Horde Zla

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#3651 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

gold'n'brown wrote:Horde zla su bile uzas i katastrofa. Osim sto su napravili prrkid utakmice kada je Sarajevo u naletu, osigurali su i kaznu od 5 - 6 hiljada.
E jebo vas nalet više. :-) Znam da nisu trebali napraviti prekid utakmice (ako su uopšte oni krivi), ali spominjati konstantno neki nalet, ha hu, mi ih stisnuli, ovo, ono, je totalno glupa priča.
Stroj-2

#3652 Re: Horde Zla

Post by Stroj-2 »

Što se danas onog incidenta tiče, Horde su u zadnje vrijeme katastrofa živa, navijanje opada, sjever postaje sve uži, a onaj belaj s policijom je dno dna, pa nemoj brate belajisat ako nisi spreman da se nosiš s belajom, to prvenstveno mislim da one balavce koji naprave belaj i onda se izgube u masi, stisla nas murija do ograde, od 400 ljudi stalo 5 na crtu, gađanje onih maloumnika s naše strane ne kontam al nikako, pa mi smo za njih izmislili navijanje i tribinu, padat na njihov nivo je 5 koraka unazad kao skupina, mi smo Horde, nekad bili ko beton jaki, sad gledam, jad i ćemer, sramota me bilo kad sjetim kakvi smo prije bili i kakvi smo sad... :?
gold'n'brown

#3653 Re: Horde Zla

Post by gold'n'brown »

Logovan wrote:
gold'n'brown wrote:Horde zla su bile uzas i katastrofa. Osim sto su napravili prrkid utakmice kada je Sarajevo u naletu, osigurali su i kaznu od 5 - 6 hiljada.
E jebo vas nalet više. :-) Znam da nisu trebali napraviti prekid utakmice (ako su uopšte oni krivi), ali spominjati konstantno neki nalet, ha hu, mi ih stisnuli, ovo, ono, je totalno glupa priča.
Od navijaca je u zadnje vrijeme puno vise stete nego koristi, o tome ja govorim. Da se utakmica nastavila, mozda bi se nesto desilo mozda i nebi. U slicnoj situaciji smo bili protiv Sirokog pa smo preokrenuli. Ne kazem da i sada bi, ali to nikada necemo znati jer su navijaci direktno odmogli ekipi.
Ferid Avdic

#3654 Re: Horde Zla

Post by Ferid Avdic »

Ne opravdavam gadjanje zenicana,al ono na sta sam se zgrozio je to da juce dok se slandiralo Kasapovic Aner,policajac iza mene govori jebo vas on...Bravo debili.Dok se skandiralo Vedran Puljic pojedini skandiraju Vedraneee,pa onda ide psovka markala,i ono sto vas nije porusilo ...DNO DNA jadovi...Istina za Vedrana 1312
Logovan

#3655 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

Ferid Avdic wrote:Ne opravdavam gadjanje zenicana,al ono na sta sam se zgrozio je to da juce dok se slandiralo Kasapovic Aner,policajac iza mene govori jebo vas on...Bravo debili.Dok se skandiralo Vedran Puljic pojedini skandiraju Vedraneee,pa onda ide psovka markala,i ono sto vas nije porusilo ...DNO DNA jadovi...Istina za Vedrana 1312
I Haseta su psovali, tako mi jaran reče.
Žao mi je onih dobrih Zeničana, koji ne psuju Markale, Anera, Vedrana i Haseta i koji su darovali krv momcima poslije ubistva Vedrana.
Sarajevski-Seljak

#3656 Re: Horde Zla

Post by Sarajevski-Seljak »

Odnos navijaca prema igracima i svima u klubu je fuj!!!

Kad smo bili na na dnu, pjevalo se " i kada tesko je", sad posle male krize se jebe svima sve po spisku?!

Ne kontam, ne branim igrace, niti Dzenana, jebe mi se, ali niko od njih nije zasluzio da im se spominju majke, djeca, familije!!!!
ZonFon

#3657 Re: Horde Zla

Post by ZonFon »

Logovan wrote:
Ferid Avdic wrote:Ne opravdavam gadjanje zenicana,al ono na sta sam se zgrozio je to da juce dok se slandiralo Kasapovic Aner,policajac iza mene govori jebo vas on...Bravo debili.Dok se skandiralo Vedran Puljic pojedini skandiraju Vedraneee,pa onda ide psovka markala,i ono sto vas nije porusilo ...DNO DNA jadovi...Istina za Vedrana 1312
Žao mi je onih dobrih Zeničana, koji ne psuju Markale, Anera, Vedrana i Haseta i koji su darovali krv momcima poslije ubistva Vedrana.
Ne znam jesu li psovali ali na nase skandiranje "Svi u napad, jedan je Hase" oni su skandirali "...mrtav je Hase".
Uglavnom bespotrebno smo se spustili na nivo 50-100 jadova sa istocne tribine.
Ono sto meni smeta je da smo uvijek pjevali o svom klubu, dok unazad 2-3 godine politika se promjenila pa sad samo "jebemo protivnika".
refffko

#3658 Re: Horde Zla

Post by refffko »

kamen spoticanja wrote:Menscini tri navijaca sarajeva privedena
Nadam se da su dobar degenek u stanici dobili i da ce im roditeljima pofina cestitka stici da plate.
Logovan

#3659 Re: Horde Zla

Post by Logovan »

ZonFon wrote:
Logovan wrote:
Ne znam jesu li psovali ali na nase skandiranje "Svi u napad, jedan je Hase" oni su skandirali "...mrtav je Hase".
Uglavnom bespotrebno smo se spustili na nivo 50-100 jadova sa istocne tribine.
Ono sto meni smeta je da smo uvijek pjevali o svom klubu, dok unazad 2-3 godine politika se promjenila pa sad samo "jebemo protivnika".
Ma isti klinac, uglavnom vrijeđali su ga.
Pored toga što svaki put "jebemo protivnika", meni smeta još puno toga, ali ne bih baš da serem jer ne učestvujem u radu tribine, tako da bi to sa moje strane bilo glupo.
SmokingMan

#3660 Re: Horde Zla

Post by SmokingMan »

internazionale wrote:
Navijaci su postali sami sebi svrha, a to nikako nije dobro
Ako ima nekih problema ili saznanja da "svi ustanemo" da rjesavamo, i sa sjevera i sa zapada i sa istoka
Ovako ne ide
Što bih,nema razumnih likova,većinom dječurlija,koja neće poslušati dok ga ne počneš udarati,a meni to ne pada na pamet.Ko ima živaca,neka se naglaba sa tipovima,kojima nešto uđe na jedno a izađe na drugo.Meni je i nakon toliko vremena,veoma stalo do sjevera,međutim ja tu nemam više sa kim da normalno da pričam,sve su to sada neki novi klici,drugačijih pogleda,nego što smo to mi bili...."Nisu svi,kao što smo mi..." je nekada imalo smisla,sada je to sa svim jedna druga priča.Šteta bi bilo da se nakon toliko golemog ulženog truda sjever vrati na onaj ćemeran nivo tokom perioda 2003-2006.god.
Nadzorna_ploca

#3661 Re: Horde Zla

Post by Nadzorna_ploca »

Mozda je grupa u padu, ali nije u tolikom kurcu da bude kao prije povratka na sjever.
Kemal Malovčić

#3662 Re: Horde Zla

Post by Kemal Malovčić »

Najbolje je kad na onim velikim utakmicama, kad dođe 120.000 neredovnih navijača, počnu neku sporu, zahtjevnu pjesmu, i drže je 27 minuta. :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3663 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

I ja sa ovoliko godina, i sa mojim sadasnjim pogledima, imam drugacije gledanje na cijelu tu pricu.

Al treba biti objektivan, pa premotati film, i sjetiti se i nasih dokazivanja na tribini i mimo nje. Zaletanja na druge navijace, zastitare, policiju. Na najmanji povod zaletalo se. Nemoj da sada glumimo, bilo koja od generacija, svece. Jer sveci nismo bili :D

Ne branim desavanja neka, ni u Zenici ovo, jer bio sam na utakmici....ali to prosto valjda mora prolaziti kroz sve to.Jos uvijek je navijacka tribina, sa svim svojim prednostima, manama...prirodnim desavanjima i reakcijama...tako da. :zzzz:

Da imam kritike na neke stvari, imam. Da ima stvari za koje bih prizeljkivao da idu u drugom smjeru, isto tako istina. Ali kritike su oredimenzionirane, jer ove frkice i sve ostalo, nije nista vise, cak i manje, od onoga sto su radile prijasnje generacije. I to je prosto istina. Druga je stvar sto smo mi, uz godine koje su se skupile :D sada manje tolerantni i drugim ocima gledamo na te stvari.Jer to je prosto prirodno.
Kemal Malovčić

#3664 Re: Horde Zla

Post by Kemal Malovčić »

-LIBERO- wrote:I ja sa ovoliko godina, i sa mojim sadasnjim pogledima, imam drugacije gledanje na cijelu tu pricu.

Al treba biti objektivan, pa premotati film, i sjetiti se i nasih dokazivanja na tribini i mimo nje. Zaletanja na druge navijace, zastitare, policiju. Na najmanji povod zaletalo se. Nemoj da sada glumimo, bilo koja od generacija, svece. Jer sveci nismo bili :D

Ne branim desavanja neka, ni u Zenici ovo, jer bio sam na utakmici....ali to prosto valjda mora prolaziti kroz sve to.Jos uvijek je navijacka tribina, sa svim svojim prednostima, manama...prirodnim desavanjima i reakcijama...tako da. :zzzz:

Da imam kritike na neke stvari, imam. Da ima stvari za koje bih prizeljkivao da idu u drugom smjeru, isto tako istina. Ali kritike su oredimenzionirane, jer ove frkice i sve ostalo, nije nista vise, cak i manje, od onoga sto su radile prijasnje generacije. I to je prosto istina. Druga je stvar sto smo mi, uz godine koje su se skupile :D sada manje tolerantni i drugim ocima gledamo na te stvari.Jer to je prosto prirodno.
To što su prijašnje generacije radile iste stvari ne amnestira ove sadašnje. Mogu učiti na tuđim greškama.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3665 Re: Horde Zla

Post by -LIBERO- »

Naravno. Samo koja je mogucnost da se to desi? Skoro nikakva. Ultra furka, dokazivanje, kolektivna svijest, osjecaj pripadnosti grupi, alkohol, adrenalin..manjak iskustva, i zivotnog i drugog...itd.itd. Sve to, neminovno, vodi ka smjeru da su generacije u tom pogledu, u par grama razlike.

Neki kodeksi, odnosi, relacije ka upravi i slicno...to je variralo. A spremnost da se bez problema uleti u frku, ili stane u gard, to je bila manje-vise konstanta. Nekada se vadili nozevi i nije biralo oruzije, nekada se vise postovalo da bude bez toga...ali stav je bio priblizan.
Tesko da to grupa, bilo koja na Balkanu, moze prevazici sama od sebe. Socijalni preduslovi, nas mentalitet....sve to protkano stavovima i odnosima ultra furke...tesko je izdici cijelu grupu iznad toga.

I ja bih sada pobrojao 7-8 stvari za koje bih volio da se promjene na tribini..ali stvari prosto ne funkcionisu tako. Stvari na tribini se mjenjaju prirodnim tokom promjene na tribini i njene profilacije, odnosa u drustvu i cijelog niza drugih segemana. A ja tvrdim da spremnost da se udje u belaj i 'kontakt' nije sada veci od prijasnjih generacija. I da ovi sad ne prave veci problem za sta se znaju osudjivati, nego neke generacije prije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3666 Re: Horde Zla

Post by Velkoski »

Ma iskreno, naše generacije su bile mnogo inteligentnije od ovih što dolaze.

A i bilo je manje droge tj. znala se mjera. :)
Kemal Malovčić

#3667 Re: Horde Zla

Post by Kemal Malovčić »

Ma mi ljudi obično gledamo sa nostalgijom na prošla vremena.

Možda nema nikakve razlike između prošlih i sadašnjih Hordi.

Ali se smanjio stepen tolerancije kod saveza i uefe.
art vandeley

#3668 Re: Horde Zla

Post by art vandeley »

tu treba dodati internet...preko tipkovnica, foruma i drustvenih mreza se odvija uglavnom sve osim odlaska na utakmicu i navijanja. Sada tim kanalima svako ima mogucnost da iznosi svoje misljenje ali i da namece isto drugima. Rezultat toga je podijeljenost, sto unutar jedne te iste tribine na manje neke podgrupe, sto i generalno, na pljuvace i branioce pojedinih igraca, clanova uprave, trenera, kao i odredjene vrste prakse u vidu paljenja baklji ili prakse odredjene tribine i slicno...

Rezultat toga je eto da nam je svima zajednicka stvar da volimo isti klub i navijamo za njega a mimo toga smo podijeljenji u svemu i na najmanje sitnice te na sve one koji ne dijele misljenje koje ti imas gleda sa nekim animozitetom i s takvima ne zelis imati nista zajednicko osim toga sto "moras" dijeliti tribinu s njim i zeliti pobjedu istog tima. I to je eto dovoljno, ali samo kada se pobjedjuje. Kada to izostane onda nema ni te zajednicke nam poveznice i onda isplivaju sve one razlike i razilazenja pa nastane kriza kakva je nastala.
nema me tamo

#3669 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

Eh koliko likova ne ide više na utakmice od te generacije..

Na zapadu je normalna stvar da ideš s 30, 40 na jednu te istu tribinu i furaš tu pricu..
Dok kod nas cim se napuni 25+ se ostavlja tribina i razumijem to..

Došla je nova generacija i to je normalna stvar ima još dosta raje iz stare generacije, al' je broj opao bar 50 %.

Što kaže Libero zaljetalo se na svaki najmanji povod, istina..
Ja licno sam obozavao ta vremena..

Da se razumijemo o cemu pricam ustvari : krivo mi je što danas nema ko da stane na crtu i na prvi dignuti pendrek se bježi preko drugih momaka.
Al' to je cisto zbog nedostatka stare ekipe i ove srednjoškolske koja reži bez učinka.

I da 2008 - 2010 u ono vrijeme kad je bio klub na dnu NAVIJACI SU GA I IZDIGLI IZ PEPELA I AKO MENE PITAŠ JOS 1000 KAZNI TO NECE PROMJENIT!
Tako da likovi sa istoka i zapada se samo mogu pokrit kad se prica o navijacima sa sjeverne tribine.
The 51st State

#3670 Re: Horde Zla

Post by The 51st State »

nema me tamo wrote:Eh koliko likova ne ide više na utakmice od te generacije..

Na zapadu je normalna stvar da ideš s 30, 40 na jednu te istu tribinu i furaš tu pricu..
Dok kod nas cim se napuni 25+ se ostavlja tribina i razumijem to..

Došla je nova generacija i to je normalna stvar ima još dosta raje iz stare generacije, al' je broj opao bar 50 %.

Što kaže Libero zaljetalo se na svaki najmanji povod, istina..
Ja licno sam obozavao ta vremena..

Da se razumijemo o cemu pricam ustvari : krivo mi je što danas nema ko da stane na crtu i na prvi dignuti pendrek se bježi preko drugih momaka.
Al' to je cisto zbog nedostatka stare ekipe i ove srednjoškolske koja reži bez učinka.

I da 2008 - 2010 u ono vrijeme kad je bio klub na dnu NAVIJACI SU GA I IZDIGLI IZ PEPELA I AKO MENE PITAŠ JOS 1000 KAZNI TO NECE PROMJENIT!
Tako da likovi sa istoka i zapada se samo mogu pokrit kad se prica o navijacima sa sjeverne tribine.
:thumbup: , mudroseri.
KPNCTNJAH

#3671 Re: Horde Zla

Post by KPNCTNJAH »

Valjda ste svjesni da je najveci dio starih HZ sad upravo na istoku i zapadu, a neki su nazalost skroz prestali pratiti tekme... i svi se slazu da je ovo danas tanko pravo... na sjeveru je ostalo desetak momaka iz stare ekipe... cak i na gostovanjima, kad postoji mogucnost, ne ide se na istu tribinu... i nakon povratka na sjever, neke stvari su mi smetale, glupe furke, ali se bar na gostovanje moglo otici rahat, jer nije bilo pozera i furaca... sad se nazor trazi neki belaj s murijom, a zakuhavaju likovi koji su 30m od prvog reda... u Zenici bacaju stolice ovi sto imaju 50 momaka ispred sebe, a kad pendreci krenu, iako su daleko, prvi bjeze... i dalje je sjever broj jedan u BiH, ali izgubilo se ono sto je odvajalo grupu od ostatka navijaca u nasoj drzavi, sad je to sve u pet deka...
nema me tamo

#3672 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

Zakuhavali su i tad likovi uvijek 30 m od prvog reda, samo što si tad znao da ce ti bar neko cuvat leđa kad krene belaj..
Dok danas bar neko da to uradi na konju si mada teško..

U to vrijeme je bilo pobjeda u tucama protiv kornjaca na prste jedne ruke mozes izbrojat, al' bilo je.. :D
Ma bezveze palamudit ukratko normalna stvar je da je došla nova generacija , eh sad to što nema nikog da ih usmjeri je druga stvar.
jalijas74

#3673 Re: Horde Zla

Post by jalijas74 »

Pobjedio sam ja "moralno" u jednoj takvoj tuci sa ovim oklopnjacima ali sam bio donji na kraju :)

A bacanje stolica sa 30 metra imalo se od koga uciti Posusje, Banovici neke godine :) sve po nam u prvim redovima sto ti ne valja biti prvi :)

Sta god da rada ta djeca rade to iz ljubavi a bilo pogresno ili ne njihova je stvar oni su tu vode tribinu a mi nismo. Hoce li poslusati kritike NECE sigurno. A koliko ih mi kao "starij Hz" postujemo moglo se vidjeti u Vitezu kad nam je trebalo vise od sat vremena da ih podrzimo a donjeli su zamisli 20-25 zastava na kopljima koje smetaju da se gleda utakmica, balone... ma mi smo dvolicni samo tako :evil:
nema me tamo

#3674 Re: Horde Zla

Post by nema me tamo »

A dobro ti vec pricas o baš starijim generacijama, ovo moje se odnosilo na nas koji imamo sad od 23 do 26..i ove malo starije koji su pokrenuli Zapad pricu..
A utakmica u Vitezu je baš bila velika i tu se moglo vidjeti dosta poznatih faca..
Danas je to samo moguce vidjeti kad je evropa i tako te važne utakmice u ligi..

Nemam ja kritika ko vodi tribinu jer su to i dalje momci iz stare price, samo sto ih je malo..
I tu su sad ti srednjoškolci potpomognuti ovim što su tek završili srednju.. :D

Ma tad je bila i ona borba protiv agenture, pa se iz svega toga izašlo dosta jaci..
Jednostavno danas ti novi momci nece to nikad osjetit ..

Uglavnom neredi ce se uvijek dešavat, a svako ko je iole bio malo na tribini zna da je u bar 80 % situacija policija kriva..
Al' nikad ti to neces moci dokazat košpicarima.
ledeni_caj

#3675 Re: Horde Zla

Post by ledeni_caj »

Generacija sa zapada bila strasna, tesko je to opet ponoviti. Za klasu jaci od konkurencije bili. Citava secena kao i komsije bili drugoligaske ekipe za nas u taj vakat. :zzzz: 2007, 08 i 09 se u BiH a pogotovo Sarajevu znalo ko kosi, a ko vodu nosi. :pijani: Belaja je onda bilo puno vise, 3 godine nam je to skoro jedina zanimacija bila. :D

Lijepo je na zapadu u hladovini ali sa istim ljudima bi se sutra opet vratio gdje pripadamo.
Post Reply