Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#3651 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:da sumiramo.

dva remija, i po jedna pobjeda na obje strane.

barcelona prvak primere i finalista lige prvaka, real osvajač kupa.iz ovih duela, barcelona izašla kao pobjednik na kraju, a real može na kraju da bude zadovoljan peharom kupa kojeg su osvojili... khm khm koji im je ispao pod točak autobusa :mrgreen:

bit će još koja stranica na ovoj temi, čitat ćemo kukanje fixera i ratate, i to je to.

čestitke barceloni, najboljem timu na svijetu :thumbup:
Joj kad se sad fixer i ratata navale na kosti, da traže sudiji mikroskopom svaku grešku :mrgreen: :-)
5 0 5

#3652 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Baltazar_khan wrote: bit će još koja stranica na ovoj temi, čitat ćemo kukanje fixera i ratate, i to je to.
Njih vise neces vidjeti na ovoj temi. Edit: Zar to nije jedan covjek?
palermo

#3653 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by palermo »

505sCrtom wrote:
palermo wrote: Nada :? doduše od peresa me ne bi ništa čudilo
Zasto nada? Pa niko nije vise srozao ugled Madrida kao sto je Mourinhu poslo za rukom za manje od jedne sezone. Madrid izgleda kao neki krkanski trecerazredni tim. I veci su treneri (koji su postigli vise) dobijali nogu u Madridu, pa ne vidim zasto i Mourinho ne bi. Na kraju krajeva, necija glava mora pasti. Ne vidim boljeg kandidata od naseg starog Cule-a.
Meni je to smiješno. Real je ponovno tim o kojem se govori, koji osvaja, i koji na kraju krajeva izgleda kao tim pred kojim je budućnost. Čak i nad ove dvije utakmice se nadvija oblak dijeljenja pravde od strane sudija (iako je barcelona nesumljivo bila bolja)
Al kao što rekoh, nije isključeno da peres popusti pred pritiskom kojeg ima.

A ništa, onda će ponovno ispočetka.
ultima_palabra

#3654 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Vidi ovih što otpuštaju Mourinha :? Nikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
palermo

#3655 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju Mourinha :? Nikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
To su ti prije svega ljubitelji fudbala.....doduše malkice i navijači Barce :D
sinkaspud

#3656 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sinkaspud »

suncica24 wrote:
sinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu :lol:
72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti biraj :D ) su rekli da je sudijska odluka ispravna :oops:
e nek si ti pametniji od svih njih skupa :D
Onda su oni coravi, sta je ovdje faul?

Image
mrtva kokoš

#3657 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

505sCrtom wrote:
Better Man wrote: Pa, ne mozes samo nakon jedne sezone otpustai trenera. Znaci dovedi novog trenera, to znaci i nove igrace i opet uigravaj ekipu i opet ostanes bez trofeja.
Prelistaj istoriju Madrida zadnjih nekoliko godina i pogledaj ko je sve dobio otkaz tamo. I poslije kakvih rezultata.
ali ono fakat pelegrini, schuster, jel i capelo...
i madrid nikad nije ocajnije izgledao, kako rezultatski, tako i igrom...
mislim da ih je smorinjo unazadio barem 10 godina a i perez koji ga je doveo...
plus amonizitet izmedju klubova je dosegao najveci moguci nivo. tuzbe, trazenje krivca u uefi, unicefu i sudijama
mesarenje, cirkus na press konferencijama. zbog svega toga zelim da smorinjo bude u realu dozivotno :mrgreen:
barcelona nikad nije nadmocnije izgledala :D :D
sta uradise od onakve fudbalske sile :lol: :lol: :lol:
don vito

#3658 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Vidi ovih što otpuštaju Mourinha :? Nikad mi neće biti jasno što se ljudi koji se ne razumiju u fudbal petljaju u isti...
Ma ostaje Murinjo,
nemojte mi nekog gospodina na klupi ala Schuster, Ancelotti, Capello, Heynckes, Pallegrini...
pa da mi jos Real postane simpatican. 8)
kurty

#3659 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by kurty »

sinkaspud wrote:
suncica24 wrote:
sinkaspud wrote:Kakva ofirna gluma Mascherana gdje sudija ponisti cist gol Realu :lol:
72% gledaoca TVE, plus gosti u studiju s obje strane (dva komentatora, pa ti biraj :D ) su rekli da je sudijska odluka ispravna :oops:

Image
Sanele mi moje... sasvim drugacije je izgledalo na FTV
Richard Wagner

#3660 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Richard Wagner »

sinkaspud wrote:
suncica24 wrote:

Image
Ne valja ugao! U prenosu je jedna kamera jasno pokazala kako Ronaldo pada na nogu Mascherana.
krusty

#3661 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by krusty »

sinkaspud wrote: Image

sramota, sudija i mascherano dabogda crkli yebem ti vise i fudbal i ovakve scene
sinkaspud

#3662 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sinkaspud »

Mozda ga je dotakao malo a ovaj jedva docekao kontakt i bacio se kao da ga je neko snajperom upucao pogledaj samo taj pad, klasicno simuliranje jer je znao da loptu ne moze stici.
Voovoozela

#3663 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Voovoozela »

:-)
A treba se "razumjeti u fudbal" da bi "razumio" startove "u kost", udaranje na zemlji, gaženje po butinama, dizanje igrača, trčanje za sudijom i slične stvari?! Jbt, ko da sam gledao neku ekipu iz Premijer lige...
Ako Realu treba da ih ovako srozava, da pravi seljačku ekipu (kao što je napravio od Chelskog) onda neka im ga što se mene tiče još 100 godina.
Mikado

#3664 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Mikado »

palermo wrote:
505sCrtom wrote:
palermo wrote: Nada :? doduše od peresa me ne bi ništa čudilo
Zasto nada? Pa niko nije vise srozao ugled Madrida kao sto je Mourinhu poslo za rukom za manje od jedne sezone. Madrid izgleda kao neki krkanski trecerazredni tim. I veci su treneri (koji su postigli vise) dobijali nogu u Madridu, pa ne vidim zasto i Mourinho ne bi. Na kraju krajeva, necija glava mora pasti. Ne vidim boljeg kandidata od naseg starog Cule-a.
Meni je to smiješno. Real je ponovno tim o kojem se govori, koji osvaja, i koji na kraju krajeva izgleda kao tim pred kojim je budućnost. Čak i nad ove dvije utakmice se nadvija oblak dijeljenja pravde od strane sudija (iako je barcelona nesumljivo bila bolja)
Al kao što rekoh, nije isključeno da peres popusti pred pritiskom kojeg ima.

A ništa, onda će ponovno ispočetka.
Oštećeni jesu itekako, ali ne treba zaboravit da su i oni sami u prošlosti nebrojeno puta imali vjetar u ledja. Vecerasnja tekma, kao i ona u Madridu nije ponudila ništa spektakularno izuzev par lijepih poteza i lose sudjenje, ali ocito je pritisak bio prevelik za ipak precijenjenje zvijezde Barcelone i Real Madrida.
skenderija04

#3665 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Pazi , ne moze se reci da je ponisten gol. Tehnicki akcija je prekinuta prije suta Higuaina. Da li je bio faul? Madridski AS kaze da je bio prestrogo dosudjen. Kontakt postoji, ja ga vjerovatno ne bi svirao jer je bio "lancani sudar" Pique, Cristiano Mascherano.
Bušman

#3666 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Sta ja znam, otpustili su Pellegrinija :D
ultima_palabra

#3667 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Ko ne vidi koliki je on pomak napravio sa Madridom, taj baš ne prati taj tim... ja prvi nisam bio za njegovo dovođenje, ali me je preobratio.

Mislim da on sad ima još veću podršku od Pereza... a i još veći motiv da dogodine popravi ono što nije valjalo.
Better Man

#3668 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Better Man »

505sCrtom wrote:
Better Man wrote: Pa, ne mozes samo nakon jedne sezone otpustai trenera. Znaci dovedi novog trenera, to znaci i nove igrace i opet uigravaj ekipu i opet ostanes bez trofeja.
Prelistaj istoriju Madrida zadnjih nekoliko godina i pogledaj ko je sve dobio otkaz tamo. I poslije kakvih rezultata.
Znam i upravo zbog takve politike su godinama bez trofeja. Treba li bi da se ugledaju na Manchester UTD i da vide kako se postuje jedan trener. Vec sam napisao da prvih 6 sezona Ferguson nije osvojio trofeja, ali zato kad je dosao privi onda su se poceli nizari jedan za drugim trofeji. Ferguson proda najboljeg igraca i opet ima tim za velike domete, jer covjek zna svoj posao i uprava ima puno povjerenje u njega. Mourinha ne treba otpustiti, vec mu da ti punu slobodu i pustiti da stvori tim koji ce moci da bezproblema igra sa Barcelonom i da ih pobjedi koji ce ponovo doci na krov Evrope i Spanije, ato se ne moze za jednu sezonu. Osvajanje kupa Kralja i igranje u polufinalu LP nakon 2002. godine je i vise nego dovljno
za prvu sezonu na klupi Reala.
don vito

#3669 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by don vito »

Image

Ovdje je realno prvo faul nad Ronaldom
sudija pusta prednost
Ronaldo pada na Maskerana i otvara se sansa Higuainu.
Sudija svira faul za Barcu

Mozda jedina situacija gdje je sudija ostetio Real ali samo utoliko sto nije poslije ovog domino-efekta vratio stvari na pocetak i dosudio faul za Real. Ali, mozete li zamisliti kako bi tek onda kukali sto im je ponistio gol jer nije pustio prednost?
jahjah

#3670 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jahjah »

kao sto rece gore gdin :P Richard Wagner ovaj ugao kamere ne otkriva da je bio faul ali otkriva da je mascheranu haman u opisu posla, nazalost postalo da malo preuvelicava neke kontakte...
sinkaspud

#3671 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by sinkaspud »

Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu. Ovdje nikakvog kontakta nema pa vidi se po padu ovog dajvera tek kad je lopta otisla on pada.
Last edited by sinkaspud on 03/05/2011 23:26, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#3672 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Baltazar_khan »

vjerujte sunčici :mrgreen:
fidoremilienko

#3673 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fidoremilienko »

Ljudi to više nije bitno.

Ono što se moglo promjeniti, sada je iza. barca u finale, RMD kući. Žao mi je RMD-a. I večeras je bilo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, ali šta je tu je. Čestitke RMD-u, večeras su igrali fino. Takođe čestitke i barci za prolaz u finale, bit će pakleno!

Možemo mi ovako još 1000 godina, diskutovati. Mislim da je RMD-u falila još jedna doza dobre volje da nešto preokrene, ali.... nije se dalo
5 0 5

#3674 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

sinkaspud wrote:Ovo je trebala biti pustena prednost nakon faula nad Ronaldom i priznat gol Higuainu.
Istina je samo prvi dio recenice. Jer da sudija nije svirao faul, mozda Higuan ne bi ni dobio sansu da opuca po golu. Zapravo, trebao je biti slobodan udarac za Madrid.
LSD

#3675 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Sudija je samo mjerodavan...De Bleckere je prošle godine uništio Barcu protiv Intera, morao se iskupiti nekako :-)
Real može zahvaliti Casillasu što nije na poluvrijeme otišao sa 3-4 gola u mreži.
Samozvanom Special One-u se odbila od glavu njegova arogancija i dug jezik, veceras nije mogao ni primirisati klupi ni svlacionici.
Locked