SDA-All about

Novak20

#36601 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

triconja wrote: Eto nek ti bude :mrgreen: :thumbup:

Evo pitanje, da li bi dali to sve troje za njemacki standard? :lol: :lol: :lol:
Ne bi. Njih 2-3 % već ima njemački standard. A raju ko preguli. :D
triconja

#36602 Re: SDA-All about

Post by triconja »

Nivelacija wrote:..
SARAJEVO
petak5. oktobar 2018.
Abdulah Skaka nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu kako je ranije tvrdio
Istovremeno, potvrda o Skakinoj diplomi je stigla sa druge adrese – privatnog Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku

Abdulah Skaka nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu kako je ranije tvrdio
/ANADOLIJA

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je ranije za CIN rekao da je diplomirao na državnom Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Međutim, na ovom Fakultetu kažu da to nije tačno. Istovremeno, potvrda o Skakinoj diplomi je stigla sa druge adrese – privatnog Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku. Opet smo pozvali Skaku i pitali ga zašto nam nije rekao istinu. Odgovorio je da je diplomirao u Travniku i dodao da se ne sjeća zašto to nije pomenuo u ranijem intervjuu. U Skakinoj zvaničnoj biografiji piše da je diplomirao na državnom Univerzitetu u Sarajevu. On tvrdi da ne zna za to, ali da će taj podatak ispraviti, piše CIN.

OSLOBOĐENJE PORTAL

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nema, sve telektualci :lol: :lol: :lol:

(ko telad,da ne bude zablude) :mrgreen:
Novak20

#36603 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Nivelacija wrote:..
SARAJEVO
petak5. oktobar 2018.
Istovremeno, potvrda o Skakinoj diplomi je stigla sa druge adrese – privatnog Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku

/ANADOLIJA

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je ranije za CIN rekao da je diplomirao na državnom Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Međutim, na ovom Fakultetu kažu da to nije tačno. Istovremeno, potvrda o Skakinoj diplomi je stigla sa druge adrese – privatnog Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku. Opet smo pozvali Skaku i pitali ga zašto nam nije rekao istinu. Odgovorio je da je diplomirao u Travniku i dodao da se ne sjeća zašto to nije pomenuo u ranijem intervjuu. U Skakinoj zvaničnoj biografiji piše da je diplomirao na državnom Univerzitetu u Sarajevu. On tvrdi da ne zna za to, ali da će taj podatak ispraviti, piše CIN.

OSLOBOĐENJE PORTAL

:shock:

Borac protiv antifašizma će reći da je završio dva fakulteta. :D
Logovan

#36604 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

Koji lažljivac. :zid:

Odgovorio je da je diplomirao u Travniku i dodao da se ne sjeća zašto to nije pomenuo u ranijem intervjuu. Hahahahahah

A dalje....

U Skakinoj zvaničnoj biografiji piše da je diplomirao na državnom Univerzitetu u Sarajevu. On tvrdi da ne zna za to, ali da će taj podatak ispraviti Hahahahahahahahah
Labirint

#36605 Re: SDA-All about

Post by Labirint »

Da je normalne države, kao što nije i kao što je neće nikada biti, samo ovo otkriće bi bilo dovoljno da već od danas Kitorezac bude bivši. Ovako, sasvim svejedno, njemu, gradjanima, svima....
Nivelacija

#36606 Re: SDA-All about

Post by Nivelacija »

Majku hebo ovo je nerealno, pa zamislite ovo bilo gdje van Bosne :lol: :lol: :lol:

Dobro osim Kosova :lol: :lol: :lol:
Novak20

#36607 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Labirint wrote:Da je normalne države, kao što nije i kao što je neće nikada biti, samo ovo otkriće bi bilo dovoljno da već od danas Kitorezac bude bivši. Ovako, sasvim svejedno, njemu, gradjanima, svima....
Pa tako je kad "pametni" sjede u kući na dan izbora i očekuju da budale neće vladati. :D
bleicher

#36608 Re: SDA-All about

Post by bleicher »

Kome bude mrsko glasati za druge ili ne dao Allah glasa za SDA neka trpi i neka trpe njegova-njena djeca pljacku, seljakluk, bezvlasce, elitizam i neka trpe tipove poput Skake. Neka trpe i ko ih jebe. Kome je izvlakusa svi su isti, nisu svi to je propaganda. Sadasnji SDP, Nasa Stranka su alternative u ponudi i kakve god im mane nasli opet su 100 puta manje zlo od SDA. Ko zeli zlo svojoj domovini neka mu bude mrsko i neka glasa za iste.
kmirsad

#36609 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

statixx wrote:
Chmoljo wrote:od strane ratnih profitera.

ozbiljnija pljačka države dešava se poslije.
i to ispred gume koja gori... :D tzv. vaucerksa/certifikatska ili ubrzana privatizacija.
Privatizacioni fondovi i njihova društva bili su svojevrsni grobari brojnih preduzeća. Umjesto razvijanja poslovanja, znatno brža ostvarivala se dobit rasprodajom nekretnina u vlasništvu firmi. Grupa mešetara upravljala je, a i danas upravlja imovinom više od 200.000 građana BiH koji su im dali svoje certifikate i vaučere, bez bilo kakve garancije da bi se njima mogla revitalizirati privreda i industrija i bez bilo kakve informacije o stanju svojih dionica, upravljačkim pravima i održavanju skupština, koje su ponekad polulegalne. Nemaju priliku da postave nekoga u nadzorni odbor, upravu ili osiguraju zaposlenje u preduzeću kojim upravljaju investicijski fondovi kojima su dali svoje vrijednosne papire.

Naravno, svugdje ima izuzetaka. Izuzeci su u ovom slučaju bile dionice BH Telecoma i bivšeg Telekoma Srpske, potom elektropivreda, koje su desetak procenata kapitala prepustili odabranim pojedinačnim kupcima, bivšim radnicima po osnovu Markovićevih dionica, pa i PIF-ovima, odnosno sadašnjim ZIF-ovima. Ali tu se babo pitao ko će doći na spisak i u posjed tih dionica. Uglavnom se tu radi o podobnim kadrovima. Nikada se nije desilo da neki telekom posluje u gubitku!

Očito da je certifikacijska i vaučerska privatizacija i formiranje PIF-ova na način kako su formirani i kako su djelovali, bila jedna vrsta svjesne sistemske šarene laže da bi se koliko toliko podmirili brojni zaslužni i nezaslužni u odbrani BiH kao državi i njenog formiranja prema Dejtonskom ugovori s dva entiteta u Brčko distriktom. Taj cilj je postignut, ali s ogromnim štetama po tržište kapitala i formiranja akcijsko – dioničke kulture koja je temelj razvoja tržišnog društva.

Posljedice prodaje PIF-ovskih iluzija i danas se osjećaju u radu i djelovanju bh. berzi, koje sve manje trguju vrijednosnim papirima, jer je sve manje dioničkih i akcionarskih društava kao forme organiziranja privrednih subjekata.
http://business-magazine.ba/2018/04/13/32171/
I dan danas PIF- vi čerupaju tada ufačeni plijen... u saradnji sa KVP...pogasili pa prodaju imovinu...u BiH i u susjednim državama... ne znaju samo kako da prodaju imovinu u Neumu... jebi ga, ostade Neum u BiH... a sve ide u đepove...
Last edited by kmirsad on 05/10/2018 15:58, edited 1 time in total.
jazzer

#36610 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Tražim podršku od 350.000 glasova, i ako tu podršku dobijemo, obećavam da ćemo napraviti napredak kakav nikada dosada nije viđen na ovim prostorima“, rekao je samouvjereno Bakir Izetbegović.
Ja mislim da se on, u trenutku dok daje ovu izjavu, ceska po jajima sa blazenim osmjehom na licu.

I nakon intervjua pita Sebiju ''ha, je l ovo bilo dobro? Valja li mi ova ''nevidjeni napredak''?. Prosli put su popusili
onu pricu o 100K radnih mjesta, sada ce i ovu. Mogao sam im ja prodati jos 100k novih radnih mjesta al kontam
da se ne ponavljam dva ciklusa sa istom pricom''.

Sebija: Ma oni su popusili pricu da sam ja ustedila stotine miliona njihovih para i da KCUS radi bolje
nego ikada, hahaha..zamisli samo idiota, molim te''.
jefff

#36611 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Manje grijeha 100. Godina krasti, piti i kurvati se nego jednom na izbore izaci.
bleicher

#36612 Re: SDA-All about

Post by bleicher »

Uzivaj u rezimu SDA olosi. Jos par dana. Mi grjesnici cemo izabrati novu vlast.
beni-bu-man

#36613 Re: SDA-All about

Post by beni-bu-man »

bleicher wrote:Uzivaj u rezimu SDA olosi. Jos par dana. Mi grjesnici cemo izabrati novu vlast.
pitaju mene neki dan na cesti me safatali govore nesto nesto nisam ih ni slusao kad su zavrsili svoj govor ja rekoh "ja sam nacista" da vidis telecih faca :mrgreen:
triconja

#36614 Re: SDA-All about

Post by triconja »

beni-bu-man wrote:
bleicher wrote:Uzivaj u rezimu SDA olosi. Jos par dana. Mi grjesnici cemo izabrati novu vlast.
pitaju mene neki dan na cesti me safatali govore nesto nesto nisam ih ni slusao kad su zavrsili svoj govor ja rekoh "ja sam nacista" da vidis telecih faca :mrgreen:
Jebe te jaro sto nisi celav, znaci nije ti to bas vjerodostojna izjava :lol:
beni-bu-man

#36615 Re: SDA-All about

Post by beni-bu-man »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:
Jebe te jaro sto nisi celav, znaci nije ti to bas vjerodostojna izjava :lol:
pa sta i hico nije bio celav a bio ober nacista

nisam skinhead
drndalo

#36616 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

drndalo wrote:Drug me s drugog kraja grada upita jel istina na kod Dalekovoda na Alipasinom, stoji tabla sa datumom zavrsetka radova 2016 godine, za spojnu cestu/vijadukt Alipasino-Drinska...? Rekoh, nemam pojma, ne citam te citabe... Jucer uslikam, kad vidi stvarno, Datum pocetka radova: 05.09.2016... Rok, 120 dana od dana potpisivanja ugovora... Cinjenica je i da pise: "Prva faza"... U najboljem slucaju, samo su zaboravili skinuti tablu za prvu fazu, a zaboravili staviti za trecu, ali od 05.09.2016. je proslo koliko ? 25 mjeseci...

Image

Radi se o ovome:

https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /181001113

Image

Image
"Ovim će za narednu godinu ostati samo završni radovi na vijaduktu. Ove godine ćemo pokušati radovima obuhvatiti i dio trase u dužini od 100 metara, da izgradimo armirano betonske zidove. Sve u svemu, plan završetka ovog dijela projekta IX transverzale, dakle trasa i vijadukt, je maj naredne godine”, kazao je Ajanović.
Dakle, Opstina Novi Grad, Kanton Sarajevo... Ne mogu reci da ih koci neko drugi jerbo znamo ko je na vlasti na oba mjesta... Plus, Euro Asfalt nije neka SDP-ova firma pa da i tu nastaju neslaganja... Plus, ono sto se prica da im s druge strane pruge imovinsko-pravno ne da nekih par metara Bosna-Plast, opet, ciji je ono Bosna Plast ? Cesirov ? 1+1+1+1= ?

Hebem ti kakvi diletanti... Pa za koje izbore ovo misle otvoriti ? 2026 ovom dinamikom ?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36617 Re: SDA-All about

Post by pici »

evo umenemi u mjesnoj zajednici jedina srtamka u bOsnjaka dijelila 13,5 maraka na skupu za glas... riiiidjiiii odrijesi vrecu jeBemu
triconja

#36618 Re: SDA-All about

Post by triconja »

pici wrote:evo umenemi u mjesnoj zajednici jedina srtamka u bOsnjaka dijelila 13,5 maraka na skupu za glas... riiiidjiiii odrijesi vrecu jeBemu
Zar samo 13 ipo? :lol: :lol: :lol:
drndalo

#36619 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

triconja wrote:
pici wrote:evo umenemi u mjesnoj zajednici jedina srtamka u bOsnjaka dijelila 13,5 maraka na skupu za glas... riiiidjiiii odrijesi vrecu jeBemu
Zar samo 13 ipo? :lol: :lol: :lol:
Puno je kume, i 8 bi im bila mjera... :mrgreen:
drug_profi

#36620 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Pa petoba je pa se dijeli na 3. Imaju dva psorednika jbg. Pa nesto i za rucak,... 13,5+13,5+13,5+9,5
DonieBrasco

#36621 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Najtuznije je to sto ce ova zelena stoka opet imati vlast na kraju, ali to je poraz ovog normalnog, obicnog naroda naspram uhljeba i poltrona.

Jednostavno glup narod nakon dvadeset i kusur godina.
Logovan

#36622 Re: SDA-All about

Post by Logovan »

Jebem vam sve živo i mrtvo za ono što ste uradili u toku skupa za Dženana.

Govna zelena.
славянин

#36623 Re: SDA-All about

Post by славянин »

DonieBrasco wrote:Najtuznije je to sto ce ova zelena stoka opet imati vlast na kraju, ali to je poraz ovog normalnog, obicnog naroda naspram uhljeba i poltrona.

Ako pobijede opet ili budu osvojili najvise glasova od stranaka u FBiH mogu samo reci da onda definitivno narod ih i zasluzuje i ako se to desi nadam se da ce isti vladati sledecih 50 godina.
DonieBrasco

#36624 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

славянин wrote:
DonieBrasco wrote:Najtuznije je to sto ce ova zelena stoka opet imati vlast na kraju, ali to je poraz ovog normalnog, obicnog naroda naspram uhljeba i poltrona.

Ako pobijede opet ili budu osvojili najvise glasova od stranaka u FBiH mogu samo reci da onda definitivno narod ih i zasluzuje i ako se to desi nadam se da ce isti vladati sledecih 50 godina.
Slazem se u potpunosti, nema se sta vise dodati.
statixx

#36625 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Vrhunac je kada Bakir poziva narod da se vrate svojoj stranci. Kao da mu neko krade stoku.
Post Reply