iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#3651 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ma dobro, uskoro će nova verzija Redsnowa. Ja mislim da je trenutno tethered JB, što znači ako hoćeš Cydiu moraš svaki put prilikom paljenja mob imati računar pri ruci ili se neće ni upaliti :D :D Nisam ovo 100% provjerio jer mi je iPhone na servisu, ali tako sam pročitao :D
ChataDodajStaHoces

#3652 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

AMD wrote:Ma dobro, uskoro će nova verzija Redsnowa. Ja mislim da je trenutno tethered JB, što znači ako hoćeš Cydiu moraš svaki put prilikom paljenja mob imati računar pri ruci ili se neće ni upaliti :D :D Nisam ovo 100% provjerio jer mi je iPhone na servisu, ali tako sam pročitao :D
Kad je phone tethered mozes koristiti normalno sve, ali ukoliko iskljucis mob, moras ga ponovo boot-ati preko redsn0w-a ili nekog drugog (ali ionako nikad ne gasimo mob) :D... mada mislim da ce unthetered izaci za 15tak dana sigurno...
febo_acm

#3653 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

To sam ja upravo tebi govorio, a ti meni objašnjavaš ? :D :-D :-D :D

(ja sam samo rekao da nisam siguran jel tethered jer nisam imao priliku da probam)
ChataDodajStaHoces

#3654 Re: iPhone - All about

AMD wrote:To sam ja upravo tebi govorio, a ti meni objašnjavaš ? :D :-D :-D :D

(ja sam samo rekao da nisam siguran jel tethered jer nisam imao priliku da probam)
Ja sam ocigledno pogresno skontao, jer sam mislio govoris o koristenju Cydie i da svaki put moras boot-ati, sto koliko znam nije tacno :D my bad :D
hordash

#3655 Re: iPhone - All about

Post by hordash »

Vertig0 wrote:
hordash wrote:imam iphone 3g i htio sam upgrade-ovat ios ali mi je izbrisalo sve sa uredjaja i ne mogu sad uradit restore. izbacuje mi neki eror 1015. zanima me mogu li sada ikako uradit ios 4.2.1 na iphone-u ili ga moram prvo na restore na 3.1.3 i kako sve ovo trebam uraditi.
Brate po boji ako sam dobro razumio ti si htio update na ios5?
Iphone 3g ne podrzava ios5 koliko ja znam.
brate htio sam na 4.1.2 ali sad ne mogu vratit stari, niti instalirat 4.2.1. Sta da radim?
febo_acm

#3656 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Chata87 wrote:
AMD wrote:To sam ja upravo tebi govorio, a ti meni objašnjavaš ? :D :-D :-D :D

Ja sam ocigledno pogresno skontao, jer sam mislio govoris o koristenju Cydie i da svaki put moras boot-ati, sto koliko znam nije tacno :D my bad :D
Ma mislio sam ako hoćeš JB(cydiu)onda se mora bootati sa redsnow, ali uglavnom nema veze :D Nabaci iOS5 sa snowbreze, ako imas matičnu karticu možeš i bez JB do untethered JB :D
febo_acm

#3657 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

hordash wrote:
Vertig0 wrote:
hordash wrote:imam iphone 3g i htio sam upgrade-ovat ios ali mi je izbrisalo sve sa uredjaja i ne mogu sad uradit restore. izbacuje mi neki eror 1015. zanima me mogu li sada ikako uradit ios 4.2.1 na iphone-u ili ga moram prvo na restore na 3.1.3 i kako sve ovo trebam uraditi.
Brate po boji ako sam dobro razumio ti si htio update na ios5?
Iphone 3g ne podrzava ios5 koliko ja znam.
brate htio sam na 4.1.2 ali sad ne mogu vratit stari, niti instalirat 4.2.1. Sta da radim?
Imaš ovdje na temi sigurno 10 puta objašnjenu procedutu. Imaš li bloobs za 3.1.3? Ako nemaš nećeš moći nazad na 3.1.3.
opa22

#3658 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

hej ljudi je li zna netko gdje u sarajevu mogu odnjeti iphone da mi se napravi sredio sam problem o kojem sam danas pisao, no imam jos jedan full mi slabo radi home tipka je li se to moze napraviti, ako da, mozete li mi reci gdje i koliko para od prilike ce me to doci?
Selby

#3659 Re: iPhone - All about

Post by Selby »

Ima li nacin za downgrade sa iOS 5 nad 4.3.5, nisam vidio snowbrease niti redswno koji to mogu?
iOS 5 trazi autentikaciju orginalnom sim karticom :(
Duge

#3660 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Selby wrote:Ima li nacin za downgrade sa iOS 5 nad 4.3.5, nisam vidio snowbrease niti redswno koji to mogu?
Kada pravis custom sa snowbreezom samo strihiraj activate ili hacktivate i nece ti traziti orginalnu sim karticu.
Selby

#3661 Re: iPhone - All about

Post by Selby »

Duge wrote:
Selby wrote:Ima li nacin za downgrade sa iOS 5 nad 4.3.5, nisam vidio snowbrease niti redswno koji to mogu?
Kada pravis custom sa snowbreezom samo strihiraj activate ili hacktivate i nece ti traziti orginalnu sim karticu.
ako upali imas pivu od mene kad god :D odoh probat
ChataDodajStaHoces

#3662 Re: iPhone - All about

Probao sam Sn0wbreezom napraviti custom ipsw, i zamalo brickovao iphone :shock: izgleda da ima neki problem kada zelite uraditi hacktivation u expert modu kako bi mogli koristiti neoficijelne mreze. Nakon pokusaja restora, telefon zaglavi na apple logotipu i loading baru. Verzija sn0wbreeza koju sam koristio je posljednja 2.8b8 za ios5

Uspio sam vratiti jedva na 4.3.3 i sad ganjam po netu kako da zaobidjem taj problem a da mi bude hactivated iphone. Ako imate at&t karticu ili neku drugu oficijelnu, necete imati problema sa simple mode-om...
Duge

#3663 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Chata87 wrote:Probao sam Sn0wbreezom napraviti custom ipsw, i zamalo brickovao iphone :shock: izgleda da ima neki problem kada zelite uraditi hacktivation u expert modu kako bi mogli koristiti neoficijelne mreze. Nakon pokusaja restora, telefon zaglavi na apple logotipu i loading baru. Verzija sn0wbreeza koju sam koristio je posljednja 2.8b8 za ios5

Uspio sam vratiti jedva na 4.3.3 i sad ganjam po netu kako da zaobidjem taj problem a da mi bude hactivated iphone. Ako imate at&t karticu ili neku drugu oficijelnu, necete imati problema sa simple mode-om...
Nema nikakav problem nego je jailbreak thethered, tj. ne pali se regularno nego sa iBootyem i onda se nece zaglaviti na boot-u. Kad napravis custom lijepo ti pise da koristis iBooty za paljenje.
novikorisnik

#3664 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Kako najbezbolnije ukinuti zaboravljeni pin kod paljenja ipada? Jel samo redsn0w pomaze ili ima neka druga opcija?
ChataDodajStaHoces

#3665 Re: iPhone - All about

Duge wrote:Nema nikakav problem nego je jailbreak thethered, tj. ne pali se regularno nego sa iBootyem i onda se nece zaglaviti na boot-u. Kad napravis custom lijepo ti pise da koristis iBooty za paljenje.
koristio sam naravno, ali opet mi je izbacilo... kasnije nije radio uopce iBooty, zaglavi svaki put... nesto me strah da ponovo pokusavam :) ali cu morati :D
DYD666

#3666 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

opa22 wrote:hej ljudi je li zna netko gdje u sarajevu mogu odnjeti iphone da mi se napravi sredio sam problem o kojem sam danas pisao, no imam jos jedan full mi slabo radi home tipka je li se to moze napraviti, ako da, mozete li mi reci gdje i koliko para od prilike ce me to doci?
Shopping Grbavica?
amidzazeher

#3667 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

novikorisnik wrote:Kako najbezbolnije ukinuti zaboravljeni pin kod paljenja ipada? Jel samo redsn0w pomaze ili ima neka druga opcija?
Ako je tvoj onda restore sa zadnjeg beckup-a i nece biti bolno :D
novikorisnik

#3668 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

amidzazeher wrote:
novikorisnik wrote:Kako najbezbolnije ukinuti zaboravljeni pin kod paljenja ipada? Jel samo redsn0w pomaze ili ima neka druga opcija?
Ako je tvoj onda restore sa zadnjeg beckup-a i nece biti bolno :D
Evo pomaze i ponovno pokretanje preko redsn0w-a...
new_york

#3669 Re: iPhone - All about

Post by new_york »

http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJ ... r_embedded

Usporedba Iphone 4s i Samsung galaxy S2 u slucaju pada....
opa22

#3670 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

E zdravo, interesira me koju vi navigaciju koristite, koja ima najbolju BiH i Cro mapu????
Vertig0

#3671 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

igo my way ja je ne koristim, ali mislim da je dobra. nek neko potvrdi ako sam u pravu
febo_acm

#3672 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

new_york wrote:http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJ ... r_embedded

Totalno očekivano s obzirom na izradu i jednog i drugog...
opa22 wrote:E zdravo, interesira me koju vi navigaciju koristite, koja ima najbolju BiH i Cro mapu????
iGo my way Balkan, nema dalje :D
febo_acm

#3673 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Kakvo je stanje sa iMessage kod vas?

Napokom mi radi find my iphone :D :D
opa22

#3674 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

AMD wrote:
new_york wrote:http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJ ... r_embedded

Totalno očekivano s obzirom na izradu i jednog i drugog...
opa22 wrote:E zdravo, interesira me koju vi navigaciju koristite, koja ima najbolju BiH i Cro mapu????
iGo my way Balkan, nema dalje :D

da, al ne mogu nikako naci site s kojeg da si downloadujem taj iGo my way Balkan+, svi mrtvi, ako ti nije problem, naravno ako znas, da mi sendas link
Vertig0

#3675 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

AMD wrote:Kakvo je stanje sa iMessage kod vas?

Napokom mi radi find my iphone :D :D
Meni imessage radi iako pise da nije aktiviran. Ovo drugo nisam ni probao.
Post Reply