Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#3651 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

najjednostavnija a najjasnija poruka je da građani ne plate cca 2 računa
eto nek samo trećina redovnih platiša ne plati to je nekih pola miliona mjesečno
ja garantiram da bi počeli popravljati cijevi odmah
najgore što mogu uraditi je prestati isporučivati vodu što realno sad već rade
pošalješ ih fino u pm, a u velikom broju zgrada ni ne mogu isključiti vodu pojedinačno
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3652 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sabina1 »

Kad dodje racun tuzba protiv Vodovoda ce letiti k'o tane...
Troll_Happens

#3653 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Troll_Happens »

zimus je isti problem bio ali sa grijanjem. Nije ga bilo i iz toplana su se kulturno izvinuli sto nisu mogli pruzati uslugu.. Ni rijeci nije bilo da spuste cijene ili da za taj mjesec oslobode gradjane placanja malo sutra... I ti gradjani su isto trebali da im se izvine i kazu nemamo para i necemo placati za uslugu koju ne dobijamo. Ali kod nas je to apsurd jer ce te odmah tuziti i donji si... Jer je drzava lopovska i lopovi iz vlasti odredjuju pravila igre i pisu zakone mi smo samo obicni posmatraci i ucesnici u toj igri u kojoj poteze vuku sirovine iz vlasti :izet:
tututuuuu

#3654 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

Troll_Happens wrote:zimus je isti problem bio ali sa grijanjem. Nije ga bilo i iz toplana su se kulturno izvinuli sto nisu mogli pruzati uslugu.. Ni rijeci nije bilo da spuste cijene ili da za taj mjesec oslobode gradjane placanja malo sutra... I ti gradjani su isto trebali da im se izvine i kazu nemamo para i necemo placati za uslugu koju ne dobijamo. Ali kod nas je to apsurd jer ce te odmah tuziti i donji si... Jer je drzava lopovska i lopovi iz vlasti odredjuju pravila igre i pisu zakone mi smo samo obicni posmatraci i ucesnici u toj igri u kojoj poteze vuku sirovine iz vlasti :izet:
Pa tuze oni tebe jer je to pokvarena lopovska banda koja je svjesna cesto da nema pravo, al je i svjesna da se vecina ljudi prepadne tuzbe pa odmah plate. A najveci je paradoks da su takve firme po pravilu u drzavnom vlasnistvu. Ali treba ici na sud i na sudu ih dobiti. Ja sam to radio i ranije. Stvarno mi nisu jasni ljudi koji placaju bez obzira na sve. Zato i je ovako. Uzjasili i ne potrebe da sjase.
trambusek88

#3655 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by trambusek88 »

Danas na Avazovom portalu napisali u naslovu da gore nije bilo ni u ratu :lol:
poslije su prepravili naslov
http://www.avaz.ba/clanak/196096/ogorce ... upe-struje

To može reći jedino

A: Došlo.
B: Neko ko je branio grad na prvim linijama oko Beča i Minhena.
C: Neko ko se nije ni rodio u ratu, ili je rođen u toku rata.
hizo ramidovic

#3656 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

netreba napadat vik ipljuvat ponjemu jerbo ni su ljudi krivi stonema kise oni casno strucno iposteno rade a direktor jeobeco dace bit vode ako budne kise samo gradzani trebaju bimat malo sabura ipomoc radnicima koi popravljaju pavidite kakaje susa ida cjeli svjet ima problema svodom
tututuuuu

#3657 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by tututuuuu »

Valjda redukcije vode u terminima jeftine struje, a ne skupe.
hizo ramidovic

#3658 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

etoti primijer kolkosu iovi gradzani brez posleni i zavidni panemaju drugog posla vego prate dalisu redukcie kadje jevtina struja a pametnie bihim bilo dapune bidone
AmirBaa

#3659 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by AmirBaa »

hizo ramidovic wrote:etoti primijer kolkosu iovi gradzani brez posleni i zavidni panemaju drugog posla vego prate dalisu redukcie kadje jevtina struja a pametnie bihim bilo dapune bidone
Kako si smijesan majstore, ja se evo sve grohotom smijem na tvoje postove :run:
hizo ramidovic

#3660 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

AmirBaa wrote:
hizo ramidovic wrote:etoti primijer kolkosu iovi gradzani brez posleni i zavidni panemaju drugog posla vego prate dalisu redukcie kadje jevtina struja a pametnie bihim bilo dapune bidone
Kako si smijesan majstore, ja se evo sve grohotom smijem na tvoje postove :run:
adzeti vidis ista smjesno
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3661 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mk ultra »

tututuuuu wrote:Valjda redukcije vode u terminima jeftine struje, a ne skupe.
još kad bi Pravna lica imala jeftinu i skupu "struju"... :-)
Nekako s proljeća

#3662 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Nekako s proljeća »

Vlasnici koncesija za eksploataciju vode na tržištu zadovoljno trljaju ruke.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3663 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sabina1 »

Osim Vodovoda tužićemo i Kenana Đipu , zbog "objašnjenja" zbog čega korisnicima ne isporučuje ono što će naplatiti.
Osim Vodovoda i Kenana Đipe tužićemo i Dinu Konakovića zbog epohalnog "otkrića" brojnih "nelegalnih priključaka" te "manipulacija brojnih pravnih lica , hotela i autopraonica" jer ovo je otkriveno još prije mjesec dana a nije poduzeto ništa.....
Last edited by sabina1 on 19/09/2015 19:51, edited 1 time in total.
piupiu

#3664 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by piupiu »

Veliki balkanski politički projekti:

1. Beograd na vodi ...
2. Sarajevo bez vode ...

... nastavi niz ... :run:
oldtajmer

#3665 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by oldtajmer »

Pozivamo sve ljude dobre volje da se okupe sutra na platou ispred BBI centra gdje ce biti organizovana manifestacija "Sarajlije prizivaju kisu" u cilju prevazilazenja postojece krize u snabdijevanju vode.Manifestacija pocinje u 12 casova i trajat ce sve dok se ne pojavi kisa i potraje najmanje tri sata(jacim intenzitetom),tako da molimo sve koji dodju da se ne razilaze sa prvim kapima kise,kako bi u slucaju slabljenja njenog intenziteta mogli ponovo brzo da djelujemo.Molimo sve koji zele da dodju da prije dolaska pogledaju edukativni video o prizivanju kise i pokusaju da nauce osnovne korake,kako bi manifestacija pocela na vrijeme.Donosenje rekvizita sa sobom (perjanica i sl.) je pozeljno.

Podijelite putem fejsbuka
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3666 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mk ultra »

tvsabina wrote:Osim Vodovoda tužićemo i Kenana Đipu , zbog "objašnjenja" zbog čega korisnicima ne isporučuje ono što će naplatiti.
Osim Vodovoda i Kenana Đipe tužićemo i Dinu Konakovića zbog epohalnog "otkrića" brojnih "nelegalnih priključaka" te "manipulacija brojnih pravnih lica , hotela i autopraonica" jer ovo je otkriveno još prije mjesec dana a nije poduzeto ništa.....
PERAČI CESTA!!!!

ona jedna ima 7.5 m^3 vode, koliko ih danas proliju, ne znam... ali sam vidio neki dan da peru cestu u hrasnom :skoljka:
vade_mecum

#3667 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

ako neko moze provjeriti da li ima pada proizvodnje kod sarajevske pivare ili coca cole bio bih zahvalan jer po argumentima VIK-a ove dvije firme bi trebale gurnuti kljuc u bravu davnih dana, a oni zive od ispumpavanja vode.
Dozer

#3668 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Sarajmen wrote:@Doz ne zajebaji se sa takvim rješenjima o napadu na radno mjesto. Sve kontam, daješ konstruktivan doprinos temi, ukazuješ na problem i nudiš neka rješenja... sve je to u dure. Ali ne zajebaji sa nasiljem, jer i onaj što je zasjeo na vruću stolicu je naslijedio problem. Ako budu htjeli da se ozbiljno uhvate u koštac i sistemski riješe fakat evidentne probleme, treba im pomoći u tome. A za to treba i vremena i novaca a Boga mi i pameti. Udružiti sve pozitivne snage , to je put.
Haveru...malo je reci da sam popizdio. I nisam jedini (pricam o nasoj generaciji, u svakom smislu).
Usput, sve sam sigurniji da se ova SDA kamarila na vlasti, a koja je NAJODGOVORNIJA za svo ovo sranje i sa vodom, i sa grijanjem, i javnim prevozom, i sa autoputevima, itd. itd. itd., jednostavno nece nikada maknuti s feudalnih posjeda koje su zaposjeli prije 20 (25) godina - ako ih se ne makne silom. I ti ovo znas isto kao i ja, i jos stotine tvojih i mojih..."vrsnjaka".
Znam ja vrlo dobro da je ovaj nesretnik Hadzic poletio da bude "faca". A, u stvari, nije nista vise od obicnog pijuncica kojeg su podmetnuli da pokusa poparu.
Znam ja vrlo dobro da je cijeli ViK samo tehnicka sluzba, bez ikakve mogucnosti bilo kakve kapitalne odluke, jer o tome odlucuje - vlada kantona. Ko vodi glavnu rijec u toj vladi vec 20 godina...?

Slazem se ja s tobom i da je jedini ispravan i konstruktivan put - svi zajedno. Ali - s kim zajedno ba?! Ovaj narod je toliko imbecilno glup da ja zaista ne mogu da vjerujem da je to istina. A jeste...
Pa ljudi moji...procitajte sta pise u bilo kojem ugovoru vezano za usluge javnih preduzeca... MORAJU osigurati redovnu i kontinuiranu uslugu, inace nismo obavezni platiti.
A ja se, evo sad vec drugi mjesec, uredno pridrzavam toga. Upravo sam platio sve racune osim - vode. I ovo je drugi racun koji im nisam platio. Niti cu. I bice ovakav i svaki naredni, sve dok se ne mognem istusirati u 1 ili 2 ujutro ako mi je cejf, i kako sam navikao.
Nema uredne usluge - nema urednog placanja. Kakve crne padavine i pizde materine... Neka me tuze.

Opet kazem - Saudija nema ni 10% vode koliko mi u BiH, pri tome imaju milione posjetilaca svake godine, pa maltene i svakog dana, a nemaju ni dana redukcije. O cemu pricamo ba...?

Recept za rjesenje svega ovoga je jednostavan: Redukcija vode = Redukcija placanja. Gotova stvar. I, naravno, izbori. Niposto se ne smije zaboraviti da ViK, zapravo, nije najveci krivac za ovo!
ViK je javno preduzece, a javnim preduzecima upravlja - vlada.
Last edited by Dozer on 19/09/2015 23:21, edited 3 times in total.
Dozer

#3669 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Dozer »

Troll_Happens wrote:zimus je isti problem bio ali sa grijanjem. Nije ga bilo i iz toplana su se kulturno izvinuli sto nisu mogli pruzati uslugu.. Ni rijeci nije bilo da spuste cijene ili da za taj mjesec oslobode gradjane placanja malo sutra... I ti gradjani su isto trebali da im se izvine i kazu nemamo para i necemo placati za uslugu koju ne dobijamo. Ali kod nas je to apsurd jer ce te odmah tuziti i donji si... Jer je drzava lopovska i lopovi iz vlasti odredjuju pravila igre i pisu zakone mi smo samo obicni posmatraci i ucesnici u toj igri u kojoj poteze vuku sirovine iz vlasti :izet:
Ovo je - netacno. Meni je uredno dosao racun i uz njega obavijest da je racun umanjen za, ne sjecam se tacno koliko, ali mislim da je bilo nesto oko 20-ak KM - jer nisu bili u mogucnosti pruziti potpunu uslugu.

Nemojte da se lazemo i da pumpamo stvari samo radi tenzija. Nema potrebe za tim.

Ali ViK ne da nije to uradio, nego su od momenta prvih redukcija prije skoro dvije godine, i umjesto bilo kakvog izvinjenja, oni otisli u kontru i trazili povecanje cijena. I dobili. Preciznije, vlada KS je to odobrila.
Logicno - za grijanje ih i nije pretjerano briga, jer ako toplane ne isporucuju onda se ljudi jednostavno prebace na struju. A Elektroprivreda trlja ruke...
Ali, za vodu ne postoji alternativa. Znaju da je svima neophodna, i zato se i mogu izivljavati ovako.
jao_situacije

#3670 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

imaju li kafane vode ?
vješalica

#3671 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

vade_mecum wrote:ako neko moze provjeriti da li ima pada proizvodnje kod sarajevske pivare ili coca cole bio bih zahvalan jer po argumentima VIK-a ove dvije firme bi trebale gurnuti kljuc u bravu davnih dana, a oni zive od ispumpavanja vode.
nekontrolisanog ispumpavanja vode....zaboravio si naglasiti :mrgreen:
Better Man

#3672 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Better Man »

Sramota je da u 21 vijeku imaju redukcije vode u Sarajevu i da je danas Općina Centar, tj centralni dio Sarajeva komplet bila bez vode. Ja ne pamtim kad sam imao redukciju vode. Ovakvo stanje s vodom i redukcijama u Sa će biti sve dok građani ne dođu pameti i ne poskidaju čelne ljude u komunalnim firmama i Vladi KS.
Last edited by Better Man on 19/09/2015 23:36, edited 1 time in total.
vade_mecum

#3673 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

vješalica wrote:
vade_mecum wrote:ako neko moze provjeriti da li ima pada proizvodnje kod sarajevske pivare ili coca cole bio bih zahvalan jer po argumentima VIK-a ove dvije firme bi trebale gurnuti kljuc u bravu davnih dana, a oni zive od ispumpavanja vode.
nekontrolisanog ispumpavanja vode....zaboravio si naglasiti :mrgreen:
Usput, trebalo bi pitati zamuti li se voda kod njih? :D :lol:
vješalica

#3674 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vješalica »

koncesija na 200 godina

možda nam počnu tušiti zamućenu vodu umjesto kole :mrgreen:
vade_mecum

#3675 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

vješalica wrote:koncesija na 200 godina

možda nam počnu tušiti zamućenu vodu umjesto kole :mrgreen: