Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#3651 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

sparky wrote:
dgL_ wrote:ljudi ne rade rikverc svijetla..oba dakle... sijalice ispravne... osiguraci provjereni nema nijedan da je izgoriio... gdje poceti traziti problem? Ibiza 2001. 1.4 auto...Hvala
Rikverc prekidač. Vjerovatno je isto kao na škodi. Desetak maraka košta.
je li moguce paljenje EPC lampice zbog ovog prekidaca? tj. da li ga ECU detektuje i prijavljuje gresku? Ili je nesto drugo?
LeKo

#3652 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LeKo »

dgL_ wrote:
sparky wrote:
dgL_ wrote:ljudi ne rade rikverc svijetla..oba dakle... sijalice ispravne... osiguraci provjereni nema nijedan da je izgoriio... gdje poceti traziti problem? Ibiza 2001. 1.4 auto...Hvala
Rikverc prekidač. Vjerovatno je isto kao na škodi. Desetak maraka košta.
je li moguce paljenje EPC lampice zbog ovog prekidaca? tj. da li ga ECU detektuje i prijavljuje gresku? Ili je nesto drugo?
EPC obično pali zbog prekidača stop svjetala na pedali nožne kočnice, pogledaj i to.
Ned071

#3653 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Leon16v wrote:Interesuje mog prijatelja neki dobar majstor za Ford focus, u pitanju je 1.6 zetec motor, sad ovi lokalci majstori koji god, kaze to je rijedak motor, rijedak primjerak, pa i covjek se ne smije pouzdat u njih. Ako moze neka preporuka, hvala :thumbup:
Ja sam trazio prije par dana savjet za kolegu. Ima nekih problema sa focusom 1.6 dizelasem. Preporucen mi je neki majstor kod pretisa u vogosci. Ovi sto imaju forda ga hvale. Zijo se zove mislim.
dgL_

#3654 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

znam to, stop svijetla rade besprijekorno... ali reko ako zbog toga gori EPC da li moze prijavljivati i prekidac rikverc svijetla kad nije ispravan...
semirsar

#3655 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by semirsar »

Ned071 wrote:
Leon16v wrote:Interesuje mog prijatelja neki dobar majstor za Ford focus, u pitanju je 1.6 zetec motor, sad ovi lokalci majstori koji god, kaze to je rijedak motor, rijedak primjerak, pa i covjek se ne smije pouzdat u njih. Ako moze neka preporuka, hvala :thumbup:
Ja sam trazio prije par dana savjet za kolegu. Ima nekih problema sa focusom 1.6 dizelasem. Preporucen mi je neki majstor kod pretisa u vogosci. Ovi sto imaju forda ga hvale. Zijo se zove mislim.
Zike, kad se skrene prema Blagovcu odma uz TAS prva kuca s lijeve strane sa velikim garaznim vratima, majstor odlican za sva vozila, ali preferira fordove, i sam vozi jednog.
Ako treba broj, javi u pp.
the_hooligan_ec

#3656 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by the_hooligan_ec »

Neka preporuka za dobar servis gdje mogu uzet el. podizace u pitanju je megaane 2 ne moraju butu original njegovi jer su skupi do boga, pa ako ko zna ko se bavi sa time i da ugraduje da nije nesto spec. skup. danas mi spade i drugi prozor al ja msm da se otkacio od sajli al nisam siguran a vozacev bi mi trebao komplet sa motoricem i svim ... hitno mi je molim vas i da radi iza 4 jer ne mogu auto ostavljat radi posla
direstraits0078

#3657 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

the_hooligan_ec wrote:Neka preporuka za dobar servis gdje mogu uzet el. podizace u pitanju je megaane 2 ne moraju butu original njegovi jer su skupi do boga, pa ako ko zna ko se bavi sa time i da ugraduje da nije nesto spec. skup. danas mi spade i drugi prozor al ja msm da se otkacio od sajli al nisam siguran a vozacev bi mi trebao komplet sa motoricem i svim ... hitno mi je molim vas i da radi iza 4 jer ne mogu auto ostavljat radi posla
Imas ovih uzeti gdje stignes, jednostavni su za ugradnju, tzv. duitjorself:

Image

Image

Za bolju, originalnu, zamjensku, OE, OEM ili slicnu verziju ces ipak morati platiti nekome. Dati novac. Kupiti. Isprsiti se. I slicno.
shlauf

#3658 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

Veoma mala rijeetkost da ti je riknuo motorić sa elektronikom na tim vratima. Jedino ako ti ga je neki majstor maznuo ili si tako kupio.
the_hooligan_ec

#3659 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by the_hooligan_ec »

shlauf wrote:Veoma mala rijeetkost da ti je riknuo motorić sa elektronikom na tim vratima. Jedino ako ti ga je neki majstor maznuo ili si tako kupio.
kupljen je tako ne znajuci koja je cijena novog jbg na greskama se uci ali narucena je elektronika sad mi treba sajla ili sta vec jer nisam otvaro nezz koji je kvar u pitanju.. Pritisnem podizac cuje se ko da nesto melje ali vrlo kratko i sajla je def. da li spala ili pukla nezz
Dzontra_Volta

#3660 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

Komplet možeš kupiti u Reno shopu u Hrasnom. Za Clio 2 je koštao 140 KM, ne znam koliko je za Megane.
033/611-000
dgL_

#3661 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

ljudu, primjetim danas da mi neka tekucina iz motora (doduse sa strane sa koje ulaze crijeva iz hladnjaka i iz posude za permant) Ustanovim da je roze boje odnosno G12 Od poklopca motora nmg najbolje da ustanovim odakle curi pipao sam crijeva koja vode iz hladnjaka u motor i nisam napipao vlagu... slijeva se na mjenjac bukvalno i sa mjenjaca kaplje ispod auta... ali ne puno... tek kap po kap... nisam primjetio da fali vode u posudi... zanima me da li su u pitanju crijeva, selne ili moze biti nesto gore? Ibiza 1.4 16v 2001. g.
shlauf

#3662 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

Račva vode sa termostatom.
dgL_

#3663 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

shlauf wrote:Račva vode sa termostatom.
ona se mjenja kompletna sa termostatom ili?
shlauf

#3664 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by shlauf »

Dzontra_Volta wrote:Komplet možeš kupiti u Reno shopu u Hrasnom. Za Clio 2 je koštao 140 KM, ne znam koliko je za Megane.
033/611-000
Kompletan podizač 115,oo KM bez motora i elektronike. Prebaci se tvoj motor sa elektronikom na njega i onda ugradi
Ned071

#3665 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

Joj Ibize... :shock:
zdruzdjo

#3666 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

the_hooligan_ec wrote:Neka preporuka za dobar servis gdje mogu uzet el. podizace u pitanju je megaane 2 ne moraju butu original njegovi jer su skupi do boga, pa ako ko zna ko se bavi sa time i da ugraduje da nije nesto spec. skup. danas mi spade i drugi prozor al ja msm da se otkacio od sajli al nisam siguran a vozacev bi mi trebao komplet sa motoricem i svim ... hitno mi je molim vas i da radi iza 4 jer ne mogu auto ostavljat radi posla
Trazi na facebook "elektricni podizaci stakala". Ljudi se bave sa reparacijama, zamjenama, popravkama spomenutog. Vidio sam da im "zvijeri" od auta dolaze sa tim kvarovima. Pofalici, rudjera boskovica.
JLZbunjenog

#3667 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by JLZbunjenog »

Ljudstvo,

Imam problem sa karticom tj pokretanjem vozila (Laguna 2002god.).
Kada ubacim karticu u citac, ne reaguje niti mi izbacuje da pritisnem start.
Gluho totalno, cak u momentima izbaci na displeju INSERT CARD, iako je kartica u citacu.

Šta su mogući uzroci i rješenja ?

HVALA
Warashii

#3668 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Warashii »

JLZbunjenog wrote:Ljudstvo,

Imam problem sa karticom tj pokretanjem vozila (Laguna 2002god.).
Kada ubacim karticu u citac, ne reaguje niti mi izbacuje da pritisnem start.
Gluho totalno, cak u momentima izbaci na displeju INSERT CARD, iako je kartica u citacu.

Šta su mogući uzroci i rješenja ?

HVALA
Imas li rezervnu? Probaj i s njom jbga, moze biti do citaca a i do kartice.
Rjesenja su skupa ( vecinom ) i jeftina :) ovisno sta te sklepa.
esso_sa

#3669 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by esso_sa »

Polome im se plasticne vodilice i onda moras sve mijenjati. Pravo su im lohotni ti podizaci... Puno lomljive plastike i ruzno rijeseno...
Ja sam kupovao setove za reparaciju po Ebayu... Izadje oko 20-30 KM sa postarinom. Dodju nove sajle, te plasticne vodilice i ostale gluposti. Zadrzis svoj motor i metalne sine, prepakujes ostalo sa tim setom :thumbup:

Evo ovako nesto

http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-Megan ... Sw9N1VyOGL
nj0be

#3670 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nj0be »

Peugeot 307, 90 kw, u zadnje vrijeme (kako je zahladnilo) mi se zna desiti da ne mogu odmah da upalim, kontakt ali ni da zavergla i onda nakon par puta ponovljenog kontakta upali. Da li moze biti do alnasera , grijaca, cega vec?
Em2r

#3671 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Em2r »

nj0be wrote:Peugeot 307, 90 kw, u zadnje vrijeme (kako je zahladnilo) mi se zna desiti da ne mogu odmah da upalim, kontakt ali ni da zavergla i onda nakon par puta ponovljenog kontakta upali. Da li moze biti do alnasera , grijaca, cega vec?
Jaran neki dan iste simptome sa G4 imao, ispostavilo se spoj na klemi akomulatora los. Provjeri ne kosta te nista.
condy

#3672 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Provjerit i akumulator mozda je pri kraju.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3673 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Prije 15-20 dana nasuo antifriz u auto, i hajde danas otvorim haubu da provjerim, posuda prazna, ima nesto malo tekucine ispod MIN.
Auto funkcionisalo normalno, isao nekoliko puta na Bjelasnicu i po gradu se vrtio i nista cudno nisam primjetio. Pa mi nije jasno da tako samo tako ode taj antifriz ? Auto je Clio 1.5 dCI. Hvala :-D
Dzontra_Volta

#3674 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

Neđe curi. :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#3675 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Dzontra_Volta wrote:Neđe curi. :D
Rekli mi da provjerim onaj cep od ulja da nema majoneze, to provjerio sve ok, jedino sad moracu ga negdje gdje je suho parkirat ili neki karton ispod auta pa provjeriti
Post Reply