slabo znam novo sarajevo, jel ovo taxi dom danasnji?

Jeste--u ovoj desno zgradi prvi ulaz. Kad je Devetku otvorio a buraz Ešrefaga Sport --- u ovom prostoru sa slike mesnica Belje krenula sa radom.
Iznad Zetre neboderi na Koševu i iza Centrotrans naseljesnijeg_led wrote: ↑29/01/2026 12:19 Cudna je ova slika gdje se Zetra gradi. Kakva su ovo naselja i kuce sa druge strane? Nesto mi ovdje ne štima.

OŠ Ahmet Fetahagić, već izgrađen bazen iza Fakulteta za fizičku kulturu
Švrakino, raskršće Majdanske i S.Hadžića
Znači ovdje je otvorena prva sarajevska ćevabžinica 1956. godine...i tu je magija počela

Išli kao mali gore na izlete. Livade. šumarci...dječak sa šibicama wrote: ↑29/01/2026 12:34 Pa da, u ovoj staroj zgradi drugar ima garsonjeru stalno je pricao o njoj jer je mala (naslijedio od roditelja) cak sam i isao da vidim, eto to znam ali zgradu ne prepoznam na slici.
A vidi favele gore sto se namnozila![]()

Sjedio u autu od vjecnice do principovog, izasao 10 metara ranije mahnuo Gavrilu da puca, Ferdo nije htio da svrati u Sport na cevape i naljutio muhu.drug_profi wrote: ↑29/01/2026 12:41 Muha se sjeća i Franca Ferdinanda. Kažu mahnuo mu, a Sofija mu se osmjehnula.

Čudno ti je jer je slika, zbog ko zna kakvog glupog razloga, horizontalno mirorisana..
tomhagen wrote: ↑29/01/2026 12:35Znači ovdje je otvorena prva sarajevska ćevabžinica 1956. godine...i tu je magija počela
Hvala @muha_sa![]()
![]()