Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
piatc

#3651 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by piatc »

ako sam negdje prvi ili drugi na listi, jel' to znači da sam upao :D
bull21

#3652 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by bull21 »

ygirlyy wrote:Izasle su preliminarne rang-liste :D Zna li iko kad ce konacne?
Četvrtak/Petak. U četvrtak je sjednica na kojoj će zaključiti listu. Bude malo promjena, ako ih ikad i bude. Čestitke svima :-D
stb10

#3653 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

jooj može li me neko riješiti dileme xD aplicirala sam za dvopredmetni engleski/talijanski.. i na talijanskom sam 3. na spisku a na engleskom 13. (a kada je konkurs izašao pisalo je da ih 10 prima).. tako da sam sad malo zbunjena jesam li primljena, ili ne?
alenthekiller

#3654 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by alenthekiller »

piatc wrote:ako sam negdje prvi ili drugi na listi, jel' to znači da sam upao :D
zavisi iz koje perspektive gledas, odozgo ili odozdo :lol: :lol:
piatc

#3655 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by piatc »

alenthekiller wrote:
piatc wrote:ako sam negdje prvi ili drugi na listi, jel' to znači da sam upao :D
zavisi iz koje perspektive gledas, odozgo ili odozdo :lol: :lol:
na prvoj listi sam jedini kandidat, tu sam prvi i odozgo i odozdo, na drugoj nas je dvoje, tu sam prvi odozdo :lol:
long.road

#3656 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by long.road »

Primljen kako god okreneš :D :D
hipopotamus

#3657 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hipopotamus »

Osjetan je pad interesa za neke odsjeke, za razliku od turskog :shock:
klix5

#3658 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by klix5 »

daj meni daj svima :lol: :lol: :lol:
l-mai

#3659 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

Konkurisala sam za redovne na psihologiju i nisam primljena, pa sad imam par pitanja :)
S obzirom na to da nisu popunjena sva mjesta na samofinansirajućim, je l' mogu prije izlaska konačne liste pisati molbu da se prebacim na samofinansirajuće?
Ondaa, je l' mogu sada konkurisati na sociologiju(redovni), uzimajući u obzir da ni tu nisu popunjena sva mjesta?
Iii, je l' mi potrebna opet ona uplatnica?
Eto, hvala unaprijed :)
hipopotamus

#3660 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hipopotamus »

mozes predati tu molbu u roku 3 dana, skontaj kolike su ti sanse da upadnes i na tu listu, ako se prebace na SF svi oni koji su ispred tebe na listi redovnih.
za to ti nije potrebna nova uplatnica.
A na sociologiju mozes tek na drugom roku, i za to ti treba nova uplatnica.
l-mai

#3661 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

Hvala :D
A je l' zna neko slučajno kako radi studentska za psihologiju?
Maja_XXX

#3662 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Maja_XXX »

Vidim niko vise ne upisuje kombinaciju engleski-francuski...U moje vrijeme ta je opcija bila najcesca a na prste jedne ruke si mogao izbrojati recimo germanistiku i orijentalistiku da kombiniraju...I vidim nikad manje muskaraca na jezicima, mada, razumijem ih, cure uvijek postizu bolje razultate u jezicima...Naucno dokazano! :D :D
klix5

#3663 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by klix5 »

Kada se krece s upisom???
beatfreak

#3664 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by beatfreak »

stb10 wrote:jooj može li me neko riješiti dileme xD aplicirala sam za dvopredmetni engleski/talijanski.. i na talijanskom sam 3. na spisku a na engleskom 13. (a kada je konkurs izašao pisalo je da ih 10 prima).. tako da sam sad malo zbunjena jesam li primljena, ili ne?
Koliko ih je primalo na engleskom? na ital. si upala, logicno, medjutim, isto ti mora vaziti i za engleski...
stb10

#3665 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

beatfreak wrote:
stb10 wrote:jooj može li me neko riješiti dileme xD aplicirala sam za dvopredmetni engleski/talijanski.. i na talijanskom sam 3. na spisku a na engleskom 13. (a kada je konkurs izašao pisalo je da ih 10 prima).. tako da sam sad malo zbunjena jesam li primljena, ili ne?
Koliko ih je primalo na engleskom? na ital. si upala, logicno, medjutim, isto ti mora vaziti i za engleski...
Pa rečeno je da na dvopredmetni tj. engleski + druga studijska grupa primaju 10.. aa na jednopredmetni 35 :/ znači nisam primljena :(
beatfreak

#3666 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by beatfreak »

stb10 wrote:
beatfreak wrote:
Pa rečeno je da na dvopredmetni tj. engleski + druga studijska grupa primaju 10.. aa na jednopredmetni 35 :/ znači nisam primljena :(
Pa izgleda da ne, ali imas rjesenje...na jednom odsjeku mozes biti vanredna, puno vas je ove godine islo na engleski + druga studijska grupa

Ja studiram ital. i engl. , u svakom slucaju puno srece ti zelim
stb10

#3667 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

Koliko ih je primalo na engleskom? na ital. si upala, logicno, medjutim, isto ti mora vaziti i za engleski...[/quote]

Pa rečeno je da na dvopredmetni tj. engleski + druga studijska grupa primaju 10.. aa na jednopredmetni 35 :/ znači nisam primljena :([/quote]

Pa izgleda da ne, ali imas rjesenje...na jednom odsjeku mozes biti vanredna, puno vas je ove godine islo na engleski + druga studijska grupa

Ja studiram ital. i engl. , u svakom slucaju puno srece ti zelim[/quote]

aa je li mogu pisati molbu da se prebacim na samofinansirajući? ii jel' to do četvrtka mogu samo?
beatfreak

#3668 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by beatfreak »

M
stb10 wrote:Koliko ih je primalo na engleskom? na ital. si upala, logicno, medjutim, isto ti mora vaziti i za engleski...
Pa rečeno je da na dvopredmetni tj. engleski + druga studijska grupa primaju 10.. aa na jednopredmetni 35 :/ znači nisam primljena :([/quote]

Ja studiram ital. i engl. , u svakom slucaju puno srece ti zelim[/quote]

aa je li mogu pisati molbu da se prebacim na samofinansirajući? ii jel' to do četvrtka mogu samo?[/quote]

mislim da odmah mozes ulagati molbi da te prebace u SF, probaj, sto da ne.
stb10

#3669 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by stb10 »

Hvala puno na informacijama.. al' baš je glupo što nisu bar crtu podvukli, da se zna ko je primljen a ko ne.
trcicu trceci

#3670 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

Ovi sto su na listi, jesu li svi primljeni ili ?Imao bi pitanja za PP u vezi ovoga ko je upucen jer nisam siguran na listi sam ali...
Ambrozija

#3671 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Ambrozija »

trcicu trceci wrote:Ovi sto su na listi, jesu li svi primljeni ili ?Imao bi pitanja za PP u vezi ovoga ko je upucen jer nisam siguran na listi sam ali...
Nisu svi primljeni. Recimo na anglistici primaju 30 redovnih, a na listi je vise od 70 kandidata. Iako nema nikakve oznake (osim na odsjeku za pedagogiju, cini mi se - rekose mi tako danas), primljeno je 30 kandidata. Crta ce biti stavljena nakon cetvrtka i sjednice NNV.
Stojadin

#3672 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Stojadin »

trcicu trceci wrote:Ovi sto su na listi, jesu li svi primljeni ili ?Imao bi pitanja za PP u vezi ovoga ko je upucen jer nisam siguran na listi sam ali...
pa nisu, to su svi koji su se prijavili, a koliko su primili sa svake liste ce tek oficijalno objavit ovih dana

Imas ovdje koliko na svaki smijer primaju inace:
http://www.ff.unsa.ba/index.php?option= ... Itemid=122

al je valjda podlozno promjenama, sta ja znam :D
trcicu trceci

#3673 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by trcicu trceci »

Pa ako primaju za jednu grupu recimo 20 a 5 ih je na spisku, je li znaci da primaju svih tih 5 bez obzira na bodove ?
Rijeka_snova

#3674 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Rijeka_snova »

trcicu trceci wrote:Pa ako primaju za jednu grupu recimo 20 a 5 ih je na spisku, je li znaci da primaju svih tih 5 bez obzira na bodove ?
Primaju sve. Kada sam ja upisivala, 20 nas se prijavilo, 20 primljeno. :D Ove godine na mom odsjeku samo 8 ljudi. :-)
l-mai

#3675 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by l-mai »

Da li postoji tipski obrazac molbe koju trebam sada predati da bih upala u samofinansirajuće, ili trebam ja napisati?
I, ukoliko je ja pišem, na koga je naslovljavam?
Post Reply