IRAN

karanana

#36601 Re: IRAN

Post by karanana »

ta ce iran...nesta kenjaju, kenja hezbolah, velike rijeci i govori, suplje price...bice krvi, izrael ce nestati, sravnacemo ih, pobjeda je tu...vako nako....osveta, gorice sve...pale zastave, gaze lutke u obliku netanjahua, pozivaju raju na bijes nakon dzume....vjerovatno ce biti mrtvih u stampedima i tim protestima, i to je to. ne smiju prstom mrdnuti, nidze ih nema. znaju da bi ih za 3-5 dana sravnili sa zemljom. to izrael samo i ceka, da ima neki razlog da ih poravnaju.
geoxx

#36602 Re: IRAN

Post by geoxx »

Pa mozda i reteriraju sad kad se ispostavilo da je ipak bomba u sobi, mada ce opet bar Hezbolah nesto ispaliti.

Opet je jedno kad ti neko rokne dron ili raketu na glavni grad, a drugo je ovo hladnoratovsko ubistvo. Rusi i dan danas po Zapadu ovako likvidiraju.
last mohicans

#36603 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Iran ima moje neko poštovanje kao vjekovna civilizacija, ali ne mogu zanemirati činjenicu da im je obavještajni rad jedna obična kita, a opet se ne mogu načuditi govnima cionističkim kako uvijek nađu način za ovakve antentate. Pa kako im pred nosom ubijaju najveće ljude. Pa ko su pomagači, pa nije MOSAD se infiltrirao u IRG ili jeste. Kakvu obavještajnu mašineriju i tajne agenti više ima taj mosad. Znam samo da su Turci često fatali njihove službenike po Turskoj. Ostali tankosava.
ragib

#36604 Re: IRAN

Post by ragib »

Nazalost iran nije u stanju da nadje svog mrtvog predsjednika I ministra vajnskih poslova, vec I'm braca iz turske u tome pomogla, ocigledno nisu na nivou nekom kad I'm ubijaju oficire, I glavne saradnike izrael. Ali nije ni izrael na nivou na kojem smo mislili, nakon 10 mjeseci nisu ostvarili svoje vojne ciljeve, huti im zabili dron u sred Tel aviva.

Ali iskrenost huta, hezbollaha, hamasa, islamskog dzihada da se bore u ime Allaha jer su to sve vjerski fanatici protiv cionista koji imaju ameriku, njemacku, veliku britaniju iza ledja je nevjerovatno I taj njihov otpor podrzan oruzano od strane Irana je nevjerovatan.

Medjutim na taj njihov otpor mnogi su ljubomorni to je medjumuslimanska zavist, jer njihovi pokreti jos nisu kamena bacili na izrael pa pokusavaju iskrene Allahove robove recimo iz Jemena ponizavati, a Jemen je recimo Muhamed as blagoslovio, oni I goli I bosi pruzaju iskren otpor pa makar bio malehan, svasta su dozivili I od arapa, koliko stotina hiljada su ubili jemenaca, pa gdje su sada ti arapi kako su jemen gadjali zasto ne brane svoju bracu u palestini? Gdje je taj vrli vehabiski Isil, nysra, al kaida, zasto ne podnesu zrtvu? Jok lakse je pokrete koji pusu na pravu stranu proglasavati I omalovazavati.
Iran, hezbollahI njihovi proksi ratnici su I muslimanima bosne pomogli to se zna na najbolji nacin tj. Oruzano.

Nije lose procitati jos jednom sta je rekla kcerka hanija...

Tvit Latife, kćerke Ismaila Henije

Onima koji kažu da je razlog Iran!!

Vi Arapi ga niste dočekivali u svojim zemljama, a bliži ste nam od Irana!
Ali Iran nas je podržao bolje od vas i zato nemate pravo da pričate o Iranu koji je časniji od vas! Osjećam da je Iran prijestolnica islama.

https://x.com/GhzhBnt27956/status/18185 ... vEmmQ&s=19

https://x.com/GhzhBnt27956/status/18185 ... WLaTQ&s=19

Moj otac je poginuo u Iranu
Iran nudi konvoje mučenika od svojih vođa.
Naš odnos sa Iranom je blizak i ne pokolebaju ga sumnje.

Ne znamo dobro ko je naš neprijatelj.
Naš neprijatelj je uzurpatorski entitet. Neka kompas bude u pravcu neprijatelja.

Sve zemlje Zapada se udružuju, a mi muslimani koristimo ove pozicije da nas podijelimo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36605 Re: IRAN

Post by Truba »

Peacean wrote: 01/08/2024 17:30 Čuj 2 mjeseca bomba stajalu tu prije detonacije :-)

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pozn ... /240801115
Djeca im se smiju
Al bukvalno
dembele

#36606 Re: IRAN

Post by dembele »

Profesionalnije djeluje onaj Đido Mova iz LZN nego iranska tajna služba.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36607 Re: IRAN

Post by sime_cipol »

Iran dodje kao neka babaroga u rukama zapada da se Suniti i Sheici prepadaju sa njima i drze pod kontorolom. Ako ne budete slusali pusticemo Iran na vas. Opasniji su po njih nego po Izrael.
last mohicans

#36608 Re: IRAN

Post by last mohicans »

Kako su došli do informacije da je stajala dva mjeseca, neki fantomski tajmer otkucavao, skontali kad i ko ju je postavio?
apsidejzi

#36610 Re: IRAN

Post by apsidejzi »

last mohicans wrote: 01/08/2024 19:34 Kako su došli do informacije da je stajala dva mjeseca, neki fantomski tajmer otkucavao, skontali kad i ko ju je postavio?
Vjerovano je bomba tu postavljena za slucaj da u stanu odsjedne neko bitan i vjerovatno su pripremili bombe u mnogo drugih apartmana. Drugi korak je bio da se on navu e u neki od tih stanova. To je morao neko iznutra uraditi. Treci korak je detonacija ali i aktivitanje u pravo vrijeme. Tu je vjerovatno njegov telefon igrao ulogu jer su pratili lokaciju ako neko vec nije bio u blizini da potvrdi da je onzaista u stanu.
BarbaDue

#36611 Re: IRAN

Post by BarbaDue »

JoseMujica wrote: 31/07/2024 12:45
BarbaDue wrote: 31/07/2024 12:38
JoseMujica wrote: 31/07/2024 12:21

prvo definiši šta znači humano, pa možemo dalje pričati
Dobro, nisam baš izabrao najbolji izraz, vjerovatno postoji adekvatniji ali ti a i svi ostali vrlo dobro znaju na što aludiram.
ja sam jedino shvatio da si veoma konzervativan..evo budi pošten jel ti neko brani da živiš kako živiš?

u Iranu bi ti branili, ako se ne uklapaš u propisani društveni obrazac...i meni je tu kraj priče o Iranu, kao bilo kakvom uzoru

serendaju decenijama kako će uništiti Izrael, khurche se da su jaki, finansiraju i podržavaju sve terorističke pokrete na Bliskom Istoku i kad ih ovi opale po ušima u njihovoj avlije kmeče o nekakvoj osveti
Pa dragi kolega, znaš li koliko stvari grmaljima, krkanima i orangutanima Bosanskim treba zabraniti, ali baš na način kako se to u Iranu radi. Hajde premijeru, gradonačelniče budi faca pa slaži raju, leti ruka, hajde poslaniče u skupštini namjesti tender, hajde direktore naštelaj tender, hajde levatu razvali kantu za smeće i baci kesu kroz prozor, ukradi lopove, opljačkaj banku, ode glava...itd..itd. O slobodama, o slobodama govora, ravnopravnosti i sl. pa i tu se sa njima slažem, jer kod nas je previše slobodnih a tu slobodu koriste na najgori mogući način.

A ako me pitaš, zašto ne idem u Iran. Pa kad bi mi neko tamo dao iste uslove kao što ih sad imam, vrlo rado.
alijagoro

#36612 Re: IRAN

Post by alijagoro »

BarbaDue wrote: 01/08/2024 20:50
JoseMujica wrote: 31/07/2024 12:45
BarbaDue wrote: 31/07/2024 12:38

Dobro, nisam baš izabrao najbolji izraz, vjerovatno postoji adekvatniji ali ti a i svi ostali vrlo dobro znaju na što aludiram.
ja sam jedino shvatio da si veoma konzervativan..evo budi pošten jel ti neko brani da živiš kako živiš?

u Iranu bi ti branili, ako se ne uklapaš u propisani društveni obrazac...i meni je tu kraj priče o Iranu, kao bilo kakvom uzoru

serendaju decenijama kako će uništiti Izrael, khurche se da su jaki, finansiraju i podržavaju sve terorističke pokrete na Bliskom Istoku i kad ih ovi opale po ušima u njihovoj avlije kmeče o nekakvoj osveti
Pa dragi kolega, znaš li koliko stvari grmaljima, krkanima i orangutanima Bosanskim treba zabraniti, ali baš na način kako se to u Iranu radi. Hajde premijeru, gradonačelniče budi faca pa slaži raju, leti ruka, hajde poslaniče u skupštini namjesti tender, hajde direktore naštelaj tender, hajde levatu razvali kantu za smeće i baci kesu kroz prozor, ukradi lopove, opljačkaj banku, ode glava...itd..itd. O slobodama, o slobodama govora, ravnopravnosti i sl. pa i tu se sa njima slažem, jer kod nas je previše slobodnih a tu slobodu koriste na najgori mogući način.

A ako me pitaš, zašto ne idem u Iran. Pa kad bi mi neko tamo dao iste uslove kao što ih sad imam, vrlo rado.
To je u teoriji tako u praksi to vjerovatno zavisi ciji si sin,sirotinja je pusiona i na zapadu a kamo li Iranu.
alijagoro

#36613 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Point. wrote: 01/08/2024 18:26
HarTar wrote: 01/08/2024 15:48
Peacean wrote: 01/08/2024 14:36 Biće opet detaljno najavljeni talas dronova, čim se Izrael i saveznici pripreme krenuće...
IRI je saveznik i američkog entiteta u Palestini i Amerike, u to sam sve više uvjeren. Rade zajedno na uništenju Bliskog istoka i svake prijetnje američkom entitetu.....
:lol: :lol:

Nije ovo za tebe.
Hartar se nada raspadu Irana,da i Turska nesto zgrabi sebi
karanana

#36614 Re: IRAN

Post by karanana »

nevjerovatna je izraelska obavjestajna sluzba i njihov domet. kako sve pametno rade to je za ne povjerovat. i ne govorim samo o njihovim uposlenicima, govorim o ne-izraelskim placenicima svuda u svijetu pa cak i onim koji rade za njih a ni ne znaju da rade za njih. na primjer za ovu bombu, garantujem 1000% da ju je u ovu kucu ili stan unijela osoba koja pojma nije imala sta unosi. to su toliki slojevi da je nemoguce doci do pravog obavjestajca i uposlenika mosada. onda se nalaze i vjesaju raznorazne sobarice ili delivery drivery koji pojma nemaju sta rade a budu optuzeni da su agenti mosada na primjer.
kapa dole, broj jedan su u svijetu ubjedljivo, cia ni fsb im ni prismrdit ne mogu. da bi postovali njihov rad i malo naucili o tome kako rade i kojim se frchkama sluze, procitajte knjigu na engleskom se zove by way of deception od viktora ostrovskog. mislim da ima i drugi dio, nisam procito ali prva je nevjerovatna kako ljudi rade.

eh sad, kad sam napiso sve naja naj i kad sam ka poflautao mosadu u paragrafu iznad, moje pitanje je da li je moguce da takva sluzba isklizne i propusti 7. oktobar? znam i odgovor, teorije zavjere. ali u tom slucaju je hamas bio u ulozi sobarice koja je u ovu kucu unijela bombu.
toska

#36615 Re: IRAN

Post by toska »

Ne može se hvaliti obavještajna ili tajna služba jedne države za uspjehe postignute na nezakonit način.
Neki drugi bi bili optuženi za terorizam.

U Bjerutu je pored jednog od komandanta Hezbolaha ubijeno još do 7 osoba među njima žene i djeca.
geoxx

#36616 Re: IRAN

Post by geoxx »

Jos bolje pitanje od 7. oktobra je kako ta mega sjajna sluzba ne moze uraditi nista da vrati niti jednog taoca, a ima ih stotinu ili koliko vec na onoj sicusnoj teritoriji Gaze.

Ili mozda ne zele, jer ako vratis taoce otpada jedan od ciljeva rata, a ne do Bog prekinuti rat.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36617 Re: IRAN

Post by Velkoski »

In the next 72 hours, Iran and its allies will launch a large-scale attack on Israel, - CNN citing sources in the Pentagon
geoxx

#36618 Re: IRAN

Post by geoxx »

Velkoski wrote: 01/08/2024 21:29
In the next 72 hours, Iran and its allies will launch a large-scale attack on Israel, - CNN citing sources in the Pentagon
Ma to je fejk njuz, vjerovatno, jer je na tviteru osvanulo prije 24 sata, a na stranici CNN nema toga nit je ko drugi prenio tu vijest.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36619 Re: IRAN

Post by Truba »

ništa olimpijsko primirje?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36620 Re: IRAN

Post by Velkoski »

geoxx wrote: 01/08/2024 21:37
Ma to je fejk njuz, vjerovatno, jer je na tviteru osvanulo prije 24 sata, a na stranici CNN nema toga nit je ko drugi prenio tu vijest.
Moguće :D

I dalje vrte ovo po Telegramu nakon ovih raketa na sjeveru

xoklix

#36621 Re: IRAN

Post by xoklix »

karanana wrote: 01/08/2024 21:02 nevjerovatna je izraelska obavjestajna sluzba i njihov domet. kako sve pametno rade to je za ne povjerovat. i ne govorim samo o njihovim uposlenicima, govorim o ne-izraelskim placenicima svuda u svijetu pa cak i onim koji rade za njih a ni ne znaju da rade za njih. na primjer za ovu bombu, garantujem 1000% da ju je u ovu kucu ili stan unijela osoba koja pojma nije imala sta unosi. to su toliki slojevi da je nemoguce doci do pravog obavjestajca i uposlenika mosada. onda se nalaze i vjesaju raznorazne sobarice ili delivery drivery koji pojma nemaju sta rade a budu optuzeni da su agenti mosada na primjer.
kapa dole, broj jedan su u svijetu ubjedljivo, cia ni fsb im ni prismrdit ne mogu. da bi postovali njihov rad i malo naucili o tome kako rade i kojim se frchkama sluze, procitajte knjigu na engleskom se zove by way of deception od viktora ostrovskog. mislim da ima i drugi dio, nisam procito ali prva je nevjerovatna kako ljudi rade.

eh sad, kad sam napiso sve naja naj i kad sam ka poflautao mosadu u paragrafu iznad, moje pitanje je da li je moguce da takva sluzba isklizne i propusti 7. oktobar? znam i odgovor, teorije zavjere. ali u tom slucaju je hamas bio u ulozi sobarice koja je u ovu kucu unijela bombu.
Nekad poslije početka genocida nad Palestincima počeh guglati najnaprednije tehnološke firme poput Quallcom i ASMLa.
Sve i jedna koja mi je pala na pamet u tom trenutku CEO-ovi ili su židovi ili im je jedan roditelj židov iako im u biografiji piše da su npr. Francuzi.
Bruku najpoznatijih gaming brendova u njihovom vlasništvu ili su CEO židovi. Evo sad mi pade na pamet Call of Duty, vlasnik Activision tj. Microsoft. CEO Amerikanac Bobby Kotick, ukucaš Bobby Kotick ethnicity , lik židov.
Pa onda Coin Master(Moon Active), Rockstar Games... Evo sad ukucah Electronic Arts , Andrew Wilson - Irish decent born in Christian-Jew family.
ragib

#36622 Re: IRAN

Post by ragib »

Ne vjerujem y neki veliki napad, odgovorit moraju ali sa mjerom da ne dodje do regionalnog rata. Iranu nikako rat ne odgovara, da ih izrael navuce
RtrnOfSalisbury

#36624 Re: IRAN

Post by RtrnOfSalisbury »

dzasvi mi se ideja o raspadu irana ako bi to sta pomoglo. dodijali su vala na svim poljima. steta onakve zemlje al stas
swanfilter

#36625 Re: IRAN

Post by swanfilter »

RtrnOfSalisbury wrote: 01/08/2024 22:07 dzasvi mi se ideja o raspadu irana ako bi to sta pomoglo. dodijali su vala na svim poljima. steta onakve zemlje al stas
Cuj, raspad Irana. Pazi, da bez kucnog praga ne ostanes. Nema ga umjetnijeg na svijetu ...
Post Reply