Ovo sto gore gume, pale sijeno, otpad, uglavnom nisu glasaci NS, zna se ciji su, da prostite.Better Man wrote:Važnije je jednom za sva vremena riješiti se smoga i zagađenosti, pa i po cijenu gubitka narednih izbora. Dosta je više tolerisanja loženja svega i svačega i puštanja u saobraćaj svakavih krševa i grobova.Chmoljo wrote:ma to nije tačno.olimp84 wrote:valjda je ocito da onaj ko rjesi problem sa zrakom dobija jos jedan mandat na sljedecim izborima, prihvatite se posla, ako nista radi licnih interesa
ko se stvarno uhvati u koštac sa ovim problemom imaće žestokih problema kod glasača. pogotovo ako onaj dio populacije koji se ne grije na čumur bude ravnodušan na sve.
riješila bi ga SDA da je tako lako i da narod jedva čeka da se riješi. mislim, volio bi narod, al da se kako grijati jeftino bez čumura.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Nero Histrion
#36501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
olimp84
#36502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Chmoljo wrote:ma to nije tačno.olimp84 wrote:valjda je ocito da onaj ko rjesi problem sa zrakom dobija jos jedan mandat na sljedecim izborima, prihvatite se posla, ako nista radi licnih interesa
ko se stvarno uhvati u koštac sa ovim problemom imaće žestokih problema kod glasača. pogotovo ako onaj dio populacije koji se ne grije na čumur bude ravnodušan na sve.
riješila bi ga SDA da je tako lako i da narod jedva čeka da se riješi. mislim, volio bi narod, al da se kako grijati jeftino bez čumura.
sto neko rece, vjerujem da je procenat glasaca ns u ks koji bi bili pogodjeni eventualno stetnim(po te ljude..) reformama vrlo mali, a i mislim da bi tim istima bilo prece to sto se vise ne trujemo nego to sto ce biti zakinuti time na neki nacin.
tako da bi imali problem samo sa ljudima s kojima vec imaju problem ili koji su nepopravljivo indiferentni spram nsa.
u prijevodu ne bi izgubili puno, kao npr sda sto bi. s druge strane dobili bi puno podrske od apstinenata, glasaca srodnih stranaka, podrska dosadasnjih bi se ucvrstila..dovoljno da se obezbjedi jos jedan mandat, sa puno boljim rezultatom nego zadnjim.
a sto isto neko rece, sda nije mogla rijesiti to jer biracko tijelo sda ima puno vise ljudi kojima bi to naudilo. glasace koji su siromasniji, i kojima je bitnije da ne budu zakinuti nego da trovanje zagadjenim zrakom prestane
- meme_machine
#36503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uzmi u obzir da NS ne vlada sama, nego je u koaliciji. Ako NS i jeste imuna, NiP, SBB, NBL su daleko manje imuni na otpor tih gradjana, pa bi bili oprezniji pri implementaciji tih reformi.olimp84 wrote: sto neko rece, vjerujem da je procenat glasaca ns u ks koji bi bili pogodjeni eventualno stetnim(po te ljude..) reformama vrlo mali, a i mislim da bi tim istima bilo prece to sto se vise ne trujemo nego to sto ce biti zakinuti time na neki nacin.
tako da bi imali problem samo sa ljudima s kojima vec imaju problem ili koji su nepopravljivo indiferentni spram nsa.
u prijevodu ne bi izgubili puno, kao npr sda sto bi. s druge strane dobili bi puno podrske od apstinenata, glasaca srodnih stranaka, podrska dosadasnjih bi se ucvrstila..dovoljno da se obezbjedi jos jedan mandat, sa puno boljim rezultatom nego zadnjim.
a sto isto neko rece, sda nije mogla rijesiti to jer biracko tijelo sda ima puno vise ljudi kojima bi to naudilo. glasace koji su siromasniji, i kojima je bitnije da ne budu zakinuti nego da trovanje zagadjenim zrakom prestane
-
Hakiz
#36504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To bi značilo da su ljudi ovdje civilizovani i paze na druge i širu društvenu zajednicu i da je zagađenje problem neimaštine, a ne ponašanja.olimp84 wrote:
sto neko rece, vjerujem da je procenat glasaca ns u ks koji bi bili pogodjeni eventualno stetnim(po te ljude..) reformama vrlo mali, a i mislim da bi tim istima bilo prece to sto se vise ne trujemo nego to sto ce biti zakinuti time na neki nacin.
A to na prvu može izgledati tako, da nije dokaza za suprotno.
Evo, na primjer, samo pogledaj automobile parkirane ispred ulaznih vrata zgrada, dok parkinzi 30 metara udaljeni od tih ulaza zjape poluprazni. Pogledaj automobile parkirane na autobuskom stajalištu na Socijalnom, kod Hošea "samo da trknem do banke ili apoteke sa druge strane ceste", parkirane na trotoarima i izlaznim trakama za parkinge tržnih centara "neću ni 5 minuta, samo da na brzinu nešto kupim". Pogledaj automobile parkirane na trotoarima ispred raznih radnji i ustanova. Pa je jedan idiot prije neki dan ispred pošte na Obali parkirao automobil na trotorar koje se nalazi između Miljacke i tramvajskih šina!!!! A parkinzi udaljeni od 10 do 50 metara. Ali, ko će ići okolo i još gore, plaćati parking.
E, to ti je dokaz da zagađenje nije samo stvar siromaštva pa zbog toga korištenja jeftinog i lošeg energenta, nego je to stvar našeg mentaliteta.
-
olimp84
#36505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
htio sam reci da su glasaci ns-a u pravilu civilizovaniji, vise paze na druge i siru drustvenu zajednicu, u odnosu na glasace drugih stranaka. to je vjerovatno u nekoj korelaciji i sa drustvenim(finansijskim) statusom.Hakiz wrote:To bi značilo da su ljudi ovdje civilizovani i paze na druge i širu društvenu zajednicu i da je zagađenje problem neimaštine, a ne ponašanja.olimp84 wrote:
...
pa ponasanje je uslovljeno neimastinom, nisi mi bas jasan. ovo sto sam rekao ne implicira da je zagadjenje nuzno samo problem neimastine.
bezveze ti je analogija, nisi nista dokazo, osim da nemamo razvijenu drustveno odgovornu kulturu u auto-saobracaju. za sta mozda nemamo ni uslove..
ne vidim kako ta konstatacija da zagadjenje nije samo stvar siromastva nego naseg mentaliteta doprinosi prici. nisam predlozio preodgajanje ljudi pa da mentalitet bude prepreka necemu, sta mene briga, ja uvedem zakon, gledam da se plinifkacija(npr) subvencionira koliko moze, mentalitet u toj mojoj pragmaticnosti ne igra nikakvu ulogu. ko ne postuje zakon, placa kaznu, ide u zatvor, kako vec ti zakoni funkcionisu. zakon je valjda bas tu da ispravlja mentalitet, tj lose posljedice tih mentaliteta. ako 50hiljada ljudi izadje na ulice kaze necemo reforme za bolji zrak, nemamo para za druge energente, ustvari nije da nemamo, vec nam je mrsko mijenjat staru praksu jer nam je takav mentalitet, volja vecine, pustis ljude da se guse, jebiga takav im mentalitet.
- kmirsad
#36506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da je ovo prepadanje Pro BiH stranaka, koje bi da konačno nešto pozitivno naprave u društvu... poduzimanjem novih mjera i izglasavnjem dobrih zakona,pa između ostalog i pogledu aerozagađenja... osvetom birača na sljedečim izborim... u stvari metoda specijalnig internet rata ovih što silaze s vlasti...
Nisu više birači tolike ovce kakve su do skoro definitivno bili, da ne znaju šta je za njih i njihove porodice dobro.Prepodcjenili su ih.
Ako je nekoga strah da će nove vlasti, problem aero zagađenja po kratkom postupku, laganini riješiti, onda su to dosadašnje vlasti i njihovi ministri u nadležnim ministarstvima, i direktori u državnim preduzečima... jer će biti jasno da u stvari nisu htjeli, a 25 godina vladaju...
Lično smatram da su nerješavanjem ovog jednostavnog i lako rješivog problema, Pro Bosanskom bloku ubacili par kečeva u rukave...
Pa bolan oni podigli potrošačku korpu sa 450 km na 2500 km, bez da su podigli plate, sem sebi, opljačakali i uništili kompletnu privredu, potjerali stanovništvo u izbjeglištvo, nadigli sve moguče namete i akcize, a evo planiraju da opet podignu PDV... sebi sagradilki hramove, a nama stavili amove... a nisu se sekunde plašili osvete birača... I sad evo, pomalo sustiže narodni gnijev... pa ciće i pište, ko pretis lonac...
Sigurni da naš narod nije ni nalik Francuzima... a čuće Francuzi u nama...
Nisu više birači tolike ovce kakve su do skoro definitivno bili, da ne znaju šta je za njih i njihove porodice dobro.Prepodcjenili su ih.
Ako je nekoga strah da će nove vlasti, problem aero zagađenja po kratkom postupku, laganini riješiti, onda su to dosadašnje vlasti i njihovi ministri u nadležnim ministarstvima, i direktori u državnim preduzečima... jer će biti jasno da u stvari nisu htjeli, a 25 godina vladaju...
Lično smatram da su nerješavanjem ovog jednostavnog i lako rješivog problema, Pro Bosanskom bloku ubacili par kečeva u rukave...
Pa bolan oni podigli potrošačku korpu sa 450 km na 2500 km, bez da su podigli plate, sem sebi, opljačakali i uništili kompletnu privredu, potjerali stanovništvo u izbjeglištvo, nadigli sve moguče namete i akcize, a evo planiraju da opet podignu PDV... sebi sagradilki hramove, a nama stavili amove... a nisu se sekunde plašili osvete birača... I sad evo, pomalo sustiže narodni gnijev... pa ciće i pište, ko pretis lonac...
Sigurni da naš narod nije ni nalik Francuzima... a čuće Francuzi u nama...
- JThomas
#36507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
i za još 50 godina će biti isto tako. ko želi da se mrznu potomci šehidskih porodica.Prpa.ba wrote:Rjesavanje problema zagadjenja je u istoj kategoriji sa rjesavanjem problema bespravne gradnje.
Prvi korak u rjesavanju ovog problema doveo bi do naslova: "ko zeli da se mrznu sehidske porodice?", "drzava opet udara po dzepu najsiromasnijih gradjana", "da li je zaista cumur uzrok zagadjenja u gradu?", "imamo i precih problema, neka politicari ne kradu pa ce biti novca za subvencije"..
- Better Man
#36508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad je u pitanju ovo enormno zagađenje, onda tu ne treba imati nikakvog merhameta i solidarnosti i poduzeti sve mjere da se riješimo istog. Jeli zbog određenih kategorija stanovništva treba da se trujemo i umiremo od ovog?JThomas wrote:i za još 50 godina će biti isto tako. ko želi da se mrznu potomci šehidskih porodica.Prpa.ba wrote:Rjesavanje problema zagadjenja je u istoj kategoriji sa rjesavanjem problema bespravne gradnje.
Prvi korak u rjesavanju ovog problema doveo bi do naslova: "ko zeli da se mrznu sehidske porodice?", "drzava opet udara po dzepu najsiromasnijih gradjana", "da li je zaista cumur uzrok zagadjenja u gradu?", "imamo i precih problema, neka politicari ne kradu pa ce biti novca za subvencije"..
-
jefff
#36509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kmeeee dajte nam fotelja, kmeeee pocrkasmo na pausalima, kmeee....
- madner
#36510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se preuvelicava problem.
Ako se zakon bude primjenjivao za sve, uz normalne prelazne rokove, nece biti vecih problema.
Ako se zakon bude primjenjivao za sve, uz normalne prelazne rokove, nece biti vecih problema.
-
Hakiz
-
high_volume
#36512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam ubijeđen da Peđa i Sabina ni u ludilu neće pristati na bilo kakvu koaliciju sa SDA, niti iko od članova Naše Stranke
Ova SDA inicijativa je više želja SDA da ponizi NS, znajući njihovu odluku da "može bilo s kim, sa SDA ne".
SDA i dalje u svom nastupu podlosti i beskrupuloznosti
-
Hakiz
#36513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da vidimo šta će biti rezultat.
U stvari, da prvo riješimo semantičko pitanje:
Da li su ovo razgovori ili pregovori?
Razgovori su, kao, u redu, pregovori, kao, nisu.
U stvari, da prvo riješimo semantičko pitanje:
Da li su ovo razgovori ili pregovori?
Razgovori su, kao, u redu, pregovori, kao, nisu.
- drug_profi
#36514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ako uzmemo da bi za SDP ovo znacilo da su izigrani clanovi i glasaci, sto bi vjerovatno povuklo ili vanredni kongres i smjenu rukovodstva, ili raspad stranke, mislim da je malo vjerovatno da ce lubenica prihvatiti ista. NS mozda i hoce pragmaticno neke uslove postaviti, a za DF ne sumnjam da ce biti zadovoljni sa 2-3 mjesta u vladi.
Ovo je prije svega pokusaj da se razbije ovaj blok upravo sa primamljivim ponudama.
Ovo je prije svega pokusaj da se razbije ovaj blok upravo sa primamljivim ponudama.
- kmirsad
#36515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
drug_profi wrote:Pa ako uzmemo da bi za SDP ovo znacilo da su izigrani clanovi i glasaci, sto bi vjerovatno povuklo ili vanredni kongres i smjenu rukovodstva, ili raspad stranke, mislim da je malo vjerovatno da ce lubenica prihvatiti ista. NS mozda i hoce pragmaticno neke uslove postaviti, a za DF ne sumnjam da ce biti zadovoljni sa 2-3 mjesta u vladi.
-
Hakiz
#36516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ni ako ih pritisne "realnost istorijskog trenutka"?high_volume wrote: Ja sam ubijeđen da Peđa i Sabina ni u ludilu neće pristati na bilo kakvu koaliciju sa SDA, niti iko od članova Naše Stranke
Dobiju "ponudu koju ne mogu odbiti"?
Ako ne mogu da iznevjere "glasače koji su im dali obavezu da preuzmu odgovornost"?
-
addy_sa
#36517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sad ce Cudicka da ispregovara sa Bakirom koaliciju
(vidio je na slikama sa tih "razgovora" )
(vidio je na slikama sa tih "razgovora" )
- ultima_palabra
#36518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za njih se može staviti ruka u vatru da neće izdati. U ovakvoj državi je i to nešto.Hakiz wrote:Ni ako ih pritisne "realnost istorijskog trenutka"?high_volume wrote: Ja sam ubijeđen da Peđa i Sabina ni u ludilu neće pristati na bilo kakvu koaliciju sa SDA, niti iko od članova Naše Stranke
Ako ne mogu da iznevjere "glasače koji su im dali obavezu da preuzmu odgovornost"?
-
Hakiz
#36519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A, znači, otišli su kod Bakira na kafu i šerbe.
Ja sam bio uvjeren da ako ideš na pregovore to znači da postoje neki uslovi koji kada se ispune, ti pristaneš da dogovor.
Nekako mi odlazak na pregovore a da znaš da nećeš pristati ni po koju cijenu izgleda gubljenje vremena.
Jasno mi je zašto SDA to radi, postoji opasnost da budu totalno izbačeni, pa daj šta daš, a poslije će gledati kako da prevare.
Ali šta je interes Bloka, to je pitanje.
Da se, jadni, ne nadaju da će SDA doći tobe?
Ja sam bio uvjeren da ako ideš na pregovore to znači da postoje neki uslovi koji kada se ispune, ti pristaneš da dogovor.
Nekako mi odlazak na pregovore a da znaš da nećeš pristati ni po koju cijenu izgleda gubljenje vremena.
Jasno mi je zašto SDA to radi, postoji opasnost da budu totalno izbačeni, pa daj šta daš, a poslije će gledati kako da prevare.
Ali šta je interes Bloka, to je pitanje.
Da se, jadni, ne nadaju da će SDA doći tobe?
- kmirsad
#36520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako misliš da bi trebalo da glasi ta ponuda koja se ne odbija...Hakiz wrote:Ni ako ih pritisne "realnost istorijskog trenutka"?high_volume wrote: Ja sam ubijeđen da Peđa i Sabina ni u ludilu neće pristati na bilo kakvu koaliciju sa SDA, niti iko od članova Naše Stranke
Jedino što mi pada na pamet...
Niko od nas im nije dao obavezu da preuzmu odgovornost i uđu vlast... naprotiv... evo npr... @sabina1... je bijesna što uopštre ulaze u vlast, a da se uopšte pominje u bilo kojem kontekstu SBB i NiP...
Ono što ja znam NS glasača, tražimo od NS da preuzmu odgovornost... da ne smiju ni za jotu prekršiti principjelnost i čestitost radi koje smo za njih glasali.Jedva smo za koalicione partnere progutali SDP i DF... ali smo, eto... za dobrobit naroda, tu gorku pilulu nekako progutali... ali smo dobro izoštrili senzore i vage...
Ato za dolazak tobe... iskreno se nadam da neče doči tobe, bar još malo, , te da će nastaviti da rade u interesu NS
-
Hakiz
#36521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Održali su riječ, SDA - zdra'o.
-
olimp84
#36522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nidje veze, ima jos vremena. ko je sta odrzao znat ce se tek kad se vlast formira
- kmirsad
#36523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja na Istinomjeru, negdje pročitah, proglašen za najdosljednijeg političara u BiH...
-
Vidal89
#36524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa je li moguce da je ovo SDA portal. covjece ovo je necuveno svi negativni komentari za SDA se brisu na danasnjoj izjavi Bakira
Bravo za Blok
Bravo za Blok
-
putokaz1
#36525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najdosljedniji političar na balkanu je Šešelj od 1989-2018 provodi istu politiku ni milimetra ne mijenjasekmirsad wrote:Pedja na Istinomjeru, negdje pročitah, proglašen za najdosljednijeg političara u BiH...