Joj kad se sad fixer i ratata navale na kosti, da traže sudiji mikroskopom svaku greškuBaltazar_khan wrote:da sumiramo.
dva remija, i po jedna pobjeda na obje strane.
barcelona prvak primere i finalista lige prvaka, real osvajač kupa.iz ovih duela, barcelona izašla kao pobjednik na kraju, a real može na kraju da bude zadovoljan peharom kupa kojeg su osvojili... khm khm koji im je ispao pod točak autobusa![]()
bit će još koja stranica na ovoj temi, čitat ćemo kukanje fixera i ratate, i to je to.
čestitke barceloni, najboljem timu na svijetu
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#3651 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
5 0 5
#3652 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Njih vise neces vidjeti na ovoj temi. Edit: Zar to nije jedan covjek?Baltazar_khan wrote: bit će još koja stranica na ovoj temi, čitat ćemo kukanje fixera i ratate, i to je to.
-
palermo
#3653 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Meni je to smiješno. Real je ponovno tim o kojem se govori, koji osvaja, i koji na kraju krajeva izgleda kao tim pred kojim je budućnost. Čak i nad ove dvije utakmice se nadvija oblak dijeljenja pravde od strane sudija (iako je barcelona nesumljivo bila bolja)505sCrtom wrote:Zasto nada? Pa niko nije vise srozao ugled Madrida kao sto je Mourinhu poslo za rukom za manje od jedne sezone. Madrid izgleda kao neki krkanski trecerazredni tim. I veci su treneri (koji su postigli vise) dobijali nogu u Madridu, pa ne vidim zasto i Mourinho ne bi. Na kraju krajeva, necija glava mora pasti. Ne vidim boljeg kandidata od naseg starog Cule-a.palermo wrote: Nadadoduše od peresa me ne bi ništa čudilo
Al kao što rekoh, nije isključeno da peres popusti pred pritiskom kojeg ima.
A ništa, onda će ponovno ispočetka.
- ultima_palabra
#3654 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Vidi ovih što otpuštaju Mourinha
Nikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
-
palermo
#3655 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
To su ti prije svega ljubitelji fudbala.....doduše malkice i navijači Barceultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju MourinhaNikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
-
sinkaspud
#3656 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Onda su oni coravi, sta je ovdje faul?suncica24 wrote:72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti birajsinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu) su rekli da je sudijska odluka ispravna
![]()
e nek si ti pametniji od svih njih skupa

- mrtva kokoš
#3657 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ali ono fakat pelegrini, schuster, jel i capelo...505sCrtom wrote:Prelistaj istoriju Madrida zadnjih nekoliko godina i pogledaj ko je sve dobio otkaz tamo. I poslije kakvih rezultata.Better Man wrote: Pa, ne mozes samo nakon jedne sezone otpustai trenera. Znaci dovedi novog trenera, to znaci i nove igrace i opet uigravaj ekipu i opet ostanes bez trofeja.
i madrid nikad nije ocajnije izgledao, kako rezultatski, tako i igrom...
mislim da ih je smorinjo unazadio barem 10 godina a i perez koji ga je doveo...
plus amonizitet izmedju klubova je dosegao najveci moguci nivo. tuzbe, trazenje krivca u uefi, unicefu i sudijama
mesarenje, cirkus na press konferencijama. zbog svega toga zelim da smorinjo bude u realu dozivotno
barcelona nikad nije nadmocnije izgledala
sta uradise od onakve fudbalske sile
- don vito
#3658 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ma ostaje Murinjo,palermo wrote:To su ti prije svega ljubitelji fudbala.....doduše malkice i navijači Barceultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju MourinhaNikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
nemojte mi nekog gospodina na klupi ala Schuster, Ancelotti, Capello, Heynckes, Pallegrini...
pa da mi jos Real postane simpatican.
- kurty
#3659 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sanele mi moje... sasvim drugacije je izgledalo na FTVsinkaspud wrote:Onda su oni coravi, sta je ovdje faul?suncica24 wrote:72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti birajsinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu) su rekli da je sudijska odluka ispravna
![]()
- Richard Wagner
#3660 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne valja ugao! U prenosu je jedna kamera jasno pokazala kako Ronaldo pada na nogu Mascherana.sinkaspud wrote:Onda su oni coravi, sta je ovdje faul?suncica24 wrote:72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti birajsinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu) su rekli da je sudijska odluka ispravna
![]()
-
krusty
#3661 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
sinkaspud wrote:
sramota, sudija i mascherano dabogda crkli yebem ti vise i fudbal i ovakve scene
-
sinkaspud
#3662 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Mozda ga je dotakao malo a ovaj jedva docekao kontakt i bacio se kao da ga je neko snajperom upucao pogledaj samo taj pad, klasicno simuliranje jer je znao da loptu ne moze stici.
- Voovoozela
#3663 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju MourinhaNikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
A treba se "razumjeti u fudbal" da bi "razumio" startove "u kost", udaranje na zemlji, gaženje po butinama, dizanje igrača, trčanje za sudijom i slične stvari?! Jbt, ko da sam gledao neku ekipu iz Premijer lige...
Ako Realu treba da ih ovako srozava, da pravi seljačku ekipu (kao što je napravio od Chelskog) onda neka im ga što se mene tiče još 100 godina.
- Mikado
#3664 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Oštećeni jesu itekako, ali ne treba zaboravit da su i oni sami u prošlosti nebrojeno puta imali vjetar u ledja. Vecerasnja tekma, kao i ona u Madridu nije ponudila ništa spektakularno izuzev par lijepih poteza i lose sudjenje, ali ocito je pritisak bio prevelik za ipak precijenjenje zvijezde Barcelone i Real Madrida.palermo wrote:Meni je to smiješno. Real je ponovno tim o kojem se govori, koji osvaja, i koji na kraju krajeva izgleda kao tim pred kojim je budućnost. Čak i nad ove dvije utakmice se nadvija oblak dijeljenja pravde od strane sudija (iako je barcelona nesumljivo bila bolja)505sCrtom wrote:Zasto nada? Pa niko nije vise srozao ugled Madrida kao sto je Mourinhu poslo za rukom za manje od jedne sezone. Madrid izgleda kao neki krkanski trecerazredni tim. I veci su treneri (koji su postigli vise) dobijali nogu u Madridu, pa ne vidim zasto i Mourinho ne bi. Na kraju krajeva, necija glava mora pasti. Ne vidim boljeg kandidata od naseg starog Cule-a.palermo wrote: Nadadoduše od peresa me ne bi ništa čudilo
Al kao što rekoh, nije isključeno da peres popusti pred pritiskom kojeg ima.
A ništa, onda će ponovno ispočetka.
- skenderija04
#3665 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pazi , ne moze se reci da je ponisten gol. Tehnicki akcija je prekinuta prije suta Higuaina. Da li je bio faul? Madridski AS kaze da je bio prestrogo dosudjen. Kontakt postoji, ja ga vjerovatno ne bi svirao jer je bio "lancani sudar" Pique, Cristiano Mascherano.
-
Bušman
#3666 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sta ja znam, otpustili su Pellegrinijaultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju MourinhaNikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
- ultima_palabra
#3667 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ko ne vidi koliki je on pomak napravio sa Madridom, taj baš ne prati taj tim... ja prvi nisam bio za njegovo dovođenje, ali me je preobratio.palermo wrote:To su ti prije svega ljubitelji fudbala.....doduše malkice i navijači Barceultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju MourinhaNikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
Mislim da on sad ima još veću podršku od Pereza... a i još veći motiv da dogodine popravi ono što nije valjalo.
- Better Man
#3668 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Znam i upravo zbog takve politike su godinama bez trofeja. Treba li bi da se ugledaju na Manchester UTD i da vide kako se postuje jedan trener. Vec sam napisao da prvih 6 sezona Ferguson nije osvojio trofeja, ali zato kad je dosao privi onda su se poceli nizari jedan za drugim trofeji. Ferguson proda najboljeg igraca i opet ima tim za velike domete, jer covjek zna svoj posao i uprava ima puno povjerenje u njega. Mourinha ne treba otpustiti, vec mu da ti punu slobodu i pustiti da stvori tim koji ce moci da bezproblema igra sa Barcelonom i da ih pobjedi koji ce ponovo doci na krov Evrope i Spanije, ato se ne moze za jednu sezonu. Osvajanje kupa Kralja i igranje u polufinalu LP nakon 2002. godine je i vise nego dovljno505sCrtom wrote:Prelistaj istoriju Madrida zadnjih nekoliko godina i pogledaj ko je sve dobio otkaz tamo. I poslije kakvih rezultata.Better Man wrote: Pa, ne mozes samo nakon jedne sezone otpustai trenera. Znaci dovedi novog trenera, to znaci i nove igrace i opet uigravaj ekipu i opet ostanes bez trofeja.
za prvu sezonu na klupi Reala.
- don vito
#3669 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Ovdje je realno prvo faul nad Ronaldom
sudija pusta prednost
Ronaldo pada na Maskerana i otvara se sansa Higuainu.
Sudija svira faul za Barcu
Mozda jedina situacija gdje je sudija ostetio Real ali samo utoliko sto nije poslije ovog domino-efekta vratio stvari na pocetak i dosudio faul za Real. Ali, mozete li zamisliti kako bi tek onda kukali sto im je ponistio gol jer nije pustio prednost?
-
jahjah
#3670 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kao sto rece gore gdin
Richard Wagner ovaj ugao kamere ne otkriva da je bio faul ali otkriva da je mascheranu haman u opisu posla, nazalost postalo da malo preuvelicava neke kontakte...
-
sinkaspud
#3671 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu. Ovdje nikakvog kontakta nema pa vidi se po padu ovog dajvera tek kad je lopta otisla on pada.
Last edited by sinkaspud on 03/05/2011 23:26, edited 1 time in total.
- Baltazar_khan
#3672 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
vjerujte sunčici 
- fidoremilienko
#3673 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ljudi to više nije bitno.
Ono što se moglo promjeniti, sada je iza. barca u finale, RMD kući. Žao mi je RMD-a. I večeras je bilo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, ali šta je tu je. Čestitke RMD-u, večeras su igrali fino. Takođe čestitke i barci za prolaz u finale, bit će pakleno!
Možemo mi ovako još 1000 godina, diskutovati. Mislim da je RMD-u falila još jedna doza dobre volje da nešto preokrene, ali.... nije se dalo
Ono što se moglo promjeniti, sada je iza. barca u finale, RMD kući. Žao mi je RMD-a. I večeras je bilo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, ali šta je tu je. Čestitke RMD-u, večeras su igrali fino. Takođe čestitke i barci za prolaz u finale, bit će pakleno!
Možemo mi ovako još 1000 godina, diskutovati. Mislim da je RMD-u falila još jedna doza dobre volje da nešto preokrene, ali.... nije se dalo
-
5 0 5
#3674 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Istina je samo prvi dio recenice. Jer da sudija nije svirao faul, mozda Higuan ne bi ni dobio sansu da opuca po golu. Zapravo, trebao je biti slobodan udarac za Madrid.sinkaspud wrote:Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu.
-
LSD
#3675 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sudija je samo mjerodavan...De Bleckere je prošle godine uništio Barcu protiv Intera, morao se iskupiti nekako 
Real može zahvaliti Casillasu što nije na poluvrijeme otišao sa 3-4 gola u mreži.
Samozvanom Special One-u se odbila od glavu njegova arogancija i dug jezik, veceras nije mogao ni primirisati klupi ni svlacionici.
Real može zahvaliti Casillasu što nije na poluvrijeme otišao sa 3-4 gola u mreži.
Samozvanom Special One-u se odbila od glavu njegova arogancija i dug jezik, veceras nije mogao ni primirisati klupi ni svlacionici.