"sa HDZom u Irsku "
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#36551 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novi slogan HDZ-ea na sljedecim izborima u BiH
"sa HDZom u Irsku "

"sa HDZom u Irsku "
-
putokaz1
#36552 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Milorad Dodik izgubio jednog zastupnika u RS,prelatačevića
-
zrakomlat
#36553 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Qoom wrote:katolicima koji su ateistiKolinda wrote:A šta ćemo sa katolicima koji su ateisti??
katolicima koji su ateisti
- Point.
#36554 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedino što možete dobiti je qurcinu po čelendri. Možete eto birati kojom jačinom da se mlatnete.Kolinda wrote:Jebe vas to malo Hrvata ili katolika kako volite reći, informativni program sarajevskih tv postaja 70% svog vremena koristi sotonizirajući iste, izmišlja se sve i svašta da bi se tih malo Hrvata diskresitiralo.
Ali opet 2\3+ dom naroda FBiH, 4\5 državni dom. To je kvaka, to je problem, nakon ovih izbora osim dva bošnjačka člana predsjedništva sve poluge vlasti na entitetskom i državnom nivou su u nečijim drugim rukama.
Teška vremena su pred nama, posebno nakon što na dnevni red dođe apelacija Borjane Krišto, to će tek biti kuršlus, nema više Edima, Anela, nema više Zlatka i sličnih. Do tada samo režite i kmečite.
Za početak ministarstvo vanjskih poslova i ministarstvo financija na državnom nivou, treće koje nam daju nije važno.
Vego, ne odgovori mi koje države si lojalan građanin? Pošto vidim po forumu se satra u odbranu Lijepe Njihove na skoro svakoj temi na a protiv interesa BiH.
- moa
#36555 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
to se na hrvatskom jeziku sada zove, samomržnja.Point. wrote:Jedino što možete dobiti je qurcinu po čelendri. Možete eto birati kojom jačinom da se mlatnete.Kolinda wrote:Jebe vas to malo Hrvata ili katolika kako volite reći, informativni program sarajevskih tv postaja 70% svog vremena koristi sotonizirajući iste, izmišlja se sve i svašta da bi se tih malo Hrvata diskresitiralo.
Ali opet 2\3+ dom naroda FBiH, 4\5 državni dom. To je kvaka, to je problem, nakon ovih izbora osim dva bošnjačka člana predsjedništva sve poluge vlasti na entitetskom i državnom nivou su u nečijim drugim rukama.
Teška vremena su pred nama, posebno nakon što na dnevni red dođe apelacija Borjane Krišto, to će tek biti kuršlus, nema više Edima, Anela, nema više Zlatka i sličnih. Do tada samo režite i kmečite.
Za početak ministarstvo vanjskih poslova i ministarstvo financija na državnom nivou, treće koje nam daju nije važno.
Vego, ne odgovori mi koje države si lojalan građanin? Pošto vidim po forumu se satra u odbranu Lijepe Njihove na skoro svakoj temi na a protiv interesa BiH.
-
mishic
#36556 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U Bosni i Hercegovini su ugroženi svi građani i svi narodi!!!
Ugrozio ih je najprije nakaradni Dejton a potom njegovo parcijalno provođenje koje je nagradilo genocid i agresije a kaznilo žrtve. Bez ustavnih promjena i rušenja nakaradne implementacije Dejtona ovdje se ni za hiljadu godina nemože učvrstiti mir, izgraditi suživot, urediti društvo i napraviti funkcionalna i prosperitetna država. Kome to nije jasno on ne vidi sistemske greške bez čijeg uklanjanja nepravda uspostavljena Dejtonom iz dana u dan raste, produbljuje se, iritira i vodi u tenzije i sukobe koji bi bili neminovni i u najciviliziranijem društvima i zemljama a kamo li na Balkanu.
Pa da krenemo od ključnih sistemskih grešaka. Država sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda!!! Entiteti u omjeru 49/51% teritorije i 34,79/62,85 % stanovništva. Da ne govorimo na koji način je ovako "pravedna" raspodjela nastala i šta je sa položajem manjinskih etniciteta. A o drugim zloupotrebama vlasti i nadležnostima entiteta, pogotovu.
Da je samo ovo i da nikakvih drugih nepravilnosti, nepravdi i zloupotreba nema, bilo bi dovoljno da se shvati da na ovako nakaradnim i na nepravdi utemeljenim premisama nije moguće graditi prosperitetno društvo i državu.
Slijedeća sistemska greška u dijelu gdje na 51% teritorije živi 62,85% stanovništva jeste različito viđenje i tumačenje famozne J E D N A K O P R A V N O S T I. Jedni u toj jednakopravnosti vide svoje pravo na način da im u svemu pripada 1/3 na nivou države iako ih je tek 15,43% u broju stanovnika na način kao što su oni drugi sa 34,6% stanovnika uzeli 49% teritorije a kroz entitetske nadležnosti 50% vlasti. Zato je po njima (Hrvatima) jednakopravnost i konstitutivnost u tome da na teritoriji koju su dobrim dijelom etnički unificirali neupitno sami odlučuju i upravljaju a da im pri tome u svemu što se tiće vlasti u Federaciji pripada neupitnih 50%.
Svi znamo da je bivšu nam državu Jugoslaviju rasturila ista takva logika, ali svejedno, sada smo mi u prilici da pod jednakopravnošću za sebe podrazumijevamo i tražimo ono što nikakva ligika i nikakva matematika ne može podnijeti.
Pri tome ne kaže se da tom logikom treba obuhvatiti i one druge kojih je 50,11%. Ali ni porezi, doprinosi i ostali prihodi ne dijele se tom logikom.
Dakle JEDNAKOPRAVNOST postade "švedski stol" za kojim bi svatko prema svom apetitu da uzima i bira što mu godi i koliko mu se čini da mu pripada bez obzira na to koliko tom "stolu" doprinosi i koliko će ostati onome drugom.
J E D N A K O P R A V N O S T tako postade princip po kome i Srbin i Hrvat u Bosni i Hercegovini postadoše daleko, daleko jednakopravniji od Bošnjaka pa još pored toga i jedan i drugi gleda da šta ušićari i "matičnoj" domovini držeći pri tome BiH samo rezervnom. Usput i od te matićne gleda se šta ušićariti ako ništa a ono makar toliko koliko joj se doprinosi na štetu ove rezervne.
Ugrozio ih je najprije nakaradni Dejton a potom njegovo parcijalno provođenje koje je nagradilo genocid i agresije a kaznilo žrtve. Bez ustavnih promjena i rušenja nakaradne implementacije Dejtona ovdje se ni za hiljadu godina nemože učvrstiti mir, izgraditi suživot, urediti društvo i napraviti funkcionalna i prosperitetna država. Kome to nije jasno on ne vidi sistemske greške bez čijeg uklanjanja nepravda uspostavljena Dejtonom iz dana u dan raste, produbljuje se, iritira i vodi u tenzije i sukobe koji bi bili neminovni i u najciviliziranijem društvima i zemljama a kamo li na Balkanu.
Pa da krenemo od ključnih sistemskih grešaka. Država sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda!!! Entiteti u omjeru 49/51% teritorije i 34,79/62,85 % stanovništva. Da ne govorimo na koji način je ovako "pravedna" raspodjela nastala i šta je sa položajem manjinskih etniciteta. A o drugim zloupotrebama vlasti i nadležnostima entiteta, pogotovu.
Da je samo ovo i da nikakvih drugih nepravilnosti, nepravdi i zloupotreba nema, bilo bi dovoljno da se shvati da na ovako nakaradnim i na nepravdi utemeljenim premisama nije moguće graditi prosperitetno društvo i državu.
Slijedeća sistemska greška u dijelu gdje na 51% teritorije živi 62,85% stanovništva jeste različito viđenje i tumačenje famozne J E D N A K O P R A V N O S T I. Jedni u toj jednakopravnosti vide svoje pravo na način da im u svemu pripada 1/3 na nivou države iako ih je tek 15,43% u broju stanovnika na način kao što su oni drugi sa 34,6% stanovnika uzeli 49% teritorije a kroz entitetske nadležnosti 50% vlasti. Zato je po njima (Hrvatima) jednakopravnost i konstitutivnost u tome da na teritoriji koju su dobrim dijelom etnički unificirali neupitno sami odlučuju i upravljaju a da im pri tome u svemu što se tiće vlasti u Federaciji pripada neupitnih 50%.
Svi znamo da je bivšu nam državu Jugoslaviju rasturila ista takva logika, ali svejedno, sada smo mi u prilici da pod jednakopravnošću za sebe podrazumijevamo i tražimo ono što nikakva ligika i nikakva matematika ne može podnijeti.
Pri tome ne kaže se da tom logikom treba obuhvatiti i one druge kojih je 50,11%. Ali ni porezi, doprinosi i ostali prihodi ne dijele se tom logikom.
Dakle JEDNAKOPRAVNOST postade "švedski stol" za kojim bi svatko prema svom apetitu da uzima i bira što mu godi i koliko mu se čini da mu pripada bez obzira na to koliko tom "stolu" doprinosi i koliko će ostati onome drugom.
J E D N A K O P R A V N O S T tako postade princip po kome i Srbin i Hrvat u Bosni i Hercegovini postadoše daleko, daleko jednakopravniji od Bošnjaka pa još pored toga i jedan i drugi gleda da šta ušićari i "matičnoj" domovini držeći pri tome BiH samo rezervnom. Usput i od te matićne gleda se šta ušićariti ako ništa a ono makar toliko koliko joj se doprinosi na štetu ove rezervne.
- Maraschino
#36557 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako ovo nije ugrozba ne znam sta je.Orlić je bio i ambasador BiH u Češkoj, a u Strazburu će zamijeniti Luciju Ljubić. Ona je prethodno razriješena nakon odluke Predsjedništva BiH, a na zahtjev člana Predsjedništva Željka Komšića. Na njenu poziciju Komšić je predložio Orlića.
Luciju Ljubić-Lepine je kćerka predsjednika Glavnog odbora HNS-a i zastupnika u Hrvatskom saboru Bože Ljubića.
- mO k3
#36558 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeli se iko ista izjavio i HDZ bih uvez presude Karadžiću ?
-
kurtasevic
#36559 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedan je Hase. U zemlji ništa novoga.mishic wrote:U Bosni i Hercegovini su ugroženi svi građani i svi narodi!!!
- BHCluster
#36560 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina već njen "najstariji konstitutivni narod".
Ajde?
Kad glasaju na hrvatskim izborima onda su dijaspora a sad plavusa kaze da su konstitutivni.

Ajde?
Kad glasaju na hrvatskim izborima onda su dijaspora a sad plavusa kaze da su konstitutivni.
- moa
- moa
- Maraschino
#36563 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja ne znam sta trebaju jos uraditi da bi neko reagovao na ovo. Otvoreno se formira UZP teritorija sve sa pratecim organima. Prvenstveno mislim na garante DMS.
Bosnjaci se zabavili foteljama dok djikani rade posao.
- SmokingMan
#36564 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bolje je da je ovo samo jedna konmemoracija gdje se svi autentični rvati sa velikom nostalgijom prisjećaju jednog neuspjelog političkog nus-produkta,kome je haška giljotina presudila.
-
mishic
#36565 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najnovija krčkanja u "Bosanskom loncu" ukazuju na to da je puno kuhara i kuhinja koji na ovim prostorima čiju čorbu bi mogli pokusati građani Bosne i Hercegovine.
Koju kuhinju i kuhare brani ili promovira N1 i Amir Zukić nije mi jasno ali njegov "PRESSING" sa Avdom Avdićem je začinjen čudnim začinima koji u najmanju ruku ne mirišu na domeće porijeklo.
Neznam o čemu se tu radi ali Avdić je konačno ušao u trag onome što ja svim silama pokušavam kazati (i dokazati) još od 1992. godine kada sam kao očevidac shvatio da se iz Zagreba u BiH šalju ljudi da kompromituju ovu zemlju i zavade njene narode u nekim sredinama u kojima nije bilo moguće drugačije izazvati sukobe između komšija Hrvata i Bošnjaka.
Ono što me većeras čudilo je to da imam utisak da je Zukiću žestoko stalo da demantuje Avdića iako je svakome jasno da se ovdje ne radi ni o kakvom spinu nego o desetinama dokaza koji su do sada pokazani. Nemušti pokušaji u Hrvatskoj da se to demantuje a potom stidljiva priznanja da ipak nešto jeste tačno pokazuju da tamo (u Hrvatskoj) i dalje imaju razrooku politiku prema BiH. Ima ona javna, deklarativna i oficijelna i ona druga HDZ-ova. Ona korisna i ona štetna. U ovoj drugoj angažovan je ogroman broj ljudi koji svim silama nastoji kompromitovati BiH, podmetnuti joj terorizam, montirati dokaze za HDZ-ovu teoriju o "desetinama kampova u kojima se treniraju teroristi"...
Uvjeren sam da će uskoro na površinu isplivati još stotine detalja koji potvrđuju sve ono što je tek načeo Avdić ali i da će veliki broj Hrvata u BiH konačno, makar sada, ako to nisu mogli 1992. godine, shvatiti da HDZ-ova politika koja dolazi iz Zagreba ne radi ni za dobrobit BiH ni za dobrobit Hrvata u BiH. A kojoj kuhinji pripada i koje to začine koristi Zukić i N1 postaće jasnije dok potane jasnije šta nas to zapahnjuje iz Rusije, šta iz Srbije a šta iz Hrvatske...
Koju kuhinju i kuhare brani ili promovira N1 i Amir Zukić nije mi jasno ali njegov "PRESSING" sa Avdom Avdićem je začinjen čudnim začinima koji u najmanju ruku ne mirišu na domeće porijeklo.
Neznam o čemu se tu radi ali Avdić je konačno ušao u trag onome što ja svim silama pokušavam kazati (i dokazati) još od 1992. godine kada sam kao očevidac shvatio da se iz Zagreba u BiH šalju ljudi da kompromituju ovu zemlju i zavade njene narode u nekim sredinama u kojima nije bilo moguće drugačije izazvati sukobe između komšija Hrvata i Bošnjaka.
Ono što me većeras čudilo je to da imam utisak da je Zukiću žestoko stalo da demantuje Avdića iako je svakome jasno da se ovdje ne radi ni o kakvom spinu nego o desetinama dokaza koji su do sada pokazani. Nemušti pokušaji u Hrvatskoj da se to demantuje a potom stidljiva priznanja da ipak nešto jeste tačno pokazuju da tamo (u Hrvatskoj) i dalje imaju razrooku politiku prema BiH. Ima ona javna, deklarativna i oficijelna i ona druga HDZ-ova. Ona korisna i ona štetna. U ovoj drugoj angažovan je ogroman broj ljudi koji svim silama nastoji kompromitovati BiH, podmetnuti joj terorizam, montirati dokaze za HDZ-ovu teoriju o "desetinama kampova u kojima se treniraju teroristi"...
Uvjeren sam da će uskoro na površinu isplivati još stotine detalja koji potvrđuju sve ono što je tek načeo Avdić ali i da će veliki broj Hrvata u BiH konačno, makar sada, ako to nisu mogli 1992. godine, shvatiti da HDZ-ova politika koja dolazi iz Zagreba ne radi ni za dobrobit BiH ni za dobrobit Hrvata u BiH. A kojoj kuhinji pripada i koje to začine koristi Zukić i N1 postaće jasnije dok potane jasnije šta nas to zapahnjuje iz Rusije, šta iz Srbije a šta iz Hrvatske...
- moa
#36566 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://vijesti.ba/clanak/440764/avdo-a ... -se-sprema
"Ono što je možda najveći problem, on mene pita odakle vam informacije o ruskom utjecaju što nema veze sa ovim svim. Protekle dvije godine sam istražio ruski utjecaj i došao sam do frapantnih podataka. Javnost nije svjesna šta nam se sprema, možda će danas nakon obnoviteljskog sabora HZ HB biti", poručio je Avdić.
"Ono što je možda najveći problem, on mene pita odakle vam informacije o ruskom utjecaju što nema veze sa ovim svim. Protekle dvije godine sam istražio ruski utjecaj i došao sam do frapantnih podataka. Javnost nije svjesna šta nam se sprema, možda će danas nakon obnoviteljskog sabora HZ HB biti", poručio je Avdić.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36567 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/covic- ... vhS5nr218kČović: Tamo gdje nije bilo “Herceg-Bosne” Hrvati su protjerani i sve je prazno
„Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime ‘Herceg Bosna’. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku porodicu u zajedništvu HNS-a“, poručio je Čović.
-
invincible1921
#36568 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tamo gdje nije bilo hrvata nije bilo ni HB...koji spin iz HDZ.Tomahawk11 wrote:https://www.fokus.ba/vijesti/bih/covic- ... vhS5nr218kČović: Tamo gdje nije bilo “Herceg-Bosne” Hrvati su protjerani i sve je prazno
„Trebamo očuvati nešto što je prevrijedno a to je ovo ime ‘Herceg Bosna’. Ono što smo napravili od 2003. do danas, kada je u pitanju Hrvatski narodni sabor, okupili smo sve političke subjekte u BiH koji imaju bilo kakav legitimitet od općinske, županijske, entitetske razine i danas činimo jednu veliku porodicu u zajedništvu HNS-a“, poručio je Čović.
-
fudo77
#36569 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nikakav spin, velika istina , dosta vise balijske propagande da su Hrvati sami otisli, jasno ko dan, gdje se nije odrzala hr hb, tu je nastao egzodus, primjer istocni mostar, bugojno, konjic, vares,kakanj...invincible1921 wrote:Tamo gdje nije bilo hrvata nije bilo ni HB...koji spin iz HDZ.Tomahawk11 wrote:https://www.fokus.ba/vijesti/bih/covic- ... vhS5nr218kČović: Tamo gdje nije bilo “Herceg-Bosne” Hrvati su protjerani i sve je prazno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36570 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
zato su napravili UZP...aaaaaa 
- horkesh
#36571 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
O, đes Fudo, nisam te prepoznaofudo77 wrote: nikakav spin, velika istina , dosta vise balijske propagande da su Hrvati sami otisli, jasno ko dan, gdje se nije odrzala hr hb, tu je nastao egzodus, primjer istocni mostar, bugojno, konjic, vares,kakanj...
-
channel10
#36572 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma naravno i svi nakon tog egzodusa dosli sa parama od prodatih stanova i zemlje
Moderatori, koji se od majoriziranih vratio?
-
fudo77
#36573 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
uvjeren sam da ce se veliki broj Hrvata i Srba jos jednom uvjetiti nskon sto je objavljena fotografija na kojoj zajedno sjede Avdo, Mektic i Osmica , da je ovo sve doslo iz balijske kuhine s ciljem da diskredituju hr politiku u vrijeme kad se treba donjeti novi izborni zakon kojim bi se sprijecio izbor dva bosnjacka clana predsjednistva, i izbor hrvata balijica iz GorZda i slicna posla, Dzsba vam je krecit, odmah su provaljeni ideolozi ove namjestaljke .mishic wrote:Najnovija krčkanja u "Bosanskom loncu" ukazuju na to da je puno kuhara i kuhinja koji na ovim prostorima čiju čorbu bi mogli pokusati građani Bosne i Hercegovine.
-
fudo77
#36574 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
obrezani napusi mi se kurca , pa ces se sjetiti koji sam se vratiochannel10 wrote:Ma naravno i svi nakon tog egzodusa dosli sa parama od prodatih stanova i zemlje![]()
-
fudo77
#36575 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
to ste fino.izlobirali,arapskim parama, jada i suda i sudacapici wrote:zato su napravili UZP...aaaaaa