jasko_ba wrote:Todo wrote:Od tri naroda Hrvati su onaj koji uvjerljivo najmanje izlazi na izbore , najviše zahvaljujući razočaranosti i nepostojanju stvarnih alternativa , a SDP umjesto da to iskoristi i pridobije smišljenom i planskom politikom jedan solidan broj novih birača i što je bitnije - učvrsti svoju poziciju jedine multietničke i građanske opcije u BiH , napravi baš sve suprotno.
Do te mjere da ja već ozbiljno sumnjam kako se radi samo o promašaju i krivoj politici , a ne namjeri.
a eto braca hrvati ce jedva docekati da glasaju za svoj jedini i vjecni hdz, mudzahedinski sdp nije iskoristio svoju priliku
pa odakle dolazite vise, svaki dan jedan ispliva na povrsinu
ustvari, gori sam ja sto ovo citam uopste

A nek si me vala pročito i nek si mi reko.
Jasno ko dan da sam (ako kritikujem politiku SDP-a koja je uzrokovala najveći porast nacionalizma od rata i odbila više Srba i Hrvata od ideje jedinstvene BiH nego svi nacionalisti zajedno) skriveni adezejac , plaćen da širi propagandu po forumima

... ma šta adezejac - ustaša pravi!
Oooops , ček ... ne ustaša ... ustaše su sad dobre ... koalicioni partneri
Dakle samo zlonamjerni HDZ-ov kadar.
ultima_palabra wrote:Todo wrote:Upravo to!
Bez da prstom maknu adezejci će na slijedećim izborima imati najbolje rezultate još od prvih posljeratnih izbora.
Od tri naroda Hrvati su onaj koji uvjerljivo najmanje izlazi na izbore , najviše zahvaljujući razočaranosti i nepostojanju stvarnih alternativa , a SDP umjesto da to iskoristi i pridobije smišljenom i planskom politikom jedan solidan broj novih birača i što je bitnije - učvrsti svoju poziciju jedine multietničke i građanske opcije u BiH , napravi baš sve suprotno.
Do te mjere da ja već ozbiljno sumnjam kako se radi samo o promašaju i krivoj politici , a ne namjeri.
To se neće desiti, a i da se desi neće to nikoga puno nasekirati... jednostavno ne može više jedna stranka se bazirati samo na glasove Hrvata i očekivati da automatski bude u vlasti. Ta vremena su prošla... Hrvati svoja prava moraju izboriti preko multietničkih stranaka ili hrvatskih stranaka probosanske orijentacije.
A vidi , ja kontam da ima masu ljudi srednje i starije životne dobi koji žive u Sarajevu , Zenici , nekom drugom malo većem gradu ... slabo ikud putuju , životare , pere ih kronična jugonostalgija i kakonamjenekadfinobilo, glavni izvor informacija im je FTV , a u SDP-u vide jedini tračak svjetla i sad im uzmi i oblati još i to pa si ih ubio u pojam totalno...pa im je draže svjesno i u zabludi biti nego se s totalnim crnilom okruženja u kom žive suočavati.
Isto tako kontam da ima i mladih ljudi , punih entuzijazma , željnih nekih promjena , a jednako kao i oni prvi potpuno nesvjesnih realiteta na području cijele BiH.
Pa mi je onda jasno da ima i tako naivnih ljudi poput tebe koji mogu vjerovati kako je HDZ doživio neki trajni poraz i kako je sad ovo neka nova multi-kulti , građanska BiH. Problem je samo što je to balon od sapunice.
Posljedica politike SDP-a , kad su Hrvati u pitanju , na slijedećim izborima biće da će opet vrlo mali broj Hrvata izaći na izbore (što je idealno za HDZ koji onda priča bajke o plebiscitarnoj podršci) , da dobar dio onih koji su u npr. gradovima SBK glasali za SDP to neće napraviti , da će HSP doživjeti težak pad i kao apsolutni pobjednik isplivati HDZ.
A to onda dovodi do situacije da se HDZ ekspresno vraća na vlast.
Uz sve to , stvarno treba biti krajnje lišen realnosti da se nakon zadnjih događanja ne vidi koliko je SDP-ova priča o borbi protiv zločestog HDZ-a smiješna. Nisu imali nikakvih problema s koaliranjem u SBK , neće imati nikakvih problema ni sa koaliranjem na državnoj razini ... samo kad se nađe dovoljno fotelja za sve guzice.
I na kraju dođemo do toga da je SDP u koaliciji sa svima i da su na vlasti svi , a da se politička i prije svega ekonomska situacija u BiH promijenila , ali još na gore.
SDP je imao i način i mogućnost da BiH okrene , korak po korak , uz puno rada i strpljenja , u nekom drugom smjeru , van nacionalnih torova. To ne samo da nije napravio nego je još dodatno te torove učvrstio , ograde podigao i kapiju onako fino prikucao.
I to bi manje više bio jedini bitan učinak SDP-ove jednogodišnje vladavine ... van toga ni milimetra se pomjerili nisu.
Godina dana potrošena za uhljebljenje svojih podobnika i raspodjelu plijena.
Ako sam u zabludi neka me slobodno neko ispravi i kaže mi jednu jedinu bitnu stvar i pomak koji je napravljen.