Demokratska fronta Željko Komšić

bunk

#36501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Tomahawk11 wrote:Pa deklarisao se, potpisom službenog dokumenta o koaliciji sa SDA.
Kome nije jasno da time gubi veliki dio glasačkog tijela, taj je naivan.
On je svjesno ušao u ovo, konta odraditi ovaj mandat i pokupiti kajmak koliko je moguće.
Onda na smetljište političkog života, bar stranka.
Njemu više i ne treba.
Krecem se medju glasacima svih opcija i licno poznajem puno ljudi.Jedino na forumu (i u nekim dnevnim novinama) se kritikuje ulazak DF u vlast.
Negativno komentari su usmjereni na bezmudost Sdp i njihovo ponasanje od izbora naovamo,kao da je njihova baza u 95% sastavljena od Klingonaca a ne od Bosnjaka koji zive u Bosni I Hercegovini.
Hafis

#36502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Heartbeats wrote:
Hafis wrote: Nikako mi nije jasno kako su uspjeli i ovoliko glasova osvojiti, i to još ono izglumilo nekakvu ljevičarsku opciju.
Gledam ovdje u Mostaru par likova koji predstavljaju tu stranku - radi se o ortodoksnim šovinistima koji to i ne kriju. S tim da je ta mala strančica u usporebi s lokalnim ogrankom SDA (koji je ruku na srce mnogo desnija varijanta od sarajevske središnjice) negdje otprilike egal, ako ne i žešći.

Inače, bojim se da će se zbog predstojećeg guranja njihove uloge nekakve ''multietničke'' stranke to komponiranje buduće vlasti otegnuti unedogled, a još kad Čović isporuči fakturu svoje verzije Izbornog zakona....ima da gori.
To je ta HDZ logika - kad im kažeš da je HB zločin, da su organizovali konc. logore, da su etnički čistili, pobili, protjerali, silovali, da su osuđeni za UZP, odmah si šovinista.
Pa normalno.
Nazivati čitav jedan narod zločinačkim, UZP-ejovskim, prozivati kao južnosrbe je klasični šovinizam....samo na svu u sreću već smo izgradili solidan imunitet na tu regionalnu pojavu
Last edited by Hafis on 11/04/2019 11:02, edited 1 time in total.
bunk

#36503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

saale wrote:ima li iko normalan, i realan na ovom forumu, ljudi ljudski Bosna nije od ZE do SA, ustav je takav kakav jeste, jedino što se može je napraviti jaku proti težu SNSD I HDZ, i zato su se trebali ujediniti i DF, SDP, SDA, NS, svi oni kojima je ova zemlja jedina i ui srcu pritv dušmana Dodika i Čovića koji su IZGLASANI! PONAVLJAM IZGLASANI I BEZ KOJIH SE VLAST NE MOŽE NAPRAVITI, DAL JE TO IKOM JASNO U P.M VISHE
Jasno je svima ali zmire.
Jer parlamentarnost postoji samo ondje gdje je Bosnjo u vecini.Na svakom milimetru ostatka Drzave taj isti Bosnjo je u ocima naroda identican bez obzira jel u dresu sda,sdp,ns ili koje vec ne politicke opcije koja opstaje zahvaljujuci glasovima Bosnjaka u 95 i vecem procentu.
Hafis

#36504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

saale wrote:ima li iko normalan, i realan na ovom forumu, ljudi ljudski Bosna nije od ZE do SA, ustav je takav kakav jeste, jedino što se može je napraviti jaku proti težu SNSD I HDZ, i zato su se trebali ujediniti i DF, SDP, SDA, NS, svi oni kojima je ova zemlja jedina i ui srcu pritv dušmana Dodika i Čovića koji su IZGLASANI! PONAVLJAM IZGLASANI I BEZ KOJIH SE VLAST NE MOŽE NAPRAVITI, DAL JE TO IKOM JASNO U P.M VISHE
Meni ovo više liči na poziv za svebošnjačko jedinstvo + Miro Lazović i Ivo Komšić, protiv dominantnih srpskih i hrvatskih stranaka.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Hafis wrote: Nikako mi nije jasno kako su uspjeli i ovoliko glasova osvojiti, i to još ono izglumilo nekakvu ljevičarsku opciju.
Gledam ovdje u Mostaru par likova koji predstavljaju tu stranku - radi se o ortodoksnim šovinistima koji to i ne kriju. S tim da je ta mala strančica u usporebi s lokalnim ogrankom SDA (koji je ruku na srce mnogo desnija varijanta od sarajevske središnjice) negdje otprilike egal, ako ne i žešći.

Inače, bojim se da će se zbog predstojećeg guranja njihove uloge nekakve ''multietničke'' stranke to komponiranje buduće vlasti otegnuti unedogled, a još kad Čović isporuči fakturu svoje verzije Izbornog zakona....ima da gori.
pa i logično je da ti semira drljevića lovca i njegovu ratnu ekipu, smatraš šovinistom. iznedio bih se da si nešto pozitivno za njih napisao.

a da čović nešto može, ne bi se spuštao na najniže grane. mostarski sajam je fantastično prikazao koliko je čović doista i (ne)utjecajan. od pozvanih, samo je prisustvovao aleksandar vučić. kolinda, plenković, predstavnici eu, nigdje nikoga.

tako da vidjet ćemo mi tu fakturu koji spominješ. ona se ispostavlja od 2002. godine i nikada da se ispostavi.
Maraschino

#36506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Sve ce to Sejdo, Finci, Pilav pa evo sada i Pudaric razbucati. :izet:
Hafis

#36507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

malakh wrote:

pa i logično je da ti semira drljevića lovca i njegovu ratnu ekipu, smatraš šovinistom. iznedio bih se da si nešto pozitivno za njih napisao.

a da čović nešto može, ne bi se spuštao na najniže grane. mostarski sajam je fantastično prikazao koliko je čović doista i (ne)utjecajan. od pozvanih, samo je prisustvovao aleksandar vučić. kolinda, plenković, predstavnici eu, nigdje nikoga.

tako da vidjet ćemo mi tu fakturu koji spominješ. ona se ispostavlja od 2002. godine i nikada da se ispostavi.
Tema je Komšić, tako da ne bih komentirao sajam. Može, al' na nekoj drugoj temi ako baš hoćeš.

Što se tiče Lovca, poznajemo se cijeli život, znam obojicu braće vrlo dobro. Uglavnom znam tko je bos koji stoji iza Lovca i njegovog ''političkog angažmana''.
Uspio je kćerku uvaliti na DF listu i prošla je u županijski parlament, a s druge strane uspio je uvjeriti 300-400 likova da glasaju za Komšu ( normalno, prethodno pitajući za suglasnost svog bosa).
Što se tiče one mahalske stranke, etnički je homogenija od saudijske reprezentacije u nogometu, a najobrazovaniji član im je VK metaloglodač.

Imaš li još pitanja?
Tomahawk11
Globalni moderator

#36508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tomahawk11 »

bunk wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa deklarisao se, potpisom službenog dokumenta o koaliciji sa SDA.
On je svjesno ušao u ovo, konta odraditi ovaj mandat i pokupiti kajmak koliko je moguće.
Njemu više i ne treba.
Krecem se medju glasacima svih opcija i licno poznajem puno ljudi.Jedino na forumu (i u nekim dnevnim novinama) se kritikuje ulazak DF u vlast.
Negativno komentari su usmjereni na bezmudost Sdp i njihovo ponasanje od izbora naovamo,kao da je njihova baza u 95% sastavljena od Klingonaca a ne od Bosnjaka koji zive u Bosni I Hercegovini.
Bogme ja imam drugačija iskustva, ljudi su razočarani ovim potezom. Konkretno potpisom koalicije sa SDA.
BHCluster

#36509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
malakh wrote:

Tema je Komšić, tako da ne bih komentirao sajam. Može, al' na nekoj drugoj temi ako baš hoćeš.

Što se tiče Lovca, poznajemo se cijeli život, znam obojicu braće vrlo dobro. Uglavnom znam tko je bos koji stoji iza Lovca i njegovog ''političkog angažmana''.
Uspio je kćerku uvaliti na DF listu i prošla je u županijski parlament, a s druge strane uspio je uvjeriti 300-400 likova da glasaju za Komšu ( normalno, prethodno pitajući za suglasnost svog bosa).
Što se tiče one mahalske stranke, etnički je homogenija od saudijske reprezentacije u nogometu, a najobrazovaniji član im je VK metaloglodač.

Imaš li još pitanja?
Meni je samo vazno da Covic nije u predsjednistvu. :wink: PS sta je zupanija?
kmirsad

#36510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Ako je zbog raje iz bircuza... sve mu je oprošteno. I ja ginem za raju iz kafane... Jebo državu, i onako je propala...:lol:
Capsicum

#36511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

bunk wrote:
Njemu više i ne treba.
Ja te kritike za odluku da se ide u vlast čujem u stvari samo i isključivo od onih koji su glasali za SDP i NS. Ali isključivo. Razumljivo. S jedne strane SDP, iako s najviše glasova u opoziciji, kupi samo mrvice, a kajmak će pokupiti drugi. Istovremeno su se pokazale sve slabosti te stranke i njeni unutrašnji sukobi, pa nije nemoguće i da se vrlo brzo raspadnu ili da im dio članstva pređe u DF ili neku drugu stranku. NS s druge strane trlja ruke, jer im već nekoliko izbornih ciklusa, na ruku ide dezorjentisana ljevica. Fiksacija na Komšića će ostati i ubuduće osnovna vrijednost njihove kampanje.

Mislim da DF ulaskom u vlast može samo dobiti, jer su pad koji su imali iskoristili da se riješe dosta kukolja. A i generalno vlast ti daje poluge upravljanja novcem i mogućnost da utičeš pozitivno na kvalitet života građanina u raznim sferama, što iz opozicije ne možeš. A Komšić će vrlo vjerovatno, ako ne dođe do neke sulude korekcije izbornog zakona, dobiti i novi mandat...
Roccohljup

#36512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Capsicum wrote:
bunk wrote:
Njemu više i ne treba.
Ja te kritike za odluku da se ide u vlast čujem u stvari samo i isključivo od onih koji su glasali za SDP i NS. Ali isključivo. Razumljivo. S jedne strane SDP, iako s najviše glasova u opoziciji, kupi samo mrvice, a kajmak će pokupiti drugi. Istovremeno su se pokazale sve slabosti te stranke i njeni unutrašnji sukobi, pa nije nemoguće i da se vrlo brzo raspadnu ili da im dio članstva pređe u DF ili neku drugu stranku. NS s druge strane trlja ruke, jer im već nekoliko izbornih ciklusa, na ruku ide dezorjentisana ljevica. Fiksacija na Komšića će ostati i ubuduće osnovna vrijednost njihove kampanje.

Mislim da DF ulaskom u vlast može samo dobiti, jer su pad koji su imali iskoristili da se riješe dosta kukolja. A i generalno vlast ti daje poluge upravljanja novcem i mogućnost da utičeš pozitivno na kvalitet života građanina u raznim sferama, što iz opozicije ne možeš. A Komšić će vrlo vjerovatno, ako ne dođe do neke sulude korekcije izbornog zakona, dobiti i novi mandat...
kako im onda po toj logici prethodno koketiranje sa SDA nije donjelo veliki uspjeh na ovim izborima?
Capsicum

#36513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:kako im onda po toj logici prethodno koketiranje sa SDA nije donjelo veliki uspjeh na ovim izborima?
Koje koketiranje? Pa bili su u vlasti koliko dugo?
saale

#36514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

Hafis wrote:
Meni ovo više liči na poziv za svebošnjačko jedinstvo + Miro Lazović i Ivo Komšić, protiv dominantnih srpskih i hrvatskih stranaka.
A šta ti predlažeš,al bez šupljiranja molim te?
saale

#36515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by saale »

bunk wrote:
Jasno je svima ali zmire.
Jer parlamentarnost postoji samo ondje gdje je Bosnjo u vecini.Na svakom milimetru ostatka Drzave taj isti Bosnjo je u ocima naroda identican bez obzira jel u dresu sda,sdp,ns ili koje vec ne politicke opcije koja opstaje zahvaljujuci glasovima Bosnjaka u 95 i vecem procentu.
Tako je, al hajde ti to objasni tkz gradjaninu :run:
MarshalDodik

#36516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:kako im onda po toj logici prethodno koketiranje sa SDA nije donjelo veliki uspjeh na ovim izborima?
Zasto su izasli tako brzo i zasto sad opet idu istim stopama?
Capsicum

#36517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

MarshalDodik wrote:
Capsicum wrote:
Zato što je bolje da je u vlasti DF nego SBB.
Humljanin

#36518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Tomahawk11 wrote:
Humljanin wrote: Pa šta je tu neutralisano?
To je prirodni tok stvari. Od samog početka je svima sa očima jasno da je Komšić SDA projekat. Nijedan izborni rezultat ne bi on sam ostvario bez logistike SDA. Komšo je zauzvrat tu kad zaškripi da vrati podršku.

Ništa se bitno nije promijenilo niti će se promijeniti. Ta Komšić je osvajao najviše glasova gdje je njegova stranka imala potop, a SDA premoćno osvajala.

Pa nećemo se lagati, nisu za njega nikada ni glasali neki anacionalni multikulturanlni građani, nego SDA nacionalisti.
Niti je Komšićev izborni program i načemu baziran osim na huškanju protiv Hrvata i hrvatskih političkih opcija.

Ja uopće ne mislim da je ovim potezom Komšić išta izgubio. Dapače! Pridobio je masu SDA glasača koji su ga smatrali kukavičjim jajetom.
I za sljedeće izbore će Komšin program biti opet "okretanje mitraljeza prema onim dole", "nabijanje na kolac" itd...

Po mom mišljenju, Komšić ovim potezom dobiva na broju glasača. Snebivaju se i čude samo pojedini koji su mislili da je on nekakav anancionalni građanin.
Nije bilo formalnog pečata. Bez toga, Komšić bi uzeo i sljedeće izbore.
Ne bih se baš složio da su to oni uspjeli uz pomoć logistike SDA.
Glasačko tijelo je sastavljeno od Bošnjaka koji su upravo protiv SDA i jednog dijela Hrvata koji sigurno ne bi glasali za stranku koja radi ovako čvrstu koaliciju sa SDA.
Vjeruj da jesu, onako na prvu, znam dosta ljudi u Sarajevu koji organski ne mogu SDA, a glasali su za Komšića.

Kako je, bolan, pridobio? Misliš da će neko ko je dosad glasao za SDA sad glasati za DF? Nema od tog ništa. Zapamti, ide im sudbina SBiH.
Totalni potop na sljedećim predsjedničkim izborima.

Nisi ti mene razumio. Nisam ja pričao o jednoj nebitnoj strančici kao što je DF. Ja sam pričao o jednom puno većem velikobošnjačkom nacionalističkom projektu zvanom Željko Komšić.

DF je nebitna stranka i ona služi samo da ima šta stajat iza Željka dok drži zapaljive huškačke govore. Da se malo glumi anacionalno-lijevo-građanstvo, a u stvari najniže nacionalističko orgijanje.

Ja tvrdim da Komšo ovim ništa nije izgubio, jer za njega većinom ni nisu glasali lijevo-liberalni-anacionalni građani, nego bošnjački ultranacionalisti. Pogledaš rezultate izbora i vidiš nesrazmjer broja glasova za DF i Komšića, pa vidiš jasno da je biračko tijelo koje glasa za SDA na svim razinama, samo na jednoj razini promjenilo stav i glasalo za "građanskog" Komšića. Sve ostalo pomeo SDA.

Ja se uopće ne sekiram za Komšu, jer su mu dosad nekoliko puta predviđali kraj političke karijere zbog toga što ne nudi ništta osim šuplje "antihrvatske" retorike. Svaki put pred izbore bi sva ta predviđanja pala u vodu.
Ne treba podcijeniti snagu i masivnost bošnjačkog biračkog tijela pogonjenog ultranacionalizmom i antihrvatskom histerijom.
Ja vih se dao kladiti da ce na sljedecim izborima i oni SDA glasaci koji su Komšića smatrali "komunjarom" i kukavičjim jajetom sada odahnuti i laka srca mu dati glas jer je i slijepcima postalo jasno za kakvu se politiku bori naš "neutralno građanski ljevičar" Komšo.

P.S. ovo je bez ikakve namjere za uvredama moje mišljenje
Tomahawk11
Globalni moderator

#36519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tomahawk11 »

Humljanin, naravno, tvoje mišljenje :thumbup:
I moram ti reći da se ne slažem s istim.
Sljedeći predsjednički izbori će pokazati ko je u pravu.
MarshalDodik

#36520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

Capsicum wrote:
MarshalDodik wrote:
Gledajuci iskljucivo iz ugla stranackog DF uhljuba- jest

Ali ako je razlog ulaska u reprizu stradanja iz 2014 samo da tamo ne bude Scepo, ja smjesnijeg razloga nisam cuo.
addy_sa

#36521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by addy_sa »

Bice dana za megdana, joj kako im je reko, daj jos jedan mandat. moze? Moze!
Humljanin

#36522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Humljanin »

Tomahawk11 wrote:Humljanin, naravno, tvoje mišljenje :thumbup:
Poštujem i ja iskreno tvoje mišljenje. Bez obzira što se ne slažemo. Cijenim i kada netko iskreno misli, osjeća i zagovara međunacionalno pomirenje i pravu ali PRAVU građansku opciju, a ne neku zakamufliranu ultranacionalističku šuplju.

Ja mislim da smo mi još daleko daleko od neke prave istinske ljevice. Jer za to nema plodnog tla. Po mom misljenju je trenutno najbolje što možemo postići da ne izabiremo one koji mrze druge. Ostalo je još daleko.
Tomahawk11
Globalni moderator

#36523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Tomahawk11 »

Humljanin wrote:
Tomahawk11 wrote:Humljanin, naravno, tvoje mišljenje :thumbup:
Poštujem i ja iskreno tvoje mišljenje. Bez obzira što se ne slažemo. Cijenim i kada netko iskreno misli, osjeća i zagovara međunacionalno pomirenje i pravu ali PRAVU građansku opciju, a ne neku zakamufliranu ultranacionalističku šuplju.

Ja mislim da smo mi još daleko daleko od neke prave istinske ljevice. Jer za to nema plodnog tla. Po mom misljenju je trenutno najbolje što možemo postići da ne izabiremo one koji mrze druge. Ostalo je još daleko.
Politički mulj :thumbup:
Capsicum

#36524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

MarshalDodik wrote:
Capsicum wrote:
MarshalDodik wrote:
Gledajuci iskljucivo iz ugla stranackog DF uhljuba- jest

Ali ako je razlog ulaska u reprizu stradanja iz 2014 samo da tamo ne bude Scepo, ja smjesnijeg razloga nisam cuo.
Gledaj iz kojeg ugla hoćeš, ali tako je.
MarshalDodik

#36525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

Normala, bolje da ja pokupim koji tender nego on
Volim te :bih:
Post Reply