SDP

addem

#36576 Re: SDP

Post by addem »

Bojim se da je SDP dotucen na ovim izborima. Ono sto se desilo prava je kataklizma, sa prvog mjesta spasti na peto. Pitanje je kako ce ova stranka uopste da prezivi. Koju strategiju ce imati za izlzak iz krize. Isto tako mislim da ni DF nije prosla idealno, pogotovo ako jos saberemo glasove SDP+DF vidjecemo zestog gubitak u odnosu na prosle izbore. Dobitnici naravno SDA i SBB.
Trebam te

#36577 Re: SDP

Post by Trebam te »

Adriatic wrote:Šta li će nam sad Damir Hadžić?
On ne zna raditi ništa drugo osim politike.
Dobro, ne zna ni to :D
A tek Sejo Hasibović i njegov Butmir?
Hoće li nam i dalje dizati zgrade usred parkova?
A Berilo i junice, ko ce sad taliti stoku?

:mrgreen:
VjecitiStudent

#36578 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Trebam te wrote:
Adriatic wrote:Šta li će nam sad Damir Hadžić?
On ne zna raditi ništa drugo osim politike.
Dobro, ne zna ni to :D
A tek Sejo Hasibović i njegov Butmir?
Hoće li nam i dalje dizati zgrade usred parkova?
A Berilo i junice, ko ce sad taliti stoku?

:mrgreen:
Znajući Berila, već je u SDA, "Lesi se vraća kući" :mrgreen:

Nevjerovatno, kakve su sve oni likove primali u svoje redove.
Shaptach kobilama

#36579 Re: SDP

Post by Shaptach kobilama »

Interesantno zvuči haber da se sprema delegacija da moli Semira Efendića da primi Damira Hadžića nazad u općinu NG…na mjesto zamjenika drugog pomoćnika prvog referenta za zaštitu okoliša :lol: :lol: :izet:
daddy-kool

#36580 Re: SDP

Post by daddy-kool »

ultima_palabra wrote: Previše je energije, truda i emocija uloženo u izbacivanje HDZ-ova iz Federalne vlade, čitava država se podijelila na "za" i "protiv"... SDP se pozicionirao kao perjanica borbe protiv separatista Čovića i Dodika. Sva ta zavrzlama se jedino mogla opravdati mukotrpnim radom i rezultatima vlasti na federalnom nivou.

I šta onda radi SDP? Hoće da izbaci SDA i ubaci HDZ nakon sve priče o platformi! Tu je i narodu prekipilo... nakon što smo sve izdeverali, vi se predomišljate kao seoska mlada. To je "originalni grijeh" SDP-a u ovom mandatu... onda je krenulo dalje zakucavanje, sporazum sa Čovićem, sporazum sa Dodikom, odlazak Komšića, kriza federalne vlasti, pa onda ponižavanje Bošnjaka u Parlamentu BiH kad su Dodikovi neandertalci igrali eci-peci-pec sa SDP i SDA... uz aroganciju kadrova na nižim nivoima.

Zadnjih godinu dana su krenuli sa umivanjem imidža stranke, ali šteta je već bila učinjena.
:thumbup:
suncica24

#36581 Re: SDP

Post by suncica24 »

itekako wrote:
suncica24 wrote:
itekako wrote:ne vidim sta je Bakir lose napisao. zapravo ne vidim nista lose u njegovom obracanju. nema narcisoidnosti koju mu pripisujete.

na kraju krajeva, mislim da nam trebaju ljudi poput njega. ne na celu partije, ali svakako unutar nje.
Covjek je prije... 3 dana dosao u SDP. Zapravo, Zlatko ga je doveo pod ruku.
Nakon toga po br. glasova jasno je da nije donio ni jedan glas SDPu.
Onda je u izbornoj noci narodu porucio da je glup, sto i da jeste tacno (a ko narod nije bio glup prije 4god?!), ako vec zelis se baviti politikom koja je upravo vezana za taj narod... neces mu se pokakiti na glavu.
I na kraju od svih lica, a tu prije svega mislim na lica iz predsjednistva koja su morala imati toliko obraza da stanu pred kamere i objasne sta ce se to desavati sa SDPom u narednom periodu, stane Bakir.
Ono... ko je on (ako vec nije novi predsjednik)?!
mozda jedini kojeg su novinari nazvali i pitali za misljenje!?
mozda jedini koji se javio na telefon!?

hocu reci, kada je Bakir u pitanju, stavljate mu na teret nesto sto se ne treba njemu stavljati.
Nisu ga uhvatili na ulici, nego je gostovao u emisiji.
I ocigledno nije gostovao kao kandidat za clana predsjednistva kojeg je SDP pokupio s ulice, ili privatna osoba, nego ispred SDPa.
Znaci sam se opteretio.
kandelabar

#36582 Re: SDP

Post by kandelabar »

[quote="addem"]Bojim se da je SDP dotucen na ovim izborima. Ono sto se desilo prava je kataklizma, sa prvog mjesta spasti na peto. Pitanje je kako ce ova stranka uopste da prezivi. Koju strategiju ce imati za izlzak iz krize. Isto tako mislim da ni DF nije prosla idealno[/quote]
Kad je bila ona press konferencija DF-a u ponoc vidio sam da je Komsic bio malo ko razocaran cime i zasto ne znam da li mozda Predsjednickim porazom ali to je bilo suludo ocekivati ili je pak mislio da ce uzeti nadmocno federalne i kantonalne nivoe
suncica24

#36583 Re: SDP

Post by suncica24 »

goibos wrote:
suncica24 wrote:jasno je da nije donio ni jedan glas SDPu.
do juče ste ga optuživali da je on doveo "mrski" sdp na vlast u 2010 ... zar ne ?
Bojim se da su mrski SDP 2010 na vlast doveli sada od tog SDPa omrazeni pisac biografija i analiticar.
suncica24

#36584 Re: SDP

Post by suncica24 »

ultima_palabra wrote:
obelix1 wrote:
astala_vistala wrote:Ako Zlatko ode,i okupi se stara garda socijaldemokrata sa novim vodjom,odma se uclanjujem u SDP i to aktivno za sobom vodim citavu porodicu.
"riba smrdi od glave, ali se čisti od repa" nije dovoljno da samo Zlatko ode, trebaju otići svi oni arogantni likovi iz SDP koji partiju rezonuju kao alternativu "papcima" i u idelogiju socijaldemokratije se razumiju ko Mara u kriv kurac.Ja sam SDPovac koji rezultate ovih izbora ne komentarišem riječima "da je narod dobio što je i zaslužio" i čvrsto vjerujem da ima prostora ponova za SDP (nažalost za 8 do 12 godina) jer nas je narod kaznio zbog prije svega nesposobnosti da bar jednu koaliciju, dogovor i sl. ne zajebemo.Nemislim da je fatalna greška bila koalicija sa SDA nego njeno raskidanje i naivno vjerovanje da kao izborni pobjednici imamo na to pravo.
Bio je put kako se izvući od toga, kad je izglasano nepovjerenje Vladi Nermin Nikšića ali ego salonskih socijademokrata nije dozvolio napuštanje fotelja i mislim da su tad shvatili da će izgubiti izbore(naravno ne ovoliko) i odmakli su se od šireg, članstv i simpatizera. Odjedno su počeli biti važniji prebjezi iz drugih partija(posebno iz stranke za bih) nego oni koji su tu pobjedu 2010 i donjeli.
Istina je da su Damir Hadžić i Nermin Nikšić uradili ogroman posao masa ljudi je podsvjesno toga svesna ali povrjeđenu ljudska sujeta se nikad ne prašta tako da se ogromna količna arogancije koja je izsijavala iz predsjednika SDP jednostavno morala kazniti.
Zlatko možda jeste najorazovaniji a možda i najpametniji političar u BiH ali nikad nije živio od 700 KM plate i nikad nije imao osjećaj za obične ljude.
Previše je energije, truda i emocija uloženo u izbacivanje HDZ-ova iz Federalne vlade, čitava država se podijelila na "za" i "protiv"... SDP se pozicionirao kao perjanica borbe protiv separatista Čovića i Dodika. Sva ta zavrzlama se jedino mogla opravdati mukotrpnim radom i rezultatima vlasti na federalnom nivou.

I šta onda radi SDP? Hoće da izbaci SDA i ubaci HDZ nakon sve priče o platformi! Tu je i narodu prekipilo... nakon što smo sve izdeverali, vi se predomišljate kao seoska mlada. To je "originalni grijeh" SDP-a u ovom mandatu... onda je krenulo dalje zakucavanje, sporazum sa Čovićem, sporazum sa Dodikom, odlazak Komšića, kriza federalne vlasti, pa onda ponižavanje Bošnjaka u Parlamentu BiH kad su Dodikovi neandertalci igrali eci-peci-pec sa SDP i SDA... uz aroganciju kadrova na nižim nivoima.

Zadnjih godinu dana su krenuli sa umivanjem imidža stranke, ali šteta je već bila učinjena.
To je to. To je taj momenat.
madner

#36585 Re: SDP

Post by madner »

Sve smo mogli mi, da se nismo igrali.

SDP je uspjesno postala najomrazenija partija u BiH kod drugih partija. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36586 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:
obelix1 wrote:
astala_vistala wrote:Ako Zlatko ode,i okupi se stara garda socijaldemokrata sa novim vodjom,odma se uclanjujem u SDP i to aktivno za sobom vodim citavu porodicu.
"riba smrdi od glave, ali se čisti od repa" nije dovoljno da samo Zlatko ode, trebaju otići svi oni arogantni likovi iz SDP koji partiju rezonuju kao alternativu "papcima" i u idelogiju socijaldemokratije se razumiju ko Mara u kriv kurac.Ja sam SDPovac koji rezultate ovih izbora ne komentarišem riječima "da je narod dobio što je i zaslužio" i čvrsto vjerujem da ima prostora ponova za SDP (nažalost za 8 do 12 godina) jer nas je narod kaznio zbog prije svega nesposobnosti da bar jednu koaliciju, dogovor i sl. ne zajebemo.Nemislim da je fatalna greška bila koalicija sa SDA nego njeno raskidanje i naivno vjerovanje da kao izborni pobjednici imamo na to pravo.
Bio je put kako se izvući od toga, kad je izglasano nepovjerenje Vladi Nermin Nikšića ali ego salonskih socijademokrata nije dozvolio napuštanje fotelja i mislim da su tad shvatili da će izgubiti izbore(naravno ne ovoliko) i odmakli su se od šireg, članstv i simpatizera. Odjedno su počeli biti važniji prebjezi iz drugih partija(posebno iz stranke za bih) nego oni koji su tu pobjedu 2010 i donjeli.
Istina je da su Damir Hadžić i Nermin Nikšić uradili ogroman posao masa ljudi je podsvjesno toga svesna ali povrjeđenu ljudska sujeta se nikad ne prašta tako da se ogromna količna arogancije koja je izsijavala iz predsjednika SDP jednostavno morala kazniti.
Zlatko možda jeste najorazovaniji a možda i najpametniji političar u BiH ali nikad nije živio od 700 KM plate i nikad nije imao osjećaj za obične ljude.
Previše je energije, truda i emocija uloženo u izbacivanje HDZ-ova iz Federalne vlade, čitava država se podijelila na "za" i "protiv"... SDP se pozicionirao kao perjanica borbe protiv separatista Čovića i Dodika. Sva ta zavrzlama se jedino mogla opravdati mukotrpnim radom i rezultatima vlasti na federalnom nivou.

i dodaj na to šlag bahatosti: Trenrekovo zapošljavanje buraza, pa pijančenja i lupanja službenih auta, pa onda onog asa što je šćer zaposlio u EPBiH itd.

ako išta narod ovdje prezire to je bahatost
Alfons Kauders

#36587 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

crvenebrigade wrote:
JoseMujica wrote:
crvenebrigade wrote:Drage prijateljice i dragi prijatelji,
Drugarice i Drugovi,

Još jednom želim da vam se zahvalim na energiji i trudu koje ste uložili u proteklim mjesecima kako bi od Bosne i Hercegovine stvorili zemlju šanse i nade. Nažalost,velika većina bh. građana izabrala je drugi put,put nacionalnih konflikata i sukoba,put za ostanak u prošlosti u kojoj je samo njima „odabranim“ bilo dobro. Zato naša borba sada ne smije stati. Glavu gore i nastavimo vjerovati u bolju Bosnu i Hercegovinu jer mi druge domovine nemamo. Hvala članovima Foruma mladih SDP-a širom BiH.Vi ste budućnost ove države i zato morate preuzeti glavne uloge u Partiji koju,kao što znate, uskoro očekuje Kongres na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo SDP-a. Opći izbori su dokazali da su nam radikalne promjene neophodne te da moramo učiti iz grešaka zbog kojih smo kažnjeni od bh.građanki i bh.građana. U demokratskoj proceduri, na Kongresu, pokrenite inicijative i preuzmite odgovornost za SDP i Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najbolje što imamo i zato nemojte sa tribina gledati utakmicu koja nam predstoji.Jak multietnički SDP je potreban Bosni i Hercegovini i zato sam,iako duboko svjestan izvjesnog neuspjeha, prihvatio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Ušao sam čistih ruku i čista srca, sa javnim društvenim statusom stvaranim skoro dvije decenije. Nažalost, nismo uspjeli doći do cilja i za to postoje brojni opravdani uzroci i razlozi. Ipak, nakon putovanja od dvadeset hiljada kilometara u protekla tri mjeseca siguran sam da i dalje imamo veliku šansu koju slijedeći put ne smijemo propustiti. Naša šansa su naši ljudi,naša nada su sve poštene bh.građanke i pošteni bh.građani koji odbijaju živjeti po dejtonskoj matrici „jednih pored drugih“, oni koji vjeruju u čestitu,„zavnobihsku“ BiH,zemlju ljubavi,osmijeha i sreće. Od naših ciljeva ne smijemo odustati, ali za njihovo ostvarenje moramo puno raditi i za početak promijeniti stanje u SDP-u. Pozovimo i one koji danas nisu s nama da nam se pridruže,pružimo ruke ljudima sa svih strana jer su nam ovi izbori dokazali da ne možemo uspjeti ako nismo zajedno. Čestitajmo pobjednicima i nastavimo se boriti za naše ideje i Bosnu i Hercegovinu.
Vaš,
Bakir Hadžiomerović
divu što se kloc već ponaša ko predsjednik stranke :-)

da ne spominjem ni sekunde samokritičnosti.....čovjek kome je narod kriv za guubitak izbora nema šta da traži na ljevici jer nije ljevičar već narcisoidni šupak...takvog već SDP ima na čelu više od dvaes godina i rezultati ovih izbora su mu najbolja poruka šta se misli o takvima
Zaista tvoja teska ostrascenost i vulgarnost iskljucuju te iz bilo kakve civilizovane i demokratske rasprave.
padisahu moj skandalozni,

da ste kojim slucajem slusali nas vulgarne, ostrascene budaletine s foruma zadnje tri godine, sad ne bi praznili ladice po kancelarijama

nije problem u nama, vec u vama, sto vam je i narod jasno stavio do znanja

to sto ste se ufurali da ste nekakva crvena elita, intelektualna krema, ne znaci da niste najobicnije kite na biciklu, u strucnom, ljudskom i svakom drugom smislu

iza mase ovih zajebantskih nickova se kriju sposobniji i pametniji od vas, s tim sto mi mahom radimo u privredi i sto se ne eksponiramo... jer nam ne treba drzavna sisa, jer nam ne treba nikakvo guranje, jer smo se cijeli zivot sluzili ovoj zemlji i narodu - dok su drugi sluzili strankama i samim sebi, a pojedincima je rahmetli partija bila vaznija od drzave

vidim da tesko ucite, ali za pocetak barem pokusajte to shvatiti, mada mislim da je prekasno
madner

#36588 Re: SDP

Post by madner »

Sto ga poklopi. :D
JedanMova

#36589 Re: SDP

Post by JedanMova »

Shvatiti ce oni poentu Alfonsovog posta sad kad zavrse na birou - sa puno radnog staza, al bez dana radnog iskustva :lol: :lol: :lol:
__Phoenix__

#36590 Re: SDP

Post by __Phoenix__ »

Mislim da postoji jedna frakcija SDP-a koja će se protiviti ulasku u vlast u koaliciji sa SDA.
Alfons Kauders

#36591 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

JedanMova wrote:Shvatiti ce oni poentu Alfonsovog posta sad kad zavrse na birou - sa puno radnog staza, al bez dana radnog iskustva :lol: :lol: :lol:
da da

jer inace se otimamo za takve :D jedva ih cekamo u privatluku, sa 10-15 godina staza u javnom sektoru :D pravo su ono 'employable' :D kontaju trziste, znaju radit i tako to :D
Lakat Jebić

#36592 Re: SDP

Post by Lakat Jebić »

ne postoji tamo nista vise, a kamoli "zdrava" frakcija
Alfons Kauders

#36593 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Sto ga poklopi. :D
ucio sam od najboljih predsjedniche :kakoste:
Alfons Kauders

#36594 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Lakat Jebić wrote:ne postoji tamo nista vise, a kamoli "zdrava" frakcija
tako je

inace i kadaver zna biti koristan... trebaju ljudima organi...

a sta to ima dobro u sdp-u 2014? sta bi se moglo iskoristiti?

osim prostora, poklopljenog u ime stranke umjesto u ime naroda :D
Android Knego

#36595 Re: SDP

Post by Android Knego »

goibos wrote:
itekako wrote:ne vidim sta je Bakir lose napisao. zapravo ne vidim nista lose u njegovom obracanju. nema narcisoidnosti koju mu pripisujete.

na kraju krajeva, mislim da nam trebaju ljudi poput njega. ne na celu partije, ali svakako unutar nje.
trebaš shvatiti da na ovom forumu pokušavaš pričati sa ljudima koji mrze SDP oduvijek i mrziće ga uvijek i koga god da spomeneš da je dobar oni će ga odmah diskreditirati "argumentima" tipa: vidu mu glave, 'ta će on i sl.
jbt, iako ne izgleda na prvi pogled tako, izgleda da ima likova kojima je JAAAAAAAAAAAKO TESKO shvatiti da je ovdje, kao i u narodu, mnogo ljudi koji su prije ovih izbora glasali za SDP. a mnogi od nas su od svog prvog izlaska na izbore glasali iskljucivo za SDP.
meni licno je prije 4 godine Fahro bio DNO DNA. a nakon ovakve 4 godine vlasti, Fahro mi je (iako i dalje ne bih za njega glasao) bolje rjesenje od SDP-a...

SDP-ov lider je izgleda pogrijesio u procjeni da ce se samo SDP promijeniti, a mi cemo ostati isti (na glasanju!). istina je da kad se SDP-promijeni nagore, onda cemo se i mi, nekad vjerni glasaci, promijeniti u skladu sa novonastalom situacijom. a vrhunac gluposti je reci da su glasaci postali gori, a oni, kao, ostali isti. istina je upravo obrnuta... mi, glasaci, smo ostali isti i to tako sto i dalje:

- vjerujemo u isto,
- nadamo se istom kao i prije

a SDP je otisao u quratz...

i za to je morao biti kaznjen. zar je to bas toliko tesko razumjeti???
ultima_palabra

#36596 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

2010. je nekih 70% foruma glasalo za SDP, sad je to nekih 5%... samo da su tu činjenicu uzeli u obzir umjesto što su nam slali trolove sa stupidnim parolama i trovanjem protiv drugih stranaka.
almirony

#36597 Re: SDP

Post by almirony »

Najgore je u svemu što ih izgleda i ovaj debakl neće natjerati na promjenu ideologije zlajizma. Barem tako izgleda po prvim izjavama, da ne govorim o fejsbuk komentarima, odron.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36598 Re: SDP

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:2010. je nekih 70% foruma glasalo za SDP, sad je to nekih 5%... samo da su tu činjenicu uzeli u obzir umjesto što su nam slali trolove sa stupidnim parolama i trovanjem protiv drugih stranaka.
sumnjam da je i 5% ostalo

Želko Komšić, predsjednik Demokratske fronte održao je danas press konferenciju u Sarajevu kazavši da je zadovoljan rezultatima koje je postigla ova stranka na izborima naglasivši da su izborni pobjednici ti koji trebaju pokrenuti priču oko formiranja nove vlasti. Kada su u pitanju moguće koalicije, Komšić je rekao da nije nužno da DF mora biti u vlasti.

- Izborni pobjednici imaju legitimitet da formiraju vlast. No, nama nije nužno da budemo dio vlasti samo po principu "daj da podijelimo pozicije". Ne želimo prodati svoj obraz zarad vlasti. Ako se bude razgovaralo po principu "meni Bh Telecom, tebi Elektropriveda", tako nećemo razgovarati. No, sigurno nećemo biti problem u formiranju vlasti jer nam je cilj da se ona formira čim prije, rekao je Komšić On je dodao da su iz ove stranke već ranije napominjali da im je bitno šta ponuditi građanima, koja su pitanja koja treba što prije riještiti, i da im nikada nije bio cilj samo vlast.

- Ako budemo razmišljali da uđemo u vlast samo radi pozicija i da jednostavno budemo dio vlasti, onda će nas ta vlast progutati.

Završio je govoreći da ga do sada niko nije kontaktirao od izbornih pobjednika kako bi razgovarali o formiranja vlasti. No dodao je da "zasigurno neće, niti žele ući u vlast sa banditima i reketašima". Dodao da DF ne zanimaju nikakve matematičke koalicije.

Lagumdžija je taktički genije, ali strateški patuljak

Govoreći o najavi povlačenja Zlatka Lagumdžije sa mjesta predsjednika SDP, Komšić je rekao da “nikada ne treba potcijeniti Lagumdžiju” - Ja Zlatka Lagumdžiju nikad ne bih potcijenio. Evo vidite već se priprema kandidat, a riječ je o vašem bivšem kolegi da bude novi predsjednik SDP- a. Lagumdžija je uvijek bio taktički genije, ali isto tako se pokazalo kao strateški patuljak – rekao je Komšić.
na ovoj istoj priči ste dobili glasove 2010. godine i sve ste pogazili...i sad vam narod ne valja jer je prepoznao ublehu :roll: :-)

morete jednom prodat pitu od govana drugovi....ono resto će te sad da kusate
kamen spoticanja

#36599 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Aha znaci df nece dobiti ni telekom ni ep
Osim pozicija izvršnih direktora
JedanMova

#36600 Re: SDP

Post by JedanMova »

Alfons Kauders wrote:
JedanMova wrote:Shvatiti ce oni poentu Alfonsovog posta sad kad zavrse na birou - sa puno radnog staza, al bez dana radnog iskustva :lol: :lol: :lol:
da da

jer inace se otimamo za takve :D jedva ih cekamo u privatluku, sa 10-15 godina staza u javnom sektoru :D pravo su ono 'employable' :D kontaju trziste, znaju radit i tako to :D
Ma jako je bitno da imaju izgradjene radne navike :lol: :lol: :lol:
Post Reply