Nabija im komplekse, povecava frustraciju...zato se nije cuditi. U svojoj nadmenosti davno su ga sahranili, a u realnosti on ih pobijedio.malakh wrote:veci level je kada sdpovci i sbbovci podrzavaju covica, a sve zbog mrznje prema zeljku komsicu.
doista fascinantno.
Demokratska fronta Željko Komšić
- nemampojma0
#36576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#36577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ovo na pomolu koalicija HDZ, SBB, SDP i NS? Identična priča i sa lijeve i sa desne strane. Možda o tome don Čović priča.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Jel ovo na pomolu koalicija HDZ, SBB, SDP i NS? Identična priča i sa lijeve i sa desne strane. Možda o tome don Čović priča.
ihhh mojoj sreci nidze kraja nebi bio, bolje su skHutorima neg sa minderefendijicama... selam
- Prpa.ba
#36579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve konstrukcije i matematike, a dobilo zastupnika u Domu naroda BiH na konto podrske BH Bloka, istovremeno pomoglo SDA u delegiranju HDZ-ovaca u Dom naroda FBiH i sada ce u otomansko-vizantijskom stilu pozvati na mobilizaciju u svjetlu nepostojece opce ugroze patriotske koalicije. 
DF je zaista turbofolk nase poltiicke scene.
Last edited by Prpa.ba on 11/04/2019 20:25, edited 1 time in total.
-
palermo
#36580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebo te, da su sutra izbori, i uz ovakvu reklamu koju mu na ovom forumu pružaju deklarirani SDP-ovci, NS-ovci,ljevičari, građani, Komšo bi osvojio ne 225 000 glasova, nego 500 000 glasova, a i SDA bi se zbog DF-a zabrinula za pozicije.
Ne znam brate, ali meni je naprasto neshvatljivo ovakvo ignoriranje realiteta (a nikako da prokužim je li to svjesno ili nesvjesno)
Ne znam brate, ali meni je naprasto neshvatljivo ovakvo ignoriranje realiteta (a nikako da prokužim je li to svjesno ili nesvjesno)
-
Novak20
#36581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma neka Ž.K. osvoji milion glasova ali ne vidim da je danas zeru bolje nego jučer, prekjučer i zakjučer i tako do 2006.palermo wrote:Jebo te, da su sutra izbori, i uz ovakvu reklamu koju mu na ovom forumu pružaju deklarirani SDP-ovci, NS-ovci,ljevičari, građani, Komšo bi osvojio ne 225 000 glasova, nego 500 000 glasova, a i SDA bi se zbog DF-a zabrinula za pozicije.
-
palermo
#36582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je sasvim druga tema....Novak20 wrote:Ma neka Ž.K. osvoji milion glasova ali ne vidim da je danas zeru bolje nego jučer, prekjučer i zakjučer i tako do 2006.palermo wrote:Jebo te, da su sutra izbori, i uz ovakvu reklamu koju mu na ovom forumu pružaju deklarirani SDP-ovci, NS-ovci,ljevičari, građani, Komšo bi osvojio ne 225 000 glasova, nego 500 000 glasova, a i SDA bi se zbog DF-a zabrinula za pozicije.
- lerdi
#36583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesi li svjestan da ovakvim razmisljanjem samo gadis ljudima te koje podrzavaš? Između fašista-kriminalaca i kriminalaca ti si za ove prve. Što je najtužnije ima ih u vrhu stranaka BH Bloka koji isto tako razmišljaju pa očekujem uskoro incijativu "promjenimo narod" jer jebi ga narod ne valja. Nije do njih. Pravi Nadreality show.pici wrote:lerdi wrote:Jel ovo na pomolu koalicija HDZ, SBB, SDP i NS? Identična priča i sa lijeve i sa desne strane. Možda o tome don Čović priča.
ihhh mojoj sreci nidze kraja nebi bio, bolje su skHutorima neg sa minderefendijicama... selam
- shbc
#36584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vala su i jedni i drugi fasisti-kriminalci. Samo su ovi jedni "nasi" pa je valjda to oklerdi wrote:Jesi li svjestan da ovakvim razmisljanjem samo gadis ljudima te koje podrzavaš? Između fašista-kriminalaca i kriminalaca ti si za ove prve. Što je najtužnije ima ih u vrhu stranaka BH Bloka koji isto tako razmišljaju pa očekujem uskoro incijativu "promjenimo narod" jer jebi ga narod ne valja. Nije do njih. Pravi Nadreality show.pici wrote:lerdi wrote:Jel ovo na pomolu koalicija HDZ, SBB, SDP i NS? Identična priča i sa lijeve i sa desne strane. Možda o tome don Čović priča.
- JThomas
#36585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iz dogovorene koalicije sa hdz-om pozivaju. samo ne na uštrb hrvatskih mjesta. to je dogovoreno da ne možePrpa.ba wrote:Kakve konstrukcije i matematike, a dobilo zastupnika u Domu naroda BiH na konto podrske BH Bloka, istovremeno pomoglo SDA u delegiranju HDZ-ovaca u Dom naroda FBiH i sada ce u otomansko-vizantijskom stilu pozvati na mobilizaciju u svjetlu nepostojece opce ugroze patriotske koalicije.
turbofolk, i to onaj što liježe tek kad napraviš temelj od žestokog pa zaliješ sa dvije-tri pive da baš drži...
- Prpa.ba
#36586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK je samo u domeni toga sto se "nasi" ipak ne bave udruzenim zlocinackim poduhvatima i slicnim plebiscitarno podrzanim aktivnostima etnickog ciscenja i zlocina. Izjednacavanje SDA sa HDZ i SNSD/SDS u svim segmentima njihovog djelovanja je kontraproduktivna prica, kao narucena iz SDA jer polarizuje gradjane kojima je ocigledno jasno da nisu u potpunosti isti. Razumijem ja gnjev i ljutnju zbog kriminalnog djelovanja SDA u gotovo svim segmentima politike, ali bez ovog tipa prozivki, SDA i turbofolk SDA tj. DF bi ostali ribe na suhom.shbc wrote:Vala su i jedni i drugi fasisti-kriminalci. Samo su ovi jedni "nasi" pa je valjda to ok
Vidite i sami da ce se forumski zastupnici SDA-DF koalicije radije zalijepiti na ovakve komentare, nego na konkretne kritike i, slobodnobosanskim rjecnikom, demoliranja SDA-DF ubleha.
-
Hafis
#36587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jest vala...pa nek je i šovinist i lopov, ali je naš, i nekako mu čovjek lakše oprosti. Ali oni anamo...tih se treba čuvati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
lerdi wrote:Jesi li svjestan da ovakvim razmisljanjem samo gadis ljudima te koje podrzavaš? Između fašista-kriminalaca i kriminalaca ti si za ove prve. Što je najtužnije ima ih u vrhu stranaka BH Bloka koji isto tako razmišljaju pa očekujem uskoro incijativu "promjenimo narod" jer jebi ga narod ne valja. Nije do njih. Pravi Nadreality show.pici wrote:lerdi wrote:Jel ovo na pomolu koalicija HDZ, SBB, SDP i NS? Identična priča i sa lijeve i sa desne strane. Možda o tome don Čović priča.
samo u kost... selam
- Prpa.ba
#36589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista se ne oprasta, samo se zapaza. A onih anamo sa tradicijom plebiscitarne podrske katolickom i pravoslavnom terororizmu naravno da se treba cuvati. Da se ne ponove devedesete.Hafis wrote:Jest vala...pa nek je i šovinist i lopov, ali je naš, i nekako mu čovjek lakše oprosti. Ali oni anamo...tih se treba čuvati.
-
Hafis
#36590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nešto mi se u te terorizme ne razumiješ dobro k'o u antifašizam.Prpa.ba wrote:Nista se ne oprasta, samo se zapaza. A onih anamo sa tradicijom plebiscitarne podrske katolickom i pravoslavnom terororizmu naravno da se treba cuvati. Da se ne ponove devedesete.Hafis wrote:Jest vala...pa nek je i šovinist i lopov, ali je naš, i nekako mu čovjek lakše oprosti. Ali oni anamo...tih se treba čuvati.
Vidiš, postoje i snage koje daju podršku islamskom terorizmu....nije red kad već nabrajaš tu vrstu religijskih štetnih djelatnosti da izostaviš jedno od gorućih svjetskih pitanja.
Ali, ja ipak mislim da se radi o nehotičnom propustu... dešava se to svakome.
-
kluz franjo
#36591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kol'ko vidim, još uvijek vlada čuđenje zbog koalicije DF-HDZ. Baš fino.
Uključili se i "nosioci spomenice" u diskusiju.
Ja predlažem, da kolege @hafis i @lerdi fino i lagano sami te unutar-koalicione stvari prodiskutuju.
Mislim na ovo "pitanje svih pitanja":
(T)Ko smije sjediti na tronošcu, a (t)ko mora čučati pored?

Uključili se i "nosioci spomenice" u diskusiju.
Ja predlažem, da kolege @hafis i @lerdi fino i lagano sami te unutar-koalicione stvari prodiskutuju.
Mislim na ovo "pitanje svih pitanja":
(T)Ko smije sjediti na tronošcu, a (t)ko mora čučati pored?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#36592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pitanje svih pitanja jeste kako ce komsic i df odgovoriti na ovo trenutno stanje oko tzv reprezentacija, hrvatske, bosnjacke i srpske.
otvoreno se sa obje strane prica kako ih ne zanima tko ce biti sa te bosnjacke strane, naravno u taj kos svrstavajuci i df.
za mene licno ovo sada jeste pitanje obrane gradjanske ideje. ako df uspije u vijecu ministara dobiti hrvatskog ministra, a u fbih srpskog ili obratno, pobiti ce tezu o tzv nacionalnim reprezentacijama.
ako ne uspiju u tome, mislim da zeljkina borba za gradjansku bih vise i nece imati nekog smisla i bice obicni privjesak sda kojeg mogu zamijeniti kada hoce.
otvoreno se sa obje strane prica kako ih ne zanima tko ce biti sa te bosnjacke strane, naravno u taj kos svrstavajuci i df.
za mene licno ovo sada jeste pitanje obrane gradjanske ideje. ako df uspije u vijecu ministara dobiti hrvatskog ministra, a u fbih srpskog ili obratno, pobiti ce tezu o tzv nacionalnim reprezentacijama.
ako ne uspiju u tome, mislim da zeljkina borba za gradjansku bih vise i nece imati nekog smisla i bice obicni privjesak sda kojeg mogu zamijeniti kada hoce.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#36593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Zeljkina borba za gradjansku bih" ???malakh wrote:pitanje svih pitanja jeste kako ce komsic i df odgovoriti na ovo trenutno stanje oko tzv reprezentacija, hrvatske, bosnjacke i srpske.
Mozda: zeljkina borba za uhljebljenje, pare, vlast, i usput za sda ideale.
Df i gradjanska ideja? Zezas nas jelde?
Dat ce mu bake na federalnom nivou mjesto "ostalih" i time ce zeljko da donese pobjedu i odbrani gradjansku bih, heroj nas zlatni
- bunk
#36594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A inace da je sdp ili ns uzela 300k glasova oni bi odma opalili samar hdz i snsd i expresno preuzeli dio ministarstava od njih uz obrazlozenje da oni ne gledaju ko je Srbin,Hrvat ili Bosnjak njima je sve svejedno,i hdz i snsd bi na to pristali bez pogovora 
- SmokingMan
#36595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović je već davno izjavio kako Komšić nije legitimni predstavnik hrvatskog korpusa,niti da ce se sa njim praviti bilo kakva vlast u kojoj on obnaša ulogu koja je bogom data ćirilućaru,osim ako "sarajevski hrvat" ne istupi u ulozi zagovarača bošnjačkih interesa.Što je,eto,na kraju krajeva Željko morao i da prihvati i to pod okriljem stranke protiv koje je,boreći se vremenom,trebao da gradi utopijsku građansku BIH.Ovo je jasna poruka da se ne isplati biti opozicija koja ima dobre i zdrave namjere,osim ako neće obnašati sporednu ulogu,dovoljno da bi se zamaskirao parazitski partokratijski sistem.
- drug_profi
#36596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Barem im ne bi bili isporučeni domovi naroda ekspresno.bunk wrote:A inace da je sdp ili ns uzela 300k glasova oni bi odma opalili samar hdz i snsd i expresno preuzeli dio ministarstava od njih uz obrazlozenje da oni ne gledaju ko je Srbin,Hrvat ili Bosnjak njima je sve svejedno,i hdz i snsd bi na to pristali bez pogovora
- bunk
#36597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To nema veze sa ovime o cemu sam ja pisao.Ako je kajlanje u Domu naroda sa "svojim" igracima vrh onoga sto socijaldemokratija i liberali imaju ponuditi onda ...drug_profi wrote:Barem im ne bi bili isporučeni domovi naroda ekspresno.bunk wrote:A inace da je sdp ili ns uzela 300k glasova oni bi odma opalili samar hdz i snsd i expresno preuzeli dio ministarstava od njih uz obrazlozenje da oni ne gledaju ko je Srbin,Hrvat ili Bosnjak njima je sve svejedno,i hdz i snsd bi na to pristali bez pogovora
-
pemanapemani
#36598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su SDP i NS osvojili 300 hiljada glasova i da su odigrali pametno u delegiranju kandidata za Dom naroda FBiH, te tako osigurali 6 zastupnika u klubu Hrvata, mogli bi izbaciti SDA i HDZ iz vlasti.bunk wrote:A inace da je sdp ili ns uzela 300k glasova oni bi odma opalili samar hdz i snsd i expresno preuzeli dio ministarstava od njih uz obrazlozenje da oni ne gledaju ko je Srbin,Hrvat ili Bosnjak njima je sve svejedno,i hdz i snsd bi na to pristali bez pogovora
Onda u pregovore sa Dodikom. Potpis za slanje izvještaja u NATO i aktiviranje mapa.
Dodik neće, ostaje vlada u tehničkom mandatu. Mektić i danas priča kako je za članstvo u NATO, mali problem bi bili Šarović i Crnadak, ali bi se dalo riješiti. Tada bi se SDA i HDZ istjerali na ledinu i pokazali jesu li zaista za NATO.
Ovo je ŠBB KBB teorija, ali nije uopće nerealna.
Naravno, ti ćeš sad opaliti standardnu mantru kako će se morati uvijek uvažavati legitimni predstavnici naroda ili ćeš staviti onaj svoj poznati smajli
- bunk
#36599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni se ideja "zaobilazenja" ne dopada.Jer nije dugotrajno rjesenje.
Bez smajlija.
p.s.
Ali zato ideja ulaska u NATO mi je zivotna zelja.Jer ulaskom u savez ce se stvari relaksirati do maksimuma i svaka ideja ili pomisao na ugrozavanje teritorijalnog integriteta BiH ce biti ravna samoubilackom pohodu.
E u tim okolnostima cemo moci razvijati drustvo na zdravim nogama i bez oraha u dzepu i noza u ruci iza ledja.
Bez smajlija.
p.s.
Ali zato ideja ulaska u NATO mi je zivotna zelja.Jer ulaskom u savez ce se stvari relaksirati do maksimuma i svaka ideja ili pomisao na ugrozavanje teritorijalnog integriteta BiH ce biti ravna samoubilackom pohodu.
E u tim okolnostima cemo moci razvijati drustvo na zdravim nogama i bez oraha u dzepu i noza u ruci iza ledja.
Last edited by bunk on 12/04/2019 09:56, edited 1 time in total.
- drug_profi
#36600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dom naroda je kljucni alat zakonodavne vlasti. Ocigledno ne shvatate vaznost, ili vam je percepcija vlasti drugacija.bunk wrote:To nema veze sa ovime o cemu sam ja pisao.Ako je kajlanje u Domu naroda sa "svojim" igracima vrh onoga sto socijaldemokratija i liberali imaju ponuditi onda ...drug_profi wrote:Barem im ne bi bili isporučeni domovi naroda ekspresno.bunk wrote:A inace da je sdp ili ns uzela 300k glasova oni bi odma opalili samar hdz i snsd i expresno preuzeli dio ministarstava od njih uz obrazlozenje da oni ne gledaju ko je Srbin,Hrvat ili Bosnjak njima je sve svejedno,i hdz i snsd bi na to pristali bez pogovora
Valjda je vama vlast ono kad si ministar pa imas sekretaricu i sofera, slikaju te za novine i tako to...