nadam se jedino da je tih par dana dok nije stradao živio život dostojan mačora: da je šta opalio i da nije bio gladan
šalu na stranu, sve na svijetu bih dala da mi se vrati moj mačor...
Moderator: anex
pici wrote:otidji u ZOO centar na grbavici il nadji na netu njihov telefon... ja sam tikija jedva rijesio buha kao mace, povraco je gliste po deset centimetara duge i imao milijon buha, veterinar ga je praskom protiv buha posipao dao mu tabletu protiv parazita, tablete su OK al prasak i sampon nista, dok nismo uzeli fronline kapi i samo mu par kapi kanuli iza vrata... od tada nema niti jedne buhe... kad smo ga samponom kupali protiv buham brkovi su mmu otpali... treba paziti, bebice su to jos
lijepa u dusi wrote:pici wrote:otidji u ZOO centar na grbavici il nadji na netu njihov telefon... ja sam tikija jedva rijesio buha kao mace, povraco je gliste po deset centimetara duge i imao milijon buha, veterinar ga je praskom protiv buha posipao dao mu tabletu protiv parazita, tablete su OK al prasak i sampon nista, dok nismo uzeli fronline kapi i samo mu par kapi kanuli iza vrata... od tada nema niti jedne buhe... kad smo ga samponom kupali protiv buham brkovi su mmu otpali... treba paziti, bebice su to jos![]()
Koliko kosta frontline? Kako sam zadnje mace cuvala u stanu, imalo je buhe. Vidim i sad poneku buhu skace po stanu, muza ujedaju, mene nista. Hocu da napravim rastvor s vodom i da poprskam po kuci. Gdje se moze uzeti?
Usisaj, operi, buhe nisu opasne i lako ih se riješiti.lijepa u dusi wrote:
Koliko kosta frontline? Kako sam zadnje mace cuvala u stanu, imalo je buhe. Vidim i sad poneku buhu skace po stanu, muza ujedaju, mene nista. Hocu da napravim rastvor s vodom i da poprskam po kuci. Gdje se moze uzeti?
prala, čistila sve, jedino da su se nakotile negdje gdje ne mogu da ih nađemEborg wrote:Buhe u kuci bez zivotinja bi trebale same pocrkati.
Malo usisaj, izraci i operi deke i prostirke i to je to.
lijepa u dusi wrote:prala, čistila sve, jedino da su se nakotile negdje gdje ne mogu da ih nađemEborg wrote:Buhe u kuci bez zivotinja bi trebale same pocrkati.
Malo usisaj, izraci i operi deke i prostirke i to je to.kontam još jedino ovo posut po kući, valjda će pocrkati... čini se meni da one fino žive od mesa s muževih nogu
pici wrote:lijepa u dusi wrote:prala, čistila sve, jedino da su se nakotile negdje gdje ne mogu da ih nađemEborg wrote:Buhe u kuci bez zivotinja bi trebale same pocrkati.
Malo usisaj, izraci i operi deke i prostirke i to je to.kontam još jedino ovo posut po kući, valjda će pocrkati... čini se meni da one fino žive od mesa s muževih nogu
rekao sam ti ima u ZOO centru bocica koja se rastvoti u manjoj prskalici ko ona za prozore steleks i poprsces stan sa tim, sve coskove, pod kaucom, deke, budjake itd itd... zatvori prozore jedno dva sata malo prosetaj sa muzem i vrati se, nije opasno po ljude al macke ne smiju biti u tim prostorijama dje je nastricano najmanje dva sata... ako se buhe opet pojave sve jovo na novo dok se ne pobiju jajascad u tepisima, mracnim prostorima itd itd... druge nema... slicno ko deratizacija protiv zohara i insekata u kuci....

Zaitsev wrote:Vozdrica ljudi,
Zna li neko da li kod nas ima nabaviti mačiće Ruske plave mačke? Znam da ima u Srbiji, ali patnja brate...
NinnushkA wrote:Pozdrav. Zanima me da li se u BiH može doći do ruskih plavih mačića? Hvala