SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

snaga_znanja wrote:Malo mi tu gospodju prerano osudjujemo. Niko nije kriv dok mu se to ne dokaze!
Da nije visok datum i da imam rePa otišao bih sina joj posjetiti da ga častim, cigarama i kafom/šećerom.
Baudelaire

#3652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

PipiDugaDevetka wrote:
snaga_znanja wrote:Malo mi tu gospodju prerano osudjujemo. Niko nije kriv dok mu se to ne dokaze!
Da nije visok datum i da imam rePa otišao bih sina joj posjetiti da ga častim, cigarama i kafom/šećerom.
Živ bio, jel se ti šprdaš sa svima nama ovdje? Što nisi posjetio žrtvu napada? Što nisi makar pomislio na to?
cigara

#3653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

ja majke i ne mogu osudjivati, majka je majka. ja znam da bacim bombu u punu slogu i pobijem 300 ljudi moja ce me stara braniti i to je tako
PipiDugaDevetka wrote:
cigara wrote: sto se tice ove zene sto se bori za sina, pipi jesil imala istu pricu za Vukovu mamu kad je govorila da njen sin nije toliko los? il za Herakovu? Il za bilo kojeg klosara? Il je bila prica "roditelji su krivi njih prvo kazniti" fazon
Učestvovao sam na protestima i blokadi saobraćaja kada je ubijen Amar Mistrić ( R.I.P.), a ranije i kada je ubijen Denis Mrnjavac (R.I.P.).
nisam to pitao
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

bez_ideje wrote:Ja zaista ne vidim na koji je to nacin doticna UGROZENA legitimisanjem
A meni se cini da policajac po diskrecijskoj ocjeni moze da legitimise sta mu se cefne
Šef onih 19 otpuštenih policajaca je isto tako mislio da specijalci smiju da prave ''raciju u restoranu Zujevina'' tako što će legitimisati goste, a naročito sumnjive (sumLJive-po šefovom).
Tu se nasankao na Bezručenkovu igranku,...Svi otpušteni. Ne znam je li i šef koji im je izdao naredbu za tu ''raciju''?
Bezručenko sada ima dvije penzije, UN-ovu i vjerovatno penziju ruske države.
cigara

#3655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

dobro je da je racija isto sto i legitimisanje na ulici
PipiDugaDevetka

#3656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

cigara wrote: nisam to pitao
Imao sam istu priču jer sam znao za slučaj ''racija 19 specijalaca u Zujevini''. Čak šta više, upoznao sam Bezručenka.
PipiDugaDevetka

#3657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

cigara wrote:dobro je da je racija isto sto i legitimisanje na ulici
19 specijalaca je otpušteno, a ja bih i šefa od ovog policajca što je kontrolisao Fatimu Kurdiju barem poslao da prouči detaljno zakone.
cigara

#3658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

PipiDugaDevetka wrote:
cigara wrote:dobro je da je racija isto sto i legitimisanje na ulici
19 specijalaca je otpušteno, a ja bih i šefa od ovog policajca što je kontrolisao Fatimu Kurdiju barem poslao da prouči detaljno zakone.
NIJE ISTO KAD 19 SPECIJALACA ULETI U OBJEKAT
i kad ti pridje policajac na ulici i zatrazi licnu

odustajem
donBeton

#3659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

Nije. Prvo je validnije.
insomnia78

#3660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

PipiDugaDevetka wrote:
A tu smo. Znaci zato sto ti licno imas nesto protiv firme u kojoj zrtva radi i u kojoj je napadnuta stajes na stranu ove koja protestvuje da joj puste sina koji je evidentno kriv a tu nam prodajes price o policijskim ovlastenjima.
Bio si na protestima kad je ubijen Mistric, da li bi branio majku od Vuka ili Heraka? Kad su licni interesi u pitanju onda pravda i moral nisu bitni? Koji si ti matori licemjer

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Last edited by insomnia78 on 05/04/2012 00:38, edited 2 times in total.
snaga_znanja

#3661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

PipiDugaDevetka wrote:
A sto se mene tice mozes mu i drkicu ispod stola bacit. Tvoja stvar..

Samo ti ironija nije na mjestu. Bezveze ste navalili na zenu ko da je ona istukla gospodju kljucem po glavi i otela pare. Zena brani svog sina. Kad ga osude onda je to druga stvar. Do tad...
insomnia78

#3662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

snaga_znanja wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Samo ti ironija nije na mjestu. Bezveze ste navalili na zenu ko da je ona istukla gospodju kljucem po glavi i otela pare. Zena brani svog sina. Kad ga osude onda je to druga stvar. Do tad...
Niko nije navalio na nju nego se potezu aman neka njena prava ko da je pretucena a ne samo legitimisana

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
cigara

#3663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Kako je krenulo jos ce PTSP dobijati zbog legitimisanja
BHF_Manijak

#3664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

snaga_znanja wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ne kontam Pipi sto si tako tvrdoglav, ljudi ovdje koji ti govore vecinom su strucni u tim oblastima, znam da je Chmoljo recimo pravo zavrsio (?) a vidim i Kokuz barata zakonima, ne govore ljudi napamet da policajac IMA PRAVO da te legitimise u svaka doba za razliku od tebe koji dosad nisi nijedan dokaz za svoju tvrdnju iznio vec licno misljenje.

I na kraju krajeva, sam si reko da su te PRIVELI kad nisi im pokazao licnu pa te kolega neki prepozno? A sto su te zatvorili pitam? Zato sto nisi dao dokumente, kratko i jasno!

Rodjaku mi se desilo nekoliko puta da su mu policajci trazili licnu kada se vracao s posla kuci (druga smjena, dakle nekad oko 11-12) i svaki put je bilo "rutinska kontrola", dakle pod tim izgvorom npr te moze legitimisati! :wink:
kokuz_sa

#3665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
bez_ideje wrote:Ja zaista ne vidim na koji je to nacin doticna UGROZENA legitimisanjem
A meni se cini da policajac po diskrecijskoj ocjeni moze da legitimise sta mu se cefne
Šef onih 19 otpuštenih policajaca je isto tako mislio da specijalci smiju da prave ''raciju u restoranu Zujevina'' tako što će legitimisati goste, a naročito sumnjive (sumLJive-po šefovom).
Tu se nasankao na Bezručenkovu igranku,...Svi otpušteni. Ne znam je li i šef koji im je izdao naredbu za tu ''raciju''?
Bezručenko sada ima dvije penzije, UN-ovu i vjerovatno penziju ruske države.
policajci iz zujevine nisu otkaze dobili radi legitimisanje nego zato sto su u Niski ubili Boga oca..i otpusteni su radi prekoracenja svojih duznosti i ovlasti a ne radi legitimisanja..racijaje uradjena po "zakonu" ali pendrecenje kabadahija nije bilo po zakonu i to je skupo kostalo te policajce..

a ako se pravis vec tako pametan i upoznat sa svim "zakonima sta se smije sta ne" onda bi trebao znati da su ti policajci iz zujevine bili pravi pokusni kunici..jer tada je dosla ona prokleta EU policija(bio drugi naziv samo) i nahajcaliove nase da vrse kao reviziju policije da nepodobni se otpisu a ostali da se drze raznih nakaradnih prava koji stite kabadahije i bagru..i specijalci su uzeti za primjer i zato su tako izvukli deblji kraj

a presudom je svih 19 bivših specijalaca oslobođeno optužbi da su počinili krivična djela pritivpravnog hapšenja, zlostavljanja u vršenju službe, te nanoš enja tjelesne povrede.
mada puno vece su tu igre bile od pukog otpustanja policajaca radi legitimisanja
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=228340##
cigara

#3666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Nisi u pravu, trazili su broj licne zato su osudjeni :run:

btw normalno da ce te privesti kad ne das podatke, svako normalan bi dao, ti se naso uzdizati
sta treba pomisliti policajac kad ne das podatke? da se stidis slike na licnoj?
kokuz_sa

#3667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

cigara wrote:Nisi u pravu, trazili su broj licne zato su osudjeni :run:

btw normalno da ce te privesti kad ne das podatke, svako normalan bi dao, ti se naso uzdizati
a koliko se sjecam zujevine..spominjalo se tad na faxu u okviru ovlastenja to sto se dole desilo..drzao je profa predavanja i na tom primjeru nam objasnjavao neke stvari..ali nisam 100% siguran al mislim da je bilo ubistvo leutara tada i da se tad u javnosti prosirila info da je jedan od pretucenih u zujevini postavio napravu pod auto..
i sad zamisli dodju policajci i zateknu lika za kojim se sumnja da je ubio
zamjenika ministra unutarnjih poslova Federacije BiH
i kazi mi da ce prema njemu normalno da postupaju

a to je vec nesto drugo kad neces da pokazes sta imas u dzepovima..to spada pod pretresanje i to je totalno drugacija cjelina ..pretresti te policajac ne smije bez naloga "sem u iznimnim slucajevima"

i policajac(specijalci pretezno) kada te zaustavi dok se vozis u autu kazu
"mozete li nam molim vas pokazati sta imate u kaseti i u gepeku"
znaci zamolili su te i ti si im dopustio..
ali oni nemaju pravo auto da ti pretresu bed naloga
bez_ideje

#3668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bez_ideje »

@Pipi-pretjerao si,bas si pretjerao !
Ako ti se i dalje nateze oko ovoga,daj te zakone koje si eto detaljnije od mene i ostalih proucio i rijesen problem. U tvoje licne motive necu da ulazim,ali govoriti da ti policajac ne smije zatraziti dokumente na javnom mjestu iz nekih svojih inata,ne prolazi!
snaga_znanja

#3669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by snaga_znanja »

kokuz_sa wrote:

a koliko se sjecam zujevine..spominjalo se tad na faxu u okviru ovlastenja to sto se dole desilo..drzao je profa predavanja i na tom primjeru nam objasnjavao neke stvari..ali nisam 100% siguran al mislim da je bilo ubistvo leutara tada i da se tad u javnosti prosirila info da je jedan od pretucenih u zujevini postavio napravu pod auto..

a to je vec nesto drugo kad neces da pokazes sta imas u dzepovima..to spada pod pretresanje i to je totalno drugacija cjelina ..pretresti te policajac ne smije bez naloga "sem u iznimnim slucajevima"

Dobro vece hocete li poci sa nama. Mi smo ti i ti. Ili lezi policija. Ili opkoljeni ste izadjite sa rukama na glavi policija je. I slicne gluposti. Tako bi trebalo na papiru da djeluju.

Posto specijalci kad upadaju tako imaju vjerovatno visok nivo adrenalina i malo ih je strah od osoba koje love onda je logicno da padne koji pendrek preko ledja. I to je razumljivo i ko kaze da nije tako veze sa zivotom nema. Takva je realna situacija.

Medjutim pretuci osumnjicenog da su mu rebra polomljena. To je plod cistog amaterizma u mucenju. Postoje mnogo manje nasilne metode, a koje vise bole. Al to je za druge teme i drugih prica...

Na kraju. Kad te specijalci love onda definitivno si zasluzio baksis od par pendreka....
cigara

#3670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

kokuz_sa wrote:

Koliko znam specijalci smiju privesti u slucaju da odbijes, logicno jer ces izazvati sumnju s tim da neces da otvoris gepek.Meni je sasvim normalno da pomisli da imas nesto ilegalno i da treba ispitati. Samo sto sad svi furaju da odmah lete batine.
Mene su zaustavljali, trazili da mi pregledaju auto, dokle god si sasvim normalan bice sve udure, zasto su posumnjali njihova stvar (nikom ne pada na pamet da je mozda dojava pa traze nesto). I sasvim je logicno ako ti kaze "molim vas otvorite" a ti odgovoris "pusi kurac kretenu sta imam otvarati" da ce ti zveknuti samarcinu i uhapsiti te

Al eto, znam po pricama ljudi da su svi u fazonu "ja mogu prebit ovog, ja sam izdrzljiv, ja sam musko, meni niko nista ne moze" i kad primi samar oooj kuku lele sta mi uradi slomi mi vilicu

imam druga koji je navijac, mladji frajer malo zatucan tom ACAB propagandom. Zali mi se sto ga je specijalac izvrnuo samarcinom. Pitam sto sta je bilo kad... prisli mu 3 specijalca iz marice, pitali da izvadi sve iz djepova i da da licnu, on im reko "pusite kurac debili ko ste vi da vam ja vadim stvari iz djepova" ... govorim mu "pa i ja bih ti samar spuco kad se glupiras bez razloga, drugi put pokazi i sve gotovo kroz 30 sekundi"
Iako, ko u svakom poslu, i kod specijalaca ima debila, krkana, seljaka zeljnih udaranja ne moze se reci da su neprofesionalni u globalu i nekih 10 klasa iznad obicnih policajaca
Edin H.

#3671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Edin H. »

U tome i jeste problem sa nasom policijom cigara, jer im ocigledno nije jasno sta im je posao, a onda poslije placu kada ih neko pritisne i izgube posao kao oni iz Zujevine.
Naravno da nemaju pravo da koriste fizicku silu osim u samoodbrani.
Naravno da nema pravo da mu opali samarcinu, cak i da ga je recimo taj momak pljunuo, jer nije njegov posao da dijeli pravdu, nego da postupa po zakonu, ciji je on predstavnik.
Naravno da bi u tom slucaju imao pravo da ga uhapsi, privede, upotrijebi razumnu silu ukoliko se ovaj opire privodjenju, zadrzi u pritvoru u okviru zakonskih ovlastenja i napise krivicnu prijavu za to sto je momak uradio.
Neophodno je sto prije osnovati neovisnu komisiju koja bi preispitivala ovakve slucajeve.
cigara

#3672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Znam ja sve to, vjeruj mi znam da bi tako bilo i ispravno i pravedno.
Ali ne vjerujem da bi to i funkcionisalo
da neko ne protumaci pogresno, protiv batina sam od strane murije
jebi ga, nisam dovoljno pametan, pogotovo kad je Sarajevo u pitanju
Miki123

#3673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Miki123 »

ee pipi, ti se natežeš sa upraviteljem i sad ovdje opravdavaš što je maloumni idiot umalo ženi glavu otvorio. ne direktoru,zamjeniku, vlasniku, nego blagajnici.. :-) :-)

garant kad si pročito vijest si u sebi reko, e ruke mu se pozlatile :run:
Comrad

#3674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Ne kontam u cemu je problem da se licna karta da na uvid policajcu. Ali fakat ne kontam. :roll:

Ajd revizoru, babi za salterom itd. I ono bas zamisljam, hoda ulicom, ponosan, drot iznenada zaustavi, daj licnu, ne dam, to je moje pravo, sta me pegleate i onda udjes u banku da izvadis karticu i das im od licne karte do dna...pih.

Mene jednom lik zaustavi, izleti iz busa, trci prema meni, grmalj...kozna jakna, farmerke...kontam jbg sta je tu je :D kad izvadi znacku, kaze policija, sta nosis, poce me rovit, daj licnu itd. Izvini drug jbg, ucinilo mi se da imas nesto kod sebe. Sta cu sad ja tu, tuzit ga...pa nidje veze, covjek radi svoj posao, jbg bio mu malo sumnjiv...sta sad, sutra ce uhvatit pravog...meni je to ok, barem se vidi da rade nesto. Vise volim i to nego da hlade muda po kafama i kladionicama...
Cholina_Lokica

#3675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Cholina_Lokica »

Comrad wrote:Ne kontam u cemu je problem da se licna karta da na uvid policajcu. Ali fakat ne kontam. :roll:

Ajd revizoru, babi za salterom itd. I ono bas zamisljam, hoda ulicom, ponosan, drot iznenada zaustavi, daj licnu, ne dam, to je moje pravo, sta me pegleate i onda udjes u banku da izvadis karticu i das im od licne karte do dna...pih.

Mene jednom lik zaustavi, izleti iz busa, trci prema meni, grmalj...kozna jakna, farmerke...kontam jbg sta je tu je :D kad izvadi znacku, kaze policija, sta nosis, poce me rovit, daj licnu itd. Izvini drug jbg, ucinilo mi se da imas nesto kod sebe. Sta cu sad ja tu, tuzit ga...pa nidje veze, covjek radi svoj posao, jbg bio mu malo sumnjiv...sta sad, sutra ce uhvatit pravog...meni je to ok, barem se vidi da rade nesto. Vise volim i to nego da hlade muda po kafama i kladionicama...
:thumbup:
Ma ovdje je problem sto pipi ima spor sa upraviteljom, pa je haman po njegovom ok ovo sto je lik uradio
Locked