Znači kupiš 60 energoinvesta i tek ako skoče 50% bićeš negdje na svom...
Biznis, nema šta
Moderator: anex
Kad je bila uplata dividende, nisu jos objavili na stranici...
Ma ima fine prihode, dobro zarađuje. Jednom mi dala karticu da joj podignem lovu sa ATM, kad tamo guta na tekucem.
Odlicna vijest...
Pozitiva: Stara firma sa dugim iskustvom, pa se smatra i sigurnom za ulaganje na duze staze. Ukinuli su naknade za neaktivnost u skladu sa trendom. Ne pokusavaju od tebe napraviti kockara kao neki drugi brokeri (etoro social trading i slicni mangupluci). Velika ponuda ulaganja u sve i svasta na raznim trzistima.
taman gomilam novac da kupim jošdrug_profi wrote: ↑24/05/2023 14:34 Ode Telekom RS nizbrdo...
Govorio sam da je rizična dionica po cijenama iznad 1 KM
lissics wrote: ↑24/05/2023 15:16Pozitiva: Stara firma sa dugim iskustvom, pa se smatra i sigurnom za ulaganje na duze staze. Ukinuli su naknade za neaktivnost u skladu sa trendom. Ne pokusavaju od tebe napraviti kockara kao neki drugi brokeri (etoro social trading i slicni mangupluci). Velika ponuda ulaganja u sve i svasta na raznim trzistima.
Negativa: Za investitore iz Bosne koliko vidim skoro nemoguca misija ulagati direktno zbog vazecih zakona, pa treba ici preko domacih lihvara (Reiffeisen brokers) ili preko brokera u entitetu koji slabo nadgleda svoj sektor finansija (Monet brokers u RS).
Postoje 40 godina a uz to su ti sredstva zaštićena od SIPC do velikog iznosa (mislim $500k).bosanski__ wrote: ↑24/05/2023 20:57lissics wrote: ↑24/05/2023 15:16
Pozitiva: Stara firma sa dugim iskustvom, pa se smatra i sigurnom za ulaganje na duze staze. Ukinuli su naknade za neaktivnost u skladu sa trendom. Ne pokusavaju od tebe napraviti kockara kao neki drugi brokeri (etoro social trading i slicni mangupluci). Velika ponuda ulaganja u sve i svasta na raznim trzistima.
Negativa: Za investitore iz Bosne koliko vidim skoro nemoguca misija ulagati direktno zbog vazecih zakona, pa treba ici preko domacih lihvara (Reiffeisen brokers) ili preko brokera u entitetu koji slabo nadgleda svoj sektor finansija (Monet brokers u RS).
Hvala.
Dali bi se usudio uložiti veliku svotu preko IB-a , pravo veliku ? Mislim tu na povjerenje i sigurnost.
Jako bih volio da mi se to opet desi, da dokupim po npr. 0.89 KM, kao prosli put... Pa da i Labud dokupi jos 67 akcija (za onih 60 KM)...drug_profi wrote: ↑25/05/2023 10:56Prirodan ciklus. Ali ne kupuj ponovo prije nego siđe ispod marke.
Pa evo danas -20%, sutra ce jos malo, ali nece vjerovatno bas toliko.drndalo wrote: ↑25/05/2023 11:25Jako bih volio da mi se to opet desi, da dokupim po npr. 0.89 KM, kao prosli put... Pa da i Labud dokupi jos 67 akcija (za onih 60 KM)...drug_profi wrote: ↑25/05/2023 10:56
Prirodan ciklus. Ali ne kupuj ponovo prije nego siđe ispod marke.