Logosoft
Moderator: Benq
- Praetorious
#3651 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kucni u drvo 
-
Sakazulu
#3652 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da radi ali za jedno 2 MBita sporije nego što bi trebalo!
- Praetorious
#3653 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nešta oni dobro ĆaĆkaju ... Arene su izgubile EPG a neke i mogućnost snimanja. Nije da mi treba snimanje sporta, al' eto, dokaz je da su u poslovima. Nadam se da će ubrzo završiti i vratiti sve kako je bilo, naročito snimalicu kao hyper-korisnu stvarčicu.
-
@no403
#3654 Re: Logosoft ALL ABOUT
Juče 6-7 sati bez usluga (Č. Villa), a i snimalica
Majke mi u ovih zadnjih 20 dana više problema sa Logosoftom nego svih ovih godina prije...Već mi žena gubi živce i ne pali više moja priča - ali draga, vidi što je brz internet i što imamo puno kanala...samo kaže super al KAD RADI?
Majke mi u ovih zadnjih 20 dana više problema sa Logosoftom nego svih ovih godina prije...Već mi žena gubi živce i ne pali više moja priča - ali draga, vidi što je brz internet i što imamo puno kanala...samo kaže super al KAD RADI?
- karanana
#3655 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da. Jucer bez tria od 13:30 do ponoci a ni tada nisu svi kanali dosli. Ali radili su ljudi po onoj studeni i mraku u nedjelju nekoliko sati pred onim ormarom ispred jedne zgrade.
-
Intelinside
#3656 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ćaos svima
Može jedna informacija?? Prijee neki dan sam odjavila usluge TELEMACH-a i priključila HS analognu tv. Zanima me sljedeće:
"Od 01. marta 2011.godine Logosoft je uveo novu kategoriju usluge pod nazivom „Pristup na xDSL infrastrukturu brzinom do 24Mbps, uz telefonski priključak i telefonski broj“. Ova usluga nudi: novi telefonski broj, najam xDSL modema te mogućnost korištenja LOL Phone telefonske usluge. Cijena usluge na mjesečnom nivou iznosi 8 KM + PDV. Odlazni pozivi se posebno tarifiraju prema važećem cjenovniku kojeg možete pogledati na ovom linku. Cjenovnik važi od 01.avgusta 2012.godine."
"Od 01.09.2012.godine svi korisnici za cijenu od 8KM+PDV mjesečno mogu pored uslugu fiksne telefonije koristiti i Internet pristup maksimalne moguće brzine 256/128kbps. Korisniku se dodjeljuje broj iz numeracije Logosofta. Navedena cijena obuhvata i najam modema. Najam telefonskog uređaja se naplaćuje 3,00 KM +PDV mjesečno."
Da li sam dobro razumjela da je u cijenu od 8KM+PDV uključen i najam telefonskog uređaja 3,00 KM +PDV mjesečno???
"Od 01. marta 2011.godine Logosoft je uveo novu kategoriju usluge pod nazivom „Pristup na xDSL infrastrukturu brzinom do 24Mbps, uz telefonski priključak i telefonski broj“. Ova usluga nudi: novi telefonski broj, najam xDSL modema te mogućnost korištenja LOL Phone telefonske usluge. Cijena usluge na mjesečnom nivou iznosi 8 KM + PDV. Odlazni pozivi se posebno tarifiraju prema važećem cjenovniku kojeg možete pogledati na ovom linku. Cjenovnik važi od 01.avgusta 2012.godine."
"Od 01.09.2012.godine svi korisnici za cijenu od 8KM+PDV mjesečno mogu pored uslugu fiksne telefonije koristiti i Internet pristup maksimalne moguće brzine 256/128kbps. Korisniku se dodjeljuje broj iz numeracije Logosofta. Navedena cijena obuhvata i najam modema. Najam telefonskog uređaja se naplaćuje 3,00 KM +PDV mjesečno."
Da li sam dobro razumjela da je u cijenu od 8KM+PDV uključen i najam telefonskog uređaja 3,00 KM +PDV mjesečno???
- Esso_i_Ajla
#3657 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdravi svog šefa EnesaIntelinside wrote:Ćaos svimaMože jedna informacija?? Prijee neki dan sam odjavila usluge TELEMACH-a i priključila HS analognu tv. Zanima me sljedeće:
-
kakaljin
#3658 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pozdravi ti svoje sefove iz SrbijeEsso_i_Ajla wrote:Pozdravi svog šefa EnesaIntelinside wrote:Ćaos svimaMože jedna informacija?? Prijee neki dan sam odjavila usluge TELEMACH-a i priključila HS analognu tv. Zanima me sljedeće:
Kada telemach bude imao kanale da prate domaci fudbal, onda mozemo pricati.
PS: ovo je teme o logosoftu tako da ne trebas kometarisati druge operatere ovdje na temi, kao i na svakoj drugoj sto radis dizes hvalospjeve o telemachu na svim temama
- Esso_i_Ajla
#3659 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ispravka. Pjevam hvalospjeve LOL-u i Tmachu jer su zasluzili a ti i dalje uzivaj u "Moja TV". Cujem da uvode Sport klubkakaljin wrote:Pozdravi ti svoje sefove iz SrbijeEsso_i_Ajla wrote:Pozdravi svog šefa EnesaIntelinside wrote:Ćaos svimaMože jedna informacija?? Prijee neki dan sam odjavila usluge TELEMACH-a i priključila HS analognu tv. Zanima me sljedeće:
Kada telemach bude imao kanale da prate domaci fudbal, onda mozemo pricati.
PS: ovo je teme o logosoftu tako da ne trebas kometarisati druge operatere ovdje na temi, kao i na svakoj drugoj sto radis dizes hvalospjeve o telemachu na svim temama
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3660 Re: Logosoft ALL ABOUT
Domaci fudbal !??????????????????? STA JE TO JEBO TE"!? DOMACI FUDBAL !? hahaha...dao bi sve za strani fudbal, nas nem oram nikada pogledati dok je u ovakvom stanju!
- inSighT
- Vozim: na guranje
#3661 Re: Logosoft ALL ABOUT
I vjeruj da smo ti zahvalni što naš ne pratiš!nimajneb wrote:Domaci fudbal !??????????????????? STA JE TO JEBO TE"!? DOMACI FUDBAL !? hahaha...dao bi sve za strani fudbal, nas nem oram nikada pogledati dok je u ovakvom stanju!
- false
#3662 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jeste li gledali pregled programa za sutra?
Vratili se trajni nalozi... jaci nego ikad
A k'o da sam znao da hoce...bilo je samo pitanje vremena.
Vratili se trajni nalozi... jaci nego ikad
A k'o da sam znao da hoce...bilo je samo pitanje vremena.
- anonimnaosoba
#3663 Re: Logosoft ALL ABOUT
inSighT wrote:I vjeruj da smo ti zahvalni što naš ne pratiš!nimajneb wrote:Domaci fudbal !??????????????????? STA JE TO JEBO TE"!? DOMACI FUDBAL !? hahaha...dao bi sve za strani fudbal, nas nem oram nikada pogledati dok je u ovakvom stanju!
- novi.dan.nova.nafaka
#3664 Re: Logosoft ALL ABOUT
Lud i ponosan wrote:false wrote:Jeste li gledali pregled programa za sutra?
Vratili se trajni nalozi... jaci nego ikad![]()
A k'o da sam znao da hoce...bilo je samo pitanje vremena.![]()
![]()
-
harph
#3665 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja sutra idem da podnesem zahtjev za uvodjenje telemacha.
Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto.
Naime, sad su me prebacili sa trio+ na trio paket. Download je 10mbps. Pri punoj brzini downloada slika se raspada.
Ne kontam kako planiraju prevesti korisnike trio paketa na HD receivere, uz povecanje brzine downloada na 14mbps. Znaci, slika se raspada pri nizoj brzini na obicnom kanalu, ne znam kako ce uopste raditi HD. To ce bukvalno biti gasi download dok se gleda TV ili obratno
Sto je najtuznije to sam sve provjerio sa serviserima dok su ugradjivali, ljudi se ibretili kako ne radi, medjutim uz njihova obecanja da ce nesto probati da srede, potpisem ugovor nazalost
da bi mi javili kako nista nije moguce da se uradi. Da je tako kako je
Znaci ne mogu da vjerujem. Kakva drzava, takve i firme valjda. Treba strance probat...
Naime, sad su me prebacili sa trio+ na trio paket. Download je 10mbps. Pri punoj brzini downloada slika se raspada.
Ne kontam kako planiraju prevesti korisnike trio paketa na HD receivere, uz povecanje brzine downloada na 14mbps. Znaci, slika se raspada pri nizoj brzini na obicnom kanalu, ne znam kako ce uopste raditi HD. To ce bukvalno biti gasi download dok se gleda TV ili obratno
Sto je najtuznije to sam sve provjerio sa serviserima dok su ugradjivali, ljudi se ibretili kako ne radi, medjutim uz njihova obecanja da ce nesto probati da srede, potpisem ugovor nazalost
Znaci ne mogu da vjerujem. Kakva drzava, takve i firme valjda. Treba strance probat...
- Qler
#3666 Re: Logosoft ALL ABOUT
a i to stopanje mi bas nije najjasnije, evo sinoc gledao arenu hd, a dva racunara picila sa torrentima u isto vrijeme...
- novi.dan.nova.nafaka
#3667 Re: Logosoft ALL ABOUT
Qler wrote:a i to stopanje mi bas nije najjasnije, evo sinoc gledao arenu hd, a dva racunara picila sa torrentima u isto vrijeme...
Momak je izgleda nažalost imao i ranije problema i fkt mu se neda. Koliko sam zapamtio, on se i prije pola godine žalio na neke mušice u sistemu. No, hB kod mene funkcioniše sve perfektno...
-
sarajlija-x
#3668 Re: Logosoft ALL ABOUT
harph wrote:Ja sutra idem da podnesem zahtjev za uvodjenje telemacha.
Ne kontam kako planiraju prevesti korisnike trio paketa na HD receivere, uz povecanje brzine downloada na 14mbps. Znaci, slika se raspada pri nizoj brzini na obicnom kanalu, ne znam kako ce uopste raditi HD. To ce bukvalno biti gasi download dok se gleda TV ili obratno![]()
Sto je najtuznije to sam sve provjerio sa serviserima dok su ugradjivali, ljudi se ibretili kako ne radi, medjutim uz njihova obecanja da ce nesto probati da srede, potpisem ugovor nazalostda bi mi javili kako nista nije moguce da se uradi. Da je tako kako je
Nešto mi nije jasno.Ti kažeš da si zvao Logosoft i prijavio problem i oni ti rekli da to tako treba!!!
Daleko od toga da su sjajni ali iz mog dosadašnjeg iskustva sa njima a i iz iskustva ostalih forumaša ova izjava je u najmanju ruku sumnjiva.
I samo još jedno pitanje? Kad odeš na speedtest koju ti brzinu pokaže?
- afannedim
#3669 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo kakav ugovor se potpisuje, drugo nije mi jasno da su te prebacili sami sa TRIO+ na TRIO.harph wrote:Ja sutra idem da podnesem zahtjev za uvodjenje telemacha.
Ne kontam kako planiraju prevesti korisnike trio paketa na HD receivere, uz povecanje brzine downloada na 14mbps. Znaci, slika se raspada pri nizoj brzini na obicnom kanalu, ne znam kako ce uopste raditi HD. To ce bukvalno biti gasi download dok se gleda TV ili obratno![]()
Sto je najtuznije to sam sve provjerio sa serviserima dok su ugradjivali, ljudi se ibretili kako ne radi, medjutim uz njihova obecanja da ce nesto probati da srede, potpisem ugovor nazalostda bi mi javili kako nista nije moguce da se uradi. Da je tako kako je
-
TwistedX
#3670 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne znam o cemu pricas iskreno. Imao sam paket 18 Mbps gdje je HD radio sasvim ok i bez ikakvih trzavica. Haj ti provjeri sa LOL jesu li oni tebi otvorili maksimalni propust od 24 Mbps po kanalu posto ocigledno ne koristis VDSL, mada sumnjam da si upste koristio Trio+ jer da jesi ovo bi ti vec bilo otvoreno. Ovdje su ti ponudili na trio paketu mogucnost da gledas HD paket a ne da iskoristavas maksimalne mogucnosti koje su dostupne na trio+ paketu kojeg imamo mi neki koji smo to spremni i platiti. Dakle kada sam imao brzinu od 18 Mbps propusnost koju sam imao kada gledam HD paket je bila 7-8 Mbps, dok je kada sam gledao regularni kanal bila 11-14 Mbps i sve sam mogao koristiti u download kao sto ti zelis.harph wrote:Ja sutra idem da podnesem zahtjev za uvodjenje telemacha.
Takodjes ugovor koji si spomenuo da potpisujes je standarni ugovor u kojem stoje uslovi koristenja paketa koji si uzeo, opreme i tvoji licni podaci sa sifrom za pristup. LOL nikada nije trazi da se potpise godisnji ugovor ili nesto kao sto je Telemach radio.
Drugim rjecima presaberi sta pricas, malo bolje se informisi i onda mozes nesto izvaliti kao sto si ovdje izvalio.
-
harph
#3671 Re: Logosoft ALL ABOUT
Simpaticni ste svi 
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ugovor je ugovor, nadjite definiciju na netu ako ne znate.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
Downstream linije je 21268.
Od stavljanja rijeci u moja usta, do navodjenja nekih stvari koje nemaju veze s vezom.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam potpisao ugovor na neko odredjeno vrijeme. Nego je bilo slijedece:
Govorim decku iz tehnicke da necu da potpisem ugovor dok se to ne napravi kako treba, i uz njegovo obecanje da ce nesto sredit, smuntaju me da potpisem. Bilo je ili da nose opremu i da se odjavim(raskid ugovora) ili da to srede pa da potpisem novi. Elem, kako god, ne da mi se objasnjavati, napisao sam svoje stajaliste i misljenje glede logosofta. Nekome ce biti od koristi nadam se.
- afannedim
#3672 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto
Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
Ova ti je jaka pravo, ti imaš probleme a ostalim preporučuješ da se prebace na telemach. baš simpa heh.
-
lider
#3673 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nema, s tobom će se svaki provajder baš usrećiti.harph wrote:Simpaticni ste svi
Nek ti je sa srećom, a i njima...
-
harph
#3674 Re: Logosoft ALL ABOUT
http://pokit.org/get/?b5f33b88725eba9e9 ... 35ab83.jpgLud i ponosan wrote:^^
Kakav ugovor, kad Logosoft ne vezuje svoje korisnike ugovorom? Zar kao korisnik trio+ paketa nisi na VDSL-u?
Mozda ovo?
-
harph
#3675 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, jer je teoretski nemoguce da na ADSL2 standardu radi download na punoj brzini dok se gleda HD kanal.afannedim wrote:Ne zelim da placam maglu logosoftu, a i ostalima preporucujem isto
A meni stopaju i SD kanali uz 21mbps downstream.