Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MedenoSrce

#3651 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

Ma.Le.Na wrote:sta koristite za kosu koja se prorjedjuje?
rekose ricinusovo ulje..kako se to nanosi na kosu??
poslije pranja pa se ispere ili?
ricinusovo ulje je najbolje nanositi navecer na suhu kosu, drzati cijelu noc i ujutro oprati.
voditi racuna da se nanese samo na korijen i utrljavati u vlasiste. Ne pomaze mnogo kod ispadanja kose ali raste nova kosa bar je to moje iskustvo, s tim da sam ja kombinovala i pantenol rastvor
manekenka u penziji

#3652 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by manekenka u penziji »

Sluzis li se onim plastičnim pomagalima kako bi uvukla pramen? Ja ne mogu veći pramen da ubacim u ono plastično čudo tj.pomagalo kako bih kosu uvukla u vikler. Najviše sto sam uspjela uvući je pramen debljine palca,a opet spadne.
Ma.Le.Na

#3653 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ma.Le.Na »

MedenoSrce wrote:
Ma.Le.Na wrote:sta koristite za kosu koja se prorjedjuje?
rekose ricinusovo ulje..kako se to nanosi na kosu??
poslije pranja pa se ispere ili?
ricinusovo ulje je najbolje nanositi navecer na suhu kosu, drzati cijelu noc i ujutro oprati.
voditi racuna da se nanese samo na korijen i utrljavati u vlasiste. Ne pomaze mnogo kod ispadanja kose ali raste nova kosa bar je to moje iskustvo, s tim da sam ja kombinovala i pantenol rastvor

umasti li se jastuk? :D
ne zaista, kako u praksi to izgleda :?

i taj rastvor, ako ti nije mrsko, kako se on koristi?
manekenka u penziji

#3654 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Umotaj kosu u maramu kad naneses ulje i ne brini :)
MrsJ

#3655 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MrsJ »

manekenka u penziji wrote:Sluzis li se onim plastičnim pomagalima kako bi uvukla pramen? Ja ne mogu veći pramen da ubacim u ono plastično čudo tj.pomagalo kako bih kosu uvukla u vikler. Najviše sto sam uspjela uvući je pramen debljine palca,a opet spadne.
Da, s njim uvlacim, kada kosu ubacim u otvor malo zavrtim da ne ispadne i onda samo uvucem. Ja imam dugu srednje gustu kosu i treba mi 8 viklera da sve uhvatim.
MedenoSrce

#3656 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

Ma.Le.Na wrote:
i taj rastvor, ako ti nije mrsko, kako se on koristi?
manekenka ti je odgovorila, s tim da ja ispod marame omotam glavu kuhinjskom folijom :mrgreen:

pantenol rastvor prespem u neku od bocica sa rasprsivacem pa na suhu kosu, cijelom duzinom naprskam tek nakon toga nanesem ricinusovo
Ma.Le.Na

#3657 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ma.Le.Na »

:thumbup:
treba probat

a jeste li cule za onaj crni sampon?
on je protiv ispadanja kose..probale?
Lejlaafarah

#3658 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lejlaafarah »

jedan savjet pošto sam imala alopeciju ostala bez kose nema sta nisam stavljala na glavu od bjelog luka do kojekakvi krema i skupih sampona, al jedino sto mi je pomoglo i od cega sad fala Bogu imam kose i previse jesu prvo prenatal tablete sastoji se od cjelg komplesa vitamina B zeljeza i cinka nema nikakvih hormona i sl. inace ih piju trudnice piju se tri mjeseca al nakon prvog mjeseca se vec vidio rezultat jace i gusce kose koja je pocela da raste :-D a sto se tice sampona nema sta nisam koristila a najbolje mi je pomogao i svako me ga preporucujem sampon tahirovic od curekota i protiv opadanja kose ta dva sam koristila naizmjenicno i jedini koji su dodatno pomogli, također sad mi je prijateljica kupila u lashu sapun za kosu protiv opadanja i za jacanje kose mogu vam reci da nije lose ima efekta dlaka je poslije pranja dosta cvrsta i da i sama nisam vjerovala da mali sapun moze da napravi pjenu i da ce mi trajati dugo ali sam se prevarila traje mi vec mjesec dana a perem kosu dva puta u sedmici.
manekenka u penziji

#3659 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

MrsJ wrote:
manekenka u penziji wrote:Sluzis li se onim plastičnim pomagalima kako bi uvukla pramen? Ja ne mogu veći pramen da ubacim u ono plastično čudo tj.pomagalo kako bih kosu uvukla u vikler. Najviše sto sam uspjela uvući je pramen debljine palca,a opet spadne.
Da, s njim uvlacim, kada kosu ubacim u otvor malo zavrtim da ne ispadne i onda samo uvucem. Ja imam dugu srednje gustu kosu i treba mi 8 viklera da sve uhvatim.
Ja cu ovim svojim dati još jednu šansu, pa cu da vidim. Hvala ti sto si se javila, da znam da makar neko ima kome je friz uspio :)
MedenoSrce

#3660 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by MedenoSrce »

cula sam da daje rezultati ali nisam koristila jer sam ovaj problem sa opadanjem imala prosle godine dok sam se farbala u crveno, pa u smedje, pa pramenovi..., tada ne znam ni da je bilo u apotekama kupiti taj sampon. Od ovog tretmana mi se kosa oporavila i cini mi se kako brze raste sada
Michun

#3661 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote::thumbup:
treba probat

a jeste li cule za onaj crni sampon?
on je protiv ispadanja kose..probale?
malena, problem kod ricinusovog koji sam ja imala je sto se ne moze oprati. mislim operes ti kosu i za 2-3h masna. e sad...
sto se tice crnog, korstila. bila mi od njega naelektrisana kosa ko cicak sam bila.
sto se tice rasta nove kose, ducray neoptide 100% radi.
a sampon mozes i alin probati...on ti nece skoditi jer nema silikona i sl. gluposti. kao voda je.
Ma.Le.Na

#3662 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ma.Le.Na »

hvala michune :kiss: :)
meni je kosa i sama od sebe masna..svaki dan moram siske prati :lol: toliko se od cela preko noci umasti
zato mi je i sama pomisao na dodatno ulje ulila strah :cry:
a za naelektrisanost ja koristim maske - kao regeneratore..one od 1 min...i fen sa jonima...smiri je koliko toliko..
foxy13

#3663 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Ma.Le.Na wrote:hvala michune :kiss: :)
meni je kosa i sama od sebe masna..svaki dan moram siske prati :lol: toliko se od cela preko noci umasti
zato mi je i sama pomisao na dodatno ulje ulila strah :cry:
a za naelektrisanost ja koristim maske - kao regeneratore..one od 1 min...i fen sa jonima...smiri je koliko toliko..
Samo da napomenem ovo za fenove ionske/jonske, kako god da ih zovu. Imala sam priliku prošlo ljeto koristiti isti nekoliko puta. Mnogo brže se kosa osuši nego inače, čini mi se za trećinu ranijeg vremena, i dosta zaglađenija, ne pobudale one sitne i ne razleti se kosa. Ko ima priliku da ga kupi - slobodno, neće se pokajati. Jesu skuplji, ali vrijedi.
Ma.Le.Na

#3664 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ma.Le.Na »

da, jako brzo suse kosu :thumbup:
cak mi se cini da je kosa i sjajnija..
Partizzanka

#3665 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

ja sam imala taj fen sa ionima ili cime vec, meni nikakva razlika, ali NIKAKVA
VenomousV

#3666 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by VenomousV »

de, de i na taj me trosak natjerajte :-)
(prvi put cujem za te fenove)
Partizzanka

#3667 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Partizzanka »

vjeruj mi veno, ja imala ga tri godine ... nikakvu ja razliku u kosi nisam osjetila

doduse ja samo stvarno osusim kosu ... ali nista!
Bluemore

#3668 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Bluemore »

meni su fini , a na taj fazon je i ona rowentina cetka , u svakom slucaju su bolji :)
manekenka u penziji

#3669 Re: Odg: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite

MrsJ wrote:
Ja sam tek sad skontala kako ove viklere treba staviti. Eh da znate samo sta sam ja radila... Nisam normalna :lol: Bit ce slike za koji dan.
foxy13

#3670 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Ja sam koristila taj fen sličan ovom na slici, odnosno sa "četkom" sličnoj ovoj. I bila sam prezadovoljna rezultatom. Al se ne sjećam koja je marka fena tačno, pa ga ne mogu naći sad niti znam koliko košta. I napominjem da četka ne rotira (kao rowentina). Ova slika je tu samo radi prikaza "glave" fena :D Sestra bila na odmoru, pa se malo grebala o njen fen :D

http://www.dhgate.com/product/hot-sell- ... 90746.html
Anelicha

#3671 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

Ima li ijedna 'nestasnu' kosu poput moje :( znaci, ako se ne feniram kosa je uzas.. haman ko spaljena ,pa napuhana :S :S
i vec par mjeseci pokusavam da dobijem onu ledeno plavu boju.. ne uspjeva :-x uvijek kupujem svjetlije tonove, cak i te ledene al nije to to... izrastak mi nekako narandzasto ispadne...
Afanasi_94

#3672 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Afanasi_94 »

Ako ti je toliko oštećena kosa onda je skrati jer tako nemaš ništa od nje, a vremenom će i prestati sa rastom jer nije zdrava dovoljno. A što se te ledeno plave tiče moj ti savjet da se prvi put ofarbaš u salonu jer i ja imam isti problem sa narandžastim pigmentom i dok sam bila plava sama sam se farbala Garnier farbama ali prvih nekoliko puta sam išla da me frizer ofarba jer oni znaju potrefiti tu nijansu.
Anelicha

#3673 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Anelicha »

Afanasi_94 wrote:Ako ti je toliko oštećena kosa onda je skrati jer tako nemaš ništa od nje, a vremenom će i prestati sa rastom jer nije zdrava dovoljno. A što se te ledeno plave tiče moj ti savjet da se prvi put ofarbaš u salonu jer i ja imam isti problem sa narandžastim pigmentom i dok sam bila plava sama sam se farbala Garnier farbama ali prvih nekoliko puta sam išla da me frizer ofarba jer oni znaju potrefiti tu nijansu.

A skratim ja nju... prije 10 tak dana bila kod frizerke, nije kosa ostecena puno ( sto me sokiralo :$ prije kad bih dosla, bas mi je znala skratiti kosu ) ii kad si spomenula farbe, ja sam se prije par dana farbala Syoss farbom, medjutim frizerka mi rece da ona i Garnier nikako nisu za plavu boju... to su farbe koje su uspjesnije na smedjim i tim tamnijim nijansama.. dok je Palleta i Keune, il kako vec, za plavuse... Ima li se s tim iskustva ?
Ja sam prije radila pramenove, 4-5 boja.. i predobro bi :D
foxy13

#3674 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by foxy13 »

Ja sam sa crvenim i smeđim Garnierovim prezadovoljna. Dok prijateljici plave njihove nikako ne odgovaraju, vrlo brzo joj se ispere. A Pallete dosta uništava kosu. Najbolje ti je u ruke nekom sigurnom frizeru.
arabeska

#3675 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by arabeska »

Ima li neko savjet za volumen prirodno kovrdzave kose.
Kosa mi je prilicno gusta i osisana stepenasto, ali vec dan poslije pranja
se napravi ruzni razdjeljak kojeg se ne mogu rijesiti i kosa na vrhu glave bude slijepljena.
Post Reply