KatarinaKosaca wrote:
Kažu liječnici da je genetski faktor jako bitan, zato sam pitala. Ja se samo malo opustim, moram dobro izgladnjeti da se vratim, samo neka se 7 dana opustim i jedem koliko mogu i šta hoću. Loša genetika, zato stalno moram paziti, ne više radi estetike, nego radi zdravlja. Ne valja nositi kile.
Koliko sam ja shvatio, a baš sam se posvetio ovome u zadnje vrijeme, otkako sam odlučio da skinem kile, najveći neprijatelj u mršanju je izgladnjivanje. Sa time nema napretka na duge staze. Ne postoji osoba na svijetu koja se može dugoročno izgladnjivati bez posljedica.
Čitao sam o jednoj studiji poslije drugog svj. rata, kada su poslali dobrovoljce kao pokusne kuniće na dijetu od 1500 kalorija dnevno. Pobudalili ljudi, izmjenili karaktere, samo o hrani pričali i time se bavili. Na kraju, kada se eksperiment završio, otišli kući i promjenili karijere skroz. Počeli se baviti hranom, otvorili restorane, proizvodili vino...
Helem, izgladnjivanje je majka yoyo efekta. Organizam se toliko šokira da jedva čeka da dođe do bilo kakvog viška da ga nataloži kao masnoću. Na kraju završiš sa time da ti organizam toliko štedi, da jedeš duplo manje od ljudi oko sebe i opet se debljaš.
Ja, sa današnjim danom, u nekih 2.5 mjeseca sam skinuo 13 kg. Bez izgladnjivanja, na modificiranoj proteinskoj dijeti (Dukan). Ima restrikcija, ali nisam gladan, što je najvažnije.