Ici?
Peut-êtreinsomnia78 wrote:
Ici?
Trocadero,Паша.
Можда се сад тај дио испред СКЦ не види из Бутмира због новоизграђених објеката али онда се видио тачно кроз пролаз између двије приватне куће.Знаш и сам колика је вјероватноћа да буде погођен у главу рикошетом. Мислим фебруар, март 1994 да је то било нисам баш сигуран.
А ону дјевојчицу је МАКСУЗ гађао и погодио у врат.Познавао сам је а отац јој је био са мном на линији. Могу ти и име и презиме и све остало на ПП! Процјенио сам и са ког мјеста је пуцао па смо га после вребали да му једну Осу саставимо.
Паша,PM72 wrote: Trocadero,
Nisam ti ovo pisao da te uvjeravam kako toga nije bilo ili da izmišljaš nego da izrazim svoju sumnju da je taj pogodak bio namjeran.Između KSC Ilidža i naše prve linije u Butmiru bilo je preko 900 metara a do dvospratne kuće na kojoj je bio PAM bilo je skoro 1250 m.Sam ulaz u KSC nije se mogao vidjeti iz te kuće ni prije a pogotovo sad.Iz rovova kod poljoprivrednog dobra nisi mogao vidjeti ama baš ništa a linijaši nisu imali snajpere niti im je iko ikad dolazio da snajpera sa tog mjesta.Ja sam iz te dvospratne kuće gledao durbinom bar dva sata i to potez bazeni - terme.Bila je zima što znači da nije bilo vegetacije da sakrije pokrete.Ma nema ni paščadi ni ptica a kamoli da vidiš nekog.Kuće koje pominješ preko puta KSC bile su vam kao neka vrsta druge linije a rupe između njih bile su pokrivene blokovima i dekama.Dom zdravlja vam je bio prva linija sa milion izbušenih puškarnica.Ja čisto sumnjam da je bilo takvog strelca u gradu koji bi mogao pogoditi čovjeka prvim metkom na udaljenosti 1250 m sve i da mu stoji čitav dan a ne da se kreće ili pretrčava.Siguran sam da je to bio zalutali metak.
.
i to relativno nedavno, u BoljakovomPM72 wrote:skoro sam negdje čitao da je neki majmun pucao na svadbi pa nekog pogodio metak u glavu.
Јој гдје ме нађеPM72 wrote:.Pouzdano znam da naši nisu dovodili SEAL ili marince na Mojmilo da vježbaju gađanje.Gledao sam emisije u kojima se hvale da su ukidali talibane na nešto puno metara..

Ne znam ... valjda iz one do potoka pa preko sela ... sumnjam da se nešto bitno moglo vidjeti osim krovova. Nisam nikad bio u tim zgradama.Repetitor wrote:@Ramzes
Iz koje zgrade na Dobrinji 5 se moglo vidjeti u Aerodromsko? Pitam te jer D5 poznavao si bolje od mene.
Ona prva zgrada do Nailine kuce nije davala takav pogled.
Oko kuca Kulina mozda? Mada je tu bila linija nije valjda dijete tu stanovalo.
Dole gdje su dupleks zgrade nije bilo sanse da se vidi iz D5.

Na nju sam i mislio.Nije se vala plaho nista moglo vidjeti iz nje pa ni preko mahale niti dole oko Kulina.Sa pancirke isto tako.Siljili malo dole po barikadi i to je to.Ramzess Veliki wrote:Ne znam ... valjda iz one do potoka pa preko sela ... sumnjam da se nešto bitno moglo vidjeti osim krovova. Nisam nikad bio u tim zgradama.Repetitor wrote:@Ramzes
Iz koje zgrade na Dobrinji 5 se moglo vidjeti u Aerodromsko? Pitam te jer D5 poznavao si bolje od mene.
Ona prva zgrada do Nailine kuce nije davala takav pogled.
Oko kuca Kulina mozda? Mada je tu bila linija nije valjda dijete tu stanovalo.
Dole gdje su dupleks zgrade nije bilo sanse da se vidi iz D5.
Kažu da se Aerodromsko moglo dobro vidjeti iz zgrada u Vojničkom Polju - tako sam čuo, i iz Dobrinje II zgrada Pancirka ali tu si lako mogao popiti kuglu pa smo se uglavnom bavili noćnim osmatranjem sa pasivom sa transportera. Ono dosadno sjediš svu noć i pišeš - protrčao jedan mali indijanac, dva mala indijanca ... kokoš kljucala oko grma na lokaciji uz školu u vremenu od ... do ... ne znam kako se nisam počeo drogirati od dosade.
Па професоре зар нисте и њих учили да паре кваре људе?Woody wrote:A, moj @troka,
Pa ne navlače pare "real-life situations" - jerbo su dosadne k'o kožna bolest, vego nadrealne bajke za malu djecu:
Živ ti meni bio
Amin illahi Ja Rabbi! Neka ti dragi Allah dž.š. dâ svaki hajr i dobrotu tebi i tvojima kako na na dunjaluku tako i na Ahiretu.trocadero wrote:Па професоре зар нисте и њих учили да паре кваре људе?Woody wrote:A, moj @troka,
Pa ne navlače pare "real-life situations" - jerbo su dosadne k'o kožna bolest, vego nadrealne bajke za malu djecu:
Živ ti meni bio
А ја све нешто контам да мене не би поквариле, ко ја нешто другачији од осталих или сам у заблуди!![]()
Живио и ти мени а ја ако Бог да у рахатлуку и весељу дочекао твоје године!