Demokratska fronta Željko Komšić

bunk

#36626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Jel to na pomolu nova pro/ Bosansko/gradjanska/liberal/ Hercegovacko/zaobidji akomozesakoneprikljiciimse/ koalicija
:lol: :lol:
Hafis

#36627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pici wrote:

legenda :mrgreen: :thumbup: :bih:
Grado? Jašta je nego legenda...i uvijek u trendu. Promijenio je u karijeri više dresova od Anelce.

Kako ono bi ona njegova čuvena s predizbornog plakata za Haretovu SBiH ''Živio sam, živim i živjet ću s Bošnjacima''

Rekao bi čovjek da se javlja iz srca Ugande gdje je proveo 15 godina proučavajući planinske gorile na takav način da im se potpuno uklopio u čopor.

I ja sam, živim, živjet ću i dalje, ali ne stavljam to na plakat, jer se to u mom životu podrazumijeva, demagože stari.
Janjicar

#36628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Janjicar »

Hafis wrote:
pici wrote:

Grado? Jašta je nego legenda...i uvijek u trendu. Promijenio je u karijeri više dresova od Anelce.

Kako ono bi ona njegova čuvena s predizbornog plakata za Haretovu SBiH ''Živio sam, živim i živjet ću s Bošnjacima''

Rekao bi čovjek da se javlja iz srca Ugande gdje je proveo 15 godina proučavajući planinske gorile na takav način da im se potpuno uklopio u čopor.

I ja sam, živim, živjet ću i dalje, ali ne stavljam to na plakat, jer se to u mom životu podrazumijeva, demagože stari.
Demagože, te tvoje rečenice koje si naveo, da li mijenjaju suštinu da je Gojer istinu rek'o ?
Hafis

#36629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Janjicar wrote: Demagože, te tvoje rečenice koje si naveo, da li mijenjaju suštinu da je Gojer istinu rek'o ?
Ne znam otkud muda da mi se obraćaš. Ti si svoje rekao
Janjicar
kad ste većina zadojeni fašisti i šovinisti (čast onih možda 20%
Još jednom čestitke na iskrenosti :thumbup:

Inače drugi žuti.
Slijedeći prekršaj i ode ti kume kod slične raje u filter, pa s njima raspravljaj o postotcima.
Janjicar

#36630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Janjicar »

To ti je Tigar1 napisao :lol:

Ne odgovori ti meni...
Hafis

#36631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

bunk wrote:Jel to na pomolu nova pro/ Bosansko/gradjanska/liberal/ Hercegovacko/zaobidji akomozesakoneprikljiciimse/ koalicija
Ja u toj kombinaciji nešto ne vidim neku ''građansku'' komponentu.
Gledajući cjelokupan nastup DF-a u predizbornoj ali i poslijeizbornoj kampanji, postavljam sebi pitanje kako tek izgleda neka bošnjačka ekstremna nacionalistička stranka kad su im socijaldemokrati ovakvi.
Pa Fahro je za tu ekipu Karl Marx :D
bunk

#36632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Nisam mislio na df nego na
Sdpsbbnshdz :lol:
Hafis

#36633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Janjicar wrote::lol: :lol:

Ne odgovori ti meni...
Au, sory stari. Pogrešno navođenje vatre. Jest, nisi ti.
A gledfe pitanja.
Hoćeš iskreno...najiskrenije...nisam ni pogledao snimak, niti ću. Ne pada mi na pamet još i gledati što onaj stari uhljeb komentira.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Janjicar wrote:
Hafis wrote:
pici wrote:

Demagože, te tvoje rečenice koje si naveo, da li mijenjaju suštinu da je Gojer istinu rek'o ?

nije bitno sHa je grada reknuo neg kako je mjenjo dresove ko anelka koji je ipak zabijao golove a grada koji je rodjeni mostarac zabio Čabuljarcu ko je i sta je... lopov :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#36635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

malakh wrote:
izvrsni direktor wrote: "Zeljkina borba za gradjansku bih" ??? :lol:
Mozda: zeljkina borba za uhljebljenje, pare, vlast, i usput za sda ideale.
Df i gradjanska ideja? Zezas nas jelde?

Dat ce mu bake na federalnom nivou mjesto "ostalih" i time ce zeljko da donese pobjedu i odbrani gradjansku bih, heroj nas zlatni
mislim da je to pogrešno razmišljanje. bez uvrede. činjenica je da u kantonima i federaciji postoji jako, jako puno firmi koje su u većinskom vlasništvu vlade fbih ili kantonalnih vlada i koje čine monopol, te samim time tko god čini vladu, po automatizmu imenuje upravne i nadzorne odbore, direktore, izvršne direktore ili što već ne. dakle, tko god bio dio većine, odnosno vlade, mora imenovati. dakle svi postavljaju. dosadašnja praksa nas je naučila da nitko od članova vlade nije na mjesto direktora ili odbora postavio nestranačkog eksperta, već su to bili isključivo članovi stranke. imali smo u prošlosti par obmana, kao npr u tuzli sa onim bahrijom umihanićem, pa se na kraju ispostavilo da je on kadar sda, nešto lsično kao sa bivšim direktorom grasa.

i u kantonu sarajevo je trenutačno ista situacija, pa i za kompletnu šestorku možemo reći da uhljebljavaju, da su tu zbog fotelja i tako dalje.

puno je bitnije da svaki kadar bude pošten i da zna raditi posao. jer nas ne uništava to što stranke postavljaju direktore, već loše kadroviranje istih i izvlačenje građanskih para u crne stranačke fondove.

za to da li je df građanska, nacionalna, radikalna stranka, jebaji ga. to možemo svi da tumačimo na svoj način iz svog ugla gledišta.

ja sam rekao što moraju učiniti da ih smatram građanskom, što ne znači da ćeš ih i ti tako posmatrati.. ako to ne učine i ostanu sda privjesak u tzv bošnjačkoj reprezentaciji, onda je zaključak da to jeste etnonacionalna bošnjačka stranka, našminkana malim brojem hrvata i srba.
Sve je to uredu sto ti kazes, ja se cak i slazem sa tom politikom, ako odgovaras za svoj rad kao vladajuca stranka naravno da ces na celo preduzeca stavljati ljudi u koje imas povjerenje da ti nece podmetati a ne stavljati eksperte koji su ustvari igraci sda (umihanic). Sda ima ruke u svemu, svi koji se izjasnjavaju stranacki neopredjeljeni su ustvari potencijalni sda igraci.

Ali mi ne pricamo o tome, zeljko nije usao u vlast zbog tih ideala i kao posljedica toga da su dosli upravni odbori i ministarstva. Zeljko je usao u vlast zbog ministarstava i upravnih odbora.
Ustvari, zelkkovi ideali su vlast, s kim god, kako god, upracni odbori, ministarstva, direktori. To je njegov cilj. Sve ostalo sto prica su isprazne foskule jer on nema nikakav plan, niti politicku mudrost da neku ideju sprovede u djelo, a boga mi nema ni znanja. Sami clanovi njegove stranke nemaju pojma koji je program njihove stranke. Zeljko jedino sto je nudio glasacima je, bolje ja nego dragan.
On vise nema pojma ni sta je do sad nudio obecavao pricao, tako da zbog toga nema ni pojma kojeg stava da se drzi.
Vlast treba da bude sredstvo za sprovodjenje ideala za koje se stranka zalaze, i sredstvo ispunjavanja stvari koje su obecane glasacima od kojih su dobili glasove. Zeljku vlast nije sredstvo, zeljku je vlast cilj. Zeljko nema ideala koje bi sprovodio, zeljko nema obecanja koja treba ispuniti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote:

Ne odgovori ti meni...
A gledfe pitanja.
Hoćeš iskreno...najiskrenije...nisam ni pogledao snimak, niti ću. Ne pada mi na pamet još i gledati što onaj stari uhljeb komentira.

najbolje je bjezat s casa i kupit diplomu preko faxa :mrgreen: ... cuj grada uhljeB a Ćirilo neKruH :lol: :lol: :lol: ma idi begaj kHumasine polupa ti i lonce i sHerpe :mrgreen:
Janjicar

#36637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Janjicar »

Hafis wrote:

Ne odgovori ti meni...
A gledfe pitanja.
Ne zamjerim komšija :D
Majoriziraju vas, pa ne znate gdje udarate više.
Hafis

#36638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

bunk wrote:Nisam mislio na df nego na
Sdpsbbnshdz :lol:
Ma jok, nigdje veze. Ne bi se dogovorili za 17 godina...rogovi u vreći.
Sve bi ovo idealno bilo da su tzv. BH blok, SDA i SBB uspjeli nekako nabaciti 6 ikebana u hrvatski klub Doma naroda. mi bi već imali federalnu vladu mnogo prije nove godine.
Zato se i ovoliko ustrajava u izmjeni izbornog zakona da se to ne desi 2022., a da će se pokušati, to je neminovnost.

A inače, nisam optimist u vezi ulaska DF-a u vlast. Igra je jednostavno zamišljena: SDA bi glumio dobrog policajca a DF lošeg i tako bi se proteglo to sekanje do slijedećih izbora, ne izmjenivši izborni zakon nikako, a ne još u onom segmentu koji se dotiče doma naroda.
Da bi DF ušao trebat će neka jamstva unaprijed dati.
Hafis

#36639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Janjicar wrote:
Hafis wrote:

Ne odgovori ti meni...
A gledfe pitanja.
Ne zamjerim komšija :D
Majoriziraju vas, pa ne znate gdje udarate više.
Dabogda i tebe majorizirali kao što mene majoriziraju....u stvari, što će ti to persiranje..zašto mi se obraćaš s ''vas''?
Janjicar

#36640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Janjicar »

Hafis wrote: Dabogda i tebe majorizirali kao što mene majoriziraju....u stvari, što će ti to persiranje..zašto mi se obraćaš s ''vas''?
Pa poštujem te jbg :D
Hafis

#36641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Janjicar wrote:
Hafis wrote: Dabogda i tebe majorizirali kao što mene majoriziraju....u stvari, što će ti to persiranje..zašto mi se obraćaš s ''vas''?
Pa poštujem te jbg :D
Valjda: pošujem Vas jbg.
Ma nema veze, navikao sam.
Inače, nemam pravo na teško oružje u dijalozima kao neki, ali stvoritelj se izgleda i za to pobrinuo i dao svakome da nosi onoliko koliko može ponijeti.
Meni ostaje da maksimalno iskoristim minimum koji mi je dopušten, a oni mogu slobodno napisati da SMO većina zadojeni fašisti i šovinisti, što bi u mom slučaju značilo prekoračenje dopuštene brzine... pa opet nekako duram kume....hobi, jebat ga.
Janjicar

#36642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Janjicar »

Srce mi puče za Vama :)
Vidal89

#36643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

HDZ ukoliko ne dobije garancije od SDA i DF da ce podrzati novi izborni zakon, bosnjacki blok ispada iz voza.

HDZ ce se u tom slucaju okrenuti BH Bloku i fahrinom bloku kojem bi se lahko mogla.prikljuciti nip i nb

HDZ sa SNSD svakako ima vecinu jedino im je taj federalni nivo preostao
madridista15

#36644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madridista15 »

Vidal89 wrote:HDZ ukoliko ne dobije garancije od SDA i DF da ce podrzati novi izborni zakon, bosnjacki blok ispada iz voza.

HDZ ce se u tom slucaju okrenuti BH Bloku i fahrinom bloku kojem bi se lahko mogla.prikljuciti nip i nb

Neće im ni Bh. blok dati garancije za Izborni zakon. Niko im to ne može dati. Drugo, Bh. blok je odlučio ostati opozicija i vjerujem da to neće mijenjati. Jedina šansa da SDP i NS prosperiraju na idućim izborima je da sada ostanu opozicija.

SBB-ov blok, sve i kad bi i htjeli dati IZ Hrvatima, nema dovoljno ruku za to. Bez SDA i partija Bh. bloka se ne može ništa izmijeniti na nivou FBIH i BiH.

"Jedino" federalni nivo - pa on je najvažniji, zato se i lome koplja oko IZ. Državni nivo nije od tolike važnosti.

HDZ ima mehanizme za odugovlačenje, ali pitanje je šta konkretno može postići. Ništa manje se ne žuri ni SDA-u koji ima premijera FBiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara.
Vidal89

#36645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Vidal89 »

madridista15 wrote:
Vidal89 wrote:HDZ ukoliko ne dobije garancije od SDA i DF da ce podrzati novi izborni zakon, bosnjacki blok ispada iz voza.

Neće im ni Bh. blok dati garancije za Izborni zakon. Niko im to ne može dati. Drugo, Bh. blok je odlučio ostati opozicija i vjerujem da to neće mijenjati. Jedina šansa da SDP i NS prosperiraju na idućim izborima je da sada ostanu opozicija.

SBB-ov blok, sve i kad bi i htjeli dati IZ Hrvatima, nema dovoljno ruku za to. Bez SDA i partija Bh. bloka se ne može ništa izmijeniti na nivou FBIH i BiH.

"Jedino" federalni nivo - pa on je najvažniji, zato se i lome koplja oko IZ. Državni nivo nije od tolike važnosti.

HDZ ima mehanizme za odugovlačenje, ali pitanje je šta konkretno može postići. Ništa manje se ne žuri ni SDA-u koji ima premijera FBiH i predsjedavajućeg Vijeća ministara.
Vjeruj da SDP i HDZ vec razgovaraju ulasku u vlast, s fahrinim blokom je sve zavrseno vec. SDA se moze zaobici ali HDZ nikako ne moze i to je jasno i BH Bloku i ovo je prilika da posalji na klupu SDA a Komsica da penzionisu nakon 2022
Banksy

#36646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Vidal89 wrote:
Vjeruj da SDP i HDZ vec razgovaraju ulasku u vlast, s fahrinim blokom je sve zavrseno vec. SDA se moze zaobici ali HDZ nikako ne moze i to je jasno i BH Bloku i ovo je prilika da posalji na klupu SDA a Komsica da penzionisu nakon 2022
U tom slučaju, na klupu bi smjestili sebe, zauvijek.
madridista15

#36647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madridista15 »

Vidal89 wrote:
madridista15 wrote:

Slično se mislilo i 2012. godine kada su SDP i HDZ poslali SDA u opoziciju.

Da se razumijemo, nemam ništa kontra koalicije SDP-HDZ. Nema SDA tapiju na patriotizam i odbranu države. Ali, moja prognoza je da SDP ipak neće smjeti ući u vlast. Budemo vidjeli u svakom slučaju.
Leverage

#36648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Čovićev problem je taj što sa SDP-om nikako ne može dobiti više nego sa SDA, samo manje. Zato je Čovićeva konstatacija o drugim partnerima plašenje ježa golom guzicom.
palermo

#36649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Leverage wrote:Čovićev problem je taj što sa SDP-om nikako ne može dobiti više nego sa SDA, samo manje. Zato je Čovićeva konstatacija o drugim partnerima plašenje ježa golom guzicom.
Nema ništa od koalicije SDP-HDZ...tako da je ovo samo naprdivanje....al kad smo već na ovom tragu, ti u ovo boldirano stvarno uvjeren.... bogami ja ne bih bio siguran u ovo....
Leverage

#36650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Da je obrnuto onda bi do te koalicije davno došlo.
Post Reply