U teretanu ne idem, jer nemam trenutno vremena. Jedina aktivnost što trenutno imam je skijanje vikendom i po par serija sklekova i trbušnih kući. Čekam lijepo vrijeme da se malo više aktiviram.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- adis.p
#3651 Re: Teretana
Pitanje se malo više tiče ishrane, al nema veze.. ovako, posljedni mjesec sam smanjio sigurno 70% sa šećerom i masnoćom, onda količinu hrane po obrocima, imam 2-3 srednja obroka dnevno, ne jedem poslije 7-8 uveče, itd.. jer trebam skinut malo sala sa sebe i svjestan sam da trošim manje dosta, dosta manje kcal i da ako ovako nastavim, za određeni period metabolizam će se usporit. I kad na proljeće nastavim malo većim obrocima, počet ću se naglo debljat. Interesuje me kako bi mogao da metabolizam ostane isti. Da li uopće postoji način? Dal da određene dane ubacim i malo više kolača i fast fooda, ili nesto trece..
U teretanu ne idem, jer nemam trenutno vremena. Jedina aktivnost što trenutno imam je skijanje vikendom i po par serija sklekova i trbušnih kući. Čekam lijepo vrijeme da se malo više aktiviram.
- adnansax
#3652 Re: Teretana
Bolje ti je nadji kakvo drugo pametno pitanje, sta si se uhvatio istih gluposti jbt, da li da uzmem whey ili amino, sutra pitas da li da kupim tegove od 30kg i sipku (da ti ne bude previse i budes ogroman), klasicni hebivjetar kome je mrsko malo zeljeza u ruke uhvatit i trenirati k'o musko..L00d wrote:joj sto ne volim ova pametovanja ...adnansax wrote:Klasicni placebo..L00d wrote: Da mi pomognu, sto fizicki i psihicki, da krenem, i picim dalje sam onda
Ako ti trebaju suplementi da imas volje za teretanu, promijeni hobi podhitno..
MOzda imam volje bez njih, ali ne dovoljno. Mozda zbog nekih drugih problema u zivotu ...
Bolje ti je odogovori nesto pametno, ako znas ... ako ne, suti .
To sto nemas volje pokazuje tvoju zainteresovanost za trening, sve sto pitas moze se pronaci i na temi i googlajuci, tako da i to pokazuje koliko ti je do teretane.
Nisu ni tegovi za svakoga, to nikako ljudi da skontaju...
- skafiskafsnjak
#3653 Re: Teretana
Za one tegove sam pitao da mogu kuci nekad malo ... Bar ruke 
Haj bilderu, ne moras ti ni odgovarati ...
- 4m3l
#3654 Re: Teretana
Uzmes one elasticne gume (resistance bands) da kod kuce vjezbasL00d wrote:Za one tegove sam pitao da mogu kuci nekad malo ... Bar ruke
- adnansax
#3655 Re: Teretana
Prava stvar, pogotovo kao oporavak nakon povreda.4m3l wrote:Uzmes one elasticne gume (resistance bands) da kod kuce vjezbasL00d wrote:Za one tegove sam pitao da mogu kuci nekad malo ... Bar ruke
@lood
Nemoj se osjetiti uvrijedjenim, ali vjeruj da sve sto si pitao mozes pronaci na netu, procitati razlicita iskustva, i tako steci neko znanje o suplementima, treningu, i sl.
-
dobar,ti?
#3656 Re: Teretana
Niko ovdje ne govori da su suplementi glani u treningu, ali dodjes do nekog limita kad na suho treniras. Bar je kod mene tako bilo, nema vise napretka, e tu dolaze suplementi i guraju te dalje. Ima dana kad mi je mrsko krenuti na trening, a treniram 5 puta sedmicno. Zato popijes hemorage ili slicni buster pola sata pred trening i spuca te sto psihicki, a posebno fizicki. Ali sam hemo uzeti bez proteina nekog je bezveze.
- adnansax
#3657 Re: Teretana
Probaj sa kofeinom prije treninga, meni je dobar stimulans, nekih 200mg (kroz tablete, ne kafu ili red bullsihtdobar,ti? wrote:Niko ovdje ne govori da su suplementi glani u treningu, ali dodjes do nekog limita kad na suho treniras. Bar je kod mene tako bilo, nema vise napretka, e tu dolaze suplementi i guraju te dalje. Ima dana kad mi je mrsko krenuti na trening, a treniram 5 puta sedmicno. Zato popijes hemorage ili slicni buster pola sata pred trening i spuca te sto psihicki, a posebno fizicki. Ali sam hemo uzeti bez proteina nekog je bezveze.
-
AS_sa
#3658 Re: Teretana
pa da mu masa spadneadnansax wrote:Probaj sa kofeinom prije treninga, meni je dobar stimulans, nekih 200mg (kroz tablete, ne kafu ili red bullsihtdobar,ti? wrote:Niko ovdje ne govori da su suplementi glani u treningu, ali dodjes do nekog limita kad na suho treniras. Bar je kod mene tako bilo, nema vise napretka, e tu dolaze suplementi i guraju te dalje. Ima dana kad mi je mrsko krenuti na trening, a treniram 5 puta sedmicno. Zato popijes hemorage ili slicni buster pola sata pred trening i spuca te sto psihicki, a posebno fizicki. Ali sam hemo uzeti bez proteina nekog je bezveze.)..Zato ovo i jeste individualni sport, svakom pase nesto drugo, trece..
-
dobar,ti?
#3659 Re: Teretana
nemam nesto puno mase 
-
quarterback
#3660 Re: Teretana
mozes uzimati zeleni caj koji ubrzava metabolizam ili obroke podijeliti u vise manjih dijelovaadis.p wrote:Pitanje se malo više tiče ishrane, al nema veze.. ovako, posljedni mjesec sam smanjio sigurno 70% sa šećerom i masnoćom, onda količinu hrane po obrocima, imam 2-3 srednja obroka dnevno, ne jedem poslije 7-8 uveče, itd.. jer trebam skinut malo sala sa sebe i svjestan sam da trošim manje dosta, dosta manje kcal i da ako ovako nastavim, za određeni period metabolizam će se usporit. I kad na proljeće nastavim malo većim obrocima, počet ću se naglo debljat. Interesuje me kako bi mogao da metabolizam ostane isti. Da li uopće postoji način? Dal da određene dane ubacim i malo više kolača i fast fooda, ili nesto trece..
ipak, ma koliko bio zaposlen u to "vremena nemam" ne vjerujem previse, imas brojne aplikacije za android (ja koristim fitness builder) uz koje mozes trenirati i kuci, trening je oko 45 minuta a toliko se uvijek moze naci
-
condy
#3661 Re: Teretana
Da li je ko od vas imao bolove u trbuhu poslije korištenja whey proteina ?
-
funky_baby
#3662 Re: Teretana
izvinite ako nije pitanje na pravom mjestu, ali vi mi se onako najbolje razumijete u te stvari 
e ovako ja se bavim nekom umjerenom aktivnoscu vec godinama, a od jula prosle god vjezbam 6x sedmicno (kuci), ali opet imam nekoliko kg viska koje nikako da skinem. e sad kontam da ja nesto sigurno pogresno radim, pa me interesuje sta bi vi preporucili tj koju kombinaciju treninga..kuci imam bucice i jos ove neke dzidze za "zensko" vjezbanje
, hvala
e ovako ja se bavim nekom umjerenom aktivnoscu vec godinama, a od jula prosle god vjezbam 6x sedmicno (kuci), ali opet imam nekoliko kg viska koje nikako da skinem. e sad kontam da ja nesto sigurno pogresno radim, pa me interesuje sta bi vi preporucili tj koju kombinaciju treninga..kuci imam bucice i jos ove neke dzidze za "zensko" vjezbanje
-
Spax
#3663 Re: Teretana
Gdje kupiti te kofeinske tablete ?adnansax wrote:Probaj sa kofeinom prije treninga, meni je dobar stimulans, nekih 200mg (kroz tablete, ne kafu ili red bullsihtdobar,ti? wrote:Niko ovdje ne govori da su suplementi glani u treningu, ali dodjes do nekog limita kad na suho treniras. Bar je kod mene tako bilo, nema vise napretka, e tu dolaze suplementi i guraju te dalje. Ima dana kad mi je mrsko krenuti na trening, a treniram 5 puta sedmicno. Zato popijes hemorage ili slicni buster pola sata pred trening i spuca te sto psihicki, a posebno fizicki. Ali sam hemo uzeti bez proteina nekog je bezveze.)..Zato ovo i jeste individualni sport, svakom pase nesto drugo, trece..
-
tarikBA
#3664 Re: Teretana
ISHRANA ... to je kljuc uspjehafunky_baby wrote:izvinite ako nije pitanje na pravom mjestu, ali vi mi se onako najbolje razumijete u te stvari
e ovako ja se bavim nekom umjerenom aktivnoscu vec godinama, a od jula prosle god vjezbam 6x sedmicno (kuci), ali opet imam nekoliko kg viska koje nikako da skinem. e sad kontam da ja nesto sigurno pogresno radim, pa me interesuje sta bi vi preporucili tj koju kombinaciju treninga..kuci imam bucice i jos ove neke dzidze za "zensko" vjezbanje, hvala
-
funky_baby
#3665 Re: Teretana
slatkise ne jedem, hljeb samo neki crni sa sjemenkama i to max dvije kriske po obroku, puno povrca, voca, ribe, bijelog mesa, ponekad zgrijesim s pizzom
, jedino sto mi je vecera oko 8 i to iza treninga, pa mi je tu kombinacija proteini+uh, znaci nije bas da se trpam junkom
- adnansax
#3666 Re: Teretana
Ima u prodavnicama suplemenata. Licno narucujem na netu,jeftinije a i nije mi neka zurba za tim..Spax wrote:Gdje kupiti te kofeinske tablete ?adnansax wrote:Probaj sa kofeinom prije treninga, meni je dobar stimulans, nekih 200mg (kroz tablete, ne kafu ili red bullsihtdobar,ti? wrote:Niko ovdje ne govori da su suplementi glani u treningu, ali dodjes do nekog limita kad na suho treniras. Bar je kod mene tako bilo, nema vise napretka, e tu dolaze suplementi i guraju te dalje. Ima dana kad mi je mrsko krenuti na trening, a treniram 5 puta sedmicno. Zato popijes hemorage ili slicni buster pola sata pred trening i spuca te sto psihicki, a posebno fizicki. Ali sam hemo uzeti bez proteina nekog je bezveze.)..Zato ovo i jeste individualni sport, svakom pase nesto drugo, trece..
-
tarikBA
#3667 Re: Teretana
ma ja kad sam gulio dijetu i voce sam izbacio, i hljeb i sve. samo meso, sir posni, jaja, mlijeko bez laktoze, vodafunky_baby wrote:slatkise ne jedem, hljeb samo neki crni sa sjemenkama i to max dvije kriske po obroku, puno povrca, voca, ribe, bijelog mesa, ponekad zgrijesim s pizzom, jedino sto mi je vecera oko 8 i to iza treninga, pa mi je tu kombinacija proteini+uh, znaci nije bas da se trpam junkom
- MOSALJOZE
#3668 Re: Teretana
a bolje ti je da ideš na fazon keto dijete(ako je u pitanju dijeta)nisam upratio najbolje.Keto dijeta ti je pravo dobra.Da ti ono najkrace moguce napisem:Cilj ti je 0ugljikohidrata.E sad ugljikohidrati se nalaze u HLJEBU,onda trebas izbaciti šećer,pizza obavezno OUT,i sad neko voce bi mogao neko ne ali ti ne bih preporucio voće.E sad ono što SMIJEŠ jesti:od jaja:pečena,kuhana,na oko...meso:sve vrste mesa da przis.Najvaznije su ti masti.Onda riba:u konzervi,pastrmka,oslić przeni,mogu ti naci jos ako te zanima.funky_baby wrote:slatkise ne jedem, hljeb samo neki crni sa sjemenkama i to max dvije kriske po obroku, puno povrca, voca, ribe, bijelog mesa, ponekad zgrijesim s pizzom, jedino sto mi je vecera oko 8 i to iza treninga, pa mi je tu kombinacija proteini+uh, znaci nije bas da se trpam junkom
- adnansax
#3669 Re: Teretana
Radi jaci trening..Prvenstveno ako imas konopac, preskaci..zakon za topljenje naslaga u ovo ruzno vrijeme,ako vec ne ides u teretanu.funky_baby wrote:slatkise ne jedem, hljeb samo neki crni sa sjemenkama i to max dvije kriske po obroku, puno povrca, voca, ribe, bijelog mesa, ponekad zgrijesim s pizzom, jedino sto mi je vecera oko 8 i to iza treninga, pa mi je tu kombinacija proteini+uh, znaci nije bas da se trpam junkom
Ljudi smanjite malo dozivljaje sa keto dijetom..svaki drugi,dolazi i govori radi keto,a pola i ne zna o cemu se radi,niti su je kad probali..Nije svakome jednostavno raditi i trenirati bez UH..Treba probati slazem se, ali daleko od toga da je to najbolja stvar.
- MOSALJOZE
#3670 Re: Teretana
meni je pomogla ali iskreno pomogla samo je teško ishranu odrzatiadnansax wrote:Radi jaci trening..Prvenstveno ako imas konopac, preskaci..zakon za topljenje naslaga u ovo ruzno vrijeme,ako vec ne ides u teretanu.funky_baby wrote:slatkise ne jedem, hljeb samo neki crni sa sjemenkama i to max dvije kriske po obroku, puno povrca, voca, ribe, bijelog mesa, ponekad zgrijesim s pizzom, jedino sto mi je vecera oko 8 i to iza treninga, pa mi je tu kombinacija proteini+uh, znaci nije bas da se trpam junkom
Ljudi smanjite malo dozivljaje sa keto dijetom..svaki drugi,dolazi i govori radi keto,a pola i ne zna o cemu se radi,niti su je kad probali..Nije svakome jednostavno raditi i trenirati bez UH..Treba probati slazem se, ali daleko od toga da je to najbolja stvar.
-
tarikBA
#3671 Re: Teretana
nemojte mu savjetovati ketogenu dijetu, to je zamka za pocetnika. patit ce se bezveze a nece biti u ketozi. nek gura jos par mjeseci s nekim promjenama u ishrani dok ne bude skroz cist a tek onda na keto. zamislite pad sa 3000kcal na upola manje 
- MOSALJOZE
#3672 Re: Teretana
postepenotarikBA wrote:nemojte mu savjetovati ketogenu dijetu, to je zamka za pocetnika. patit ce se bezveze a nece biti u ketozi. nek gura jos par mjeseci s nekim promjenama u ishrani dok ne bude skroz cist a tek onda na keto. zamislite pad sa 3000kcal na upola manje
-
funky_baby
#3673 Re: Teretana
Tarik ja sam zensko 
prosle god sam prestala jesti UH skoro skroz, osim voca nista nisam uzimala i bilo je rezultata i to bas brzo, al ne mogu na keto, to mi je bas previse, mislim radi se o 4-5kg onih najgorih za skinut
pokusacu sa jacim treninzima tj jacim cardiom i sad cu poceti opet voditi onaj dnevnik ishrane. ono sto bi mene interesuje je kombinacija treninga, npr ako danas radim cardio i lower body, sutra upper jel onda to ponavljam ili ubacujem neki recovery između isl...
prosle god sam prestala jesti UH skoro skroz, osim voca nista nisam uzimala i bilo je rezultata i to bas brzo, al ne mogu na keto, to mi je bas previse, mislim radi se o 4-5kg onih najgorih za skinut
pokusacu sa jacim treninzima tj jacim cardiom i sad cu poceti opet voditi onaj dnevnik ishrane. ono sto bi mene interesuje je kombinacija treninga, npr ako danas radim cardio i lower body, sutra upper jel onda to ponavljam ili ubacujem neki recovery između isl...
- adnansax
#3674 Re: Teretana
Sta radis kao cardio? Trening rece da radis u kuci, to je ok. Ako vec radis takav split, upper-lower i sl, onda radi upper+high cardio, lower+low cardio, pa odmor (mozes na taj dan samo neki lagani cardio),pa ponovo..Obavezno jedan dan sedmicno potpuni odmor..
Kazem malo je teze odgovoriti jer ne znamo kakvom opremom raspolazes (mislim na cardio sprave,mozda imas stacionarni bajk ili nesto,nagadjam) ili se ovo cardio odnosi na neko trcanje vani ili nesto drugo..
Kazem malo je teze odgovoriti jer ne znamo kakvom opremom raspolazes (mislim na cardio sprave,mozda imas stacionarni bajk ili nesto,nagadjam) ili se ovo cardio odnosi na neko trcanje vani ili nesto drugo..
-
funky_baby
#3675 Re: Teretana
jedno vrijeme sam radila Insanity kao cardio pa mi je to dosadilo, a vecinom su to neki HIIT od pola sata pa onda kombinujem neke vjezbice za upper i lower body iza toga. kad je dobro vrijeme rolam, ne trcim, strah me da me cuke ne zaganjaju
, ali sam mislila od proljeca mozda i to uvesti bar jednom sedmicno. od opreme imam bucice neke od 1,5kg koje su mi sad lagane i od 3kg s kojima radim trenutno. imam jos resistance bands, strunjacu u biti nista previse. ne zvuci lose ta tvoja kombinacija...