Papanluk na automobilima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#3651 Re: Papanluk na automobilima
A ajd samo objasni zasto je sranje?
-
goran16v
#3652 Re: Papanluk na automobilima
Nije sranje, ali je prvenstvena namjena LPG-a ekonomicnija voznja na alternativno gorivo. Auti koje mi pominjemo u kombinaciji sa LPG-om po svojoj namjeni NISU namjenjeni da budu ekonomicni i samim time da se u njih ugradjuje LPG.
Da povucem jos jednu praralelu, to je kao otici na skijanje u neki sega-mega skijaski centar i tamo jest frtalj hljeba i parizer. Mozes ti to jesti, bices sit kao da si jeo u najskupljim restoranima a proci ces 50 x jeftinije, samo sto skijanje nije hobi/sport/zabava koji podrazumjeva ekonomicnost i stednju.
Da povucem jos jednu praralelu, to je kao otici na skijanje u neki sega-mega skijaski centar i tamo jest frtalj hljeba i parizer. Mozes ti to jesti, bices sit kao da si jeo u najskupljim restoranima a proci ces 50 x jeftinije, samo sto skijanje nije hobi/sport/zabava koji podrazumjeva ekonomicnost i stednju.
-
mirzet87sa
#3653 Re: Papanluk na automobilima
Hocu, cim ti meni objasnis cemu kupovina auta 3.5+ ccm i ugradnja plina u istog, a u ponudi bilo isto auto sa 1.4, 1.6, 1.8, 2.0, 2.2, 2.5, 2.7, 3.0 dizel/benzin itd., kad se ta kubikaza ne moze/jedva finansirat/acitroen xm wrote:A ajd samo objasni zasto je sranje?
Samo nemoj reci trebalo je tih dodatnih 20-50ks.
-
citroen xm
#3654 Re: Papanluk na automobilima
Na stranu to u sta se ugradjuje i ima li to smisla, ali lpg je odlicna stvar. Ekonomican i cist, potpuno bezbjedan. Ne znam sta je vise potrebno.
-
goran16v
#3655 Re: Papanluk na automobilima
Potrebno je jos ga ugraditi u auto u kojem ganjanje ekonomicne voznje i ustede ima smisla, u Cayennu, X5 ili ML-u nema...
-
mirzet87sa
#3656 Re: Papanluk na automobilima
procitaj malo o cemu pricamo.. o ugradnji plina u auta koji sami po sebi nisu namjenjena za ekonomicni stil voznjecitroen xm wrote:Na stranu to u sta se ugradjuje i ima li to smisla, ali lpg je odlicna stvar. Ekonomican i cist, potpuno bezbjedan. Ne znam sta je vise potrebno.
- homega
#3657 Re: Papanluk na automobilima
Upravo takogoran16v wrote:Istom logikom, zasto baciti pare na skuplje auto kad moze i jeftinije...
To nije samo stvar racunice nego i principa i smisla...
Kad si vec kupio auto da budes gospodin onda se vozi ko gospodin, ne za*ebavaj se sa atestima, skulama ispod haube, bojlerima i rezervnim gumama po gepeku.
To bi otprilike bilo kao kupiti stan u elitnom dijelu, dati zavidnu cifru za njega i onda ga opremiti namjestajem i cilimima sa autopijace. To je ta logika, zasto baciti pare na skuplje kad moze jeftinije...
Porsche Cayenne je kultni automobil, statusni, a ne automobil za svaki dan, za odvoz djeteta u vrtić ili za obavljanje dnevnih poslova, i td., kako ga bujni balkanski mentalitet u svojoj glavi doživljava
Kad si već kupio auto da budeš gospodin, onda se vozi k'o gospodin
-
goran16v
#3658 Re: Papanluk na automobilima
Ma mozes ti biti i soccer mom i u Cayenneu razvoziti djecu po skolama ili treninzima. ali u normalnom svijetu i nju i efendiju koji sve to finansira boli dupe dal trosi 12 ili 22.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#3659 Re: Papanluk na automobilima
A vala baš! To je ko kad kupiš Pradine cipele pa ih obuvaš u izlasku na kineske čarape sa nacrtanim Pokemonomhomega wrote:Kad si već kupio auto da budeš gospodin, onda se vozi k'o gospodin
-
citroen xm
#3660 Re: Papanluk na automobilima
A dizel u Kajenu je ok?
I kajen je sve samo ne kultni automobil. Ako pričaš o Poršeu, kultna je Karera.
Last edited by citroen xm on 27/06/2014 22:56, edited 1 time in total.
- homega
#3661 Re: Papanluk na automobilima
Jes', ako fabrički troši ložiku,citroen xm wrote:A dizel u Kajenu je ok?
-
citroen xm
#3662 Re: Papanluk na automobilima
PA može, izvadiš mu filter čestica. Ionako su to trgovci smislili da otimaju pare narodu. 
- homega
#3663 Re: Papanluk na automobilima
Svaki je Porsche kultnicitroen xm wrote:A dizel u Kajenu je ok?
-
citroen xm
#3664 Re: Papanluk na automobilima
Jest malo sutra. 
-
goran16v
#3665 Re: Papanluk na automobilima
citroen xm wrote:A dizel u Kajenu je ok?
I meni su dizel i Porsche bas kao i Jaguran, FWD i dizel u istoj recenici apsurdni i smijesni, ali kako je tako je. Da se razumijemo onaj sto u Cayenna ugura LPG da bi se ekonomicno vozio je obicno u finansijskom smislu jako daleko od Cayenna dizela, sto nas vraca na polaznu tacku, ako si kupio auto da budes gospodin onda ga vozi kao gospodin, vozi ga takvog kakav jest i kakvog ga je fabrika napravila, a ne prepravljaj da bude ekonomicniji.
- basicm
#3666 Re: Papanluk na automobilima
Ja sam shvatio iz vase price da je plin samo za male i jeftine aute, a ne smije ici u velike masine. Sta ce plin u malom motoru ako on vec malo trosi?
Drugo, postoji trziste polivnih automobila,kupuju ih ljudi koji ne mogu kupiti novo. Kad kupe auto sa vecim motorom, gledaju da po mogucnosti smanje troskove potrosnje. Tu nastupa plin.
U ganz novim autu je ofirno, ali u polovnom pametno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Drugo, postoji trziste polivnih automobila,kupuju ih ljudi koji ne mogu kupiti novo. Kad kupe auto sa vecim motorom, gledaju da po mogucnosti smanje troskove potrosnje. Tu nastupa plin.
-
citroen xm
#3667 Re: Papanluk na automobilima
Ne treba generalizovati u slučaju plina i jakih auta.
Ima onih kompleksaša što se nategnu za polovno pa ugrade plin i sipaju za cenera plina. Ali ima i ljudi koji u ista auta ugrađuju plin, a realno mogu isfinansirati benzin.
Ima onih kompleksaša što se nategnu za polovno pa ugrade plin i sipaju za cenera plina. Ali ima i ljudi koji u ista auta ugrađuju plin, a realno mogu isfinansirati benzin.
-
goran16v
#3668 Re: Papanluk na automobilima
Slabo si skont'o... Postoje auti cija namjena i smisao nisu da budu ekonomicni i to nema veze sa velicinom i zapreminom motora, ali u velikom broju slucajeva jesu veliki sa velikim masinama.basicm wrote:Ja sam shvatio iz vase price da je plin samo za male i jeftine aute, a ne smije ici u velike masine. Sta ce plin u malom motoru ako on vec malo trosi?
-
goran16v
#3669 Re: Papanluk na automobilima
Napisah u komentaru ranije, jaka auta i plin nisu direktna veza nego auta kojima nije smisao i namjena postojanja da budu ekonomicna sto dovodi u vezu plin - cijena auta.citroen xm wrote:Ne treba generalizovati u slučaju plina i jakih auta.
Ako kupis komadinu auta tipa Audi A8 2,8, 3,7 ili 4,2 starog 15-ak god cije je vrijeme za primarnu namjenu davno proslo za neku simbolicnu cifru onda ima smisla i rezona ugraditi plin, ali kupiti A8 TFSI-a starog par god za masnu cifru i u njega uvaliti plin je sasvim drugi padez.
- daxon
#3670 Re: Papanluk na automobilima
Dajte ba ljudi šta se čudite, pa mrtvi milioneri ugrađuju LPG na svoje jahte koje koštaju po nekoliko miliona eura. Neki ugrađuju u auta skupe LPG sustave tipa PRINS koje plaćaju po 2000 E i više, pa onda prodaju auto i prije nego se sustav otplati uštedom na gorivu, mislim, svako zna svoje...
-
goran16v
#3671 Re: Papanluk na automobilima
Koliko znam gro takvih jahti ima dizel motore... Neise... zamisli taj Prins od 2k EUR u npr. Porcheu 911 ili Lamborghiniu ili nekom zajebanom Mercedesu coupeu? Smijesno jel de? E u cemu je razlika u smislu 911-ke i Cayenna, odnosno tog nekog Mercedes coupea i ML-a? Ni u cemu, svi su napravljeni da budes vidjen i da se qurcis, s malom razlikom sto Cayenna ili ML-a za relativno umjerenu cifru mozes uvesti iz Amerike ili kupiti takav auto ovdje i uvaliti plin u njega.daxon wrote:Dajte ba ljudi šta se čudite, pa mrtvi milioneri ugrađuju LPG na svoje jahte koje koštaju po nekoliko miliona eura. Neki ugrađuju u auta skupe LPG sustave tipa PRINS koje plaćaju po 2000 E i više, pa onda prodaju auto i prije nego se sustav otplati uštedom na gorivu, mislim, svako zna svoje...
Da se ne zavaravamo, ja znam jako puno onih kojima bi veliki i nominalno skupi americki auti, mahom terenci, ostali pusti snovi da dolar nije devalvirao sa 2,23 na 1,4 i da nije bilo Katrine.
Uzeti neki hard core radni stroj tipa Land Cruiser, Nissan Patrol ili Mitsu Pajero benzinac, sve do jednog veliki auti sa velikim masinama pa u njega puknuti plin je jedan padez, a to uraditi sa Cayenneom, X5 ili ML-om je sasvim nestyo drugo,
- klaki
#3672 Re: Papanluk na automobilima
Nisam se zamarao ovim stvarima, ali kada sam vidio plin u Nissan GT-Ru malo sa popizdio 
Al' ono auto je najvjerovatnije posjedovao neki covjek kojem su takva auta samo statusni simboli. Zelio je da bude vidjen u sto tisem izdanju i uz najmanju potrosnju
Ako ga kupi neki Petrolhead nece se auto morati patiti na plin
Al' ono auto je najvjerovatnije posjedovao neki covjek kojem su takva auta samo statusni simboli. Zelio je da bude vidjen u sto tisem izdanju i uz najmanju potrosnju
Ako ga kupi neki Petrolhead nece se auto morati patiti na plin
-
IcedFlame
#3673 Re: Papanluk na automobilima
Vi ovdje palamudite isto kao da se autu ugradnjom plina ubije motor i sve sto ima veze sa benzinom. Kao da je problem pritisnuti dugme i voziti za cejf, a isto tako, jel ti uvijek mora biti cejf da vozis? Napisah nekad davno na nekoj temi - nisi petrolhead kad ujutro i popodne upadnes u guzvu do posla i nazad, niti kad vozis punicu ili prevozis materi namirnice iz shoppinga. Tada je logicno voziti na plin 
Svejedno je kakav auto je u pitanju. Ljudi stede valjda da bi imali za nesto drugo, nemaju svi iste zelje i prioritete.
Vjerujem da mnogi od nas ovdje nisu bas normalni u ocima onih kojima je auto nuzno zlo, i sto svako ulaganje u isto gledaju sa nevjericom ili cudjenjem. I opet ce se naci neko da kaze - vozi auto, a hoda u starkama i farmerkama s pijace. Jebe se meni sta je kome prioritet i ko sta vozi, jede, nosi ili pije. Da manje gledamo druge, ne bi nam ovako bilo, garantujem.
Sent from my X7S using Tapatalk
Svejedno je kakav auto je u pitanju. Ljudi stede valjda da bi imali za nesto drugo, nemaju svi iste zelje i prioritete.
Vjerujem da mnogi od nas ovdje nisu bas normalni u ocima onih kojima je auto nuzno zlo, i sto svako ulaganje u isto gledaju sa nevjericom ili cudjenjem. I opet ce se naci neko da kaze - vozi auto, a hoda u starkama i farmerkama s pijace. Jebe se meni sta je kome prioritet i ko sta vozi, jede, nosi ili pije. Da manje gledamo druge, ne bi nam ovako bilo, garantujem.
- mayab
#3674 Re: Papanluk na automobilima
PotpisujemIcedFlame wrote:Vi ovdje palamudite isto kao da se autu ugradnjom plina ubije motor i sve sto ima veze sa benzinom. Kao da je problem pritisnuti dugme i voziti za cejf, a isto tako, jel ti uvijek mora biti cejf da vozis? Napisah nekad davno na nekoj temi - nisi petrolhead kad ujutro i popodne upadnes u guzvu do posla i nazad, niti kad vozis punicu ili prevozis materi namirnice iz shoppinga. Tada je logicno voziti na plin
- Arslan_11
#3675 Re: Papanluk na automobilima
+1mayab wrote:PotpisujemIcedFlame wrote:Vi ovdje palamudite isto kao da se autu ugradnjom plina ubije motor i sve sto ima veze sa benzinom. Kao da je problem pritisnuti dugme i voziti za cejf, a isto tako, jel ti uvijek mora biti cejf da vozis? Napisah nekad davno na nekoj temi - nisi petrolhead kad ujutro i popodne upadnes u guzvu do posla i nazad, niti kad vozis punicu ili prevozis materi namirnice iz shoppinga. Tada je logicno voziti na plin