zasniva na tome da je on manje zlo.
Neka objave onu klaonicu Dumi neka javnost vidi koje Asad. Neka objave svaki masakr kojeg počini. Sto puta su više izvještavali o izraelskim masakrima u Gazzi, a daleko gora situacija je u Siriji, daleko je teže Palestincima u logoru Jermuk nego onima u Gazzi. Zašto se Hezbollah onda ne biri za te Palestince?
Ako išta ima dobro i u tom liječenju je to što padaju te teorije o Izraelu na kojima muslimanska elita i sunitska i šiitska manipuliše. Za sve je kriv Izrael, eto oni jadni se zapetlhali u izraelskim zavjerama, a u iračkoj vojsci 50 000 fiktivnih vojnika, prvi obavještajac iračke skužbe ima osnovnu školu.
Pogledaj izvještaj pakistanskih službi kojeg su naoravili nakon one afere sa Bin Ladenom, hiljadu rupa u sigurnosnim agencijana, nigdje nikakvog reda, je li im Izrael ili teroristi kriv što su muslimanske države korumpirane i užasno neorganizovane?
- fosna2014
#36644 Re: Sirija
Ne, ali zasto gospodin iz vrha FSA moze dati njima intervju? Vjerujem svojim ocima, a mozes prolistati i na stranicama FSA velika vijest je to bila. Dosao im Babo u pomoc.japin_mutapi wrote:jel ti to vjeruješ izraelskim(cionističkim) novinamafosna2014 wrote:
Meni je fascinantno da kod vidljivih cinjenica, dakle, da pobunjenici LICNO traze vecu podrsu Izraela, znaci vojni tzv. vrh FSA komande i Nusre trazi pomoc Izraela da bombarduju polozaje Hezbollaha i SAA. JAVNO u jednoj od najvecih Izraelskih novina![]()
Last edited by fosna2014 on 13/02/2015 19:11, edited 1 time in total.
- Klavikula
#36645 Re: Sirija
ne pricamo o Dzobaru, Dumi, Kalamunu, Idlibu, vec o Dari.sarajevoxxxx wrote:
Ponovo pišeš besmislice. Ko rukovodi odbranom Darije i Džobera? Koje zauzeo Wadi Deif? Više je sto puta fascinantna odbrana Darije i Džobera nego napredovanje u Deri što je sve samo ne lagano odrađen zadatak. Samo na zatvoru i silosima Garez u Deri mislilm 660 boraca opozicije je poginulo. Svaku osvojenu kotu su platili desetinama poginulih boraca. Milion puta su više motivisani za borbu od režima. U Damasku milion vojnika a Hezbollah i Iranska garda brani Kalemun i Deru.
Svaki dan režim izvede 100-150 zračnih udara i tako 4 godine. Plus imaju Koaliciju koja brani aerodrom u Deir Zoru ožeže ponekad po Nusri u Idlibu i po položajima isa u Reki koji su mu bitni da bi slomio tvog Brku i pride sve svjetske agencije koje Asada pokrivaju tako što od sto masakara koje počini barel-bombama objave jedan ili ni jedan, i pomažu mu u njegovoj propagandi koja se zasniva na tome da je on manje zlo.
Neka objave onu klaonicu Dumi neka javnost vidi koje Asad. Neka objave svaki masakr kojeg počini. Sto puta su više izvještavali o izraelskim masakrima u Gazzi, a daleko gora situacija je u Siriji, daleko je teže Palestincima u logoru Jermuk nego onima u Gazzi. Zašto se Hezbollah onda ne biri za te Palestince?
Ako išta ima dobro i u tom liječenju je to što padaju te teorije o Izraelu na kojima muslimanska elita i sunitska i šiitska manipuliše. Za sve je kriv Izrael, eto oni jadni se zapetlhali u izraelskim zavjerama, a u iračkoj vojsci 50 000 fiktivnih vojnika, prvi obavještajac iračke skužbe ima osnovnu školu.
Pogledaj izvještaj pakistanskih službi kojeg su naoravili nakon one afere sa Bin Ladenom, hiljadu rupa u sigurnosnim agencijana, nigdje nikakvog reda, je li im Izrael ili teroristi kriv što su muslimanske države korumpirane i užasno neorganizovane?
moja hipoteza je da Izrael planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu (Dara i Kuneitra, te juzni Damask). argumenti su izvjestaji UN-a i tvrdnje pobunjenickih komandanata. rekao bih da je hipoteza poprilicno dokazana.
no, prihvatam kontraargumente, ako postoje. bujrum iznesi.
btw. ako cemo raspravljati nek to bude bez preseravanja i skakanja sa teme na temu kad god nisi upravu.
-
sarajevoxxxx
#36646 Re: Sirija
Živ bio režim je sto puta snažniji u Dariji i Džoberu pa opet ništa, nula. Zašto je onda čudno razvaljivanje režima u Deri. Ako ih pomaže Izrael u Deri ko ih pomaže u Džobaru i u Dariji.Klavikula wrote:ne pricamo o Dzobaru, Dumi, Kalamunu, Idlibu, vec o Dari.sarajevoxxxx wrote:
Ponovo pišeš besmislice. Ko rukovodi odbranom Darije i Džobera? Koje zauzeo Wadi Deif? Više je sto puta fascinantna odbrana Darije i Džobera nego napredovanje u Deri što je sve samo ne lagano odrađen zadatak. Samo na zatvoru i silosima Garez u Deri mislilm 660 boraca opozicije je poginulo. Svaku osvojenu kotu su platili desetinama poginulih boraca. Milion puta su više motivisani za borbu od režima. U Damasku milion vojnika a Hezbollah i Iranska garda brani Kalemun i Deru.
moja hipoteza je da Izrael planira i rukovodi operacije pobunjenika na jugu (Dara i Kuneitra, te juzni Damask). argumenti su izvjestaji UN-a i tvrdnje pobunjenickih komandanata. rekao bih da je hipoteza poprilicno dokazana.
btw. ako cemo raspravljati nek to bude bez preseravanja i skakanja sa teme na temu kad god nisi upravu.
Nije do Izraela već do motivacije, hrabrosti, srčanosti. Za režim se danas još bore samo sektaši, i jedino sektaške jedinice mogu donijeti kakvu takvu pobjedu što je dokaz i ovo napredovanje režima u trenutku kada Iran otvoreno i javno ulazi u sirijski sukob.
Kakav moraš biti gad pa stati na stranu ubice i žena, ili gdje mu je vojnička čast. Bori se protiv sto puta slabijeg naoružanog neprijatelja.
- insomnia78
#36647 Re: Sirija
Sreca pa su ISIL-ovci sve casni vojnicisarajevoxxxx wrote:Živ bio režim je sto puta snažniji u Dariji i Džoberu pa opet ništa, nula. Zašto je onda čudno razvaljivanje režima u Deri. Ako ih pomaže Izrael u Deri ko ih pomaže u Džobaru i u Dariji.Klavikula wrote:ne pricamo o Dzobaru, Dumi, Kalamunu, Idlibu, vec o Dari.sarajevoxxxx wrote:
Nije do Izraela već do motivacije, hrabrosti, srčanosti. Za režim se danas još bore samo sektaši, i jedino sektaške jedinice mogu donijeti kakvu takvu pobjedu što je dokaz i ovo napredovanje režima u trenutku kada Iran otvoreno i javno ulazi u sirijski sukob.
Kakav moraš biti gad pa stati na stranu ubice i žena, ili gdje mu je vojnička čast. Bori se protiv sto puta slabijeg naoružanog neprijatelja.
Da nabrajamo casne postupke il ne treba?
-
sarajevoxxxx
#36648 Re: Sirija
To što ti govoriš je propaganda namjenjena režimskom i iranskom javnom mnijenju kojem se čitav sviijet vrti oko Izraela.
Muqaweme we mumania - otpor i suzdržanost. Ono što je kod nas nacionalizam to je kod arapa sekraštvo odnosno kod diktatura muqaweme tj otpr prema Izraelu. Izmišljeni prioritet, u kojeg vjeruje stoka, dok oni na vrhu političari se smiju i savršeno slažu.
Muqaweme we mumania - otpor i suzdržanost. Ono što je kod nas nacionalizam to je kod arapa sekraštvo odnosno kod diktatura muqaweme tj otpr prema Izraelu. Izmišljeni prioritet, u kojeg vjeruje stoka, dok oni na vrhu političari se smiju i savršeno slažu.
Last edited by sarajevoxxxx on 13/02/2015 19:29, edited 1 time in total.
- fosna2014
#36649 Re: Sirija
*Samo treba pogledati borbenu kartu Damaska i ostalih gradova od prosle godine i uporediti sa danas, tada se vidi ko je nula, moja savoxxx. Oni pacovi sto kopaju tunele po naseljima finiji stakori.
Kad se sjetim samo kolektivnog "bujanja" ovdje na forumu: "sad zauzeta baza ova ona, zauzet Sbeneh, Moadamya, ... Adra" (kolektivno ludilo ovdje na forumu i svr... na pokolj nad civilima - i urlanje od strane poznate nama raje na forumu.
*A gdje su sad
Nalupali su ih kao rahmetli Puzic tamburu. 
*A gdje su sad
- Klavikula
#36650 Re: Sirija
dakle, nemas kontraargumente.sarajevoxxxx wrote:Živ bio režim je sto puta snažniji u Dariji i Džoberu pa opet ništa, nula. Zašto je onda čudno razvaljivanje režima u Deri. Ako ih pomaže Izrael u Deri ko ih pomaže u Džobaru i u Dariji.
zdra'o.