Tomahawk11 wrote:Humljanin wrote:
Pa šta je tu neutralisano?
To je prirodni tok stvari. Od samog početka je svima sa očima jasno da je Komšić SDA projekat. Nijedan izborni rezultat ne bi on sam ostvario bez logistike SDA. Komšo je zauzvrat tu kad zaškripi da vrati podršku.
Ništa se bitno nije promijenilo niti će se promijeniti. Ta Komšić je osvajao najviše glasova gdje je njegova stranka imala potop, a SDA premoćno osvajala.
Pa nećemo se lagati, nisu za njega nikada ni glasali neki anacionalni multikulturanlni građani, nego SDA nacionalisti.
Niti je Komšićev izborni program i načemu baziran osim na huškanju protiv Hrvata i hrvatskih političkih opcija.
Ja uopće ne mislim da je ovim potezom Komšić išta izgubio. Dapače! Pridobio je masu SDA glasača koji su ga smatrali kukavičjim jajetom.
I za sljedeće izbore će Komšin program biti opet "okretanje mitraljeza prema onim dole", "nabijanje na kolac" itd...
Po mom mišljenju, Komšić ovim potezom dobiva na broju glasača. Snebivaju se i čude samo pojedini koji su mislili da je on nekakav anancionalni građanin.
Nije bilo formalnog pečata. Bez toga, Komšić bi uzeo i sljedeće izbore.
Ne bih se baš složio da su to oni uspjeli uz pomoć logistike SDA.
Glasačko tijelo je sastavljeno od Bošnjaka koji su upravo protiv SDA i jednog dijela Hrvata koji sigurno ne bi glasali za stranku koja radi ovako čvrstu koaliciju sa SDA.
Vjeruj da jesu, onako na prvu, znam dosta ljudi u Sarajevu koji organski ne mogu SDA, a glasali su za Komšića.
Kako je, bolan, pridobio? Misliš da će neko ko je dosad glasao za SDA sad glasati za DF? Nema od tog ništa. Zapamti, ide im sudbina SBiH.
Totalni potop na sljedećim predsjedničkim izborima.
Nisi ti mene razumio. Nisam ja pričao o jednoj nebitnoj strančici kao što je DF. Ja sam pričao o jednom puno većem velikobošnjačkom nacionalističkom projektu zvanom Željko Komšić.
DF je nebitna stranka i ona služi samo da ima šta stajat iza Željka dok drži zapaljive huškačke govore. Da se malo glumi anacionalno-lijevo-građanstvo, a u stvari najniže nacionalističko orgijanje.
Ja tvrdim da Komšo ovim ništa nije izgubio, jer za njega većinom ni nisu glasali lijevo-liberalni-anacionalni građani, nego bošnjački ultranacionalisti. Pogledaš rezultate izbora i vidiš nesrazmjer broja glasova za DF i Komšića, pa vidiš jasno da je biračko tijelo koje glasa za SDA na svim razinama, samo na jednoj razini promjenilo stav i glasalo za "građanskog" Komšića. Sve ostalo pomeo SDA.
Ja se uopće ne sekiram za Komšu, jer su mu dosad nekoliko puta predviđali kraj političke karijere zbog toga što ne nudi ništta osim šuplje "antihrvatske" retorike. Svaki put pred izbore bi sva ta predviđanja pala u vodu.
Ne treba podcijeniti snagu i masivnost bošnjačkog biračkog tijela pogonjenog ultranacionalizmom i antihrvatskom histerijom.
Ja vih se dao kladiti da ce na sljedecim izborima i oni SDA glasaci koji su Komšića smatrali "komunjarom" i kukavičjim jajetom sada odahnuti i laka srca mu dati glas jer je i slijepcima postalo jasno za kakvu se politiku bori naš "neutralno građanski ljevičar" Komšo.
P.S. ovo je bez ikakve namjere za uvredama moje mišljenje