leškarenje wrote:Najjace kad ćuko dobi clanskujel i sad aktivan
A broj zaposlenih necemo vise pominjati. Kod njih je sve na volonterskoj osnovi.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
leškarenje wrote:Najjace kad ćuko dobi clanskujel i sad aktivan
Imas na ovoj temi gdje sam precesljao svaku sezonu od 1946-te....i to za zeljeznicar je laz koja je epskih razmjeramegaman4 wrote:Velez i Sarajevo su u bivsoj drzavi samo jednom ispadali i to: Velez 1953 i Sarajevo 1957. Zeljo je ispadao tri puta. Zadnji put je to bilo 1977.
Tad ih je u drugoj saveznoj ligi preuzeo legendarni Velezovac Sula Rebac s kojm su se ekspresno vratili u prvu ligu. Nakon Sule na celo Zelje je dosao Osim a dalje znate.
Sarajevo je odigralo 43 sezone u prvoj saveznoj ligi, Velez 38, Zeljo 34, Sloboda 25, Celik 17, Borac 15 i Iskra samo jednu sezonu i to 1984/85.
Nasi klubovi su osvojili tri titule i tri kupa u bivsoj drzavi, sto je po meni malo ako znamo kakve su sjajne generacije bile u skoro svim klubovima.
BiH je dala najboljeg centafora iz bivse drzave a to je Dusko Bajevic iz Veleza koji je sa 170 golova bio drugi na vjecitoj listi strijelaca iza Slobodana Santraca koji je dao 218 golova.
Najvise utakmica u historiji prve savezne lige je odigrao legendarni Enver Maric iz Veleza i to 441.
Takvi asovi a tako skroman broj trofeja...
Ma nikad!!!!smurf wrote:Cuj nikada nisu ispali iz lige
Kad je Amar trener onda im kompletan klub volontira, jbg to je ljubavGrean wrote:leškarenje wrote:Najjace kad ćuko dobi clanskujel i sad aktivan
![]()
![]()
A broj zaposlenih necemo vise pominjati. Kod njih je sve na volonterskoj osnovi.
Ni slucajno mi smo zasluzeno ispadali i niko nas nije spasavao.......a a ko bi nekoga trebalo da bude sramota to je upravo klub za koji navijas jer ima 9 sezona vise u prvoj ligi YU a samo jednu jedinu titulu vise!!!! Kada su se stvari poravnale u danasnjoj BiH i jedan i drugi klub imaju isti tretman ne da ga pusite nego se i 4 klub u BiH a Zeljo je tamo gdje i treba da bude. Doduse za razliku od svih klubova imali ste najbolje uslove za start jer su vam igraci pobjegli iz BiH u toku rata i glumili reprezentaciju po svijetu pa kada su se vratili imali ste odmah u startu ekipu sprmenu, uigranu, situ.EDIT: Nepotrebna priča!leškarenje wrote:Strasno....eto jesmo jednomsta je jednom u odnosu na haman 20 godina tavorenja
jel te sramota sviju ti na svijetu
Velez je zaista izbacio cijeli niz vanserijskih igraca u bivsoj drzavi.Mozda kao niko drugi. Pocev od Muhameda Mujica pa Tuce na kraju. Dva kupa je bio premalo, nista, za takav igracki kadar.megaman4 wrote:Velez i Sarajevo su u bivsoj drzavi samo jednom ispadali i to: Velez 1953 i Sarajevo 1957. Zeljo je ispadao tri puta. Zadnji put je to bilo 1977.
Tad ih je u drugoj saveznoj ligi preuzeo legendarni Velezovac Sula Rebac s kojm su se ekspresno vratili u prvu ligu. Nakon Sule na celo Zelje je dosao Osim a dalje znate.
Sarajevo je odigralo 43 sezone u prvoj saveznoj ligi, Velez 38, Zeljo 34, Sloboda 25, Celik 17, Borac 15 i Iskra samo jednu sezonu i to 1984/85.
Nasi klubovi su osvojili tri titule i tri kupa u bivsoj drzavi, sto je po meni malo ako znamo kakve su sjajne generacije bile u skoro svim klubovima.
BiH je dala najboljeg centafora iz bivse drzave a to je Dusko Bajevic iz Veleza koji je sa 170 golova bio drugi na vjecitoj listi strijelaca iza Slobodana Santraca koji je dao 218 golova.
Najvise utakmica u historiji prve savezne lige je odigrao legendarni Enver Maric iz Veleza i to 441.
Kao prvo nisam mitoman, jer ne navijam ni za Sarajevo ni za Zeljeznicar. Evo tacno sezone kada su klubovi ispadali: Sarajevo dva puta i to 1948 i 1957, te Zeljeznicar 1947, 1956, 1959 i 1977. Velez samo 1953.leškarenje wrote:Imas na ovoj temi gdje sam precesljao svaku sezonu od 1946-te....i to za zeljeznicar je laz koja je epskih razmjeramegaman4 wrote:Velez i Sarajevo su u bivsoj drzavi samo jednom ispadali i to: Velez 1953 i Sarajevo 1957. Zeljo je ispadao tri puta. Zadnji put je to bilo 1977.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Prva_save ... _1947./48.megaman4 wrote:Kao prvo nisam mitoman, jer ne navijam ni za Sarajevo ni za Zeljeznicar. Evo tacno sezone kada su klubovi ispadali: Sarajevo dva puta i to 1948 i 1957, te Zeljeznicar 1947, 1956, 1959 i 1977. Velez samo 1953.leškarenje wrote:Imas na ovoj temi gdje sam precesljao svaku sezonu od 1946-te....i to za zeljeznicar je laz koja je epskih razmjeramegaman4 wrote:Velez i Sarajevo su u bivsoj drzavi samo jednom ispadali i to: Velez 1953 i Sarajevo 1957. Zeljo je ispadao tri puta. Zadnji put je to bilo 1977.
Toliko.
1976/77 - 5:0 (D. Simić 2, Vidaković, Dupovac, Savić).bjelave wrote:One sezone 1977 kad je želja ispao mi smo ih nakantali na Kosevu. Cuza Dupovac je briljirao, a mi smo ih s petakom ispratili u Drugu Ligu-Zapad.
Bio na utakmici
Sto nije bgriljiro na Grbavici kad smo vas u revansu isprasili sa 3:0?bjelave wrote:One sezone 1977 kad je želja ispao mi smo ih nakantali na Kosevu. Cuza Dupovac je briljirao, a mi smo ih s petakom ispratili u Drugu Ligu-Zapad.
Bio na utakmici

Jesti virshle je bolje nego ne jesti nista
Mnogi navijaci Zelje ne znaju da ih je Velez dva puta spasio ispadanja iz prve lige. Prvi puta 1981 godine, kada je Zeljo dobio sa 3:1 u Mostar, jer Velezu nije ni trebalo, jer je bio osvojen dovoljan broj bodova, a Zeljo je bio u losoj situaciji.
Sad će krenuti napad na tebe od strane pojedinih, šta ti pričaš, ti pojma nemaš, ti kompleksaš, Željo ti nabio komplekse, bla, bla, bla.megaman4 wrote: Mnogi navijaci Zelje ne znaju da ih je Velez dva puta spasio ispadanja iz prve lige. Prvi puta 1981 godine, kada je Zeljo dobio sa 3:1 u Mostar, jer Velezu nije ni trebalo, jer je bio osvojen dovoljan broj bodova, a Zeljo je bio u losoj situaciji.
Drugi puta je bilo u sezoni 1988/89, kada se odlucivalo o opstanku u zadnjem kolu. Velez je trebao dobiti Napredak iz Krusevca, a Zeljo Osijeka na Grbavici. Navijaci Zelje su samo iscekivali rezultat iz Mostara. Kada je Velez poveo, cijela Grbavica je uz aplauz pozdravilo rezultat iz Mostara. Kada su rodjeni poveli sa 2:0, bilo je jasno da je Zeljo opstao i da je sprijecen u zadnji cas najgori scenarij za plave.
Indikativno je da je Velez spasavao Plave sa Grbavice u sezonama, kada je Velez igrao finala kupa M. Tita 1981 upravo protiv Zelje, kojeg su osvojili, i 1989, kada su rodjeni porazeni od Partizana.